X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kusi ekspres do kawy w Lidlu :)

lamka lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az z ciekawości weszłam na te wykresy. Nie dość, że zamknęli mój bieżący (bo niby trwał za długo), to jeszcze wprowadziłam datę początku nowego na 9.09. a oni mi ustawili 11.08.
    Nie wiem, oni wiedzą lepiej kiedy dostałam @?? I jeszcze oczywiście nie da się tego edytować bez konta premium. A kij im w oko.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o noł! Hope po co to pisałaś :D ja właśnie sobie wymyśliłam expres zakupić po porodzie. Mam upatrzony De Longi (przelewowy i na kapsułki) ale trochę drogi i mi szkoda...
    A ten z Lidla całkiem fajowy! może by się skusić?
    Ktoś coś w temacie takiego sprzętu?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi też się podoba ten expres ale nie wiem czy jest dobry, chyba wypadałoby popatrzeć na jakieś grupy fejsbukowe w poszukiwaniu jakichś opinii

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obczaiłam już youtuba i niby pozytywne opinie, pasuje mi bo jest mały a u nas kawę piję tylko ja. Przejadę się jeszcze do Media i Saturna jak nie będzie żadnych fajnych ofert to chyba się zdecyduję!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

By7 przykro mi bardzo. Faktycznie te cykle wszystkim ostatnio szwankują.

Ja mam dzisiaj wesele i taką moc na nie, że niech to szlak...... na przywitanie dnia mdłości, a teraz biegunka. Już sobie scenariusz wymyśliłam... biegunka i mój kombinezon na weselu.... dobrze, że nogawki są szerokie

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, my w domu mamy ten od dobrych pięciu lat, M. pija po kilka kaw dziennie i jest zadowolony.
    https://www.przyjacielekawy.pl/p/ekspres-do-kawy-delonghi-ec-156-b/?gclid=CjwKCAjw2_LcBRBYEiwA_XVBUzlZYRvaqVFWiC3zcDaN0xbYO-4O16AQIPiz9A8fh6TUngYAjlSDPBoCymkQAvD_BwE

Minus- stosunkowo niska wylewka, więc wchodzą tylko filiżanki, a nigdy żaden kubek.

Ten z Lidla ma podobne parametry (najważniejsze jest ciśnienie),a chyba jest ładniejszy i na pewno tańszy, więc nie wiem, czy bym nie brała tamtego.
    Ja mam w domu kilka rzeczy z Lidla, m.in ten blender ręczny który teraz też jest w promocji i czajnik- oba też od 5 lat- i działają.

A mnie kusi... maszyna do szycia z Lidla! Tak marzę, by umieć szyć. Tylko kiedy ja na to znajdę czas?
    No i w sumie stoi mi puste biurko odkąd się nie uczę, byłoby idealne na maszynę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 10:43

Lunaris lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris też mam blender ten co Reset i jest super. Ekspres ma zajebistą cenę, chyba bym się nie zastanawiała.

Resecik maszyna z lidla też jest super, ale schodzi w momencie ze sklepów. :-D trzeba czatować od rana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 10:51

reset, Lunaris lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam maszynę z Lidla. Nie umiem szyć Ale skracam spodnie, szylam sobie firanki. Nawet na takie pierdoly warto mieć maszynę w domu :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam sporo sprzetow z lidla i generalnie jestem zadowolona ze wszystkiego.

By7 bardzo mi przykro :( nie tak to mialo byc. Chcialabym Ci vos madrego poradzic, sle moge tylko kciuki trzymac, zeby w koncu sie los odwrocil.

Lunaris tak z wieczora i z rana to nawet bym nie smiala probowac. Ale z wieczora moze jeszcze go namowie bo cos owulacja nie nadchodzi, a nie wiem w jakiej formie ogoniaste sa.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset znajdziesz chęci to i czas znajdziesz, ale tak jak Lamka pisze na maszyny trzeba czatowac od rana bo ludzie się na nie rzucają strasznie odkąd pamiętam, chyba że odkupisz na necie od kogoś

My podjedziemy z emkiem zobaczyć ten expres o ile jeszcze jest.
    Bułeczki wyszły dobre ale skórka jest bardzo gruba, i ogólnie nie wiem czy wyroby z samej zytniej bez mieszanki z mąką pszenna są takie twardsze?
    A oto moje wypieki, są takie mikro :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1c46741a979.jpg

By7 bardzo mi przykro że nic nie peklo:/ pozbądź się torbieli i może wtedy się uda?
    Jakie to czekanie jest bez sensu...

Myślicie że mogę samowolnie zacząć brać acard75, jeszcze przed wizytą u lekarza? Biorąc pod uwagę ten wynik glikoproteiny i mutacje?

Mam ochotę nasikac na test, chociaż głupia jestem, bo skąd niby miałabym być w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 11:41

Lunaris, KateKum lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By mistake- przykro mi że tak to wyszło..

Izape- siknij! Skąd miałabyś być w ciąży?a wiesz skąd się biorą dzieci? seksy były?:p

Ja myślę o myjce parowej z lidla- mąż kręci nosem że po co,ale on np nie lubi myc kabiny prysznicowej a taką myjką umyje ją prawda?
    Sprzęty z Lidla ogólnie jak czytałam są polecane. Express też kusi...ale nie mam filiżanek :p same kubki, więc musiałabym przelewać...no i z dwojga mąż jak już to na myjkę się zgodzi ;)

Przesyłam Wam trochę wirusów, kończę powoli 2 trymestr więc łapcie!
    "':;$_&-~`••√π∆¶^{®[✓¢{£∆£∆~×|ו^÷•÷`×£}©}®]$_&&&+';*!#/#)_&++"!$/#)"!~∆`∆|©[™[€{`}¢∆

Izape_91, KateKum lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza buleczki boskie! Wg mnie bez Mieszkania mąki nie da się ich "zmiekczyc".
    Co do acardu, masz moje błogosławieństwo!

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia czytałem na fejsbuku opinie tej myjki i większość nie polecala, bo też się zastanawiałam. Może ktoś tutaj ma z nią doświadczenia?
    Wiem skąd się biorą dzieci ale ja wypieram z pamięci kiedy były seksy i nie wiem nawet czy to by było fizycznie możliwe hehee :P poza tym podświadomie wiem jak to u mnie wyglądało w tamtym cyklu a w tym nie ma żadnych objawów ewentualnego poczęcia:)

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape ekspres w Lidlu od poniedziałku- tak mówi moja gazetka którą mam przed nosem ;)
    A widzisz- a czemu nie polecała? Może spodziewali się jakichś turbo cudów? Czasami tak jest a potem negatywne opinie. Ale może faktycznie ktoś tu ma jakies doświadczenia z nią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 11:47

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Iza buleczki boskie! Wg mnie bez Mieszkania mąki nie da się ich "zmiekczyc".
    Co do acardu, masz moje błogosławieństwo!
    Może następnym razem spróbuję pomieszac z pszenna, ale w jakiejś niedużej proporcji.
    Ogólnie przepis banalny mąką żytnia-500 g, drożdże 40 g, łyżeczka soli, cukru iszklanka wody. Drożdże z wodą i cukrem rozrabiamy. Potem mieszankę dodajemy do mąki urabiamy i na koniec dodajemy łyżkę oleju/oliwy i znowu urabiamy. Potem na40 min ciasto do wyrośnięcia i po tym czasie lepimy kulki i krzyżyk nożem. Do piekarnika na 190-200 stopni na jakieś pół godzinki i gotowe. Szybkie i zdrowe:)

Ja dodałam siemię lniane. Mąż się zajadal i powiedział że pyszne.
    Te były na próbę następnym razem zrobię więcej.

No to dzisiaj kierunek apteka po acard. Bierzecie na noc??
    Sikac mogę tylko nie mam ma co :(

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape - ja brałam wieczorem, ale w sumie nie pamiętam czy lekarz tak kazał czy dlaczego..to idąc po acard, możesz kupić test:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard koniecznie na noc. Ja brałam cardiopirin, abrea, proficar, polocard i inne. Wszystko to to samo, a acard i polocard z tego najdroższy. I jestem za zakupem testu jak już idziesz do apteki. ;-)
    A co do bułeczek to może dodaj orkiszowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 12:13

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)

By7 przykro mi bardzo. Faktycznie te cykle wszystkim ostatnio szwankują.

Ja mam dzisiaj wesele i taką moc na nie, że niech to szlak...... na przywitanie dnia mdłości, a teraz biegunka. Już sobie scenariusz wymyśliłam... biegunka i mój kombinezon na weselu.... dobrze, że nogawki są szerokie
    Hłe hłe hłe, czyżby ciąża :P

lamka, Izape_91, summer86, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7, przykro mi bardzo :(

Izape, ja acard brałam wieczorem. Chyba u mamy ginekolog też o tym czytałam.

Nowy wygląd wykresów cyklu jest tragiczny..

Dziewczyny, też myślę nad tym ekspresem z Lidla. Długo już marzę o ekspresie, ale wcześniej nie było sensu, bo kawę piłam głównie w pracy a eMek w ogóle nie pije. Ale jak za taką cenę myślę, że warto.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ