X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla- odnośnie antybiotyków. Z tego, co kojarzę M. bierze Unidox, więc on jest w miarę ok. Poza tym z tego, co ja czytałam to antybiotyki raczej działają "tylko" na parametry nasienia, więc ryzyko jest takie, że Wam się teraz zmniejszą szanse, ale wg mojej wiedzy nie wpłynie to na ewentualne wady zarodka. Nie namawiam, decyzja jest Wasza, ale może szkoda pół roku przerwy?

Anaa- na pytanie "kiedy my" odpowiadam "wtedy, gdy nam się (wreszcie) uda". Kto choć trochę inteligentny, ten nie drąży, bo rozumie, że to oznacza, że się staramy (a nie że czekamy na zakup większego mieszkania/ awans itp.). Mnie za to czeka zmierzenie się z tym pytaniem od Młodej plus pewnie jej pytanie o moje leki (trudno przeoczyć tą ilość;)), ale chyba powiem jej szczerze jak jest. Wychodzę z założenia, że nie można dzieci okłamywać, ona jest też na tyle duża, że ma prawo wiedzieć, że nie wszystkim się udaje tak jak jej mamie, która jest w moim wieku i ma już trojkę chcianych dzieci.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla- ja tez widzę kreskę i jest różowa. No ale jednak poczasiak- choć poczasiaki jednak też okazują ciąże :) tego Ci życzę:) Sikasz dziś popołudniu?:)

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku do tematu podeszłam szczerze i jak ktoś zagaduje to mówię że nam słabo temat idzie - i jestem z tego póki co naprawdę zadowolona, bo ludzie rozumieją, nie drążą i nie plotą głupot przy różnych okazjach, składając życzenia itd. ;). Widzę, że się w język gryzą w ostatniej chwili ale dają radę :). Nie czuję przez to aż takiej mega presji.

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki Kinguulku <3

Kingulla lubi tę wiadomość

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset lekarz zmienił nam antybiotyk na amoksiklav + jeszcze jeden jakoś na r ale nazwy nie pamietam. Duzo tego jest. Ale tak jak piszesz czytałam też w necie, że na wady to nie wpłynke jedynie mniej pływaków może być.

Anaaaa mów że robicie co w waszej mocy. Myślę, że zrozumieją.

Nie robię dziś już testów. Może jutro, a pojutrze na pewno jeśli @ się nie pojawi. Odprawię jakieś szamańskie tańce żeby nie przyszła. Pociesza mni3 fakt, że w poprzedniej ciąży blady test wyszedł mi w.13dpo przy becie 63.

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki "W badanym materiale w mianie 1:80 NIE WYKRYTO obecnosci przeciwcial przeciwjadrowych". Myślicie że jest sens dalej drążyć temat, robić jakieś kolejne badanie?

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, był temat o wekowaniu, a dziś taki artykuł na gazecie:
    http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/7,87978,23724791,blogerka-pokazala-jak-pasteryzuje-przetwory-w-zmywarce-pomyslalam.html#Z_Czolka3Img

Nie wiem, jak się pasteryzuje w zmywarce, bo nigdy tego nie robiłam, ale znam z czasów mojej przygody z gastronomią tą blogerkę (jest w Krakowa,parę razy spotkałam ją branżowo) i myślę, że można jej uwierzyć albo przynajmniej spróbować raz tą metodę :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziewczyny jakaś nienormalna. Zamiast się relaksować nad basenikiem w ogrodzie rozkminiam kiedy uda mi się podejść do IVF. Czy 31 sierpnia czy 28 września. I ciągle w głowie mi krążą myśli co wymyślić w pracy na moje drugie L4 w tak krótkim odstępie od L4 z laparo/histero. I chyba powiem, że mam powikłania czy coś. Potem się zastanawiam jak po transferze pracować te 12 dni do testowania i za bardzo się nie nadwyrężać. Wkurza mnie ta moja głowa :-) Zafiksować się można. Już na siłę sobie wymyślam mycie okien, prasowanie... i proszę Was o porządnego kopa w dupę :D

• reset Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu- ja (jeszcze) mało wiem tak o histero/ laparo, jak i o IVF, ale myślę, że decyzja kiedy podejść to i tak zależeć będzie od lekarza. A skoro nie masz wpływu to wracaj do relaksowania się! :*

Bocianiątko lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia .... kop w dupke leci do Ciebie :D a tak serio.. nic mądrego nie poradzę bo ja też nie umiem pozbyć się z głowy myśli o staraniach. Udało mi się na trochę jak mieliśmy przymusową przerwę, a teraz wszystko wrocilo. Także powiem tylko tyle, że nie tylko toboe relaks na basenie nie wychodzi :)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Nie mam wpływu :D a i tak analizuje ! oj głupol ze mnie... a mimo że nie obchodzi mnie czy mnie zwolnią z pracy czy nie to najbardziej się na niej skupiam. To jest chyba największy stresor u mnie.. ale w sumie stres osłabia organizm więc nie będzie miał siły atakować podanego zarodka.. Ja już lepiej nie myślę... :D:D:D:D

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Frelcia, znalazłaś chociaż jeden pozytywny aspekt stresu:)

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kingulla, wiem, że to poczasiak i bobek, ale ta kreska niczego sobie, najlepiej drób betę:) by7 i Anaaa, trzymam dalej kciuki:)

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, a mam jeszcze pytanie, Ty będziesz miała teraz punkcję, czy masz jakieś zarodki z ostatniej procedury?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Frelcia, a mam jeszcze pytanie, Ty będziesz miała teraz punkcję, czy masz jakieś zarodki z ostatniej procedury?

Nie mam. Cała procedura od początku ale dopiero po laparoskopii z histeroskopią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie może porównanie jakości nasienia przed i po braniu np. Fertimanu? ciekawi mnie to bardzo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, ja tylko zapytam/podpowiem żebyś przed punkcją podkoksowała troszkę jajka (jakiś koenzym i inne cuda), na pewno dziewczyny które przechodziły INF chętnie podpowiedzą więcej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Frelcia, ja tylko zapytam/podpowiem żebyś przed punkcją podkoksowała troszkę jajka (jakiś koenzym i inne cuda), na pewno dziewczyny które przechodziły INF chętnie podpowiedzą więcej :)
    będę brała dalej Inofem (podobno wpływa na jakość jajek) :) a tak to tylko wit. C Swansona i magne B6 i nie chcę więcej. Chyba że coś naturalnego :)

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż swego czasu brał Profertil, wzrosła ilość plemników i te pararametry były lepsze trochę, ale morfologia procentowo była dalej 1%.

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, koenzym q10 nie zaszkodzi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:53

Cabrera lubi tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ