Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 23:59
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Możliwe, bo pewnie jak to odczytałam to nie dodałam do zakładek i dlatego nie mogę znaleźć. haha Mój szczupły, więc niech już nie chudnie. Odpada l karnityna, Nika pisała, że też dobrze przyjmować, tylko boję się tego efektu.
Przepraszam, że tak egoistycznie i wciąż tylko pytam, ale już trzy dni kupuję i dalej nic nie mam.
Myślę, ze spokojnie może brać, ja też żrem i nic a nic nie chudnę -
Jedna, ale bez ruchu to on nawet przy l karnitynie nie schudnie jakoś znacząco. A jeśli ma problem z ruchliwością plemników to dobrze mu ona zrobi.
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 23:59
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
DZIĘKUJĘ KAŻDEJ Z OSOBNA ZA ODPOWIEDŹ NA MOJE (WIEM, ŻE MĘCZĄCE) PYTANIA.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Jedna_z_Wielu wrote:Nikuś pomocy. Szukam tych kaps co mi poleciłaś dla emka i chyba za stara na to jestem bo kiepsko mi idzie. Jakaś strona do polecenia??
I jeszcze pytanie, czy faktycznie te leki mają działania odchudzające ??
(to jest ta chwila gdzie można się śmiać z pytania )Jeśli tak to odpada.
Ogólnie to z bezreceptowych supli na odchudzanie to chyba tak serio serio to jednak działa tylko NAC - działa jak metforina i nie daje się cukrowi odkładać.
Odpisałam na priv, zeby reklamy nie robićWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:53
-
Jedna_z_Wielu wrote:Znalazłam takie, są okey ?? Wiem, że jeszcze androvit i menmag (z tym kłopot bo nie ma w kapsułkach)
https://www.aptekagemini.pl/ajipure-l-arginina-swanson-60-kapsulek.html
https://www.aptekagemini.pl/mega-omega-3-60-kapsulek.html
https://www.aptekagemini.pl/olimp-gold-vit-c-plus-500mg-30-kapsulek.html
https://www.aptekagemini.pl/witamina-c-z-dzika-roza-1000mg-swanson-30-kapsulek.html
https://www.aptekagemini.pl/koenzym-q10-30mg-swanson-60-kapsulek.html
Co do androvit plus.
w gemini jest taki:
https://www.aptekagemini.pl/androvit-plus-x-30-kaps.html
ja zawsze brałam bez tego "pana biegnącego"
Dziękuję jeśli któraś popatrzy na to.
Nnie miałam do czynienia, więc nie wiem czy takie będą ok. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 00:00
-
nick nieaktualnyU zdrowej osoby NAC też niewiele da. L-karnityna nie ma udowodnionego w badaniach działania odnośnie redukcji masy ciała. Ogólnie z tym odchudzaniem to nie jest takie proste. Jedynie co, niektóre suplementy tak jak Nika powiedziała mogą dodawać energii i wtedy zapotrzebowanie kaloryczne jest większe, bo mimowolnie więcej się ruszasz. także jedna na zdrowie mężowi tę l-karnitynę.
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
reset wrote:No też nie chcę w to wierzyć. A o śluzie bym może nie myślała, gdyby nie to, że on już 2-3 był taki fajny, wodnisty. Jeszcze nie rozciągliwy, ale taki jak miewałam w cyklach z owulacjami dawno temu
Sama ze sobą sobie pogadam
Jako uzupełnienie powyższego powiem Wam, że owulaki są już zupełnie białe. Już pomijam ten test z 2 dc, po którym jechałam pilnie do gina, ale potem jeszcze robiłam raz i dzisiejszy to ledwo ledwo widać... Chyba muszę zrobić w kolejnym cyklu znów cały pakiet hormonów, bo coś nie hula.
blue00 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset jak zupelnie białe?? Chociaz czasem jak dziewczyny wrzjcają to sa coeaz ciemniejsze, lotem taki jasny i potem mega ciemny.. zrib jeszcze jutro
Ja na szybko po wizycie u gina. 3 pecherzyki po 18 x 2 i 20. Endo 7mm. Gin "caly w strachu" przed ciążą mnogą mowil cos jeszcze o jakis dwoch mniejszych ale nie mierzyłWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 14:05
Meśka, blue00, Lunaris, Achia, Malgonia, KateHawke, lamka, Bocianiątko, StaraczkaNika, Minie Black, Cheresta, nowa na dzielni, Morusek lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualny
-
Oj tam oj tam w strachu! a co to on będzie rodził i wychowywał? Kargo dajesz na chłopa!
Kargo31 lubi tę wiadomość
-
Kargo31 wrote:Reset jak zupelnie białe?? Chociaz czasem jak dziewczyny wrzjcają to sa coeaz ciemniejsze, lotem taki jasny i potem mega ciemny.. zrib jeszcze jutro
Ja na szybko po wizycie u gina. 3 pecherzyki po 18 x 2 i 20. Endo 7mm. Gin "caly w strachu" przed ciążą mnogą mowil cos jeszcze o jakis dwoch mniejszych ale nie mierzył
Pewnie zrobię, ale one są coraz bledsze
Super wynik! Przypomnij mi - to na Lametcie? Bierzesz ovi?
Malgonia wrote:Reseciku sikaj spokojnie na testy i czekaj. Podglad swoja drogą, testy swoją drogą obserwacje śluzu swoją.
A badałaś sobie kiedyś szyjkę?
Próbowałam badać, ale za cholerę nie umiem ocenić No ułomna w tym temacie jestem bardzo...
W ogóle to głupia jestem, bo wszystkie tu na dinozaurach widziałyście u mnie już różne rzeczy (pozytywne owulaki bez owulacji, wykresy dwufazowe bez owulacji itp.), więc sugerowanie się w jakąkolwiek stronę objawami to u mnie chyba niepotrzebne nakręcanie się
Tak czy inaczej jedziemy i będziemy korzystać z życia. A jak wrócimy to podgląd i najwyżej wtedy przyjdę tu z pytaniem, co sprawia, że pęcherzyki nie dojrzewają. Szukam plusów - na letrozol reaguję, pęcherzyki się pojawiają, trzeba im teraz dać kopa do rośnięcia.
Donga zwiększyłam do 3 tabletek, nie plamię, więc zostanę przy tej dawce.
Powiem Ci Reseciku, że jakieś takie ekstremalne sugerowanie się szyjką to ciężkie by było, bo trzeba by naprawdę robić to codziennie, ale jeśli chce mieć pewność, ze jest już po owulacji, to właśnie szyjkę sprawdzam.
W ogóle jeśli chodzi te wszelkie naturalne metody rozpoznawania płodności, to jestem zwolenniczką stosowania wielu metod jednocześnie. I dopiero jak widzę zmiany w śluzie, szyjce, moim samopoczuciu, temperaturze to jestem w stanie określić, ze jestem już po owulacji. -
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Reset jak masz pęcherzyki 10mm to jeszcze przez dobrych parę dni mogą być białe testy.
Dobra, obiecuję więcej nie panikować
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.