Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie kusi ekspres do kawy w Lidlu
lamka lubi tę wiadomość
-
Az z ciekawości weszłam na te wykresy. Nie dość, że zamknęli mój bieżący (bo niby trwał za długo), to jeszcze wprowadziłam datę początku nowego na 9.09. a oni mi ustawili 11.08.
Nie wiem, oni wiedzą lepiej kiedy dostałam @?? I jeszcze oczywiście nie da się tego edytować bez konta premium. A kij im w oko. -
o noł! Hope po co to pisałaś
ja właśnie sobie wymyśliłam expres zakupić po porodzie. Mam upatrzony De Longi (przelewowy i na kapsułki) ale trochę drogi i mi szkoda...
A ten z Lidla całkiem fajowy! może by się skusić?
Ktoś coś w temacie takiego sprzętu? -
No właśnie mi też się podoba ten expres ale nie wiem czy jest dobry, chyba wypadałoby popatrzeć na jakieś grupy fejsbukowe w poszukiwaniu jakichś opiniiStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Obczaiłam już youtuba i niby pozytywne opinie, pasuje mi bo jest mały a u nas kawę piję tylko ja. Przejadę się jeszcze do Media i Saturna jak nie będzie żadnych fajnych ofert to chyba się zdecyduję!
-
Dzień dobry dziewczyny
By7 przykro mi bardzo. Faktycznie te cykle wszystkim ostatnio szwankują.
Ja mam dzisiaj wesele i taką moc na nie, że niech to szlak...... na przywitanie dnia mdłości, a teraz biegunka. Już sobie scenariusz wymyśliłam... biegunka i mój kombinezon na weselu.... dobrze, że nogawki są szerokie -
Lunaris, my w domu mamy ten od dobrych pięciu lat, M. pija po kilka kaw dziennie i jest zadowolony.
https://www.przyjacielekawy.pl/p/ekspres-do-kawy-delonghi-ec-156-b/?gclid=CjwKCAjw2_LcBRBYEiwA_XVBUzlZYRvaqVFWiC3zcDaN0xbYO-4O16AQIPiz9A8fh6TUngYAjlSDPBoCymkQAvD_BwE
Minus- stosunkowo niska wylewka, więc wchodzą tylko filiżanki, a nigdy żaden kubek.
Ten z Lidla ma podobne parametry (najważniejsze jest ciśnienie),a chyba jest ładniejszy i na pewno tańszy, więc nie wiem, czy bym nie brała tamtego.
Ja mam w domu kilka rzeczy z Lidla, m.in ten blender ręczny który teraz też jest w promocji i czajnik- oba też od 5 lat- i działają.
A mnie kusi... maszyna do szycia z Lidla! Tak marzę, by umieć szyć. Tylko kiedy ja na to znajdę czas?
No i w sumie stoi mi puste biurko odkąd się nie uczę, byłoby idealne na maszynę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 10:43
Lunaris lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyLunaris też mam blender ten co Reset i jest super. Ekspres ma zajebistą cenę, chyba bym się nie zastanawiała.
Resecik maszyna z lidla też jest super, ale schodzi w momencie ze sklepów.trzeba czatować od rana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 10:51
reset, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Też polecam maszynę z Lidla. Nie umiem szyć Ale skracam spodnie, szylam sobie firanki. Nawet na takie pierdoly warto mieć maszynę w domu
-
Ja tez mam sporo sprzetow z lidla i generalnie jestem zadowolona ze wszystkiego.
By7 bardzo mi przykronie tak to mialo byc. Chcialabym Ci vos madrego poradzic, sle moge tylko kciuki trzymac, zeby w koncu sie los odwrocil.
Lunaris tak z wieczora i z rana to nawet bym nie smiala probowac. Ale z wieczora moze jeszcze go namowie bo cos owulacja nie nadchodzi, a nie wiem w jakiej formie ogoniaste sa. -
Reset znajdziesz chęci to i czas znajdziesz, ale tak jak Lamka pisze na maszyny trzeba czatowac od rana bo ludzie się na nie rzucają strasznie odkąd pamiętam, chyba że odkupisz na necie od kogoś
My podjedziemy z emkiem zobaczyć ten expres o ile jeszcze jest.
Bułeczki wyszły dobre ale skórka jest bardzo gruba, i ogólnie nie wiem czy wyroby z samej zytniej bez mieszanki z mąką pszenna są takie twardsze?
A oto moje wypieki, są takie mikro :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1c46741a979.jpg
By7 bardzo mi przykro że nic nie peklo:/ pozbądź się torbieli i może wtedy się uda?
Jakie to czekanie jest bez sensu...
Myślicie że mogę samowolnie zacząć brać acard75, jeszcze przed wizytą u lekarza? Biorąc pod uwagę ten wynik glikoproteiny i mutacje?
Mam ochotę nasikac na test, chociaż głupia jestem, bo skąd niby miałabym być w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 11:41
Lunaris, KateKum lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualnyBy mistake- przykro mi że tak to wyszło..
Izape- siknij! Skąd miałabyś być w ciąży?a wiesz skąd się biorą dzieci? seksy były?:p
Ja myślę o myjce parowej z lidla- mąż kręci nosem że po co,ale on np nie lubi myc kabiny prysznicowej a taką myjką umyje ją prawda?
Sprzęty z Lidla ogólnie jak czytałam są polecane. Express też kusi...ale nie mam filiżanek :p same kubki, więc musiałabym przelewać...no i z dwojga mąż jak już to na myjkę się zgodzi
Przesyłam Wam trochę wirusów, kończę powoli 2 trymestr więc łapcie!
"':;$_&-~`••√π∆¶^{®[✓¢{£∆£∆~×|ו^÷•÷`×£}©}®]$_&&&+';*!#/#)_&++"!$/#)"!~∆`∆|©[™[€{`}¢∆Izape_91, KateKum lubią tę wiadomość
-
Achia czytałem na fejsbuku opinie tej myjki i większość nie polecala, bo też się zastanawiałam. Może ktoś tutaj ma z nią doświadczenia?
Wiem skąd się biorą dzieci ale ja wypieram z pamięci kiedy były seksy i nie wiem nawet czy to by było fizycznie możliwe heheepoza tym podświadomie wiem jak to u mnie wyglądało w tamtym cyklu a w tym nie ma żadnych objawów ewentualnego poczęcia:)
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualnyIzape ekspres w Lidlu od poniedziałku- tak mówi moja gazetka którą mam przed nosem
A widzisz- a czemu nie polecała? Może spodziewali się jakichś turbo cudów? Czasami tak jest a potem negatywne opinie. Ale może faktycznie ktoś tu ma jakies doświadczenia z nią?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 11:47
-
Fozzie Bear wrote:Iza buleczki boskie! Wg mnie bez Mieszkania mąki nie da się ich "zmiekczyc".
Co do acardu, masz moje błogosławieństwo!
Ogólnie przepis banalny mąką żytnia-500 g, drożdże 40 g, łyżeczka soli, cukru iszklanka wody. Drożdże z wodą i cukrem rozrabiamy. Potem mieszankę dodajemy do mąki urabiamy i na koniec dodajemy łyżkę oleju/oliwy i znowu urabiamy. Potem na40 min ciasto do wyrośnięcia i po tym czasie lepimy kulki i krzyżyk nożem. Do piekarnika na 190-200 stopni na jakieś pół godzinki i gotowe. Szybkie i zdrowe:)
Ja dodałam siemię lniane. Mąż się zajadal i powiedział że pyszne.
Te były na próbę następnym razem zrobię więcej.
No to dzisiaj kierunek apteka po acard. Bierzecie na noc??
Sikac mogę tylko nie mam ma coStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcard koniecznie na noc. Ja brałam cardiopirin, abrea, proficar, polocard i inne. Wszystko to to samo, a acard i polocard z tego najdroższy. I jestem za zakupem testu jak już idziesz do apteki.
A co do bułeczek to może dodaj orkiszowej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 12:13
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
KateKum wrote:Dzień dobry dziewczyny
By7 przykro mi bardzo. Faktycznie te cykle wszystkim ostatnio szwankują.
Ja mam dzisiaj wesele i taką moc na nie, że niech to szlak...... na przywitanie dnia mdłości, a teraz biegunka. Już sobie scenariusz wymyśliłam... biegunka i mój kombinezon na weselu.... dobrze, że nogawki są szerokielamka, Izape_91, summer86, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość
-
By7, przykro mi bardzo
Izape, ja acard brałam wieczorem. Chyba u mamy ginekolog też o tym czytałam.
Nowy wygląd wykresów cyklu jest tragiczny..
Dziewczyny, też myślę nad tym ekspresem z Lidla. Długo już marzę o ekspresie, ale wcześniej nie było sensu, bo kawę piłam głównie w pracy a eMek w ogóle nie pije. Ale jak za taką cenę myślę, że warto.