X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Dziewczyny czy Wy tez cos tu widzicie?
    https://naforum.zapodaj.net/74b27fe67041.jpg.html

Tak, widzimy regulamin (uprzejma prośbę jak ktoś woli) na pierwszej stronie.

Achia, summer86, Lunaris, Malgonia, frezyjciada, Emiilka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia piłam dokładnie to, około 150ml. Macie prawo mnie zlinczować oczywiście, piszę to z całą odpowiedzialnością. Przyznam, wzięłam też raz krople żołądkowe, bo myślałam że zwariuję z bólu (sztuk 5). I piłam też kefir, sok jabłkowy i jadłam kapustę kiszoną, dojrzałe banany i chleb żytni w których zawartość alkoholu może być podobna. Nie piszę tego, żeby się usprawiedliwić, raczej żeby przekazać coś nowego, bo sama nie zdawałam sobie z tego sprawy.

Mam tylko nadzieję, że mnie nie znienawidzicie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 18:12

summer86, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja nie chcę Cię linczować! Sama już szlam po to piwo. po prostu chciałam zapytać czy to to,czy może jest jakieś inne. Każdemu może się zdarzyć! A kefir to sama piłam- na polecenie lekarza w związku ze spojeniem.i widzisz- nie miałam pojęcia że coś w nim może być.o kapuście kiszonej nie wspomnę...
    Absolutnie nie ma mowy o nienawiści! Mam nadzieję że nie odebrałaś w ten sposób tego mojego postu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tak nie odebrałam. Tylko wiem, że dla niektórych z Was zrobiłam pewnie najgorszą rzecz na świecie, podczas gdy moja aktualna wiedza sprawia, że nie czuję się w ogóle źle ze swoją decyzją. Co nie znaczy, że teraz będę pić co chwilę to pyszne piwo. :-P

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Tak, widzimy regulamin (uprzejma prośbę jak ktoś woli) na pierwszej stronie.
    Buahhaaa :D

Ej jesteśmy szaleni! Zaczęło się od rozmowy o ekspresie z Lidla A skończyło się na wypasionym na maxa ekspresie de longhi mlynkiem. Na raty ofkors ;) Ale w niedzielę mamy 12 rocznicę ślubu to jesteśmy trochę usprawiedliwieni prawda? :D

lamka, Achia, summer86, Lunaris, Meśka, Bocianiątko, Emiilka, KateKum, Anaaa90 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope negocjuj żeby jeszcze do ekspresu odorzucili pakiet testów do siurania :p

_Hope_, Malgonia lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja wiedziałam o kefirze i innych cudach z czytania na aplikacji akt karnych, gdzie twierdzono, że gość był pod wpływem po całym dniu jedzenia jabłek, kapusty i kefiru. Nawet biegły w tej sprawie się wypowiadał!
    I nie zamierzam Cię linczować, nawet gdybyś te 0.5% wypiła świadomie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, z ciekawości - jaki był werdykt w tej sprawie?

Hope apetyt rośnie w miarę jedzenia ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek uczy się całe życie ! Lamka a jak to wygląda w rzeczywistości z tym % alk w kefirze. I kapuście? Pewnie ileś by tam trzeba było zjeść/wypić żeby tyle się uzbieralo?
    Hope- zdecydowanie jesteście rozgrzeszeni!12lat! Gratuluje! To jutro czy za tydzień w niedzielę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia z tego co mi wiadomo, to kefir i kapusta mają właśnie około 0,5%, z tym że kapusta może mieć podobno nawet do 2%, chleb żytni około 0,2%, sok jabłkowy lub winogronowy 0,2-0,5%.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, moim zdaniem to świetny prezent na rocznicę :)

_Hope_ lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wystrzeganie się kefiru i kapusty w ciazy jest przesadą.

Iza testów ciazowych w domu to ja mam że 30 :D 10 nordow, z 15 onestep i 10 diagnosow co je z ovulakami dostaje :D jestem hurtownikiem :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rocznica jutro! Para jesteśmy 13 lat Ale znamy się 22 lata :D

Achia, Izape_91, Lunaris, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope świetny prezent na rocznicę :D

Ps Lamka ja zeżarłam raz tatara i raz sushi -wcale nie jest mi przykro :P

lamka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, zacny staż, gratulacje! :)

Na fioletowej stronie pamiętam, że raz którejś dziewczynie zebrało się za wypicie coli zero i zjedzenie Pawelka z alkoholem ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja uważam tak samo, nie dość że tatara nie mogę to jeszcze miałabym sobie kiszonek odmawiać? Zdrowy rozsądek mówi mi - olej.

Wychodzi na to, że wiele z nas ma coś na sumieniu. :-P

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O krolusiu.. to ja bezalkoholiwe piwo loilam w ciazy tak co drugi dzien.. i zagryzalam kapusta. No trudno. Teraz zamienilam piwo na b12 i w sumie to mnie juz nie ciagnie.
    A co do piw bezalkoholowych to ostatnio maz mi takie superasne zamowil w knajpue a ja glupia nie zrobilam fotki etykiety. To bylo cos nieprawdopodobnego jak to piwo bylo zaje...te. moze kiedys je odnajde.

Hope zazdraszczam ekspresu i zwiazku :)
    I tych 30 testow :p

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia z takich mega pysznych to jest 1 na 100 i ono ma 1%, ale to sobie zostawiam na po ciąży, bo bez przesady. :-P ale mówcie co chcecie, wszystkie lechy free, żywce, heinekeny 0,0% to jest nie do wypicia.

Izape w ogóle zapomniałam napisać, że lipa z tym testem i mi przykro :-( ale może faktycznie owu przesunięte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 19:53

Lunaris lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na sumieniu grubą imprezę 5 dni przed pozytywnym testem.. ale skąd mogłam wiedzieć, że po takim czasie i odpuszczeniu w koncu sie uda. A w ciąży schizowałam i pilnowałam się, ale ogóreczków kiszonych sporo na poczatku poszło ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ma sumieniu kielicha przepysznej wiśniowki! Właśnie tato polewa drugiego :D

Wiecie co strasznie do dupy, że nic nie wychodzi z tych naszych starań watkowych... Człowiek robi co może, może akurat ja to nie jestem dobrym przykładem, bo ja ostatnio nie robiłam nic, ale Bociek czy Reset i wiele z Was już dawno powinny być w ciąży... Mam ochotę zapomnieć o tym wszystkim i żyć normalnie. Chyba nie ma wyjścia. Wkurza mnie ostatnio wszystko...

Lamka trudno powiedzieć, w sumie mało było serduszek w tym cyklu, na ostrożnie, ale też i hormony pewnie się rozlazly i organizm nie doszedł do siebie, poza tym urlop, długa podróż i zmiana klimatu, ale mój głupi mózg nie rozumiał :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 20:00

summer86 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ