Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bocianiątko wrote:Małgonia, a propo mazurskiej dziczy to jeśli mój obecny cykl rzeczywiście będzie trwał 20dni (sic!) to u nas następne dni plodne po iui wypadną nam w Chorwacji
trzeba się jakoś pocieszać...
No a ja, jeśli @ teraz faktycznie przyjdzie, postanowiłam podejść sobie po powrocie na USG i zobaczyć, czy po 3 miesiącach metforminy coś się aby naturalnie nie zadzieje... Bo w sumie rok temu po odstawieniu tabletek kilka cykli miałam z owulacją (no dobra, kilka to 2;)), ale w sumie te 2 cykle naturalne wtedy to i tak więcej niż ilość owulacji od stycznia do sierpnia 2018! (sic!)
Aha, Nika- wczoraj tylko przeczytałam, a nie miałam siły odnieść się do Twojego stwierdzenia, że jestem wyjątkowaPo pierwsze, każda z nas tu jest taka, jesteśmy silne, mądre, waleczne i przy okazji piękne, sądząc po wrzucanych tu fotach.
A fakt, że jestem aż tak przebadana to po części kwestia charakteru, po części ubezpieczenia medycznego (zapewne łatwiej, jak przynajmniej część badań jest refundowana) oraz w dużej mierze WASZA zasługa, bo bez Was nie wiedziałabym, co badać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 09:04
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Obyście przyniosły dobre wieści, bo coś ten sierpień pechowy dla Dinusiow.
Jak tak czytam o Waszych problemach genetycznych, z minimalnym amh czy brakiem owulacji to moje są naprawdę niczym. Ale wierze, ze w końcu każdej się uda.
Co do klinik to ja mam zle doświadczenia. Poszłam tam po roku staran z podstawowymi badaniami hormonalnymi, także nie musiałam ich powtarzać. M zrobił badanie nasienia, ja wszystkie wymazy bo były plany na hsg i te choroby wirusowe, które zlecają zawsze w ciazy. Ogólnie była to lista badan do IVF ale tylko niektóre musiałam zrobić. Teraz tak sobie myśle ze tam nie było nawet 1/4 tego co Bociek stworzyła na 1 stronie. Zrobiłam te zalecone badania plus dorzuciłam androgeny ale lekarz w ogóle się nie przejął ze nie są do końca ok. Ogólnie to już na początku brakowało mi porządnego wywiadu. Co z tego ze wypełniłam ta ich ankietę jak nawet na nią nie spojrzał -
nick nieaktualny
-
Malgonia jeśli zajdzie taka potrzeba (oby nie) to ja Ci mogę oddać moje komórki zupełnie za darmo :* :*
Rucola lubi tę wiadomość
-
Siwulcu
no gdyby to było takie proste..
Ale ostatnio czytałam na to w środku o dziewczynie, która się urodziła bez macicy, miała przeszczep od własnej matki (o ile dobrze zrozumiałam) i tylko jedną szanse i doczekała się dziecka. Dziewczyny wynajmują matki zastępcze. No w końcu się doczekam -
KateKum wrote:Nika oprócz dhea biorę wszystko.
Dietę mam bogatą w antyoksydanty. Napiszę na wątku o ivf jakie ilości dhea biorą dziewczyny. Wit, D biorę teraz 5000 iu, chyba ok?
DHEA dobiera się na podst badania DHEA S0 4. Jak jest nisko to łyka się dużą dawkę, a jak wysoko to nie trzeba suplementować. Ja np mam za wysoko i nie łykałam -
Jest @
Teraz jedyną rzeczą, na jaką czekam to nie wyniki, wizyty, owulacje czy @, a WAKACJE
lamka, Minie Black, Bocianiątko, Izape_91, Karma88, Kotowa, Jeżowa, Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Hej kochane, zamawiam suplementy z polecanej przez Reset apteki i zastanawiam się nad vitexem, który kiedyś polecała Nika.
Tylko pytanie, czy jak biorę 1/4 bromka to czy niepokalanek to nie jest już za dużo?
Emkowi też bym coś wzięła i chyab zdecyzuje się na koenzym q10 dla jego chłopców
Może by tak jeszcze donga dorzucić?
Resecik super, że wreszcie odpoczniecienasze wakacje stanęły podznakiem zapytania... Ehh mam nadzieje, że wszystko się samo oczyści i wrócę do pracy we wtorek. Końcem sierpnia mieliśmy wyjeżdżać.
Dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu. Inaczej sobie ją wyobrażałam ale i tak zamierzam spędzić ją dobrze
Jakoś ten sierpień nas nie rozpieszcza. Bociuś przykro mi, że nic nie wyszło w tym cyklu z IUI, to samo Cheresta. Zaciążymy najwyżej we wrześniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:57
Melevis lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ok, jestem w końcu na trochę dłużej i mogę się odnieść: reset, przykro, ze owulacji nie było, ale dobrze ze skoro tak to @ przyzwala już i będą super wakacje, życzę Ci dużo wypoczynku, słońca, zimnej wody, pysznych drinków i duuuuzo miłości
Chwresta i Bociek, jak to mówią kicha w tym sierpniu, ale za to wrzesień będzie Wasz! Izape, cieszę się, ze humor powoli wraca i ze się nie zalamalas całkiem, wierze, ze teraz to już tylko kwestia kilku cyli i będziesz szczęśliwa mamusią:* udanej rocznicy!
-
Dziewczyny ja chętnie rozpocznę zieloną falę jeszcze na koniec sierpnia
Reseciku, skoro owu nie było to dobrze, ze przyszła @. a teraz sobie odpocznij a kto wie co los przyniesie. Ja się serio nad tymi suplementami zastanawiam bo bez nich miałam taki piękny śluz i taki piękny ten estradiol
Iza mimo ciężkiego dla Was czasu to życzę by ten dzień był wyjątkowy i pełen ciepłych uczuć.
Ja właśnie rozpoczęłam proces doktoryzowania z badań preimplantacyjnych i im więcej czytam tym bardziej przekonuję się do starań naturalnych. Mam tylko nadzieję, że urlop plus maxigra się sprawdzi i seksy będą w odpowiednim czasie. -
nick nieaktualnyMalgonia ja podpisuję się pod tym co Siwulec napisała! Takiej cudnej kobiecie, z wielkim sercem też chętnie oddam komóreczkę! Ja już prawie mam dwójkę bąblów, a tu każda z Was zasłużyła chociaż na jedno!
Reset superancko, że w wakacje będziesz mogła poszaleć! Hulaj do woli!
Ja dziś upuściłam krew na morfo, próby wątrobowe i kwasy... Te ostatnie to jakaś oaranoja, bo u mnie na zadupiu nie ma ani jednego laboratorium gdzie robią je na miejscu!!!! W przyszpitalnym wysyłają do Lublina i czeka się 2tygodnie na wynik, plus cena 65zł, a skierowanie jasne ale tylko od hepatologa! W dwóch kolejnych czas oczekiwania taki sam ceny 50 zl, jedynie w alabie- i tak też zrobiłam, koszt ze zniżką całe 5% 35,91zł czas oczekiwania do 6 dni roboczych... A co jeśli od tego zależy decyzja o wywoływaniu porodu?! Przecież próby mogą być podwyższone, przez samo to, że macica uciska na wątrobę i to NIE JEST żaden wyznacznik cholestazy. Szkoda tylko, że dopiero w tej ciąży się tego doczytałam -
Frez mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale widzisz, jakie to wszsystko jest chore... Na mnie się baba wczoraj zirytowała, że po co codziennie latam na betę i się stresuje, jak nic mi nie jest?! kazała powtarzać co tydzień
w myslach pomyślałam o niej co pomyślałam.... zaraz jak od niej wyszłam to zaczęłam plamić, więc bez komentarza. Nawet ona nie wiedziała, że spadek bety oznacza utratę ciąży a o biochemie to już wogóle nie słyszała. Nie wiem po jaką cholerę oni trzymają takich konowałów w tych przychodniach, co potrafią tylko wypisać leki na infekcję, albo poprowadzić idealną ciąże bez jakichkolwiek badań. Ciężarnych nie traktują lepiej, a kiedyś myślałam, że możeeeee.
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIza ja się w sumie zdążyłam do tego przyzwyczaić, że jak sama nie znacznę dochodzić co i jak to ni hu hu nie będę wiedzieć. Nie ufam żadnym z lekarzy! Cała służba zdrowia tak wygląda i dzięki Bogu za internet! Bo pewnie 3/4 społeczeństwa leczone by było machinalnie albo nie leczone wcale, na choroby które sami sobie odkryli.
Mam nadzieję Skarbie, że więcej Cię już taka przykrość nie spotka! Tulam!❤ -
Wczoraj był jakiś bardzo zły dzień. My - to już wiadomo. Ja jeszcze oprócz wszystkiego stłuczkę parkingową miałam tuż przed wizytą
a jeszcze przed chwilą dzwoni moja mama i mówi że wczoraj jej przyjaciółka przewróciła się na ulicy. Ma pęknięty nadgarstek i kość biodrową, pojutrze czeka ją wszczepienie endoprotezy
Nosz cholera jasna ile jeszcze?!
Ja zrobiłam jej galaretkę, robię dżemik gruszkowy i pojadę zawiozę... A wracając kupię spirytus i będę tworzyć nalewkę gruszkową!tylkoooo.... Jest pewien problem - ona będzie gotowa za półtora roku!
Jeszcze może zahacze o hm i kupię tę polecane majtki
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczoraj to coś wisiały w powietrzu, mam nadzieję że dzisiejszy deszcz "zlal" to wszystko raz a porządnie!
Bociek mam nadzieję że stłuczka nie była groźna!
Mnie wzięło na krokiety dzisiaj... I stoję przy indukcji i smaże te piep... naleśniki.... W ramach "nagrody" kupiłam kosiarke spaliniwa na promocji, w Tesco - 50%. Tylko na ch mi kosiarka? Dobrze, że moje konto jest moje, a małża jest naszeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:54
-
Achia a kto się na początku września na ciążę załapie to w maju urodzi
Uwaga! Uwaga!
Ogłaszam koniec złych wiadomości. gruba kreska. Od teraz złe fatum mija i wracacie z samymi super dobrymi wiadomościami.
Koniec komunikatuAchia, Kotowa, frezyjciada, Tosia2323, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość