X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka ale coś się konkretnego wydarzyło? Może to po prostu taka faza?

Mój od tygodnia mówi że nie chce iść z przedszkola i żebym sobie poszła jak po niego przychodzę. A dziś w domu mi powiedział że chce żebyśmy mieszkali w przedszkolu -nie wiem czemu, nie wiem co mu się tam tak spodobało nagle. Traktuję to jako etap przejściowy.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Lucia :( ech...

Lunaris, czekam aż mi zwolnisz brzuszek!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój S. w końcu zaakceptował tatę i go nie wygania z domu, a i nawet pyta rano o niego jeśli jest już w pracy!

musi to być strasznie przykre uczucie, dopiero jak to napisałaś to uświadomiłam sobie co mógł czuć mój małż....

• Meśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co sie stalo,wychodze z domu gdy on spi i wracam po 15tej. W dzień zajmuje sie nim niania do 12tej a potem 3h jest z nim M.

Nie wiem czy Maly jest zly ze mnie nie ma z nim i dlatego tak reaguje... ale po poludniu czesto mi daje odczuć ze jestem zbędna mimo ze go przytulam i mowie ze go kocham i po powrocie z pracy nie robie nic tylko poświęcam jemu 100% czasu. Wlasnie zasnal z tata a ja przy winie wylewam tony łez:(

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska może to tylko taka faza? Mój siostrzeniec też tak miał. Zawsze tylko mama,mama aż nagle mu się odwidziało i mama była beeee. Ani kąpać, ani czytać bajek ani nic. Przeszło mu. Choć wiem że to ciężkie do przeżycia, bo wiem jak siostrze było przykro...
    Fozzie- a napiszesz nam tu czemu zmiana czy wolisz nie? I jak mamy pisać? Misiu czy nadal tak jak poprzednio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:31

• Meśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie niech ten etap szybko minie:( nie dosc ze nie jestem w stanie miec wiecej dzieci to jedyny syn mnie odrzuca:(
    Serce mi chce pęknąć gdy tego slucham :(

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia...ja Cię proszę! termin mam dopiero na grudzień -fajny czas na zaciążenie i dobre wieści ale będziemy miały brzuszkowy BOOOM na zwalnianiu ok 12.X to bardziej polecam tą datę. A jak będzie jeszcze wcześniej to jeszcze lepiej :)
    Nie czekaj na mnie tylko niech tam się zapyla! Akurat Amy zwalnia Wam kolejny brzuszek <3 ŁAPCIE!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka moim zdaniem to taki etap młodego..
    Spokojnie przeważnie każdy maluch to przechodzi.

Moja najmłodsza to córeczka tatusia, ja bym mogła nie istnieć dla niej..
    A Wiktor wczoraj powiedział, że go nie kochamy, bo go poprosiłam aby poszedł do sklepu :/

Lunaris lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po krotce mówiąc - chyba zostałam zdemaskowana przez kogoś znajomego! A bądź co bądź, dużo tu piszemy o swoim zyciu

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z psychologii nie pamiętam dużo, tylko tyle żeby Ci, Meśku, powiedzieć że to jest tylko faza i przejdzie. Powodów może być 100 - w pewnym momencie dziecko zaczyna być bardzo świadome płci i czuje większą bliskość z rodzicem tej samej płci, bywa tak że zwraca się ku temu rodzicowi, który jest w jakiś sposób bardziej dostępny emocjonalnie (prostszy ogólnie) - czuje że "my myślimy tak samo" - "on/ona mnie rozumie" itd. Może to być faza niezależności od mamuni (bo już jestem taki duży i męski). Nie sposób dojść. W każdym razie to się jeszcze pozmienia o 180 stopni jakieś 500 razy ;)
    I nie miej sobie nic do zarzucenia - to się zdarza najlepszym rodzicom!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Po krotce mówiąc - chyba zostałam zdemaskowana przez kogoś znajomego! A bądź co bądź, dużo tu piszemy o swoim zyciu

to teraz będziesz naszym Misiem! <3

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Misiu, to faktycznie się nie dziwię! Ja myślę, że nikt z moich znajomych nie ma tu konta :P

Meśka tulę mocno! Mój Tyś po moim pobycie w szpitalu ma fazę na tatę i tak jak ja zawsze kładłam spać itd tak teraz mama jest bleeee... Do tego stopnia, że wstaje rano z płaczem, bo tata, a tata pracuje niestety od 4-5rano i go nie ma nigdy, więc jest min godzina wielkiej awantury, płaczu, kopania, gryzienia itp itd.
    Wypłacz się kochana, czasem potrzebne jest takie morze łez... Przytulam! <3

Meśka lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam to olać i faktycznie ustępować gdy mowi Idź stad! Nie chce Cie ! Nie lubię Cie ! Chce zeby bylo Ci przykro ! ?? Czy zwracac uwagę ze tak nie wolno mowic ??

Chyba po raz pierwszy nie wiem jak mam się zachować:(

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powiedziała "jest mi przykro, że tak mówisz, chcę żebyś pamiętał, że ja Cię kocham mimo wszystko i zawsze będę Cię kochać, zawsze będziesz moim ukochanym synkiem i jeśli będziesz chciał przyjść do mnie się przytulić to zawsze możesz to zrobić" i tyle... Ale ja tam specem nie jestem... Czasem mam ochotę wyskoczyć przez okno z tych nerwów jakie mi funduje, bo ostatnio ogólnie mamy kieeeepski czas :/

Kingulla, Aga9090, Achia, StaraczkaNika, -Mamunia-, Meśka lubią tę wiadomość

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka Frez ujęła to idealnie. Musisz poinformować go o swoich odczuciach, ale uszanować decyzję, że chwilowo nie chce przebywać z Tobą. Zachęcaj go, staraj czymś zaciekawić, a znów wrócisz na podium :) małe dzieci są bardzo labilne uczuciowo, emocjonalnie i w ogóle. W jednej chwili płaczą, a za chwilę potrafią się śmiać. Jeden dzień najbardziej na świecie kochają tatę - innego mamę albo babcię. Poza tym są egocentryczne, więc nie wiedzą, że sprawiają komuś przykrość. Liczy się on tu i teraz i już :P to my dorośli musimy nauczyć się rozumieć dzieci nie odwrotnie :)

-Mamunia-, Meśka lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Zaczynamy nowy miesiąc, nowe rozdanie!
    Mam nadzieje, że będzie dla nas obfity w pozytywy. U mnie dzisiaj pierwszy dzień ciąży.
    Lecę do pracy, miłego dnia życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 07:42

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem w cholerę wyrabana. My już w Niemczech i jedziemy do celu. Jesteśmy na autostradzie a mi się chce strasznie siusiu. Co robic?

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape znajoma sikała na autostradzie między otwartmi przednimi i tylnymi drzwiami :P może to jakieś rozwiązanie :D
    Spokojnej podróży :*

U mnie mega ból głowy i brzucha i cyców :P do tego katar. Wspaniale :/ to chyba reakcja obronna przed dzisiejszym sprzątaniem :P

Izape_91 lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza sikaj do kubka :-D <3

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :* Młody w nocy obudzil sie o 3 i krzyczal na caly dom ze mnie nie chce tylko tatę. Gdy wstal to samo. Dopiero powoli zaczelam sie z nim bawic, robilismy śniadanie razem i nagle sie okazalo ze mama jest super a tatus juz nie...powiedzial ze mnie lubi i nie chcial tak mówić wcześniej.

StaraczkaNika, Aga9090, Anaaa90, Achia, Bocianiątko, Malgonia, Lunaris, Kaczorka, frezyjciada, Yoselyn82, summer86, Lucia88 lubią tę wiadomość

Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ