Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mam chwilę, więc mam nadzieję, że moje wypociny nie wyjdą zbyt chaotyczne.
Mam jakiś straszny kryzys ostatnio. Niby się cieszę, że udało się znaleźć kolejną przeszkodę (słabe przepływy macicy), ale boję się, że terapia nie pomoże lub pomoże, ale bez szału
Jeśli już dojdzie do kolejnej procedury, przerażają mnie skutki uboczne, za każdym razem jest coraz gorzej, hiperka coraz wieksza, znacznie dłużej dochodzę do siebie.
Dodatkowo kwestia PGD, tu statystyki zdecydowanie nie są po naszej stronie. Co jeśli znów nie będzie zdrowych zarodków?
A czas leci, jesteśmy zablokowani...
Z samym in vitro bujamy się już ponad 2 lata, starania od 2014. Wiem, że to nie tragedia, bo ludzie walczą dłużej. Ale jednocześnie poznałam już, jak cudowne jest uczucie bycia "prawie mamą" i kompletnie nie wiem, co zrobić z tym ogromem miłości i tymi planami związanymi z pojawieniem się Małgośki. Byłam w ciąży równocześnie z siostrą, jej córa ma już 3 lata, cudowny dzieciak, starają się o drugie. U mnie wyrwa w sercu, a każde spotkanie z małą uświadamia mi, jak wiele straciliśmy.
Przeraźliwie boję się też tego, co nastąpi po in vitro. W Belgii na adopcję się nie zdecydujemy, skoro planujemy powrót, w Polsce to trwa i trwa, a młodsi nie jesteśmy. Boję się, że nie jestem gotowa na starsze dziecko, że nie podałam...
Ot i takie moje rozkminy... Wiem, że muszę zebrać się do kupy, bo innej drogi nie ma, ale czasem mam ochotę pieprznąć to wszystko i zestarzeć się w otoczeniu kotów.
Panie premierze, jak żyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:54
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Kotowa ja mimo, ze jestem na początku Twojej drogi to bardzo dobrze rozumiem Twój strach i obawy, ale nie poddawajcie się. Może jeśli jesteście na etapie na którym rozważacie adopcję to rozwiązaniem byłaby adopcja zarodka. Wiem, ze nie daje to 100% pewności, ale z pewnością jest to procedura tańsza, szybsza i w sumie mająca mniej skutków ubocznych niż kolejna stymulacja. A to dzieciątko byłoby z Wami od początku i myślę, że kochałabyś je tak samo.
Kotowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bocianiątko wrote:Hope!
Kochane moje ja już nie chce kolejnego białego testu... Więc też odwlekam to jak mogę... A dziś już 9, do soboty coraz bliżej... I tak się strasznie boję... Ale dobrze że chociaż śluz dzisiaj już zupełnie czyściutki3mam kciuki!
-
Kotowa niepewność, bezradność, zwątpienie - nie da się tego wykreślić z listy starań, póki się nie uda. Wszystkie mamy lepsze i gorsze chwile. Trzeba wierzyć.. tyle nam zostaje :* tulę Cię bardzo mocno :*
Ja trzy dni miałam mdłości i nie mogłam jeść, dziś za to nadrabiam. Zjadłam sałatkę brokułową, kanapkę z pomidorem, nektarynkę, połowę fasolki szparagowej przyszykowanej na obiad i dalej coś za mną chodzidobrze, że zaraz obiad
Malgonia, Kotowa lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Kotowa masz zasłużone prawo do gorszego nastroju
to za długo trwa...
Może łatwo się mówi "nie poddawaj się" ale wiesz że koty nie załatwią sprawy do końca(sama czekając 8lat na Franka przerobiłam w domu 5 kotów).
Wypłacz się, zrób sobie psychiczny urlop i jedziemy dalej z tym koksem!
Jesteśmy z Tobą, i te które dalej walczą i te które się doczekałyKotowa lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Dziewczyny, czy Wy po dupku też macie wzdęcia? zaraz mi brzuch eksploduje
Wzięłam espumisan, ale poprawy brak
-
Malgonia wrote:Dziewczyny, czy Wy po dupku też macie wzdęcia? zaraz mi brzuch eksploduje
Wzięłam espumisan, ale poprawy brak
ja mialam i to bardzo, w ogole po lutce tezMalgonia lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Zarezerwowalismy sobie wycieczke!!
to pewnie juz ostatnia nasza podroz
Malgonia, Bocianiątko, Lunaris, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
_Hope_ wrote:Ja wzdęcia mam przy ovu i przed okresem. Bez względu na branie dupka lub nie.
Ja zazwyczaj też ale delikatne, a teraz ani nie jestem w trakcie owu ani nie mam jeszcze @ a bęben mam taki, ze nie jestem w stanie zapiąć spodniW sumie to dupka i tak nie odstawie "bo wzdęcia", ale zawsze jak znam ciąg przyczynowo skutkowy to jakoś mi lżej
Yos opowiadaj gdzie jedziecieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:50
-
Hope bienvenido
Anaaa90, Malgonia, _Hope_ lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Yos gdzie się wybieracie?
Frez a gdzie wy się tak podglądujecie ?ja też chcę zobaczyć wasze szczupłe brzuszki
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
nick nieaktualny
-
Frez, na wątku ex-testerek spytaj, tam dziewczyny sobie jakiś czas temu z tym epuapem pomagały, to wiedzą co i jak.
Kotowa, mi też przyszła do głowy AZ. To by wyeliminowało problem genetyczny, a to dzieciątko byłoby od początku tylko Wasze. Jeszcze macie różne alternatywy.
A co to z tymi przepływami w macicy znowu wyszło? Da się to poprawić?
Na ukrwienie macicy najlepsza herbatka z liści malin
Hope, mam nadzieję że się ńawdychałaś z córą wiejskiego powietrza i dobrze Wam zrobiło
Brakowało tu Ciebie, chociaż coś rzadko się tu pojawiają jakieś teściory wymagające ekspertyzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:18
Kotowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy wiecie gdzie na Śląsku mozna iść na prywatne lekcje języka hiszpańskiego? Moze być nawet rodowy HiszpanMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Frez bo ja wczoraj wieczorem wzielam pierwsza tabletke. A brzuszek masz super plasciutki, nie musisz byc taka skromna
Tak czy siak, jakbyscie chcialy sie dowiedziec jak ksiezna Kate to zrobila ze wygladala jak po wakacjach w dzien po porodzie to wiecie do kogo uderzaci nie o samym plaskim brzuchu mowie.
Yos nie pomoge, ale zycze powodzenia.
A i jeszcze a propos komorki dawczyni czy adopcji zarodkow: jak wczoraj patrzylam na malutkiego Frez to jestem pewna ze bym go pokochala w ulamku sekundy, nawet bym go rodzic nie musiala (nie martw sie nie uprowadze Ci dziecka). -
A ja jestem z siebie dumna bo byłam dziś w Rosmanie i nie kupiłam testu
Silna wola rządzi!
Za to profilaktycznie umówiłam się na wrzesień do najprzystojniejszwgo i najbardziej oslawionego lekarza na tym forum
Edit. Nasz Bociek to powinna mieć tu pensje przynajmniej jak za pół etatu, za wszystkie rady i ogrom wiedzyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 16:13
Bocianiątko, Malgonia, nowa na dzielni lubią tę wiadomość