X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Małgonia, a propo mazurskiej dziczy to jeśli mój obecny cykl rzeczywiście będzie trwał 20dni (sic!) to u nas następne dni plodne po iui wypadną nam w Chorwacji :) trzeba się jakoś pocieszać...

No a ja, jeśli @ teraz faktycznie przyjdzie, postanowiłam podejść sobie po powrocie na USG i zobaczyć, czy po 3 miesiącach metforminy coś się aby naturalnie nie zadzieje... Bo w sumie rok temu po odstawieniu tabletek kilka cykli miałam z owulacją (no dobra, kilka to 2;)), ale w sumie te 2 cykle naturalne wtedy to i tak więcej niż ilość owulacji od stycznia do sierpnia 2018! (sic!)

Aha, Nika- wczoraj tylko przeczytałam, a nie miałam siły odnieść się do Twojego stwierdzenia, że jestem wyjątkowa <3 Po pierwsze, każda z nas tu jest taka, jesteśmy silne, mądre, waleczne i przy okazji piękne, sądząc po wrzucanych tu fotach.
    A fakt, że jestem aż tak przebadana to po części kwestia charakteru, po części ubezpieczenia medycznego (zapewne łatwiej, jak przynajmniej część badań jest refundowana) oraz w dużej mierze WASZA zasługa, bo bez Was nie wiedziałabym, co badać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 09:04

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Obyście przyniosły dobre wieści, bo coś ten sierpień pechowy dla Dinusiow.

Jak tak czytam o Waszych problemach genetycznych, z minimalnym amh czy brakiem owulacji to moje są naprawdę niczym. Ale wierze, ze w końcu każdej się uda.

Co do klinik to ja mam zle doświadczenia. Poszłam tam po roku staran z podstawowymi badaniami hormonalnymi, także nie musiałam ich powtarzać. M zrobił badanie nasienia, ja wszystkie wymazy bo były plany na hsg i te choroby wirusowe, które zlecają zawsze w ciazy. Ogólnie była to lista badan do IVF ale tylko niektóre musiałam zrobić. Teraz tak sobie myśle ze tam nie było nawet 1/4 tego co Bociek stworzyła na 1 stronie. Zrobiłam te zalecone badania plus dorzuciłam androgeny ale lekarz w ogóle się nie przejął ze nie są do końca ok. Ogólnie to już na początku brakowało mi porządnego wywiadu. Co z tego ze wypełniłam ta ich ankietę jak nawet na nią nie spojrzał

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorki, że tylko tak wpadam, ale nie dam rade teraz odniesc się do niczego. Mam tylko szybkie pytanie: czy przy braniu duphastonu bolały was jajniki? bo ja od wczoraj biorę i czuję taki bol z jednej strony, czasem z dwóch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia mni ogólnie czasem bolały w 2 fazie. Niezależnie od tego czy brałam duphaston czy nie

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia jeśli zajdzie taka potrzeba (oby nie) to ja Ci mogę oddać moje komórki zupełnie za darmo :* :*

Rucola lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu <3

no gdyby to było takie proste..
    Ale ostatnio czytałam na to w środku o dziewczynie, która się urodziła bez macicy, miała przeszczep od własnej matki (o ile dobrze zrozumiałam) i tylko jedną szanse i doczekała się dziecka. Dziewczyny wynajmują matki zastępcze. No w końcu się doczekam :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Nika oprócz dhea biorę wszystko.
    Dietę mam bogatą w antyoksydanty. Napiszę na wątku o ivf jakie ilości dhea biorą dziewczyny. Wit, D biorę teraz 5000 iu, chyba ok?
    Jak sporo chodzisz po słonku to możesz w lecie trochę mniej tej D brać - z 2000 iu. Ale to tylko jak regularnie łapiesz słoneczko.
    DHEA dobiera się na podst badania DHEA S0 4. Jak jest nisko to łyka się dużą dawkę, a jak wysoko to nie trzeba suplementować. Ja np mam za wysoko i nie łykałam

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest @ :)
    Teraz jedyną rzeczą, na jaką czekam to nie wyniki, wizyty, owulacje czy @, a WAKACJE :)

lamka, Minie Black, Bocianiątko, Izape_91, Karma88, Kotowa, Jeżowa, Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, właśnie doczytałam, że masz w końcu wyniki, a już myślałam, że nawet @ wyprzedziła laboratorium ;)
    Dobre, że jedziecie na wakacje! Wszystkim wam się na pewno przyda, ja o swoich już zapomniałam, więc zdrowo zazdroszczę!

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, zamawiam suplementy z polecanej przez Reset apteki i zastanawiam się nad vitexem, który kiedyś polecała Nika.
    Tylko pytanie, czy jak biorę 1/4 bromka to czy niepokalanek to nie jest już za dużo?
    Emkowi też bym coś wzięła i chyab zdecyzuje się na koenzym q10 dla jego chłopców :P

Może by tak jeszcze donga dorzucić?

Resecik super, że wreszcie odpoczniecie :) nasze wakacje stanęły podznakiem zapytania... Ehh mam nadzieje, że wszystko się samo oczyści i wrócę do pracy we wtorek. Końcem sierpnia mieliśmy wyjeżdżać.

Dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu. Inaczej sobie ją wyobrażałam ale i tak zamierzam spędzić ją dobrze :)

Jakoś ten sierpień nas nie rozpieszcza. Bociuś przykro mi, że nic nie wyszło w tym cyklu z IUI, to samo Cheresta. Zaciążymy najwyżej we wrześniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:57

Melevis lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, jestem w końcu na trochę dłużej i mogę się odnieść: reset, przykro, ze owulacji nie było, ale dobrze ze skoro tak to @ przyzwala już i będą super wakacje, życzę Ci dużo wypoczynku, słońca, zimnej wody, pysznych drinków i duuuuzo miłości :D Chwresta i Bociek, jak to mówią kicha w tym sierpniu, ale za to wrzesień będzie Wasz! Izape, cieszę się, ze humor powoli wraca i ze się nie zalamalas całkiem, wierze, ze teraz to już tylko kwestia kilku cyli i będziesz szczęśliwa mamusią:* udanej rocznicy!

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chętnie rozpocznę zieloną falę jeszcze na koniec sierpnia :P

Reseciku, skoro owu nie było to dobrze, ze przyszła @. a teraz sobie odpocznij a kto wie co los przyniesie. Ja się serio nad tymi suplementami zastanawiam bo bez nich miałam taki piękny śluz i taki piękny ten estradiol :P

Iza mimo ciężkiego dla Was czasu to życzę by ten dzień był wyjątkowy i pełen ciepłych uczuć.

Ja właśnie rozpoczęłam proces doktoryzowania z badań preimplantacyjnych i im więcej czytam tym bardziej przekonuję się do starań naturalnych. Mam tylko nadzieję, że urlop plus maxigra się sprawdzi i seksy będą w odpowiednim czasie.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia ja podpisuję się pod tym co Siwulec napisała! Takiej cudnej kobiecie, z wielkim sercem też chętnie oddam komóreczkę! Ja już prawie mam dwójkę bąblów, a tu każda z Was zasłużyła chociaż na jedno!

Reset superancko, że w wakacje będziesz mogła poszaleć! Hulaj do woli!

Ja dziś upuściłam krew na morfo, próby wątrobowe i kwasy... Te ostatnie to jakaś oaranoja, bo u mnie na zadupiu nie ma ani jednego laboratorium gdzie robią je na miejscu!!!! W przyszpitalnym wysyłają do Lublina i czeka się 2tygodnie na wynik, plus cena 65zł, a skierowanie jasne ale tylko od hepatologa! W dwóch kolejnych czas oczekiwania taki sam ceny 50 zl, jedynie w alabie- i tak też zrobiłam, koszt ze zniżką całe 5% 35,91zł czas oczekiwania do 6 dni roboczych... A co jeśli od tego zależy decyzja o wywoływaniu porodu?! Przecież próby mogą być podwyższone, przez samo to, że macica uciska na wątrobę i to NIE JEST żaden wyznacznik cholestazy. Szkoda tylko, że dopiero w tej ciąży się tego doczytałam

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale widzisz, jakie to wszsystko jest chore... Na mnie się baba wczoraj zirytowała, że po co codziennie latam na betę i się stresuje, jak nic mi nie jest?! kazała powtarzać co tydzień ;) w myslach pomyślałam o niej co pomyślałam.... zaraz jak od niej wyszłam to zaczęłam plamić, więc bez komentarza. Nawet ona nie wiedziała, że spadek bety oznacza utratę ciąży a o biochemie to już wogóle nie słyszała. Nie wiem po jaką cholerę oni trzymają takich konowałów w tych przychodniach, co potrafią tylko wypisać leki na infekcję, albo poprowadzić idealną ciąże bez jakichkolwiek badań. Ciężarnych nie traktują lepiej, a kiedyś myślałam, że możeeeee.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!<3

Izape_91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja się w sumie zdążyłam do tego przyzwyczaić, że jak sama nie znacznę dochodzić co i jak to ni hu hu nie będę wiedzieć. Nie ufam żadnym z lekarzy! Cała służba zdrowia tak wygląda i dzięki Bogu za internet! Bo pewnie 3/4 społeczeństwa leczone by było machinalnie albo nie leczone wcale, na choroby które sami sobie odkryli.
    Mam nadzieję Skarbie, że więcej Cię już taka przykrość nie spotka! Tulam!❤

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był jakiś bardzo zły dzień. My - to już wiadomo. Ja jeszcze oprócz wszystkiego stłuczkę parkingową miałam tuż przed wizytą :/ a jeszcze przed chwilą dzwoni moja mama i mówi że wczoraj jej przyjaciółka przewróciła się na ulicy. Ma pęknięty nadgarstek i kość biodrową, pojutrze czeka ją wszczepienie endoprotezy :/ Nosz cholera jasna ile jeszcze?!

Ja zrobiłam jej galaretkę, robię dżemik gruszkowy i pojadę zawiozę... A wracając kupię spirytus i będę tworzyć nalewkę gruszkową! :) tylkoooo.... Jest pewien problem - ona będzie gotowa za półtora roku! :O

Jeszcze może zahacze o hm i kupię tę polecane majtki ;)

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie,ten sierpień to jakiś pokręcony! ale w sumie po latach chudych muszą być grube , więc wierzę,że we wrześniu będą tu same dobre wiadomości!!
    swoją drogą wrzesień to mój drugi ulubiony miesiąc zaraz po maju :)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj to coś wisiały w powietrzu, mam nadzieję że dzisiejszy deszcz "zlal" to wszystko raz a porządnie!
    Bociek mam nadzieję że stłuczka nie była groźna!

Mnie wzięło na krokiety dzisiaj... I stoję przy indukcji i smaże te piep... naleśniki.... W ramach "nagrody" kupiłam kosiarke spaliniwa na promocji, w Tesco - 50%. Tylko na ch mi kosiarka? Dobrze, że moje konto jest moje, a małża jest nasze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:54

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia a kto się na początku września na ciążę załapie to w maju urodzi :)

Uwaga! Uwaga!

Ogłaszam koniec złych wiadomości. gruba kreska. Od teraz złe fatum mija i wracacie z samymi super dobrymi wiadomościami.

Koniec komunikatu :)

Achia, Kotowa, frezyjciada, Tosia2323, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ