Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde, wiecie, że ja na 6 lipca na wesele też muszę kieckę kupić?! Czekałam na wyprzedaże, to teraz wyjeżdżamy... Ech, chyba sobie na weekendzie siądę przy necie i zacznę zamawiać, najwyżej będę odsyłać.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Minnie, dla mnie nie jest za krótka, tylko góra mi nie pasuje. gdyby była mocniej zabudowana u góry, to długość super, szczególnie przy takich nogach a tak to tu wycieta, tu wycieta.... Fason nie dla Ciebie, ogólnie nie podoba mi się jej fason#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej dziewczyny Kargo reset kciuki za wizyty
Minnie faktycznie chyba za krótka ta sukienka. I muszę ci przybić piątkę, siostra męża też się zapowiedziała na weekend. Nic to że mieliśmy spędzić cały weekend na działce
A tak poza tym obudził mnie okres, kompletnie bezobjawowy -
nick nieaktualny
-
Nika, Kargo trzymam kciuki za wizyty
Reset dobrze że jajcory bolą, to znak że pracują ja mam tak co miesiąc, czasami łagodne kilkuminutowe bóle, a czasami jest tak że muszę się położyć, bo tak skręca
Co do wyprzedaży, to ruszyły w Mango i Zarazie ja już upolowałam lniane spodnie
Asiek a co lubisz czytać?
A my dziś idziemy wydać miliony monet na kariotypy hue hue7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
chciałamCOŚdoWASnapisaćALEzje...aMIsięSPACJAnaKLAWIATURZE:)
blue00, Minie Black, Aga9090, Bocianiątko, Anaaa90, Kargo31, Siwulec, JustynaG, Emiilka, MaryAnn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki trzymam kciuki za Wasze wizyty :*
Minnie jak dla mnie masz boską figurę i marzę o takiej ale dla mnie ta granatowa wygląda jak przedłużony T-shirt z rozcięciem z przodu. Na poprawiny nie bardzo, raczej z balerinami na codzien.
Ja dziś po pracy mam wizytę u podolożki (nie wiem czy tak to się pisze a potem idę coś kupić na pożegnanie w przedszkolu.
Doradzicie mi ? sprawa wygląda tak że młody jutro kończy 1 rok w przedszkolu. Nie mamy wybranej żadnej trójki rodziców która by ogarniała jakieś organizacyjne sprawy. Dwie panie które zajmowały się nimi zostają dalej w maluszkach a jedna wychowawczyni będzie z nimi do końca przedszkola. Wypada chyba coś kupić jakies kwiatki czy cos słodkiego i podziękować ? Czy przesadzam ? Panie zawsze były bardzo miłe i wydawało mi się to naturalne a widzę ze żaden rodzić nie podejmuje tematu żebyśmy cos razem się złożyli...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Sytuacja opanowana
Meśka no u moich koleżanek raczej jest zwyczaj kupować coś wychowawcom, jakiś drobiazg. Nie macie jakiejś rady rodziców czy czegoś takiego?
Kciukam mocno za wszystkie wizytujące. Przepraszam, że tak nie na bieżąco, ale mam gorący okres w pracy. Mam nadzieję, ze ze tydzień będzie troszkę lepiej a za dwa będę już w ciąży
No dobra przerwa mi minęła na naprawianie klawiaturyJustynaG lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Meśka no u moich koleżanek raczej jest zwyczaj kupować coś wychowawcom, jakiś drobiazg. Nie macie jakiejś rady rodziców czy czegoś takiego?
Nie mamy rady rodziców i nie ma oficjalnego zakonczenia bo takie zakończenie mają tylko te dzieci co już kończa przedszkole i idą do szkoły.
No ale jednak te nasze Panie cały rok podcierały im tyłki i przytulały, karmiły i wydaje mi się że może by wypadało..
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka skoro reszta rodziców nie jest chętna do składek, to ja bym sama kupiła jakiś drobiazg w ramach podziękowań
Dziewczyny widziałyście, że jest petycja o refundację IVF:
https://www.petycjeonline.com/petycja_do_kancelarii_premiera_o_przygotowanie_ustawy_ktora_zapewniaby_refundacj_nfz_zabiegu_in_vitro_a_take_innych_metod_leczenia_niepodnociWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:21
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
Meśka- zarówno wg moich osobistych odczuć, jak i wg mojej ciotki - nauczycielki jedyne akceptowalne prezenty to niezobowiązujące czekoladki/ kwiatek/ inny drobiazg (moja ciocia dostaje np. od jednej z uczennic robione przez nią dżemy albo np. skórkę pomarańczową w czekoladzie i to ładnie zapakowane). Moim zdaniem chodzi o gest i symboliczny prezent, wszystko inne jest już kłopotliwe/ zobowiązujące. Moja mama kupowała paniom w przedszkolu prezenty, ale ja miałam wyjątkowe panie do dziś je pamiętam
Meśka lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
Bazylkowe
W sumie wszystko co wciąga i nie ma jakiś przydługawych opisów miejsc itp.. Ostatnio pochłonęłam kilka książek Katarzyny Michalak, Magda Stachula i jej ''IDEALNA'' też super ...bardziej skłaniam też się w stronę Polskich autorów
A apropo upominków na zakończenie roku szkolnego , u nas zawsze była jakaś mama która organizowała zrzutkę i rodzice składali się na kwiaty ew czekoladki ....takie mało zobowiązujące prezentyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:31
-
reset wrote:Meśka- zarówno wg moich osobistych odczuć, jak i wg mojej ciotki - nauczycielki jedyne akceptowalne prezenty to niezobowiązujące czekoladki/ kwiatek/ inny drobiazg (moja ciocia dostaje np. od jednej z uczennic robione przez nią dżemy albo np. skórkę pomarańczową w czekoladzie i to ładnie zapakowane). Moim zdaniem chodzi o gest i symboliczny prezent, wszystko inne jest już kłopotliwe/ zobowiązujące. Moja mama kupowała paniom w przedszkolu prezenty, ale ja miałam wyjątkowe panie do dziś je pamiętam
Tzn ja mam na mysli kwiatki czy jakies czekoladki. Nie jakies prezenty niewiadomo jakie. Tylko czy wyjde na dziwna ktora sie wychyla jak sama cos kupie ?19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
Meśka wrote:Tzn ja mam na mysli kwiatki czy jakies czekoladki. Nie jakies prezenty niewiadomo jakie. Tylko czy wyjde na dziwna ktora sie wychyla jak sama cos kupie ?
Za moich czasów tak było i to nie tylko na etapie przedszkola, ale i potem w podstawówce. Jakbym była na Twoim miejscu to pewnie bym kupiła paniom coś słodkiego i tyle.Meśka lubi tę wiadomość
Asiek1214 wrote:Bazylkowe
W sumie wszystko co wciąga i nie ma jakiś przydługawych opisów miejsc itp.. Ostatnio pochłonęłam kilka książek Katarzyny Michalak, Magda Stachula i jej ''IDEALNA'' też super ...bardziej skłaniam też się w stronę Polskich autorów
A apropo upominków na zakończenie roku szkolnego , u nas zawsze była jakaś mama która organizowała zrzutkę i rodzice składali się na kwiaty ew czekoladki ....takie mało zobowiązujące prezenty
No to Michalak dużo tego ma i jest w czym wybierać mi akurat ona nie odpowiada, ale wiem, że moja mama to ma chyba wszystkie jej książki
Z polskich autorów jeśli lubisz kryminały, to oczywiście K.Bonda i R.Mróz też jest w czym wybieraćAsiek1214 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok