X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dowiecie się już niebawem :)

A tak w ogóle to czesc w październiku, oby to był fasolkowy miesiąc :)
    Ja już zaliczyłam rano serduszka, bo temperatura spadła, więc może owu się szykuje.

Miłego dnia :*

Lunaris lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Iza jak dla mnie 21,16 i 17 :)

Polacy w wczoraj pokazali klasę jestem z nich dumna :) szkoda tylko że są tak słabo docenieni a cholerna piłka zarabia więcej kompromitując się ;/
    Miłego poniedziałku ja zbliżam się do @ a październik oddaje Wam ;*;*

Izape_91 lubi tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana chyba każdy tak ubolewa, a taka jest prawda, że siatkarze maja więcej sukcesów. Tam nikt nie gwiazdorzy jak Lewandowski...

Anaaa90, Anaaa90, Achia lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mecz był piękny, ale dobrze, że te mistrzostwa już się skończyły, bo albo bym padła z nerwów albo z niewyspania albo na marskość wątroby!;)

Izape_91, Cabrera lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

wczorajszy mecz był cudowny :)! Ale dla mnie to również bardzo duże emocje - więc poniekąd cieszę się, że już po wszystkim ;)

Ps. czy któraś z Was orientuje się, gdzie dokładnie przyjmuje Paśnik w Łodzi ? Chyba przyszła kryska na Matyska, muszę się do niego umówić, a termin w WAW są na styczeń 2019 :/!!

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dzień dobry :)

wczorajszy mecz był cudowny :)! Ale dla mnie to również bardzo duże emocje - więc poniekąd cieszę się, że już po wszystkim ;)

Ps. czy któraś z Was orientuje się, gdzie dokładnie przyjmuje Paśnik w Łodzi ? Chyba przyszła kryska na Matyska, muszę się do niego umówić, a termin w WAW są na styczeń 2019 :/!!

APC ANALIZY MEDYCZNE
    UL. SCZANIECKIEJ 4
    93-342 LODZ

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    APC ANALIZY MEDYCZNE
    UL. SCZANIECKIEJ 4
    93-342 LODZ

dziękuję Kochana :)

• reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czego mam się spodziewać podczas i po pierwszej wizycie w klinice? Pół dnia wczoraj porządkowałam badania, zrobiłam tabelę z rocznym zestawieniem moich cykli, zrobiłam rozpiskę cykli stymulowanych i efektów po nich, rozpiski leków, więc materiał do analizy jest.
    Czy po pierwszej wizycie wyjdę tylko ze skierowaniem czy np. już z jakimś planem leczenia?

Tak bym chciała już działać, a tu tak... na wymazy czekam, na @ czekam, na HSG czekam. No szlag mnie trafia od tego czekania.
    Swoją drogą albo poprzedni poniedziałek z tym progiem 17 ng/ml i estradiolem 255 pg/ml nie był jeszcze 7 dpo, tylko wcześniej albo moja faza lutealna bez dupka wydłużyła się do co najmniej 14 dni!

edit: patrzę jeszcze na te moje zestawienia i wydruki i obawiam się, że pan doktor wyśle mnie albo do psychologa, by wyleczyć nerwicę natręctw albo na diagnozę Aspergera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:51

Izape_91 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset,
    ja byłam w dwóch klinikach na pierwszych wizytach.
    Generalnie najpierw wywiad obu stron, czasami zlecone dodatkowe badania, których nie miałam (w pierwszej klinice było to AMH i wymaz na Muchę).
    Tylko u nas trochę inna sytuacja, bo lekarzom wydawało się, że diagnoza jest postawiona.

I wtedy z reguły padała rekomendacja IVF + stwierdzenie, że "oczywiście możemy dalej próbować naturalnie)

I teraz z perspektywy czasu ciesze się, że wyszło jak wyszło i zaraz po pierwszej laparo nie podeszliśmy nawet do IUI, bo jak widać nawet gdyby się udało, to radość nie byłaby pewnie zbyt długa...

Więc moja konkluzja jest taka, że kliniki w moim mieście nie dążą o pełnej diagnostyki przed IVF.
    Trzeba drążyć temat na własna rękę i własną kieszeń.

Życzę Ci z całego serca, żeby u Ciebie było inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:53

• reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- ja myślę, że nie dam sobie od razu wmówić IVF (chyba, że lekarz powie, że przy tym HBA mamy kiepskie szanse), bo u mnie wciąż nie wiadomo, czy problemem nie jest głównie brak owulacji. gdybym od roku miała owulację i nie zachodziła, wtedy bym pewnie od razu uznała, że problem jest w immunologii/ u M./ gdziekolwiek. A ja bym w sumie chciała, by ten lekarz miał pomysł na stymulację.

A co do pełnej diagnostyki - wpisałam w moje wyliczenia sugestie immunologa, co jeszcze powinnam zbadać oraz rzekome sugestie dotychczasowego lekarza (czytaj: forum :D), że przed ivf to jeszcze diagnostyczna histeroskopia z laparoskopia i biopsja endometrium. Niech wie, że nie trafił na laika :D

No i w październiku idę też na równoległą konsultację na UJ, więc porównam podejścia i zobaczymy...

Ech, czuję poddenerwowanie tą bezczynnością.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:07

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane dinusie, nie udzielam się tutaj, bo nic sensownego tu nie wniosę, a w szczególności badan itp..
    Ale to nie zmienia faktu, że mocno trzymam za Was kciuki i każdej tutaj życzę ciąży :*

Wiruski dla Was z 28 tc #&@@##&@*@#&*#*#*#@)/-#&%@

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset,

naprawdę mam nadzieję, że co najmniej jeden z tych lekarzy podejmie się u Ciebie stymulacji, która doprowadzi do owulacji - no i wtedy mam nadzieję, że jedna porządna owulka u Was wystarczy :)

Jeszcze trochę i ta bezczynność się skończy u Was...!

reset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a co u Ciebie wyszło z immunologi? Przy IVF i tak dostaje się encorton i heparynę, więc pewnie szanse na sukces byłyby duże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Cabrera a co u Ciebie wyszło z immunologi? Przy IVF i tak dostaje się encorton i heparynę, więc pewnie szanse na sukces byłyby duże :)

Na część wyników jeszcze czekam, wygląda na to, że muszę najpierw zbić komórki NK.
    No a z tym standardem bywa różnie - moja bardzo dobra Koleżanka właśnie na środę ma termin transferu (klinika prywatna, przyszpitalna), żadnych badań nie miała wykonanych, no i nie dostaje ani encortonu, a czy heparynę to nie wiem...także to chyba od Kliniki zależy :(
    Martwię się o nią bardzo, bo to ich jedyny mrożaczek, a Dziewczyna ma bardzo długą drogę za sobą (w tym usunięcie jajowodów)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 12:03

• reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszło moje 8 nordów i kwas foliowy! Czuję, że wracam do gry :D

Yoselyn82, Bocianiątko, Izape_91, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera czyli steryd Cię czeka. Dobrze rozumiem? Hmmm.. no w mojej klinice steryd i heparyna to raczej standard.

EDIT: Wysłany: Dzisiaj, 12:19 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
    Dziewczyny, mam do oddania wizytę w APC w Łodzi u doc. Paśnika na 8 października, godz. 13.40. Może któraś jest zainteresowana wskoczeniem na moje miejsce :-)

na wątku IVF - pisz tam! link : https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-start-wrzesien-2018,16595,115.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Cabrera czyli steryd Cię czeka. Dobrze rozumiem? Hmmm.. no w mojej klinice steryd i heparyna to raczej standard.

EDIT: Wysłany: Dzisiaj, 12:19 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
    Dziewczyny, mam do oddania wizytę w APC w Łodzi u doc. Paśnika na 8 października, godz. 13.40. Może któraś jest zainteresowana wskoczeniem na moje miejsce :-)

na wątku IVF - pisz tam! link : https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-start-wrzesien-2018,16595,115.html

Tak, już słyszałam o tym terminie, ale do tego czasu nie będę miała wszystkich wyników badań :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Tak, już słyszałam o tym terminie, ale do tego czasu nie będę miała wszystkich wyników badań :/

Może ta część badań wystarczy na początek? Zawsze łatwiej i szybciej się potem umawiać na kolejne wizyty jak się jest już pacjentem danego lekarza. Zresztą resztę wyników możesz dosłać mailowo :)

• Bonda Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Piszę tutaj tylko dlatego, że niektóre z Was pamiętam z wątków miesięcznych, zanim dinusiowy wątek powstał. Na wrześniowym czy październikowym niestety "nie znam" już nikogo.
    Mam do oddania kilka supli (Maca - prawie całe opakowanie, chasteberry fruit - całe opakowanie, dong - prawie całe, wiesiołek - ok. 50 tabletek). Mi się one już nie przydadzą, a szkoda żeby leżały w apteczce i żebym za jakiś czas je po prostu wyrzuciła. Nie chcę za nie nic, mi też w trwodze jedna z Was bardzo pomogła.
    Jeśli którejś z Was się przydadzą, proszę o info czy tutaj czy na PW.
    Niech idą suple w świat i przynoszą szczęście w postaci II

Lunaris lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dzisiaj chyba poczulam musniecie w brzuchu <3

reset, Cabrera, Cheresta, Kargo31, StaraczkaNika, Bocianiątko, Anaaa90, Izape_91, Emiilka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ