Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia- już Ci miałam dziś wcześniej pisać (wtedy, gdy wspominałaś o tym rabacie na badania). Weź go zmuś/ przekonaj żeby się przebadał. Po pierwsze warto wiedzieć, po drugie i u Lunaris, i u Izy droga na badania/ droga do kliniki kończyła się ciążą
Rucola, Malgonia, Bocianiątko, Izape_91 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Reset powiem Ci, że od rana robię testy z arslege z pr karnego i wkurzam się na niesatysfakcjonujące wyniki bo nie można pominąć części szczególnych a te się w ogóle nie pojawiają na egzaminie
Wiem, to są te słabsze elementy ars lege. Tak samo w testach losowych 150 pytań te proporcje są inne niż na egzaminie i np. na 150 pytań trafi Ci się raptem 8 z cywila, ale np. ze 3 prawa prasowego (podczas gdy na egzaminie z prasowego jest max. 1 pytanie).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja to mam taki plan, że zabiorę emka w poniedziałek do Ptaka.. i tylko zastanawiam się czy pisać mu wcześniej smsa żeby z tym moim chłopem pogadał, czy może sam na to wpadnie jak już go będzie miał w gabinecie.
-
nick nieaktualny
-
Powiedzcie mi ze nie jestem dziwna... idziemy na wesele i postanowilismy ze damy Parze Mlodej pewna kwote do koperty. Tesciowa uwaza ze za malo... i ze MAMY dac wiecej!!!
Jakbyscie sie zachowały bo ja nie wiem juz co mam mówić i robic, na kazdym kroku zlote rady...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Powiedzcie mi ze nie jestem dziwna... idziemy na wesele i postanowilismy ze damy Parze Mlodej pewna kwote do koperty. Tesciowa uwaza ze za malo... i ze MAMY dac wiecej!!!
Jakbyscie sie zachowały bo ja nie wiem juz co mam mówić i robic, na kazdym kroku zlote rady...
Dałabym tyle, ile uważam za słuszne i nie informowała nikogo, jaka to kwota.
A jak teściowa taka chętna do rozdawania, to niech dorzuci różnicę.Cabrera, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Dałabym tyle, ile uważam za słuszne i nie informowała nikogo, jaka to kwota.
A jak teściowa taka chętna do rozdawania, to niech dorzuci różnicę.
Tylko ona chce dolozyc ze swoich ale ja nie chce bo uwazam ze to moja sprawa i nie chce tej kasy od niej.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnyReset my na pierwsze wyniki czekaliśmy kilka dni (eM. musiał jechać odebrać osobiście), drugie wyniki wraz z konsultacją były po paru godzinach! (inne kliniki)
Meśka postąpiłabym dokładnie tak jak Kaczorka
Edit. dałabym tyle, ile uważam za stosowne, zakleiła kopertę i nie mówiła Teściowej ile jest w środkuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 16:48
-
reset wrote:Łojezu, wysmarowałam taki długi post na ex testerkach, że mnie zaraz stamtąd przegonią
Głupia Ty. Nawet tak nie myśl!
Mnie drażni siedzenie na dwóch wątkach, bo część z Was tu, a część tam
Malgonia ja do Dr W bym skrobnęła sms przed wizytą, że będziesz z M w celu rozmowy wychowawczej.
Ja u Dr jestem we wtorek.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Malgonia wrote:Ja to mam taki plan, że zabiorę emka w poniedziałek do Ptaka.. i tylko zastanawiam się czy pisać mu wcześniej smsa żeby z tym moim chłopem pogadał, czy może sam na to wpadnie jak już go będzie miał w gabinecie.
Podoba mi się ten plan
Nie pisalabym smsa a pokierowa rozmowę na wizycie tak żeby doktorek ładnie eMkowi wytłumaczył i przekonał
Nieustająco ściskam kciuki :*Malgonia lubi tę wiadomość
-
Karma to chyba się z Karolinką masz szansę spotkać, bo ona chyba też we wtorek
Kurcze może i panikuje bez powodu, ale skoro to AMH nie jest szalone to nim podejmiemy jakieś kroki to jednak warto by było wiedzieć dokładnie na czym stoimy. Ja oczywiście głęboko wierzę, ze zajdę już w tym cyklu i nie będzie potrzeby, no ale wiadomo, ze lepiej się zabezpieczyć
edit: boje się, ze jeśli cokolwiek zasugeruje podczas rozmowy to mój emek nie uzna tego badania za aż tak ważne, bo przecież zasugerowałam lekarzowi...
Meśka, jakby mi teściowa chciała dawać jakieś pieniądze to bym brałaAle to wszystko zależy od okoliczności. Moja by za nic z taką propozycją nie wyszła, jeszcze by pewnie powiedziała " a na co tak dużo".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:06
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Karola ma wizyte we wtorek tak.
Mi W kazal sie wcisnac miedzy pacjentkami ja chwile, ale wiecie jak to. Z wciskaniem sie. Zagadam, ze podjade na poczatek albo koniec przyjmowania jego.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dobra, M. wszedł na badania. Wyniki powinny być nawet w piątek. Gdyby bez MAR testu to byłyby nawet jutro. Ech, żołądek mnie boli, a jeszcze się z M. pokłóciliśmy przed wyjściem z domu:/
Edit: ale wiem, że on to robi tylko dla mnie, bo mnie kocha. Budujące to mimo wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:17
nick nieaktualnyreset wrote:Dobra, M. wszedł na badania. Wyniki powinny być nawet w piątek. Gdyby bez MAR testu to byłyby nawet jutro. Ech, żołądek mnie boli, a jeszcze się z M. pokłóciliśmy przed wyjściem z domu:/
Trzymam kciuki i zaklinam rzeczywistość: wyniki na pewno będą lepsze bo a) ureaplasma już dawno wyleczona b) M. zmienił na lepsze nawyki zdrowotno-żywieniowe:)
Co do kłótni, to pewnie Wam obu stres się udzielił.
W kwestii kłótni, to muszę nieskromnie przyznać, że jestem z siebie dumna!
Zanim opiszę sytuację, to musicie wiedzieć, że ja jestem straszny uparciuch, jestem wyjątkowo honorowa i delikatnie mówiąc: łatwo mnie urazić
A więc jako, że owulacja pewnie trwa w najlepsze, ustaliliśmy z eM. harmonogram seksów:): miały być wczoraj wieczorem i dziś wieczorem.
No i wczoraj leżę i czekam...czekam...czekam... po dwóch godzinach usnęłam. M. przychodzi po północy i chętny na bazykanie, to mówię, że teraz to ja śpię.
Na co on obrócił się w drugą stronę i też poszedł spać... więc tak mnie to zdenerwowało (żeby nie użyć niecenzuralnych słów), że już nie mogłam usnąć, więc oczywiście foch, zabrałam poduszkę i poszłam spać na kanapę...
I teraz budząc się rano kto musiał schować dumę do kieszeni - nikt inny, tylko ja! Gdyby nie to, to seksów na pewno by nie było i generalnie nic by nie wyszło z tego cyklu...
Ci Faceci są naprawdę niereformowalni!!!
Ps. eM. oczywiście przepraszał i twierdzi, że też nie mógł spać i w ogóle... -
Karma88 wrote:Karola ma wizyte we wtorek tak.
Mi W kazal sie wcisnac miedzy pacjentkami ja chwile, ale wiecie jak to. Z wciskaniem sie. Zagadam, ze podjade na poczatek albo koniec przyjmowania jego.
Kochana, ale ja Cię chętnie przepuszczę w kolejcew końcu jestem nie-matką, a matki mają pierwszeństwo
Tak w ogóle to cześćczytam Was codziennie, ale czekam na wtorkową wizytę trochę jak na wyrok, wiec nie bede tu jojczyć
Reset te Twoje cykle to trochę taka zgaduj zgadulai nie złość się na M. robi co może
Meśka to Wasze pieniądze i Wy decydujcieja daje zawsze według zażyłości z parą
Malgonia zaciskam kciuki, aby to był ten cykl!
Malgonia lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja to się serio zastanawiam, czy jak bym nie badała tak wnikliwie kiedy mam owulacje, to czy by nam się nie było łatwiej wstrzelić. bo tak to zawsze ta owulacja jakoś zwiększa ryzyko awantury i focha
swoja drogą jeszcze kilka dni i się zacznie.. -
Malgonia wrote:Ja to się serio zastanawiam, czy jak bym nie badała tak wnikliwie kiedy mam owulacje, to czy by nam się nie było łatwiej wstrzelić. bo tak to zawsze ta owulacja jakoś zwiększa ryzyko awantury i focha
swoja drogą jeszcze kilka dni i się zacznie..
U nas jest tak samo, chyba nie było cyklu, żebym przed owu się nie posprzeczała z M. Ale u nas to on zawsze łagodzi sytuacjęchoć i tak jak dla mnie najlepszy seks to jest po owu!
Cabrera lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyTa presja seksu w okolicach owu nas wykończy kiedyś
U nas sprawdza się generalnie zasada co dwa dni lub w cyklach monitorowanych zasada planowania - to znaczy eM. musi wiedzieć kiedy i co..ale i tak jest ciężko!
Ale i tak zdecydowanie najlepszy seks jest u nas zaraz po @ lub właśnie już po owulacji:)Karolina90 lubi tę wiadomość