X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mówili ze nie dotrzymam dziewczyn choćby tydzień, i mimo wszystko dotrwalam do 21tc. A pewnie byłoby dłużej gdyby nie "opieka" szpitalna.

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, a poza tym, to może byś nam napisała z łaski swojej ile Nasz Cud już ma mm do kochania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Jestem po wizycie.
    W sumie na razie jest wszystko dobrze, serduszko bije, wielkość zarodka odpowiada tygodniowi, ale dr powiedział, że nigdy nie doprowadził ciąży z tak niskim AMH do końca.
    W sumie to w ogóle miałam wrażenie jakby mnie spisał na straty, tak jakbym miała czekać na koniec.

Luteiny nie ma sensu brać, ale skoro biorę to nie odstawiać.
    Stwierdził, że cuda się zdarzają i tyle. Więc same rozumiecie, chyba wolałabym, żeby tych dwóch kresek nie zobaczyć
    Kate bardzo Ci kibicuje i wierze w malucha, po sobie wiem, że lekarze to debile, zmień go jak najszybciej. Zobaczysz będzie dobrze :*

• reset Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, trudno, żeby taki palant doprowadził takie ciąże do końca jak zapewne większość ciężarnych od niego po takim tekście ucieka!

A na poważnie- ileż on w ogóle mógł ruch ciąż z tak niskim AMH prowadzić? Na pewno to zbyt mała grupa statystyczna, by wyrabiać na jej podstawie jakieś opinie i wnioski.

Póki co nie dzieje się nic, co nie pozwalałoby mieć nadziei! My trzymamy kciuki <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie powiem nic innego jak to, ze lekarz powinien umiec ubrac swoje mysli w slowa i odpowoednia forme... Moze warto pomyslec faktycznie o kims innym.
    Wierz w swje male szczescie. Teraz liczy sie dzidzius, a na amh w tym momencie nie patrz.

Ja melduje, ze nasza Wojowniczka ma zdrowe serduszko jak na ten etap, wszystko wyglada ok, przeplywy ok. Nic tylko odliczac kolejne dni. Wiec wiruski od mojej Twardej Zawodniczki Wam przesylam #"@#$%%&:';;--&:''$$""*##@#$%&&--+ wierze, ze te Malenstwa, ktore kazdej z nas sa pisane znajda do nas wszystkich droge. Walczcie dla nich!

KateKum, Bocianiątko, Izape_91 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ale palant no! Niech wdpenie gołą stopą w klocki lego!
    Kochana uwierz w swojego malucha! I koniecznie inny lekarz do prowadzenia ciąży. Co on może wiedzieć o jakiejś statystyce, jak nawet pewnie nie wie jakie amh ma 3/4jego pacjentek. Phi!
    Czeka Cię kilka ciężkich tygodni, ale będziemy Cię tu wspierać i w razie co pocieszać bądź kopać w dupkę żebyś nie zasmutała za bardzo! ;)

• KateKum Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Kate, a poza tym, to może byś nam napisała z łaski swojej ile Nasz Cud już ma mm do kochania?

Ja już nic nie pamietam

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    O kurczę to rzeczywiście sporo. Jest jeszcze chyba prog w zastrzykach, gdyby podrażnienie się utrzymywało. Prolutex chyba czy jakoś tak.
    Trzymaj się dzielnie!

Potwierdzam -robiłam koleżance przez 2 pierwsze tygodnie w brzuch od pozytywnej bety. Potem lekarz odstawił i tylko Clexane zostało ale to z innego powodu.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Ja już nic nie pamietam

No widzisz- bo Cię lekarz palantunio zestresowała i zamiast się cieszyć to wyszłaś pewnie z gabinetu zdołowana. Wrrr na tego gada!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna gratuluję! Twój sen się spelnia! Bardzo się cieszę :D

KateKum, zaciskam kciuki z całych sił za Twojego maluszka. Staraj się nie martwić na zapas, tylko cieszyć chwilą! Wszytsko jest w porządku!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, no co ten lekarz pieprzy? Toć czytałam o zdrowych ciążach przy AMH 0,07 i 0,04 i wszystko było z nimi ok. Tutaj największy problem to zajść.
    Po drugie, suple zrobiły swoje - komóra była pięknie podrasowana i wypraszam sobie jakiekolwiek zastrzeżenia co do jej jakości!
    Po trzecie, ja mam poważne wątpliwości co do Twojego badania AMH. 2 ciąże w takim odstępie czasu to nijak się ma do wyniku. Przeczysz wynikom badań i gadaniu lekarzy, blondi! Czyli gadaniem konowała się nie przejmuj. Powiedz fasolowi że w niego wierzysz i już nie pójdziecie do tego pana ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Nika dobrze prawi, co to za lekarz który odrazu tak dołuje pacjentkę, przecież nie wie jak się to dalej potoczy i nie ma się co tu kierować statystyka, każdy organizm jest inny i jedyny w swoim rodzaju. Nie stresuj się i myśl pozytywnie i koniecznie jakiś inny lekarz:*

• KateKum Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że mam iść do lekarza do invimed, czy oni znają się tylko na zachodzeniu?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, jestem po prostu zdruzgotana słowami lekarza. A skoro ja to tak odbieram, to co dopiero Ty. To miał być miły dzień, z dobrymi wiadomościami z wizyty. Pierwszy raz miałaś zobaczyć maluszka. I ktoś to popsuł, mimo, że maluszek jest i ma się dobrze. Kochana, wcale się nie dziwie, że nie zanotowałaś nawet ile ma dzidziuś. Trzymam mocno za Was kciuki, szczególnie za Ciebie, byś miała siłę wierzyć, że będzie dobrze <3 Zaszłaś drugi raz w ciążę, grając na nosie niskiemu AMH. Czemu więc nie liczyć, że dalej będzie dobrze? Tym bardziej, że na dzisiaj, masz zdrowe dziecko.

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie powiem Wam, że chodzę do tego dr już bardzo długo i trochę się na nim zawiodłam. Może to nawał pracy i rutyna. Już w sumie nie wiem co mam powiedzieć. Ja lubię konkret i wole wiedzieć, ale tym razem poczułam się kiepsko

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, a może spróbuj do Szewczuka albo Fuchsa?

• KateKum Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wrażenie, że kiedy powiedziałam mu o AMH, to już się nastawił na nie. Nawet robiąc usg wykazywał zdziwienie, że jest dobrze

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Kate, a może spróbuj do Szewczuka albo Fuchsa?

Ja właśnie do Fuchsa chodzę, dlatego jestem zdziwiona jego podejściem

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Myślicie, że mam iść do lekarza do invimed, czy oni znają się tylko na zachodzeniu?
    Ciężko powiedzieć. Np w Invikcie lekarze prowadzą ciąże do końca, a Gameta jest tylko od zachodzenia i utrzymania do bezpiecznego etapu (po 1 trymestrze podrzucają pacjentki dobranym lekarzom). Ja bym poszła - tam lekarze mają na bank więcej doświadczenia z ciążami przy niestandardowym AMH niż inni ginkowie i powiedzą Ci żebyś się nie martwiła

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja powiem Ci tylko tyle. Druga ciaze prowadzil mi lekarz, do ktorego chodzilam od (wtedy) 8 lat. Znal mnie od 16rz, ale z perspektywy wiem, ze wiele rzeczy zbagatelizowal i gdyby nie to to moze bym tamta ciaze tez utrzymala. Po latach pluje sobie w brode, ze go od razu nie zmienilam. Czasu nie cofne, ale jestem madrzejsza o tamte doswiadczenia. Dlatego mysle, ze warto poszukac kogos innego. Rozeznaj gdzie sie da i nie miej skrupolow zeby byc u kogos innego.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ