X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka ale coś się konkretnego wydarzyło? Może to po prostu taka faza?

Mój od tygodnia mówi że nie chce iść z przedszkola i żebym sobie poszła jak po niego przychodzę. A dziś w domu mi powiedział że chce żebyśmy mieszkali w przedszkolu -nie wiem czemu, nie wiem co mu się tam tak spodobało nagle. Traktuję to jako etap przejściowy.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Lucia :( ech...

Lunaris, czekam aż mi zwolnisz brzuszek!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój S. w końcu zaakceptował tatę i go nie wygania z domu, a i nawet pyta rano o niego jeśli jest już w pracy!

musi to być strasznie przykre uczucie, dopiero jak to napisałaś to uświadomiłam sobie co mógł czuć mój małż....

• Meśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co sie stalo,wychodze z domu gdy on spi i wracam po 15tej. W dzień zajmuje sie nim niania do 12tej a potem 3h jest z nim M.

Nie wiem czy Maly jest zly ze mnie nie ma z nim i dlatego tak reaguje... ale po poludniu czesto mi daje odczuć ze jestem zbędna mimo ze go przytulam i mowie ze go kocham i po powrocie z pracy nie robie nic tylko poświęcam jemu 100% czasu. Wlasnie zasnal z tata a ja przy winie wylewam tony łez:(

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska może to tylko taka faza? Mój siostrzeniec też tak miał. Zawsze tylko mama,mama aż nagle mu się odwidziało i mama była beeee. Ani kąpać, ani czytać bajek ani nic. Przeszło mu. Choć wiem że to ciężkie do przeżycia, bo wiem jak siostrze było przykro...
    Fozzie- a napiszesz nam tu czemu zmiana czy wolisz nie? I jak mamy pisać? Misiu czy nadal tak jak poprzednio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:31

• Meśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie niech ten etap szybko minie:( nie dosc ze nie jestem w stanie miec wiecej dzieci to jedyny syn mnie odrzuca:(
    Serce mi chce pęknąć gdy tego slucham :(

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia...ja Cię proszę! termin mam dopiero na grudzień -fajny czas na zaciążenie i dobre wieści ale będziemy miały brzuszkowy BOOOM na zwalnianiu ok 12.X to bardziej polecam tą datę. A jak będzie jeszcze wcześniej to jeszcze lepiej :)
    Nie czekaj na mnie tylko niech tam się zapyla! Akurat Amy zwalnia Wam kolejny brzuszek <3 ŁAPCIE!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka moim zdaniem to taki etap młodego..
    Spokojnie przeważnie każdy maluch to przechodzi.

Moja najmłodsza to córeczka tatusia, ja bym mogła nie istnieć dla niej..
    A Wiktor wczoraj powiedział, że go nie kochamy, bo go poprosiłam aby poszedł do sklepu :/

Lunaris lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po krotce mówiąc - chyba zostałam zdemaskowana przez kogoś znajomego! A bądź co bądź, dużo tu piszemy o swoim zyciu

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z psychologii nie pamiętam dużo, tylko tyle żeby Ci, Meśku, powiedzieć że to jest tylko faza i przejdzie. Powodów może być 100 - w pewnym momencie dziecko zaczyna być bardzo świadome płci i czuje większą bliskość z rodzicem tej samej płci, bywa tak że zwraca się ku temu rodzicowi, który jest w jakiś sposób bardziej dostępny emocjonalnie (prostszy ogólnie) - czuje że "my myślimy tak samo" - "on/ona mnie rozumie" itd. Może to być faza niezależności od mamuni (bo już jestem taki duży i męski). Nie sposób dojść. W każdym razie to się jeszcze pozmienia o 180 stopni jakieś 500 razy ;)
    I nie miej sobie nic do zarzucenia - to się zdarza najlepszym rodzicom!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Po krotce mówiąc - chyba zostałam zdemaskowana przez kogoś znajomego! A bądź co bądź, dużo tu piszemy o swoim zyciu

to teraz będziesz naszym Misiem! <3

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Misiu, to faktycznie się nie dziwię! Ja myślę, że nikt z moich znajomych nie ma tu konta :P

Meśka tulę mocno! Mój Tyś po moim pobycie w szpitalu ma fazę na tatę i tak jak ja zawsze kładłam spać itd tak teraz mama jest bleeee... Do tego stopnia, że wstaje rano z płaczem, bo tata, a tata pracuje niestety od 4-5rano i go nie ma nigdy, więc jest min godzina wielkiej awantury, płaczu, kopania, gryzienia itp itd.
    Wypłacz się kochana, czasem potrzebne jest takie morze łez... Przytulam! <3

Meśka lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam to olać i faktycznie ustępować gdy mowi Idź stad! Nie chce Cie ! Nie lubię Cie ! Chce zeby bylo Ci przykro ! ?? Czy zwracac uwagę ze tak nie wolno mowic ??

Chyba po raz pierwszy nie wiem jak mam się zachować:(

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powiedziała "jest mi przykro, że tak mówisz, chcę żebyś pamiętał, że ja Cię kocham mimo wszystko i zawsze będę Cię kochać, zawsze będziesz moim ukochanym synkiem i jeśli będziesz chciał przyjść do mnie się przytulić to zawsze możesz to zrobić" i tyle... Ale ja tam specem nie jestem... Czasem mam ochotę wyskoczyć przez okno z tych nerwów jakie mi funduje, bo ostatnio ogólnie mamy kieeeepski czas :/

Kingulla, Aga9090, Achia, StaraczkaNika, -Mamunia-, Meśka lubią tę wiadomość

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka Frez ujęła to idealnie. Musisz poinformować go o swoich odczuciach, ale uszanować decyzję, że chwilowo nie chce przebywać z Tobą. Zachęcaj go, staraj czymś zaciekawić, a znów wrócisz na podium :) małe dzieci są bardzo labilne uczuciowo, emocjonalnie i w ogóle. W jednej chwili płaczą, a za chwilę potrafią się śmiać. Jeden dzień najbardziej na świecie kochają tatę - innego mamę albo babcię. Poza tym są egocentryczne, więc nie wiedzą, że sprawiają komuś przykrość. Liczy się on tu i teraz i już :P to my dorośli musimy nauczyć się rozumieć dzieci nie odwrotnie :)

-Mamunia-, Meśka lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Zaczynamy nowy miesiąc, nowe rozdanie!
    Mam nadzieje, że będzie dla nas obfity w pozytywy. U mnie dzisiaj pierwszy dzień ciąży.
    Lecę do pracy, miłego dnia życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 07:42

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem w cholerę wyrabana. My już w Niemczech i jedziemy do celu. Jesteśmy na autostradzie a mi się chce strasznie siusiu. Co robic?

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape znajoma sikała na autostradzie między otwartmi przednimi i tylnymi drzwiami :P może to jakieś rozwiązanie :D
    Spokojnej podróży :*

U mnie mega ból głowy i brzucha i cyców :P do tego katar. Wspaniale :/ to chyba reakcja obronna przed dzisiejszym sprzątaniem :P

Izape_91 lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza sikaj do kubka :-D <3

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :* Młody w nocy obudzil sie o 3 i krzyczal na caly dom ze mnie nie chce tylko tatę. Gdy wstal to samo. Dopiero powoli zaczelam sie z nim bawic, robilismy śniadanie razem i nagle sie okazalo ze mama jest super a tatus juz nie...powiedzial ze mnie lubi i nie chcial tak mówić wcześniej.

StaraczkaNika, Aga9090, Anaaa90, Achia, Bocianiątko, Malgonia, Lunaris, Kaczorka, frezyjciada, Yoselyn82, summer86, Lucia88 lubią tę wiadomość

Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ