Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate.. 1,3
Wiem, ze to nie koniec swiata ale przy mojej genetyce oznacza to bardzo malo szans
Ale zeby nie bylo tylko zle, to poza tym hormony sa ok, owulacje wzorcowe wiec jesli u emka wszystko bedzie ok to nawet nie ma powodow zeby ta owulacje wspomagac jesli zdecydujemy sie na naturalne starania. -
nick nieaktualny
-
Malgonia ja gdybym wiedziała, że tak to będzie u mnie wyglądać też zaczęłabym starania dużo wcześniej, ale nie wiedziałam. Też mam pretensje do siebie, lekarzy itd. Ale co mam zrobić? Załamać się i sama niszczyć.
Nie mam już teraz na to wpływu. Trzeba walczyć.
-
nick nieaktualnyMałgonia bardzo mi przykro
Musicie się na spokojnie zastanowić jakie rozwiązanie będzie dla Was najlepsze... Tak jak mówisz to nie koniec świata i trzeba wierzyć, że się uda. Cuda się zdarzają i tego Wam życzę :*
A jeśli już jesteśy przy AMH... W jakim tempie mniej więcej spada? Zagłębiałyście kiedyś temat? -
Malgonia, po pierwsze mi przykro!
Po drugie M. niech nie będzie taki hop do przodu z pytaniem o badania, bo sam swoich też jeszcze nie ma. I choć życzę Wam jak najlepiej, to wcale nie jest powiedziane, że u niego jest idealnie.
Przepraszam, że tak lakonicznie. Mam migrenę i ledwo jestem w stanie coś napisać z sensem.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Kate wspomnialam o Tobie naszemy Wronie i powiedzial, ze mial ciaze z AMH 0 i ze to tylko liczby i zeby sie nie zalamywac. Ja sieczastanawiam co by bylo gdybym nie brala tabletek przez 6 czy 7 lat, skonczylaby mi sie rezerwa 5 lat temu?
Co by bylo gdybym posluchala konowalow z nfztu i nie badala sie i wrocila za rok?
No nic teraz musimy emkowi zrobic badania.
To co bada ruchliwosc morfologie i te podstawowe parametry to sie jakos nazywa? Mamy zrobic to i fragmentacje dna.
A poki co musze liczyc ze Pan Bog sie zlituje nade mna i zdarzy sie cud.
Tosiu no wlasnoe powiedzial ze srednio 0.6 na rokWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:36
KateKum lubi tę wiadomość
-
Malgonia, to seminogram, rób wspomagany komputerowo.
Malgonia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
KateKum wrote:Ja mam AMH 0,12
Więc u mnie zajście w ciąże graniczy z cudem
http://www.towsrodku.pl/obnizona-rezerwa-jaka-dieta/
Tu jest to jeść i suplementować przy niskiej rezerwie.
KateKum lubi tę wiadomość
-
Malgonia :* :* :*
Nie potrafię nic więcej powiedzieć jak tylko tyle, że ściskam Cię moooooocno i wierze, na prawdę wierze ze się uda ! Musi -
Malgonia, nie wiem jak w Warszawie, ale moja rada jest taka, by te badania zrobić w jakiejs klinice, a nie np. w diagnostyce. W Krakowie wszystkie te laboratoria nie mają odpowiednich pomieszczeń do oddania materiału do badań i szkoda M. dodatkowo stresować.
Rucola lubi tę wiadomość
Kate i Małgonia, wiem, ze to marne pocieszenie, ale obydwie byłyście już w ciąży. udało się raz, moze udać się i drugi. Żeby zwiększyć szanse na Waszym miejscu zdecydowałabym się na IVF, o ile tylko macie możliwości finansowe.
Małgonia a Ty swojemu facetowi też mogłabyś dużo zarzucic, odnośnie jego trybu życia i chęci płodzenia dziecka. A jednak tego nie robisz. Dlatego nie powinnaś mieć absolutnie do siebie żalu o nicSiwulec, KateKum lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMalgonia dziewczyny już chyba wszystko napisały to co ja chciałam... Napiszę tylko, że jakbyś miała ochotę się wygadać, wypłakać, ponarzekać, to wiesz gdzie jestem! Pamiętaj, że jesteś wspaniałą kobietą, najlepszą żoną, niczego Ci nie brakuje! Ja ciągle pamiętam o Was w modlitwie! Cuda też się zdarzają! Tylko trzeba w nie wierzyć! A ja wierzę , że Wam się uda, przecież czuwa nad Wami Wasz maluszek! Udało się raz, to uda i drugi, tylko tym razem już z odpowiednią komórką! Wierzę w to baaaaaardzo mocno!
Tulę!❤KateKum lubi tę wiadomość
-
Ptak polecal nam albo Invimed albo Bociana, ale wiecie jak jest z chlopem. Dla niego to juz takie przezycie, ze boje sie zeby nie oddal na zle badania.
Jeszcze sie chcemy dowiedziec czy w medicoverze moze zrobic.
Poki co stanelo na tym, ze czekamy na wyniki. Jesli konieczne bedzie in vitro to bedziemy podawac zarodki bez badania. -
Dziekuje Wam w ogole bardzo za wsparcie i cieple slowa. Musze sobie to poukladac wszystko w glowie, ale na pewno sie nie poddam. A z Wami to jakos wszystko mniej przeraza.
Mialam nadzieje, ze bedziemy mieli jeszcze kilka swoich podejsc. Oby udalo nam sie wrocic z Mazur juz w trojke.
Jedno co to Grzesiek sie przejal i powiedzial, ze na cale szczescie nic innego poza robieniem dziecka tam do roboty nie bedzie wiec zwiedzanie i wszelkie inne aktywnosci dopiero po skonczonej robocie... oby to nie byl cykl bez owulacyjny -
nick nieaktualnyMałgonia najważniejsze ze macie plan. Jak chcesz puścić chłopa samego na badania to lepiej napisz mu na kartce co ma zrobić. Dla nich to stresujące i krępujące badanie. Moj robił w invimed ale we Wrocławiu i byliśmy razem.
A co do tego AMH to 0,6 jest bardzo dużym spadkiem. Ciekawa jestem czy rzeczywiście tak jest. Jeśli tak to w wieku 30 lat moja rezerwa się skończy -
Kurczę taki spadek faktycznie chyba byłby za duży na rok... ja w marcu w tamtym roku miałam 1,78, jak pytałam ostatnio ginekologa w klinice czy mam to powtórzyć, to mowil, ze nie trzeba, bo to tak szybko nie spada, wiec mam nadzieje, że mam jeszcze trochę czasu. Ale i tak na koniec roku z ciekawości powtórzę to badanie...
-
Małgonia, medicover = InviMed. To spółka córka. Mając pakiet w medicover macie zniżki w Invimedzie
Ci do spadku AMH to ja nie jestem dobrym przykładem bo mnie w ciągu roku z 5.3 spadlo do 2.2...w tym trzy cykle stymulowabe clo, żadnych zabiegów. Ale oznaczenia były robione w różnych labach, a lekarze mówili że to niemożliwe żeby tak spadło więc w którymś musiał być błąd...
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy