Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Meśka bardzo to przykre co piszesz. Może skupcie się chwilowo na tym co macie i spróbujcie się pocieszyć życiem i sobą jako rodzinom. Długie starania to ciężki czas, wszystko kręci się koło jednego i łatwo się w tym wszystkim zagubić.
-
Meśka nie doradzę, bo to nie na moją głowę, ale tulę i jakbyś nie miała sie do kogo odezwac całą drogę powrotną, to wiesz gdzie jesteśmy
-
Cabrera ja bym poszła na podgląd sprawdzić co w trawie piszczy
Meśka przykro mi a te ciche dni wynikają ze starań? bo to akurat częste że pojawiają się zgrzyty i frustracje. Cholera no, jeszcze za mało problemów! Mam nadzieję, że dogadacie się Daj znać po wizycie!7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
StaraczkaNika wrote:Meśka nie doradzę, bo to nie na moją głowę, ale tulę i jakbyś nie miała sie do kogo odezwac całą drogę powrotną, to wiesz gdzie jesteśmy
Na moja glowe to tez nie jest
Sama nie wiem z czego to wynika czy to ze staran czy kazde z nas sie zmienilo i oczekuje czego innego od zycia...
Siedze pod gabientem i staram sie nie poryczec bo dr pomysli ze jakas psychiczna jestem19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Malgonia wrote:Anaaa a może zrób estradiol. Tylko to musiałabyś tak jutro, bo na samą owulację spada i wtedy ciężko by było zinterpretować wynik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 15:31
-
Meśka wrote:Na moja glowe to tez nie jest
Sama nie wiem z czego to wynika czy to ze staran czy kazde z nas sie zmienilo i oczekuje czego innego od zycia...
Siedze pod gabientem i staram sie nie poryczec bo dr pomysli ze jakas psychiczna jestem -
nick nieaktualnyMeśka ja niestety nie wiem co doradzić, ale zawsze wysłuchamy.
spałam ponad 2 h, ale teraz znów wzięłam nospe i magnez,bo cały czas się czuję jakbym miała dostać @. okropne uczucie i trochę się denerwuje prze to. ale chyba wytrzymam do środy popoludnia do wizyty... -
Pani dr inna niz zawsze mnie dzis przyjęła.
Mam jeden pecherzyk 19mm i zalecenie Ovi2x i działać.
Czekam zeby pobrac estradiol i jade do domu.
Powinnam sie cieszyc ze cos uroslo a jakos tak mi to obojetne.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Pani dr inna niz zawsze mnie dzis przyjęła.
Mam jeden pecherzyk 19mm i zalecenie Ovi2x i działać.
Czekam zeby pobrac estradiol i jade do domu.
Powinnam sie cieszyc ze cos uroslo a jakos tak mi to obojetne.
Jak mój m dostał wypowiedzenie a ja ciągle miałam mega deperesję po pogrzebie naszego aniołka kilka dni wcześniej, to tylko dzięki wielu butelkom wina i ginu z tonikiem w ogóle jakoś trafiliśmy do łóżka. Nie pamietam tylko jak. No i wiesz co z tego wyszło. Od tego czasu jestem fanem rozmnażania "na patola" czyli alkohol i kompletne wyłączenie myśli jak to teraz będzie.Kingulla, KateHawke, -Mamunia-, JustynaG, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Cabrera wrote:do grudnia jeszcze 34 więc dinozaur pełną gębą
Ps. jeśli dobrze kojarzę, to pisałaś o bolesnej owulce po laparo...nie wiem, czy cię to pocieszy, ale ja po laparo miałam 6 cykli, w tym 4 z owulką z operowanego jajnika i te z operowanego jajnika były meeega bolesne...latałam jak głupia na monitoring, bo myślałam, że dzieje się coś nie tak, a owulki były jako to lekarz określił "książkowe", tylko baaardzo bolesne... -
Dzisiaj byłam wyciągnąć szwy już... jakiś jeden mi nie dało się wyciągnąć i został w środku, może to jakiś wewnętrzny bo tak trochę wystawał tylko, ale jak ciągła to mówiła, ze on może coś tam w środku trzymać i ze go zostawia. Czy Wy długo się musialyscie jeszcze oszczędzać dziewczyny po wyciągnięciu szwów, bo mnie już nosi, żeby coś posprzątać albo coś porobić, poprasować itp.?
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Ptysia wrote:Ja tez już po trzydziestkowy Dinek:p dobrze kojarzysz, mnie właśnie tak bolało teraz, ale u mnie nic nie robili z ta lewa strona, ona poprostu jest jakaś uszkodzona to znaczy jajowod lewy, wiec pewnie dlatego tez tak bolała. Mam nadzieje, ze będę mieć częste owulacje z prawej strony, bo obawiam się, ze z tej lewej może się kiedyś zrobić jakaś pozamaciczna. Kurczę kojarze, ze była jedna dziewczyna, która miała tak samo jeden jajowod uszkodzony, ale nie mogę sobie przypomnieć która:>
-
StaraczkaNika wrote:Ładny pęcherzyk! Z resztą zdaj się na żywioł, a może lepiej na alkohol
Jak mój m dostał wypowiedzenie a ja ciągle miałam mega deperesję po pogrzebie naszego aniołka kilka dni wcześniej, to tylko dzięki wielu butelkom wina i ginu z tonikiem w ogóle jakoś trafiliśmy do łóżka. Nie pamietam tylko jak. No i wiesz co z tego wyszło. Od tego czasu jestem fanem rozmnażania "na patola" czyli alkohol i kompletne wyłączenie myśli jak to teraz będzie.
To będziemy musieli wypić morze alkoholu bo ani ja ani on nie mamy nawet ochoty do siebie przemówić. Wróciliśmy w kompletnej ciszy...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
Ptysia wrote:Dzisiaj byłam wyciągnąć szwy już... jakiś jeden mi nie dało się wyciągnąć i został w środku, może to jakiś wewnętrzny bo tak trochę wystawał tylko, ale jak ciągła to mówiła, ze on może coś tam w środku trzymać i ze go zostawia. Czy Wy długo się musialyscie jeszcze oszczędzać dziewczyny po wyciągnięciu szwów, bo mnie już nosi, żeby coś posprzątać albo coś porobić, poprasować itp.?
Mesiu, tulę może morze wina plus dłuuuuuga rozmowa? a nuż skończy się w łóżku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:46
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tam nie ma sensu! Jest cel, jest sens! Trudno, wypij butelkę wina, wmow sobie, że to B. Pitt rozpladniacz i do dzieła wieczorem!
Ja wczoraj miałam ochotę się rozplakac w łóżku z własnej głupoty! Super gra wstepna (aż za super!) to sobie wymyśliłam, że to ostatni moment żeby się zabrać konkretnie za robotę, i co? I dupa. Się zablokowalam. A było nie odpuszczac, głupie babyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:10
-
Ptysia - dziś chodzimy po górach, na bzykanie chyba nam już sił braknie... Przeszliśmy po górach 15 km, a jeszcze nie wróciliśmy
Co do ubezpieczenia- tak, każą mieć zawsze skierowanie, ale ja to omijam tak, że lekarz robi to USG na zwykłej wizycie i po USG wystawia skierowanie, ja wracam do recepcji i robię dotejestrowanie. Upierdliwe, ale jednak sporo kasy w kieszeni zostaje...KateKum lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Meśka trudne to są tematy, ja nie będę doradzać, bo chyba kiepska w tym jestem. Ale myślę, że posłuchałabym dziewczyn, nawaliła się i wykorzystała chłopa. Zawsze można zamknąć oczy i pomyśleć o kimś innym.
Wiesz jest cel, jest działanie -
KateKum wrote:Meśka trudne to są tematy, ja nie będę doradzać, bo chyba kiepska w tym jestem. Ale myślę, że posłuchałabym dziewczyn, nawaliła się i wykorzystała chłopa. Zawsze można zamknąć oczy i pomyśleć o kimś innym.
Wiesz jest cel, jest działanie
Kupiłam wino... ale dziś nie dam rady, chyba ze sam sie pierwszy odezwie. Czekam na wynik estradiolu i jak bedzie ok to strzele sobie Ovitrelle i moze jutro...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r.