X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie :)

co sądzicie o ubieraniu rajstop latem do sukienki na wesele ?
    Ubieracie czy raczej nie ? 11 sierpnia mam wesele i zastanawiam się co zrobić zwłaszcza, że planuje ubrać takie buty jak poniżej, więc rajstopy raczej odpadają ?

Ja powiem tak: do takich butów bym rajstop nie założyła, ale jednocześnie ja nigdy bez rajstop/ pończoch (przynajmniej na sam ślub) nie chodzę. Mam wpojone przez mamę i babcię, że elegancko i stosownie do formalnych okoliczności jest nosić pełne buty i rajstopy. Do pracy też tak chodzę, nawet przy tych upałach.

I anegdota: w czerwcu szkoliłam z RODO trudnego klienta, bo prywatną klinikę (a zatem przetwarzają masę danych wrażliwych). Jak skończyłam, pani prezes podchodzi do mnie i mówi:
    - Przez cały czas, pani Reset, podziwiam pani profesjonalizm... - ja w tym czasie pękam z dumy i myślę sobie "cholera, musiałam naprawdę dobrze wypaść". Odpowiadam więc:
    - Dziękuję - po czym słyszę:
    - Naprawdę podziwiam, że pani w czółenkach i rajstopach przy tej pogodzie. Całe szkolenie mi było głupio, że ja siedzę z gołymi nogami.
    I tyle w temacie profesjonalizmu :)

Notabene, klientkę ogólnie uwielbiam, mega elegancka babka z klasą i wczoraj jak była to od drzwi woła "przepraszam, ja znów niestosownie ubrana. Ale jak pani, pani Reset, będzie po 50 to też Pani uzna, że więcej w życiu wypada" ;)

Edit: a propo pończoch bezszwowych to ja polecam pończochy/ rajstopy peep toe 10 lub 8 den (aczkolwiek w tych butach to i on chyba się nie sprawdzą). o takie mi chodzi:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/643a8c4e767c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 13:12

Achia, JuicyB, Meśka, Emiilka, Bocianiątko, KateKum lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do takich butów bym nie założyła rajstop, jak mam sandałki to bez rajstop zawsze. I jeśli sukienka jest bardzo "letnia" i ubierzesz sandałki to rajstopy będą dziwnie wyglądać moim zdaniem. Co innego do mega eleganckich rzeczy (klasyczka mała czarna, ołówkowa klasyczka spódnica) to wtedy koniecznie rajstopy i zakryte buty.

Ja właśnie szukam stanika do sukienki. Z wymagań mam: jasny, bez ramiączek, ozdobny tył lub bez tyłu ( :P ) i mega mały rozmiar... także ten... :D :D :D

Meśka, Rucola lubią tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za opinie. Gdybym miała całe buty to zdecydowałabym się pewnie na jakieś mega cienkie rajstopy takie jak np. pokazała Reset. Jednak do tych butów chyba by to dziwnie wyglądało... zamówiłam więc dwa odcienie rajstop w sprayu z Sally Hansen bo na wakacjach nie zdarzyłam opalić nóg i nie wyglądają perfekcyjnie ;)

W dniu ślubu przeslę Wam fotkę całej stylizacji :)

Cabrera, reset, Rucola, Minie Black, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska mi się super na takie okazje sprawdzają rajstopy w spray'u albo tak jak Frez pisała też mam balsam chyba Bielendy (do kupienia w Rossmanie), który bardzo ładnie wygładza skórę, zakrywa niedoskonałości i jednocześnie nie brudzi i się nie rozpływa :)

no chyba, że to takie ultra formalne wesele, to wtedy ewentualnie pończochy ;)

Ps. ja na ślub, na który idę w piątek zamówiłam 2 pary butów i jeszcze się nie zdecydowałam które założę (jedne jeszcze nie przyszły);) więc czekam na przesyłkę w napięciu ;)

No i zamówiłam super winko z grawerem:) (zamiast kwiatów) uważam, że to bardzo fajna pamiątka pamiątka :) Zamawiałam tam już ze trzy razy, bardzo szybko wysyłają, także polecam:
    https://sygnat.pl/

Meśka lubi tę wiadomość

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziękuję dziewczyny za opinie. Gdybym miała całe buty to zdecydowałabym się pewnie na jakieś mega cienkie rajstopy takie jak np. pokazała Reset. Jednak do tych butów chyba by to dziwnie wyglądało... zamówiłam więc dwa odcienie rajstop w sprayu z Sally Hansen bo na wakacjach nie zdarzyłam opalić nóg i nie wyglądają perfekcyjnie ;)

W dniu ślubu przeslę Wam fotkę całej stylizacji :)
    Męska bawimy się na weselu w tym samym dniu. Ja też mam 11 sierpnia

Meśka lubi tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Meska mi się super na takie okazje sprawdzają rajstopy w spray'u albo tak jak Frez pisała też mam balsam chyba Bielendy (do kupienia w Rossmanie), który bardzo ładnie wygładza skórę, zakrywa niedoskonałości i jednocześnie nie brudzi i się nie rozpływa :)

no chyba, że to takie ultra formalne wesele, to wtedy ewentualnie pończochy ;)

Ps. ja na ślub, na który idę w piątek zamówiłam 2 pary butów i jeszcze się nie zdecydowałam które założę (jedne jeszcze nie przyszły);) więc czekam na przesyłkę w napięciu ;)

No i zamówiłam super winko z grawerem:) (zamiast kwiatów) uważam, że to bardzo fajna pamiątka pamiątka :) Zamawiałam tam już ze trzy razy, bardzo szybko wysyłają, także polecam:
    https://sygnat.pl/

To jest ultra mega wesele, na które muszę iść a nie chcę. Ze strony mojego M. .... wiecie teściowa i te sprawy...

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka i Cabrera- zdjęcia stylizacji BARDZO pożądane! :)

A co do win z grawerem i innych podarunków na ślub to ja polecam crazyshop.pl - kilka razy zamawiałam już i zawsze jest ok!

Cabrera, Meśka, KateKum lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wesele dostaliśmy jedno wino z ręcznie pomalowaną etykietą :D, było tam namalowane miejsce, które bardzo lubimy z instrukcją, że tam mamy je wypić, strasznie nam się to podobało :)

Cabrera, Minie Black lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam ostatnio z imprezą pt. "bo teściowa i wypada" i wiesz co Mesiu? nie poszłam. Stwierdziłam że po godzinach pracy robię TYLKO TO CO CHCĘ. Nie zamierzam się już katować czymś pt. "bo wypada". Czuję się z tym o wiele lepiej :) Polecam ! Nikogo tym nie krzywdzę a jeśli ktoś będzie narzekał i gadał to tylko problem tej osoby.

Kargo31, Meśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze jeszcze dziś eM. wyciagnąć na zakupy, bo garnituru to on niet - choć na naszym ślubie miał i wyglądał hmmm zaje..scie :)

I teraz nie wiem czy wypada taka stylizacja (buty byłyby eleganckie i spodnie może ciut ciemniejsze):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acee96fcc088.jpg

Rucola lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Męska bawimy się na weselu w tym samym dniu. Ja też mam 11 sierpnia

Ale chyba nie na to samo ? :)

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ja tak miałam ostatnio z imprezą pt. "bo teściowa i wypada" i wiesz co Mesiu? nie poszłam. Stwierdziłam że po godzinach pracy robię TYLKO TO CO CHCĘ. Nie zamierzam się już katować czymś pt. "bo wypada". Czuję się z tym o wiele lepiej :) Polecam ! Nikogo tym nie krzywdzę a jeśli ktoś będzie narzekał i gadał to tylko problem tej osoby.

Wiem, ale wiesz jak jest... najbliższa rodzina mojego M. , oni byli u nas całą rodzina na ślubie i weselu. Nie bardzo mi się usmiecha to całe towarzystwo ale wiem też jak to jest jak ktoś Ci odmawia i nie przychodzi na wesele, które planujesz od dawna. Nie jestem taka, jakoś to zniosę... kupiłam sukienkę, nowe buty, idę do fryzjera i na makijaż i postanowiłam wyglądać tak żeby przynamniej mieli co obgadywać ;)

Cabrera lubi tę wiadomość

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Ale chyba nie na to samo ? :)
    No ja ma w Nowym Sączu

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- ostatnio na weselach obserwuję panów ubranych podobnie jak na zdjęciu, więc pewnie powoli już to wchodzi w kanon ubrań dozwolonych :)
    Aczkolwiek odkąd zobaczyłam Twoje zdjęcie profilowe na facebooku to śmiem twierdzić, że przy Tobie i tak nikt na M. uwagi nie zwróci! ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Meśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera na mój ślub mąż kuzynki przyszedł w koszuli w hawajskie klimaty i w sandałach ze skarpetami :) także tego...

Wydaje mi się, że jak to stylizacja na ślub i Twój M. nie jest świadkiem to może być :)

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset kochana jesteś :)

Spróbuję namówić go na coś odrobinę bardziej eleganckiego :) już się boję tych zakupów, z nim gorzej niż z baba ;(
    no i po co wcześniej coś kupować, jak można w dniu uroczystości przecież ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Wiem, ale wiesz jak jest... najbliższa rodzina mojego M. , oni byli u nas całą rodzina na ślubie i weselu. Nie bardzo mi się usmiecha to całe towarzystwo ale wiem też jak to jest jak ktoś Ci odmawia i nie przychodzi na wesele, które planujesz od dawna. Nie jestem taka, jakoś to zniosę... kupiłam sukienkę, nowe buty, idę do fryzjera i na makijaż i postanowiłam wyglądać tak żeby przynamniej mieli co obgadywać ;)

Jasne rozumiem. Ja tak miałam z weselem rodziny od mojego M. w czerwcu. Sukienka, makijażystka, nowe buty i.... nie poszłam :) mogę być zołzą forever :D ale przynajmniej dwie osoby mniej wśród których musze udawać że je lubię :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Ja musze jeszcze dziś eM. wyciagnąć na zakupy, bo garnituru to on niet - choć na naszym ślubie miał i wyglądał hmmm zaje..scie :)

I teraz nie wiem czy wypada taka stylizacja (buty byłyby eleganckie i spodnie może ciut ciemniejsze):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acee96fcc088.jpg
    Mój garnitur miał tylko na naszym ślubie, a tak to marynarki, koszule, nie rzadko fajne dżinsy i buty też na luzie, żadnych pikolaków. Ja nie lubie garniturów i eleganckich butów, więc dla mnie ta stylizacja jest bombowa. od zawsze zwracałam uwagę na facetów ubranych w ten sposób, bo wyróżniali się spośród tak samo wyglądających pingwinów. Ale to tylko moje zdanie :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Od in vitro strasznie wypadają mi włosy. Czy polecacie może do stosowania szampon Biotebal? a jeśli tak to z odżywką albo tabletkami czy sam szampon?

• by7mistake Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta <1 :(

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ