X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Dziewczyny czy Wy tez cos tu widzicie?
    https://naforum.zapodaj.net/74b27fe67041.jpg.html

Tak, widzimy regulamin (uprzejma prośbę jak ktoś woli) na pierwszej stronie.

nick nieaktualny, summer86, Lunaris, Malgonia, nick nieaktualny, Emiilka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia piłam dokładnie to, około 150ml. Macie prawo mnie zlinczować oczywiście, piszę to z całą odpowiedzialnością. Przyznam, wzięłam też raz krople żołądkowe, bo myślałam że zwariuję z bólu (sztuk 5). I piłam też kefir, sok jabłkowy i jadłam kapustę kiszoną, dojrzałe banany i chleb żytni w których zawartość alkoholu może być podobna. Nie piszę tego, żeby się usprawiedliwić, raczej żeby przekazać coś nowego, bo sama nie zdawałam sobie z tego sprawy.

Mam tylko nadzieję, że mnie nie znienawidzicie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 18:12

summer86, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja nie chcę Cię linczować! Sama już szlam po to piwo. po prostu chciałam zapytać czy to to,czy może jest jakieś inne. Każdemu może się zdarzyć! A kefir to sama piłam- na polecenie lekarza w związku ze spojeniem.i widzisz- nie miałam pojęcia że coś w nim może być.o kapuście kiszonej nie wspomnę...
    Absolutnie nie ma mowy o nienawiści! Mam nadzieję że nie odebrałaś w ten sposób tego mojego postu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tak nie odebrałam. Tylko wiem, że dla niektórych z Was zrobiłam pewnie najgorszą rzecz na świecie, podczas gdy moja aktualna wiedza sprawia, że nie czuję się w ogóle źle ze swoją decyzją. Co nie znaczy, że teraz będę pić co chwilę to pyszne piwo. :-P

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Tak, widzimy regulamin (uprzejma prośbę jak ktoś woli) na pierwszej stronie.
    Buahhaaa :D

Ej jesteśmy szaleni! Zaczęło się od rozmowy o ekspresie z Lidla A skończyło się na wypasionym na maxa ekspresie de longhi mlynkiem. Na raty ofkors ;) Ale w niedzielę mamy 12 rocznicę ślubu to jesteśmy trochę usprawiedliwieni prawda? :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, summer86, Lunaris, Meśka, Bocianiątko, Emiilka, KateKum, Anaaa90 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope negocjuj żeby jeszcze do ekspresu odorzucili pakiet testów do siurania :p

_Hope_, Malgonia lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja wiedziałam o kefirze i innych cudach z czytania na aplikacji akt karnych, gdzie twierdzono, że gość był pod wpływem po całym dniu jedzenia jabłek, kapusty i kefiru. Nawet biegły w tej sprawie się wypowiadał!
    I nie zamierzam Cię linczować, nawet gdybyś te 0.5% wypiła świadomie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, z ciekawości - jaki był werdykt w tej sprawie?

Hope apetyt rośnie w miarę jedzenia ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek uczy się całe życie ! Lamka a jak to wygląda w rzeczywistości z tym % alk w kefirze. I kapuście? Pewnie ileś by tam trzeba było zjeść/wypić żeby tyle się uzbieralo?
    Hope- zdecydowanie jesteście rozgrzeszeni!12lat! Gratuluje! To jutro czy za tydzień w niedzielę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia z tego co mi wiadomo, to kefir i kapusta mają właśnie około 0,5%, z tym że kapusta może mieć podobno nawet do 2%, chleb żytni około 0,2%, sok jabłkowy lub winogronowy 0,2-0,5%.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, moim zdaniem to świetny prezent na rocznicę :)

_Hope_ lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wystrzeganie się kefiru i kapusty w ciazy jest przesadą.

Iza testów ciazowych w domu to ja mam że 30 :D 10 nordow, z 15 onestep i 10 diagnosow co je z ovulakami dostaje :D jestem hurtownikiem :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rocznica jutro! Para jesteśmy 13 lat Ale znamy się 22 lata :D

nick nieaktualny, Izape_91, Lunaris, nick nieaktualny, Emiilka lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope świetny prezent na rocznicę :D

Ps Lamka ja zeżarłam raz tatara i raz sushi -wcale nie jest mi przykro :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, zacny staż, gratulacje! :)

Na fioletowej stronie pamiętam, że raz którejś dziewczynie zebrało się za wypicie coli zero i zjedzenie Pawelka z alkoholem ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja uważam tak samo, nie dość że tatara nie mogę to jeszcze miałabym sobie kiszonek odmawiać? Zdrowy rozsądek mówi mi - olej.

Wychodzi na to, że wiele z nas ma coś na sumieniu. :-P

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O krolusiu.. to ja bezalkoholiwe piwo loilam w ciazy tak co drugi dzien.. i zagryzalam kapusta. No trudno. Teraz zamienilam piwo na b12 i w sumie to mnie juz nie ciagnie.
    A co do piw bezalkoholowych to ostatnio maz mi takie superasne zamowil w knajpue a ja glupia nie zrobilam fotki etykiety. To bylo cos nieprawdopodobnego jak to piwo bylo zaje...te. moze kiedys je odnajde.

Hope zazdraszczam ekspresu i zwiazku :)
    I tych 30 testow :p

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia z takich mega pysznych to jest 1 na 100 i ono ma 1%, ale to sobie zostawiam na po ciąży, bo bez przesady. :-P ale mówcie co chcecie, wszystkie lechy free, żywce, heinekeny 0,0% to jest nie do wypicia.

Izape w ogóle zapomniałam napisać, że lipa z tym testem i mi przykro :-( ale może faktycznie owu przesunięte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 19:53

Lunaris lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na sumieniu grubą imprezę 5 dni przed pozytywnym testem.. ale skąd mogłam wiedzieć, że po takim czasie i odpuszczeniu w koncu sie uda. A w ciąży schizowałam i pilnowałam się, ale ogóreczków kiszonych sporo na poczatku poszło ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ma sumieniu kielicha przepysznej wiśniowki! Właśnie tato polewa drugiego :D

Wiecie co strasznie do dupy, że nic nie wychodzi z tych naszych starań watkowych... Człowiek robi co może, może akurat ja to nie jestem dobrym przykładem, bo ja ostatnio nie robiłam nic, ale Bociek czy Reset i wiele z Was już dawno powinny być w ciąży... Mam ochotę zapomnieć o tym wszystkim i żyć normalnie. Chyba nie ma wyjścia. Wkurza mnie ostatnio wszystko...

Lamka trudno powiedzieć, w sumie mało było serduszek w tym cyklu, na ostrożnie, ale też i hormony pewnie się rozlazly i organizm nie doszedł do siebie, poza tym urlop, długa podróż i zmiana klimatu, ale mój głupi mózg nie rozumiał :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 20:00

summer86 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ