X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Izape a sikałaś na jakiś test? Nika- Ty nie miałaś właśnie jakiegoś plamienia w szczęśliwym cyklu?
    Plamienie to za duzo powiedziane - 10 dpo mialam śluz brudny tzn z krwią. Ale nie rozkręciło sie to nijak - wieczorem już nic nie leciało. Zakładam że to implantacja bo 2 dni później beta 42 czyli akurat jak na 2 dni po implantacji

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem było trochę tego już nie ma, ale nie będę się nakręcać. U mnie to tez jest śluz podbarwiony... Może coś mi podrażniły w środku te tabletki dopochwowe i to dlatego. W sumie już jest czas @ więc może zaczyna się dzień wcześniej jakimiś plamienia mi... Ja zawsze dostaje @ tego samego dnia zaraz po tym jak zacznie się plamienie to mnie zalewa od razu. No nic. Zobaczymy jutro, bo dzisiaj i tak nie ma sensu sikać chyba.

Nika kiedy sikalas po tym plamieniu?

Poza tym już zaczynam mieć wkurwa więc to chyba jednak @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:26

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Reset, najpierw hsg, żeby się nie okazało, że stymulacja gonadotropina na darmo, ale pewnej wszystko będzie pieknie drożne:) niestety w klinikach wiedzą, że mogą się przejechać na odszkodowaniach, więc wymazy muszą być. Teraz jedz na wakacje i odpocznijcie z M od wszystkiego, bo to niezle ryje beret, a jednak RESET człowiekowi potrzebny:) kiedy wyjeżdżacie?

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki i to pilne!!:) potrzebna porada: moja zmywarka całkiem wyzionęła ducha... co polecacie kupić? Chodzi mi o sprawdzona firmę i żeby pochodziła dobre kilka lat:) HELP:)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysiu ja bym poleciła boscha, zmywarki dobre a i serwis w razie czego mają naprawdę w porządku :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Pytanie z innej beczki i to pilne!!:) potrzebna porada: moja zmywarka całkiem wyzionęła ducha... co polecacie kupić? Chodzi mi o sprawdzona firmę i żeby pochodziła dobre kilka lat:) HELP:)
    JA mam beko DIN39330 do zabudowy i polecam :)

• reset Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia, lecimy 20go sierpnia :) Już się nie mogę doczekać <3
    A zmywarkę mam Boscha. 21 letnia :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • reset Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELP! Co to oznacza?!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28ce12585bee.jpg

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Zmywarke Electroluxa ESL5360LA. Ma fajna opcje,ze po skonczeniu mtcia sama sie uchyla w odpowiednim momencie. Wada to kosz na sztućce, z ktorego sciagnelam gore i jest juz ok.

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Kurde, nie wiem było trochę tego już nie ma, ale nie będę się nakręcać. U mnie to tez jest śluz podbarwiony... Może coś mi podrażniły w środku te tabletki dopochwowe i to dlatego. W sumie już jest czas @ więc może zaczyna się dzień wcześniej jakimiś plamienia mi... Ja zawsze dostaje @ tego samego dnia zaraz po tym jak zacznie się plamienie to mnie zalewa od razu. No nic. Zobaczymy jutro, bo dzisiaj i tak nie ma sensu sikać chyba.

Nika kiedy sikalas po tym plamieniu?

Poza tym już zaczynam mieć wkurwa więc to chyba jednak @.
    Sikałam już przed :D to wtedy wyszedł podejrzany ultra-bladzioch po conajmniej godzinie (a zachowałam test w torebce bo siusiałam u teściowej i nie chciałam wyrzucać u niej) Potem przez kilka godzin był ten dziwny śluz, ale do wieczora przeszło, więc następnego dnia siknęłam i w ciągu 10 minut wyszedł bladzioszek - ale różowy. Dopiero następnego dnia wyszło w czasie i takie zauważalne bez gimastykowania, żeby światło dobrze padło. Także trochę mnie te testy potrzymały w niepewności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:32

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    HELP! Co to oznacza?!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28ce12585bee.jpg
    To jest niskie miano, wiec póki co luz. Te przeciwciała we krwi to w ogóle mogą nie mieć znaczenia. Za to teraz trzeba koniecznie zrobić test ze sluzu na obecność przeciwciał i test po stosunku na wrogość śluzu (to jest fuj, ale do przeżycia. Mnie mąż wiózł na tylnym siedzeniu - położyłam się, żeby nie pociekło i nakryłam kocem, a gdyby nas jakimś cudem złapała policja to miał udawać, że to zwłoki :D Ogólnie mieliśmy dużo śmiechu - ale ja tylko do momentu jak położna pobierała materiał i wszystko wyleciaaało aż podest pod fotelem zabrudziłam :/ Ale żyję, nie spłonełam ze wstydu - jest OK ;)

No i jeśli, nie daj Boziu, przeciwciała wyjdą w śluzie w większym stężeniu, to warto rozwaźyć IUI, żeby plemniki ominęły barierę śluzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:42

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj syn dostał od teściowej bociana z drewna, który macha skrzydłami gdy pociągnie się za kulke na dole.

Od razu skojarzył mi się ze staraniami i chciałam go wyrzucić ale Młody sie uparł wiec wisi na tarasie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97e44a2b8a88.jpg

Malgonia, Cabrera, Emiilka, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziewczyny moj syn dostał od teściowej bociana z drewna, który macha skrzydłami gdy pociągnie się za kulke na dole.

Od razu skojarzył mi się ze staraniami i chciałam go wyrzucić ale Młody sie uparł wiec wisi na tarasie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97e44a2b8a88.jpg
    Meska zostaw bociana ! On tam wisi nie bez powodu!!!

-Mamunia-, Aga9090, Meśka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do agd, mój tato jest w branży kupę lat (jako inżynier produktu, choć 40 lat temu zaczynał od serwisu) - wg niego generalnie wszystko to ten sam badziew, ważne żeby był serwis konkretny :) my postawiliśmy na bosha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:17

• Meśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Meska zostaw bociana ! On tam wisi nie bez powodu!!!

Iza dedykuje go Tobie bo ja jestem beznadziejnym przypadkiem :)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega bocian! Niech Wam przyniesie to co dawno już powinien!❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę się dopisać do bocianka :( mam jakiś zły dzień.. czy zawsze przed-urodzinowy taki jest? kolejny rok, starzeje się, kolejny rok bez tupotu małych stópek po podłodze. Trzy puste pokoje. Nie sądziłam, że tak się to wszystko potoczy.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mpja mama mi opowiadala jak spotkala na spacerze z moimi bratankami dwa bociany. Uparly sie dzieciaki, ze chca do nich isc, a to mokradla i w ogole. Wiec mama im mowi, ze nie moga isc, ale moga poprosic bociany, zeby przyniosly dzidziusia cioci Malgosi. Ponoc krzyczaly az gardla pozdzieraly.. mam nadzieje, ze bocki ich nie zawioda ;)

Izape_91, Meśka, Siwulec, Emiilka, nowa na dzielni, moyeu, Kotowa lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ptysia, lecimy 20go sierpnia :) Już się nie mogę doczekać <3
    A zmywarkę mam Boscha. 21 letnia :)
    A dno ma plastikowe czy metalowe? Informuje, ze już się wstawiłam tym aperolem:p

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady, tl się wstawiłam, ze z co drugiego postu śmieje się w głos na ogrodzie:p

Minie Black, Malgonia lubią tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ