X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Izape a sikałaś na jakiś test? Nika- Ty nie miałaś właśnie jakiegoś plamienia w szczęśliwym cyklu?
    Plamienie to za duzo powiedziane - 10 dpo mialam śluz brudny tzn z krwią. Ale nie rozkręciło sie to nijak - wieczorem już nic nie leciało. Zakładam że to implantacja bo 2 dni później beta 42 czyli akurat jak na 2 dni po implantacji

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem było trochę tego już nie ma, ale nie będę się nakręcać. U mnie to tez jest śluz podbarwiony... Może coś mi podrażniły w środku te tabletki dopochwowe i to dlatego. W sumie już jest czas @ więc może zaczyna się dzień wcześniej jakimiś plamienia mi... Ja zawsze dostaje @ tego samego dnia zaraz po tym jak zacznie się plamienie to mnie zalewa od razu. No nic. Zobaczymy jutro, bo dzisiaj i tak nie ma sensu sikać chyba.

Nika kiedy sikalas po tym plamieniu?

Poza tym już zaczynam mieć wkurwa więc to chyba jednak @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:26

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Reset, najpierw hsg, żeby się nie okazało, że stymulacja gonadotropina na darmo, ale pewnej wszystko będzie pieknie drożne:) niestety w klinikach wiedzą, że mogą się przejechać na odszkodowaniach, więc wymazy muszą być. Teraz jedz na wakacje i odpocznijcie z M od wszystkiego, bo to niezle ryje beret, a jednak RESET człowiekowi potrzebny:) kiedy wyjeżdżacie?

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki i to pilne!!:) potrzebna porada: moja zmywarka całkiem wyzionęła ducha... co polecacie kupić? Chodzi mi o sprawdzona firmę i żeby pochodziła dobre kilka lat:) HELP:)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysiu ja bym poleciła boscha, zmywarki dobre a i serwis w razie czego mają naprawdę w porządku :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Pytanie z innej beczki i to pilne!!:) potrzebna porada: moja zmywarka całkiem wyzionęła ducha... co polecacie kupić? Chodzi mi o sprawdzona firmę i żeby pochodziła dobre kilka lat:) HELP:)
    JA mam beko DIN39330 do zabudowy i polecam :)

• reset Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia, lecimy 20go sierpnia :) Już się nie mogę doczekać <3
    A zmywarkę mam Boscha. 21 letnia :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • reset Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELP! Co to oznacza?!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28ce12585bee.jpg

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Zmywarke Electroluxa ESL5360LA. Ma fajna opcje,ze po skonczeniu mtcia sama sie uchyla w odpowiednim momencie. Wada to kosz na sztućce, z ktorego sciagnelam gore i jest juz ok.

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Kurde, nie wiem było trochę tego już nie ma, ale nie będę się nakręcać. U mnie to tez jest śluz podbarwiony... Może coś mi podrażniły w środku te tabletki dopochwowe i to dlatego. W sumie już jest czas @ więc może zaczyna się dzień wcześniej jakimiś plamienia mi... Ja zawsze dostaje @ tego samego dnia zaraz po tym jak zacznie się plamienie to mnie zalewa od razu. No nic. Zobaczymy jutro, bo dzisiaj i tak nie ma sensu sikać chyba.

Nika kiedy sikalas po tym plamieniu?

Poza tym już zaczynam mieć wkurwa więc to chyba jednak @.
    Sikałam już przed :D to wtedy wyszedł podejrzany ultra-bladzioch po conajmniej godzinie (a zachowałam test w torebce bo siusiałam u teściowej i nie chciałam wyrzucać u niej) Potem przez kilka godzin był ten dziwny śluz, ale do wieczora przeszło, więc następnego dnia siknęłam i w ciągu 10 minut wyszedł bladzioszek - ale różowy. Dopiero następnego dnia wyszło w czasie i takie zauważalne bez gimastykowania, żeby światło dobrze padło. Także trochę mnie te testy potrzymały w niepewności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:32

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    HELP! Co to oznacza?!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28ce12585bee.jpg
    To jest niskie miano, wiec póki co luz. Te przeciwciała we krwi to w ogóle mogą nie mieć znaczenia. Za to teraz trzeba koniecznie zrobić test ze sluzu na obecność przeciwciał i test po stosunku na wrogość śluzu (to jest fuj, ale do przeżycia. Mnie mąż wiózł na tylnym siedzeniu - położyłam się, żeby nie pociekło i nakryłam kocem, a gdyby nas jakimś cudem złapała policja to miał udawać, że to zwłoki :D Ogólnie mieliśmy dużo śmiechu - ale ja tylko do momentu jak położna pobierała materiał i wszystko wyleciaaało aż podest pod fotelem zabrudziłam :/ Ale żyję, nie spłonełam ze wstydu - jest OK ;)

No i jeśli, nie daj Boziu, przeciwciała wyjdą w śluzie w większym stężeniu, to warto rozwaźyć IUI, żeby plemniki ominęły barierę śluzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:42

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj syn dostał od teściowej bociana z drewna, który macha skrzydłami gdy pociągnie się za kulke na dole.

Od razu skojarzył mi się ze staraniami i chciałam go wyrzucić ale Młody sie uparł wiec wisi na tarasie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97e44a2b8a88.jpg

Malgonia, Cabrera, Emiilka, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziewczyny moj syn dostał od teściowej bociana z drewna, który macha skrzydłami gdy pociągnie się za kulke na dole.

Od razu skojarzył mi się ze staraniami i chciałam go wyrzucić ale Młody sie uparł wiec wisi na tarasie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97e44a2b8a88.jpg
    Meska zostaw bociana ! On tam wisi nie bez powodu!!!

-Mamunia-, Aga9090, Meśka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do agd, mój tato jest w branży kupę lat (jako inżynier produktu, choć 40 lat temu zaczynał od serwisu) - wg niego generalnie wszystko to ten sam badziew, ważne żeby był serwis konkretny :) my postawiliśmy na bosha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:17

• Meśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Meska zostaw bociana ! On tam wisi nie bez powodu!!!

Iza dedykuje go Tobie bo ja jestem beznadziejnym przypadkiem :)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega bocian! Niech Wam przyniesie to co dawno już powinien!❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę się dopisać do bocianka :( mam jakiś zły dzień.. czy zawsze przed-urodzinowy taki jest? kolejny rok, starzeje się, kolejny rok bez tupotu małych stópek po podłodze. Trzy puste pokoje. Nie sądziłam, że tak się to wszystko potoczy.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mpja mama mi opowiadala jak spotkala na spacerze z moimi bratankami dwa bociany. Uparly sie dzieciaki, ze chca do nich isc, a to mokradla i w ogole. Wiec mama im mowi, ze nie moga isc, ale moga poprosic bociany, zeby przyniosly dzidziusia cioci Malgosi. Ponoc krzyczaly az gardla pozdzieraly.. mam nadzieje, ze bocki ich nie zawioda ;)

Izape_91, Meśka, Siwulec, Emiilka, nowa na dzielni, moyeu, Kotowa lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ptysia, lecimy 20go sierpnia :) Już się nie mogę doczekać <3
    A zmywarkę mam Boscha. 21 letnia :)
    A dno ma plastikowe czy metalowe? Informuje, ze już się wstawiłam tym aperolem:p

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady, tl się wstawiłam, ze z co drugiego postu śmieje się w głos na ogrodzie:p

Minie Black, Malgonia lubią tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ