Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Meśka ale coś się konkretnego wydarzyło? Może to po prostu taka faza?
Mój od tygodnia mówi że nie chce iść z przedszkola i żebym sobie poszła jak po niego przychodzę. A dziś w domu mi powiedział że chce żebyśmy mieszkali w przedszkolu -nie wiem czemu, nie wiem co mu się tam tak spodobało nagle. Traktuję to jako etap przejściowy. -
Dziewczyny nie wiem co sie stalo,wychodze z domu gdy on spi i wracam po 15tej. W dzień zajmuje sie nim niania do 12tej a potem 3h jest z nim M.
Nie wiem czy Maly jest zly ze mnie nie ma z nim i dlatego tak reaguje... ale po poludniu czesto mi daje odczuć ze jestem zbędna mimo ze go przytulam i mowie ze go kocham i po powrocie z pracy nie robie nic tylko poświęcam jemu 100% czasu. Wlasnie zasnal z tata a ja przy winie wylewam tony łez:(19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnyMeska może to tylko taka faza? Mój siostrzeniec też tak miał. Zawsze tylko mama,mama aż nagle mu się odwidziało i mama była beeee. Ani kąpać, ani czytać bajek ani nic. Przeszło mu. Choć wiem że to ciężkie do przeżycia, bo wiem jak siostrze było przykro...
Fozzie- a napiszesz nam tu czemu zmiana czy wolisz nie? I jak mamy pisać? Misiu czy nadal tak jak poprzednio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:31
-
W takim razie niech ten etap szybko minie:( nie dosc ze nie jestem w stanie miec wiecej dzieci to jedyny syn mnie odrzuca:(
Serce mi chce pęknąć gdy tego slucham19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Lucia...ja Cię proszę! termin mam dopiero na grudzień -fajny czas na zaciążenie i dobre wieści ale będziemy miały brzuszkowy BOOOM na zwalnianiu ok 12.X to bardziej polecam tą datę. A jak będzie jeszcze wcześniej to jeszcze lepiej
Nie czekaj na mnie tylko niech tam się zapyla! Akurat Amy zwalnia Wam kolejny brzuszekŁAPCIE!
-
nick nieaktualnyMeśka moim zdaniem to taki etap młodego..
Spokojnie przeważnie każdy maluch to przechodzi.
Moja najmłodsza to córeczka tatusia, ja bym mogła nie istnieć dla niej..
A Wiktor wczoraj powiedział, że go nie kochamy, bo go poprosiłam aby poszedł do sklepuLunaris lubi tę wiadomość
-
Z psychologii nie pamiętam dużo, tylko tyle żeby Ci, Meśku, powiedzieć że to jest tylko faza i przejdzie. Powodów może być 100 - w pewnym momencie dziecko zaczyna być bardzo świadome płci i czuje większą bliskość z rodzicem tej samej płci, bywa tak że zwraca się ku temu rodzicowi, który jest w jakiś sposób bardziej dostępny emocjonalnie (prostszy ogólnie) - czuje że "my myślimy tak samo" - "on/ona mnie rozumie" itd. Może to być faza niezależności od mamuni (bo już jestem taki duży i męski). Nie sposób dojść. W każdym razie to się jeszcze pozmienia o 180 stopni jakieś 500 razy
I nie miej sobie nic do zarzucenia - to się zdarza najlepszym rodzicom! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjej Misiu, to faktycznie się nie dziwię! Ja myślę, że nikt z moich znajomych nie ma tu konta
Meśka tulę mocno! Mój Tyś po moim pobycie w szpitalu ma fazę na tatę i tak jak ja zawsze kładłam spać itd tak teraz mama jest bleeee... Do tego stopnia, że wstaje rano z płaczem, bo tata, a tata pracuje niestety od 4-5rano i go nie ma nigdy, więc jest min godzina wielkiej awantury, płaczu, kopania, gryzienia itp itd.
Wypłacz się kochana, czasem potrzebne jest takie morze łez... Przytulam!Meśka lubi tę wiadomość
-
Ale mam to olać i faktycznie ustępować gdy mowi Idź stad! Nie chce Cie ! Nie lubię Cie ! Chce zeby bylo Ci przykro ! ?? Czy zwracac uwagę ze tak nie wolno mowic ??
Chyba po raz pierwszy nie wiem jak mam się zachować19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnyJa bym powiedziała "jest mi przykro, że tak mówisz, chcę żebyś pamiętał, że ja Cię kocham mimo wszystko i zawsze będę Cię kochać, zawsze będziesz moim ukochanym synkiem i jeśli będziesz chciał przyjść do mnie się przytulić to zawsze możesz to zrobić" i tyle... Ale ja tam specem nie jestem... Czasem mam ochotę wyskoczyć przez okno z tych nerwów jakie mi funduje, bo ostatnio ogólnie mamy kieeeepski czas
Kingulla, Aga9090, Achia, StaraczkaNika, -Mamunia-, Meśka lubią tę wiadomość
-
Meśka Frez ujęła to idealnie. Musisz poinformować go o swoich odczuciach, ale uszanować decyzję, że chwilowo nie chce przebywać z Tobą. Zachęcaj go, staraj czymś zaciekawić, a znów wrócisz na podium
małe dzieci są bardzo labilne uczuciowo, emocjonalnie i w ogóle. W jednej chwili płaczą, a za chwilę potrafią się śmiać. Jeden dzień najbardziej na świecie kochają tatę - innego mamę albo babcię. Poza tym są egocentryczne, więc nie wiedzą, że sprawiają komuś przykrość. Liczy się on tu i teraz i już
to my dorośli musimy nauczyć się rozumieć dzieci nie odwrotnie
-Mamunia-, Meśka lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Dzień dobry dziewczyny!
Zaczynamy nowy miesiąc, nowe rozdanie!
Mam nadzieje, że będzie dla nas obfity w pozytywy. U mnie dzisiaj pierwszy dzień ciąży.
Lecę do pracy, miłego dnia życzę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 07:42
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Cześć! Jestem w cholerę wyrabana. My już w Niemczech i jedziemy do celu. Jesteśmy na autostradzie a mi się chce strasznie siusiu. Co robic?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape znajoma sikała na autostradzie między otwartmi przednimi i tylnymi drzwiami
może to jakieś rozwiązanie
Spokojnej podróży :*
U mnie mega ból głowy i brzucha i cycówdo tego katar. Wspaniale
to chyba reakcja obronna przed dzisiejszym sprzątaniem
Izape_91 lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny :* Młody w nocy obudzil sie o 3 i krzyczal na caly dom ze mnie nie chce tylko tatę. Gdy wstal to samo. Dopiero powoli zaczelam sie z nim bawic, robilismy śniadanie razem i nagle sie okazalo ze mama jest super a tatus juz nie...powiedzial ze mnie lubi i nie chcial tak mówić wcześniej.
StaraczkaNika, Aga9090, Anaaa90, Achia, Bocianiątko, Malgonia, Lunaris, Kaczorka, frezyjciada, Yoselyn82, summer86, Lucia88 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r.