X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku ja bym na Twoim miejscu poszła takim planem, że za jednym zamachem zrobiłabym laparoskopię (ze sprawdzeniem drożności) i histeroskopię. Potem jak wyjdzie Ok to fDNA u Męża (przepraszam jeśli robił a ja nie pamiętam. Jeśli tutaj wyjdzie nieciekawie to zdecydowałabym się na in vitro z MACs. Jeśli wyjdzie Ci endomenda to wiadomo będzie jaki protokół i pokusiłabym się o samo ICSI, bo HBA Twój Mąż ma dobre. Masz zbadane AMH, więc wiadomo jakie leki do stymulacji. Tak bym zrobiła.

Co u mnie... Hmmm.. szwy się ładnie wchłonęły. Moja @ pierwsza w życiu bez tabletek przeciwbólowych trwa :D Co do 2 IVF. Mam na 21 dni dalej antyki, potem ok 14 dni gonapeptyl, potem ok 5 października stymulacja i w połowie października punkcja :) Także mam mini ultradługi protokół. Miałam zrobić też powtórnie AMH, bo doktor chce mi zwiększyć dawki leków do stymulacji ALE chce wiedzieć, czy mi się rezerwa zmniejszyła, bo była dość wysoka. Pobieramy wszystkie jaja, wszystkie jaja też będą zapładniane :) będę się czuła jak kwoka wysiadująca jaja, bo będzie ich więcej niż ostatnio. Martwi mnie jedynie że jest ogromny problem z umawianiem się na popołudniowe godziny na wizyty.. ale..jak powiem że do IVF to mają mnie zapisać i już :D <tupie nogą>

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Iza, a możemy się umówić tak, że teraz to masz się nie martwić tylko czekać na wakacje i dobrze bawić, a jak wrócisz to Ci powiemy co i jak?

Bo widzisz, do stwierdzenia zespołu antyfosfolipidowego potrzeba albo 2 dodatnich z tych 3 podst. badań, albo powtórzenia jednego 2 krotnie. Także ten 1 dodatni wynik jeszcze nie jest powodem do martwienia.

I nawet jeśli to się potem potwierdzi, to też się nie martw - dostaniesz zastrzyczki jak połowa z nas i będziesz mieć śliwkowy brzuszek ;) To nid jest takie straszne

Nika ziści się mój najgorszy sen - ja sobie nie dam zastrzyka! I to jeszcze w brzuch!

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Reseciku ja bym na Twoim miejscu poszła takim planem, że za jednym zamachem zrobiłabym laparoskopię (ze sprawdzeniem drożności) i histeroskopię.

Hmm, tylko wątpię, by nawet po znajomości mi ktoś tak na moje życzenie od razu zrobił takie inwazyjne zabiegi.

Za to BARDZO się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze! Plan brzmi super konkretnie i teraz musi się udać! :*

Frelcia_ lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, plan brzmi bardzo dobrze. Myślę że przy Twoim AMH można szaleć i koksować ze 20 jajek ;)

I przy umawianiu na wizyty pamiętaj jak dużo monet tam zostawiasz - masz prawo żądać wizyt tsk jak Ci odpowiada ;)

Frelcia_ lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Nika ziści się mój najgorszy sen - ja sobie nie dam zastrzyka! I to jeszcze w brzuch!
    Oj tam, wchodzi jak w masełko ;)
    Zawsze możesz kazać to opanować mężowi, ale wydaje mi się że samej najlepiej.
    Alternatywą dla brzucha są udka jeśli ktoś tak woli

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zrobisz. Tez myslalam, ze nie dam rady i ze trzy razy zamach robilam, ale jak juz sie wbilam raz to pewnie i drugi bym dala. A ja z tych strachliwych i z niskim progiem bolu.

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia klient nasz pannnn :D

Resecik na Twoim miejscu pokombinowałabym.. ostatnio patrzyłam na opinie na temat klinik leczenia niepłodności w Polsce i co prawda Kraków nie stoi najlepiej ALE myślę, że jak już uderzysz do kliniki i nie będziesz robiła zabiegu na NFZ to kwestia tygodnia/dwóch, żeby Ci zrobili. Na NFZ ok 3 miesiące. I to dobre i to dobre, bo serio wiele te zabiegi wyjaśniają.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f2d25a422b8.jpg

Zrobiłam kolacje w imię diety :D

Lunaris, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu na takim zarelku to Ci lepsze jajka wyrosna niz po tyn gonatrotylu czy jak to sie zwie ;)

Frelcia_, moyeu lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonatrotyl wygrał mój dzień :D <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/308c94bc2832.jpg

Malgonia lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Wróciłam ze szkolenia i zabieram się za nadrabianie

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia :( ech...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, msm coś 4U
    https://allegro.pl/organizer-scienny-wiszacy-lama-i7522326147.html

lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny <3, może kupię jak będę już miała gdzie go powiesić (jak się przeprowadzimy) :-D

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:03

reset, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Kochane moje - zmieniłam konto, wrzucam na chwilę post żeby się przedstawić!
    Minie :)
    Why Minie, why??

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie cudny avatar! Ale czemuż zmiana taka??

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, pisałam na fb :)
    Jeśli mogę prosić przed-urlopowo żebyś odcytowala post :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam i polecam film. Byl swietny jesli ktos lubi oczywiscie takie filmy!!

Byly momenty ze podskoczylam do gory, wystraszylam sie :D jak cos poszlo z nienacka :) ale warto bylo.

Wiec lody i kino zaliczone i piekny dzionek :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega doła :( od jakiegoś tygodnia moj syn nie wita mnie gdy wracam z pracy,wygania mnie i mowi ze mnie nie lubi, chce żebym wróciła do pracy. Nie chce ze mna zasypiać a kiedys niewyobrazal sobie inaczej zakończyć dnia. Teraz Tatuś jest No.1 a ja mogłabym przestac istnieć :( właśnie zrobil scenę ze mnie nie chce tylko tatę i zebym wyszla z sypialni :( wyje jak bóbr:(

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ