Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReseciku ja bym na Twoim miejscu poszła takim planem, że za jednym zamachem zrobiłabym laparoskopię (ze sprawdzeniem drożności) i histeroskopię. Potem jak wyjdzie Ok to fDNA u Męża (przepraszam jeśli robił a ja nie pamiętam. Jeśli tutaj wyjdzie nieciekawie to zdecydowałabym się na in vitro z MACs. Jeśli wyjdzie Ci endomenda to wiadomo będzie jaki protokół i pokusiłabym się o samo ICSI, bo HBA Twój Mąż ma dobre. Masz zbadane AMH, więc wiadomo jakie leki do stymulacji. Tak bym zrobiła.
Co u mnie... Hmmm.. szwy się ładnie wchłonęły. Moja @ pierwsza w życiu bez tabletek przeciwbólowych trwaCo do 2 IVF. Mam na 21 dni dalej antyki, potem ok 14 dni gonapeptyl, potem ok 5 października stymulacja i w połowie października punkcja
Także mam mini ultradługi protokół. Miałam zrobić też powtórnie AMH, bo doktor chce mi zwiększyć dawki leków do stymulacji ALE chce wiedzieć, czy mi się rezerwa zmniejszyła, bo była dość wysoka. Pobieramy wszystkie jaja, wszystkie jaja też będą zapładniane
będę się czuła jak kwoka wysiadująca jaja, bo będzie ich więcej niż ostatnio. Martwi mnie jedynie że jest ogromny problem z umawianiem się na popołudniowe godziny na wizyty.. ale..jak powiem że do IVF to mają mnie zapisać i już
<tupie nogą>
-
StaraczkaNika wrote:Iza, a możemy się umówić tak, że teraz to masz się nie martwić tylko czekać na wakacje i dobrze bawić, a jak wrócisz to Ci powiemy co i jak?
Bo widzisz, do stwierdzenia zespołu antyfosfolipidowego potrzeba albo 2 dodatnich z tych 3 podst. badań, albo powtórzenia jednego 2 krotnie. Także ten 1 dodatni wynik jeszcze nie jest powodem do martwienia.
I nawet jeśli to się potem potwierdzi, to też się nie martw - dostaniesz zastrzyczki jak połowa z nas i będziesz mieć śliwkowy brzuszekTo nid jest takie straszne
Nika ziści się mój najgorszy sen - ja sobie nie dam zastrzyka! I to jeszcze w brzuch!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Frelcia_ wrote:Reseciku ja bym na Twoim miejscu poszła takim planem, że za jednym zamachem zrobiłabym laparoskopię (ze sprawdzeniem drożności) i histeroskopię.
Hmm, tylko wątpię, by nawet po znajomości mi ktoś tak na moje życzenie od razu zrobił takie inwazyjne zabiegi.
Za to BARDZO się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze! Plan brzmi super konkretnie i teraz musi się udać! :*
Frelcia_ lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Frelcia, plan brzmi bardzo dobrze. Myślę że przy Twoim AMH można szaleć i koksować ze 20 jajek
I przy umawianiu na wizyty pamiętaj jak dużo monet tam zostawiasz - masz prawo żądać wizyt tsk jak Ci odpowiadaFrelcia_ lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Nika ziści się mój najgorszy sen - ja sobie nie dam zastrzyka! I to jeszcze w brzuch!
Zawsze możesz kazać to opanować mężowi, ale wydaje mi się że samej najlepiej.
Alternatywą dla brzucha są udka jeśli ktoś tak woliIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Iza zrobisz. Tez myslalam, ze nie dam rady i ze trzy razy zamach robilam, ale jak juz sie wbilam raz to pewnie i drugi bym dala. A ja z tych strachliwych i z niskim progiem bolu.
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikusia klient nasz pannnn
Resecik na Twoim miejscu pokombinowałabym.. ostatnio patrzyłam na opinie na temat klinik leczenia niepłodności w Polsce i co prawda Kraków nie stoi najlepiej ALE myślę, że jak już uderzysz do kliniki i nie będziesz robiła zabiegu na NFZ to kwestia tygodnia/dwóch, żeby Ci zrobili. Na NFZ ok 3 miesiące. I to dobre i to dobre, bo serio wiele te zabiegi wyjaśniają.StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lamka, msm coś 4U
https://allegro.pl/organizer-scienny-wiszacy-lama-i7522326147.htmllamka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fozzie Bear wrote:Kochane moje - zmieniłam konto, wrzucam na chwilę post żeby się przedstawić!
MinieStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Wrocilam i polecam film. Byl swietny jesli ktos lubi oczywiscie takie filmy!!
Byly momenty ze podskoczylam do gory, wystraszylam siejak cos poszlo z nienacka
ale warto bylo.
Wiec lody i kino zaliczone i piekny dzionekMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja mam mega doła
od jakiegoś tygodnia moj syn nie wita mnie gdy wracam z pracy,wygania mnie i mowi ze mnie nie lubi, chce żebym wróciła do pracy. Nie chce ze mna zasypiać a kiedys niewyobrazal sobie inaczej zakończyć dnia. Teraz Tatuś jest No.1 a ja mogłabym przestac istnieć
właśnie zrobil scenę ze mnie nie chce tylko tatę i zebym wyszla z sypialni
wyje jak bóbr:(
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r.