Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Reset - zrób najpierw HSG - gonadotropiny to już nie są żarty ani w sferze finansów ani samopoczucia po nich.
Co do dupka to nie doradzę, bo ja za mało miałam z tym doświadczenia.
Przykro mi że nic nie ruszyło
-
nick nieaktualnyDziewczyny dajcie mi te Wasze @-y bo ja w poniedziałek zaczynam kolejne opakowanie antyków a moja waćpanna nie raczyła się jeszcze pojawić
świnia. Jutro mam urodziny- pewnie mnie zaszczyci
Resecik tulę mocnomoże faktycznie czas u Was na zmianę lekarza i wyciągnięcie potężniejszych dział stymulacyjnych.
PS pisałam sms do Yosel ale się nie odzywa -
Reset, a tak wierzyłam że już będzie dobrze u Was
wiem że łatwo mówić, ale odpocznij na wakacjach i wracaj że zdwojoną siła do walki!
Rób co dziewczyny mówią i oczywiście co lekarz doradzi. Ja niestety nie mam wiedzy w tym zakresie, więc nie będę się wymadrzacStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyLunka ! Teraz doczytałam że Twój Maluch ma coś z serduchem? Ja mam niedomykalność zastawki mitralnej. To też wada która nie kwalifikuje się do operacji, bo nie jest niebezpieczna, natomiast można ją nieinwazyjnie operować. Mój Tato ma przyjaciela który jest ordynatorem w Polsko Amerykańskiej Klinice Leczenia Chorób Serca. Gdyby była potrzebna jakaś pomóc to pisz
Rucola lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Reset - zrób najpierw HSG - gonadotropiny to już nie są żarty ani w sferze finansów ani samopoczucia po nich.
Nosz, z tym HSG jak się okazuje też tak prosto nie będzie, bo mi wszystko straciło ważność. Więc jeszcze raz MUCHA, biocenoza, posiewy... wrr. I jeszcze klinika, w której mam to zrobić za darmo, chce bym najpierw przyszła na kwalifikację do zabiegu do lekarza, który to wykonuje. Ale widzę, że ten, co ma robić mi HSG pracuje w innej klinice z tym moim ginem, więc nie wiem, czy do mojego raz jeszcze nie pójdę albo nie napiszę maila, by pogadał z tym od HSG, że mam wskazania medyczne oraz że będę mieć wszystkie papiery i żeby mnie od razu przyjął. Bo tak to kolejne miesiące mi miną...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:45
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia wrote:Lunka ! Teraz doczytałam że Twój Maluch ma coś z serduchem? Ja mam niedomykalność zastawki mitralnej. To też wada która nie kwalifikuje się do operacji, bo nie jest niebezpieczna, natomiast można ją nieinwazyjnie operować. Mój Tato ma przyjaciela który jest ordynatorem w Polsko Amerykańskiej Klinice Leczenia Chorób Serca. Gdyby była potrzebna jakaś pomóc to pisz
ale jakby była potrzeba to się odezwę. U nas też mitralna, ale też trójdzielna i aortalna... Jak wykrylismy wadę to wszystkie dziewczyny na forum bardzo pomogły
-
Frelcia wrote:Ja pierdziele ale jazdy... W Angeliusie wszystko rach ciach...
Reset dużo wytrwałości!
Frelcia, jakby to była jedna klinika to pewnie byłoby szybciej. Ale tam gdzie chodziłam to HSG nie robią, a dla odmiany tam gdzie chcę zrobić mam je za darmo, więc stąd mi zalezy. Siedem stów będzie akurat na inseminację
Edit: inna sprawa, że ponieważ to klinika, która jest klientem kancelarii to... takie ostrożnościowe procedury sama im wdrażałam, żeby uniknąć odszkodowań za błąd w sztuce medycznejI teraz się to mści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 15:29
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Za minutę do domu! Byłam w łazience, po mojej @ ani śladu...
reset lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualny
-
Iza siknij może jeszcze raz
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
nick nieaktualny
-
No ale nawet jakby się coś zagnieździło no to chyba od razu bety nie wykryje?? Zresztą no sama nie wiem
idę sprawdzić jeszcze raz.
frezyjciada wrote:Reset cholera no... Dobrze, że jedziesz na te wakacje to Ci głowa chociaż odpocznie... Bo mi to pęka przy próbie zrozumienia tego wszystkiego... Bidulku :*
Ja też czym dłużej nad tym myślę tym głupsza jestem. Najgorsze jest to, że jak było źle na Clo, to wszyscy mówili "poczekaj, na lametcie będzie lepiej". gdy na Lametcie nie wystartowało, czekałam aż metformina zacznie działać. Powoli mam wrażenie, że nie mam na co czekać.
Szczerze? Chcę maksymalnie szybko zrealizować plan tj. HSG i ze dwa cykle z zastrzykami (i może w tym czasie jedno IUI). Jak nie pójdzie to IVF, bo nie ma na co czekać.
Zmęczona tym jestem chyba... Bo rozumiem rozczarowanie tydzień temu betą, ale kolejne rozczarowanie raptem po tygodniu? No nie na moje siły.
W sumie w ubiegłym tygodniu wszyscy nawet mnie pocieszali właśnie tym, że jest progres, bo owulacja wróciła...A tymczasem przez 6 cykli na stymulacji owu było raz w 3 dc i raz w 8 dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:26
nick nieaktualny
-
Znowu plamienie, znowu skąpe i rozowe. Nie wkem, ale to chyba rozpoczyna się @ po bromergonie i tyle. W sobotę jak się nie pojawi to zrobię test.
Sikalam chyba tydzień temu i nic nie było. Dzisiaj 33 DC.
Jutro mam urlop i jedziemy z emkiem na badanie nasienia. Mam nadzieje, że będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:33
Zmieniając temat, taka ciekawostka dla tych, którzy jeszcze przed wakacjami. Jak zastanawiacie się, czy wymieniać w Polsce gotówkę czy płacić na miejscu kartą (oczywiście zakładając, że jedziecie w miejsce, gdzie te karty są akceptowane a nie np. na kaukaskie stepy
) to polecam Wam wszystko przeliczyć na tym kalkulatorze: https://www.visa.pl/wsparcie-visa/konsument/travel-support/exchange-rate-calculator.html
Mnie wyszło, że gdybym kupiła 100 lirów tureckich w kantorze to zapłacę 99 zł. Zaś wypłacając 100 lirów z bankomatu, uwzględniając już 3 % prowizji (!) z konta ściągną mi 77 zł! Różnica 22 zł to sporo, prawie 20%.
Obczaiłam już mapkę naszego Oludeniz, bankomaty co chwilę, nawet ING mam 500 m od hotelu, więc sprawa prosta.
(edit: tak, jestem control freakiem. Wczoraj zapłaciłam za wakacje, a dziś już stworzyłam tabelki z listami rzeczy do spakowania/ załatwienia).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:37
Reset dziwne te Twoje owulki. Mam nadzieję że lekarz znajdzie jakies rozwiazania i hsg szybko sie uda zalatwic
Izape kciuki za wyniki M-Ka, ale mam nadzieje,ze jednak Twoje plamienie skonczy sie pozytywnym testem
Ja godz temu pobralam krew na proga, wyniki jutro
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0