Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa91 wrote:Dziewczyny czy Wy tez cos tu widzicie?
https://naforum.zapodaj.net/74b27fe67041.jpg.html
Tak, widzimy regulamin (uprzejma prośbę jak ktoś woli) na pierwszej stronie.
Achia, summer86, Lunaris, Malgonia, frezyjciada, Emiilka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyAchia piłam dokładnie to, około 150ml. Macie prawo mnie zlinczować oczywiście, piszę to z całą odpowiedzialnością. Przyznam, wzięłam też raz krople żołądkowe, bo myślałam że zwariuję z bólu (sztuk 5). I piłam też kefir, sok jabłkowy i jadłam kapustę kiszoną, dojrzałe banany i chleb żytni w których zawartość alkoholu może być podobna. Nie piszę tego, żeby się usprawiedliwić, raczej żeby przekazać coś nowego, bo sama nie zdawałam sobie z tego sprawy.
Mam tylko nadzieję, że mnie nie znienawidzicie teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 18:12
summer86, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochana, ja nie chcę Cię linczować! Sama już szlam po to piwo. po prostu chciałam zapytać czy to to,czy może jest jakieś inne. Każdemu może się zdarzyć! A kefir to sama piłam- na polecenie lekarza w związku ze spojeniem.i widzisz- nie miałam pojęcia że coś w nim może być.o kapuście kiszonej nie wspomnę...
Absolutnie nie ma mowy o nienawiści! Mam nadzieję że nie odebrałaś w ten sposób tego mojego postu. -
nick nieaktualnyNie, tak nie odebrałam. Tylko wiem, że dla niektórych z Was zrobiłam pewnie najgorszą rzecz na świecie, podczas gdy moja aktualna wiedza sprawia, że nie czuję się w ogóle źle ze swoją decyzją. Co nie znaczy, że teraz będę pić co chwilę to pyszne piwo.
-
reset wrote:Tak, widzimy regulamin (uprzejma prośbę jak ktoś woli) na pierwszej stronie.
Ej jesteśmy szaleni! Zaczęło się od rozmowy o ekspresie z Lidla A skończyło się na wypasionym na maxa ekspresie de longhi mlynkiem. Na raty ofkorsAle w niedzielę mamy 12 rocznicę ślubu to jesteśmy trochę usprawiedliwieni prawda?
lamka, Achia, summer86, Lunaris, Meśka, Bocianiątko, Emiilka, KateKum, Anaaa90 lubią tę wiadomość
-
Hope negocjuj żeby jeszcze do ekspresu odorzucili pakiet testów do siurania :p
_Hope_, Malgonia lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Lamka, ja wiedziałam o kefirze i innych cudach z czytania na aplikacji akt karnych, gdzie twierdzono, że gość był pod wpływem po całym dniu jedzenia jabłek, kapusty i kefiru. Nawet biegły w tej sprawie się wypowiadał!
I nie zamierzam Cię linczować, nawet gdybyś te 0.5% wypiła świadomie.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzłowiek uczy się całe życie ! Lamka a jak to wygląda w rzeczywistości z tym % alk w kefirze. I kapuście? Pewnie ileś by tam trzeba było zjeść/wypić żeby tyle się uzbieralo?
Hope- zdecydowanie jesteście rozgrzeszeni!12lat! Gratuluje! To jutro czy za tydzień w niedzielę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 19:01
-
nick nieaktualny
-
Dla mnie wystrzeganie się kefiru i kapusty w ciazy jest przesadą.
Iza testów ciazowych w domu to ja mam że 3010 nordow, z 15 onestep i 10 diagnosow co je z ovulakami dostaje
jestem hurtownikiem
-
A rocznica jutro! Para jesteśmy 13 lat Ale znamy się 22 lata
Achia, Izape_91, Lunaris, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Hope świetny prezent na rocznicę
Ps Lamka ja zeżarłam raz tatara i raz sushi -wcale nie jest mi przykrolamka lubi tę wiadomość
-
Hope, zacny staż, gratulacje!
Na fioletowej stronie pamiętam, że raz którejś dziewczynie zebrało się za wypicie coli zero i zjedzenie Pawelka z alkoholem
-
nick nieaktualny
-
O krolusiu.. to ja bezalkoholiwe piwo loilam w ciazy tak co drugi dzien.. i zagryzalam kapusta. No trudno. Teraz zamienilam piwo na b12 i w sumie to mnie juz nie ciagnie.
A co do piw bezalkoholowych to ostatnio maz mi takie superasne zamowil w knajpue a ja glupia nie zrobilam fotki etykiety. To bylo cos nieprawdopodobnego jak to piwo bylo zaje...te. moze kiedys je odnajde.
Hope zazdraszczam ekspresu i zwiazku
I tych 30 testow :p -
nick nieaktualnyMałgonia z takich mega pysznych to jest 1 na 100 i ono ma 1%, ale to sobie zostawiam na po ciąży, bo bez przesady.
ale mówcie co chcecie, wszystkie lechy free, żywce, heinekeny 0,0% to jest nie do wypicia.
Izape w ogóle zapomniałam napisać, że lipa z tym testem i mi przykroale może faktycznie owu przesunięte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 19:53
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Ja mam na sumieniu grubą imprezę 5 dni przed pozytywnym testem.. ale skąd mogłam wiedzieć, że po takim czasie i odpuszczeniu w koncu sie uda. A w ciąży schizowałam i pilnowałam się, ale ogóreczków kiszonych sporo na poczatku poszło
-
Ja mam ma sumieniu kielicha przepysznej wiśniowki! Właśnie tato polewa drugiego
Wiecie co strasznie do dupy, że nic nie wychodzi z tych naszych starań watkowych... Człowiek robi co może, może akurat ja to nie jestem dobrym przykładem, bo ja ostatnio nie robiłam nic, ale Bociek czy Reset i wiele z Was już dawno powinny być w ciąży... Mam ochotę zapomnieć o tym wszystkim i żyć normalnie. Chyba nie ma wyjścia. Wkurza mnie ostatnio wszystko...
Lamka trudno powiedzieć, w sumie mało było serduszek w tym cyklu, na ostrożnie, ale też i hormony pewnie się rozlazly i organizm nie doszedł do siebie, poza tym urlop, długa podróż i zmiana klimatu, ale mój głupi mózg nie rozumiał :pWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 20:00
summer86 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%