Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia dowiecie się już niebawem
A tak w ogóle to czesc w październiku, oby to był fasolkowy miesiąc
Ja już zaliczyłam rano serduszka, bo temperatura spadła, więc może owu się szykuje.
Miłego dnia :*
Lunaris lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Hejka
Iza jak dla mnie 21,16 i 17
Polacy w wczoraj pokazali klasę jestem z nich dumnaszkoda tylko że są tak słabo docenieni a cholerna piłka zarabia więcej kompromitując się ;/
Miłego poniedziałku ja zbliżam się do @ a październik oddaje Wam ;*;*Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Ana chyba każdy tak ubolewa, a taka jest prawda, że siatkarze maja więcej sukcesów. Tam nikt nie gwiazdorzy jak Lewandowski...
Anaaa90, Anaaa90, Achia lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Mecz był piękny, ale dobrze, że te mistrzostwa już się skończyły, bo albo bym padła z nerwów albo z niewyspania albo na marskość wątroby!
Izape_91, Cabrera lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDzień dobry
wczorajszy mecz był cudowny! Ale dla mnie to również bardzo duże emocje - więc poniekąd cieszę się, że już po wszystkim
Ps. czy któraś z Was orientuje się, gdzie dokładnie przyjmuje Paśnik w Łodzi ? Chyba przyszła kryska na Matyska, muszę się do niego umówić, a termin w WAW są na styczeń 2019!!
-
Cabrera wrote:Dzień dobry
wczorajszy mecz był cudowny! Ale dla mnie to również bardzo duże emocje - więc poniekąd cieszę się, że już po wszystkim
Ps. czy któraś z Was orientuje się, gdzie dokładnie przyjmuje Paśnik w Łodzi ? Chyba przyszła kryska na Matyska, muszę się do niego umówić, a termin w WAW są na styczeń 2019!!
APC ANALIZY MEDYCZNE
UL. SCZANIECKIEJ 4
93-342 LODZMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czego mam się spodziewać podczas i po pierwszej wizycie w klinice? Pół dnia wczoraj porządkowałam badania, zrobiłam tabelę z rocznym zestawieniem moich cykli, zrobiłam rozpiskę cykli stymulowanych i efektów po nich, rozpiski leków, więc materiał do analizy jest.
Czy po pierwszej wizycie wyjdę tylko ze skierowaniem czy np. już z jakimś planem leczenia?
Tak bym chciała już działać, a tu tak... na wymazy czekam, na @ czekam, na HSG czekam. No szlag mnie trafia od tego czekania.
Swoją drogą albo poprzedni poniedziałek z tym progiem 17 ng/ml i estradiolem 255 pg/ml nie był jeszcze 7 dpo, tylko wcześniej albo moja faza lutealna bez dupka wydłużyła się do co najmniej 14 dni!
edit: patrzę jeszcze na te moje zestawienia i wydruki i obawiam się, że pan doktor wyśle mnie albo do psychologa, by wyleczyć nerwicę natręctw albo na diagnozę Aspergera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:51
Izape_91 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyReset,
ja byłam w dwóch klinikach na pierwszych wizytach.
Generalnie najpierw wywiad obu stron, czasami zlecone dodatkowe badania, których nie miałam (w pierwszej klinice było to AMH i wymaz na Muchę).
Tylko u nas trochę inna sytuacja, bo lekarzom wydawało się, że diagnoza jest postawiona.
I wtedy z reguły padała rekomendacja IVF + stwierdzenie, że "oczywiście możemy dalej próbować naturalnie)
I teraz z perspektywy czasu ciesze się, że wyszło jak wyszło i zaraz po pierwszej laparo nie podeszliśmy nawet do IUI, bo jak widać nawet gdyby się udało, to radość nie byłaby pewnie zbyt długa...
Więc moja konkluzja jest taka, że kliniki w moim mieście nie dążą o pełnej diagnostyki przed IVF.
Trzeba drążyć temat na własna rękę i własną kieszeń.
Życzę Ci z całego serca, żeby u Ciebie było inaczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:53
-
Cabrera- ja myślę, że nie dam sobie od razu wmówić IVF (chyba, że lekarz powie, że przy tym HBA mamy kiepskie szanse), bo u mnie wciąż nie wiadomo, czy problemem nie jest głównie brak owulacji. gdybym od roku miała owulację i nie zachodziła, wtedy bym pewnie od razu uznała, że problem jest w immunologii/ u M./ gdziekolwiek. A ja bym w sumie chciała, by ten lekarz miał pomysł na stymulację.
A co do pełnej diagnostyki - wpisałam w moje wyliczenia sugestie immunologa, co jeszcze powinnam zbadać oraz rzekome sugestie dotychczasowego lekarza (czytaj: forum), że przed ivf to jeszcze diagnostyczna histeroskopia z laparoskopia i biopsja endometrium. Niech wie, że nie trafił na laika
No i w październiku idę też na równoległą konsultację na UJ, więc porównam podejścia i zobaczymy...
Ech, czuję poddenerwowanie tą bezczynnością.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:07
nick nieaktualnyWitam kochane dinusie, nie udzielam się tutaj, bo nic sensownego tu nie wniosę, a w szczególności badan itp..
Ale to nie zmienia faktu, że mocno trzymam za Was kciuki i każdej tutaj życzę ciąży :*
Wiruski dla Was z 28 tc #&@@##&@*@#&*#*#*#@)/-#&%@ -
nick nieaktualnyReset,
naprawdę mam nadzieję, że co najmniej jeden z tych lekarzy podejmie się u Ciebie stymulacji, która doprowadzi do owulacji - no i wtedy mam nadzieję, że jedna porządna owulka u Was wystarczy
Jeszcze trochę i ta bezczynność się skończy u Was...!reset lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Cabrera a co u Ciebie wyszło z immunologi? Przy IVF i tak dostaje się encorton i heparynę, więc pewnie szanse na sukces byłyby duże
Na część wyników jeszcze czekam, wygląda na to, że muszę najpierw zbić komórki NK.
No a z tym standardem bywa różnie - moja bardzo dobra Koleżanka właśnie na środę ma termin transferu (klinika prywatna, przyszpitalna), żadnych badań nie miała wykonanych, no i nie dostaje ani encortonu, a czy heparynę to nie wiem...także to chyba od Kliniki zależy
Martwię się o nią bardzo, bo to ich jedyny mrożaczek, a Dziewczyna ma bardzo długą drogę za sobą (w tym usunięcie jajowodów)...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 12:03
-
Właśnie przyszło moje 8 nordów i kwas foliowy! Czuję, że wracam do gry
Yoselyn82, Bocianiątko, Izape_91, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyCabrera czyli steryd Cię czeka. Dobrze rozumiem? Hmmm.. no w mojej klinice steryd i heparyna to raczej standard.
EDIT: Wysłany: Dzisiaj, 12:19 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
Dziewczyny, mam do oddania wizytę w APC w Łodzi u doc. Paśnika na 8 października, godz. 13.40. Może któraś jest zainteresowana wskoczeniem na moje miejsce
na wątku IVF - pisz tam! link : https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-start-wrzesien-2018,16595,115.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 12:22
-
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Cabrera czyli steryd Cię czeka. Dobrze rozumiem? Hmmm.. no w mojej klinice steryd i heparyna to raczej standard.
EDIT: Wysłany: Dzisiaj, 12:19 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
Dziewczyny, mam do oddania wizytę w APC w Łodzi u doc. Paśnika na 8 października, godz. 13.40. Może któraś jest zainteresowana wskoczeniem na moje miejsce
na wątku IVF - pisz tam! link : https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-start-wrzesien-2018,16595,115.html
Tak, już słyszałam o tym terminie, ale do tego czasu nie będę miała wszystkich wyników badań -
nick nieaktualnyCabrera wrote:Tak, już słyszałam o tym terminie, ale do tego czasu nie będę miała wszystkich wyników badań
Może ta część badań wystarczy na początek? Zawsze łatwiej i szybciej się potem umawiać na kolejne wizyty jak się jest już pacjentem danego lekarza. Zresztą resztę wyników możesz dosłać mailowo -
Cześć dziewczyny,
Piszę tutaj tylko dlatego, że niektóre z Was pamiętam z wątków miesięcznych, zanim dinusiowy wątek powstał. Na wrześniowym czy październikowym niestety "nie znam" już nikogo.
Mam do oddania kilka supli (Maca - prawie całe opakowanie, chasteberry fruit - całe opakowanie, dong - prawie całe, wiesiołek - ok. 50 tabletek). Mi się one już nie przydadzą, a szkoda żeby leżały w apteczce i żebym za jakiś czas je po prostu wyrzuciła. Nie chcę za nie nic, mi też w trwodze jedna z Was bardzo pomogła.
Jeśli którejś z Was się przydadzą, proszę o info czy tutaj czy na PW.
Niech idą suple w świat i przynoszą szczęście w postaci II
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja dzisiaj chyba poczulam musniecie w brzuchu
reset, Cabrera, Cheresta, Kargo31, StaraczkaNika, Bocianiątko, Anaaa90, Izape_91, Emiilka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️