X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do klinik i wyników to Wam nie pomogę :( Byłam w klinice dwa razy razem z M na badaniach i do tej pory dźwięczy mi w uszach ta przerażając cisza tam i mam obraz dwóch par z tak smutnymi minami, że aż łapało za serce... siedział tam i czekałam na niego i mi same łzy leciały... brrr... chyba jedyna klinika gdzie ludzie nie krzyczą na siebie, że teraz moja kolejka, a tu była pani w berecie, ale poszła gdzieś, a ten lekarz to taki owaki i wgl..

Szukam własnie jakiś wskazówek do diety lekkostrawnej przed moja laparo, która za równo 2 tyg. ściągnęłam sobie jadłospis na tydzień, ale jak czytam, że mam zjeść np 3 jajka na śniadanie i 2 kromki chleba, albo owoce, płatki, suszone śliwki + jogurt, albo jajecznicę z 3 jajek na parze albo na kolację krupnik, albo inna zupę, albo kurczaka z kasza i brokułem to chyba bym pękła 10 razy i resztę dnia spędziłabym nad porcelaną... chyba, że właśnie chodzi o to w tej diecie, żeby zaraz to oddać.. serio.. nie wiem co mam jeść "niewzdymającego"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 14:25

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo, spokojnie, jedz normalnie, na dzień przed możesz być na zupkach :)

U nas na dzień przed już w szpitalu jeszcze o 13:00 zupkę dali, a później już tylko wodę i najlepiej nie za dużo...
    Znieczulenie nie jest długie, także skutki nie są straszne :)

• reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo- ilości faktycznie spore, ale ja często np. jem zupę na kolację, a jajka na śniadanie (dziś np. omlet z szynką i warzywami). Mnie akurat ani jajka, ani zupy nie wzdymają.

Ale, ale... chyba zaczyna mnie boleć brzuch na @ :D Juhuuu!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kargo- ilości faktycznie spore, ale ja często np. jem zupę na kolację, a jajka na śniadanie (dziś np. omlet z szynką i warzywami). Mnie akurat ani jajka, ani zupy nie wzdymają.

Ale, ale... chyba zaczyna mnie boleć brzuch na @ :D Juhuuu!

Reset, jak mam Cię na linii, czy u Ciebie ASA wyszły dodatnie, czy graniczne? Bo ja dostałam jakiś dziwny wynik z opisem:

"STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciw witce plemnika: +/- (graniczny). UWAGA: Przeciwciała przeciwplemnikowe wskazują na niepłodność o genezie immunologicznej, lecz tylko w bardzo dużych mianach hamują płodność. Badanie wykonano z surowicy krwi pacjenta."

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a Ty przy tym NK potrzebujesz sterydu czy heparyny?

Karola Ty nie cuduj teraz z dietami :D po zabiegu dostaniesz rozpiskę co jeść a czego nie :) póki co korzystaj!

• reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Reset, jak mam Cię na linii, czy u Ciebie ASA wyszły dodatnie, czy graniczne? Bo ja dostałam jakiś dziwny wynik z opisem:

"STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciw witce plemnika: +/- (graniczny). UWAGA: Przeciwciała przeciwplemnikowe wskazują na niepłodność o genezie immunologicznej, lecz tylko w bardzo dużych mianach hamują płodność. Badanie wykonano z surowicy krwi pacjenta."

U mnie wyszło tak:
    "P/c przeciwplemnikowe (ASA): ! Wykryto obecność przeciwciał przeciw plemnikowych.
    Miano: 1:10"

Żadnego komentarza więcej.
    Także u mnie są obecne i wg mojego immunologa to się kwalifikuje pod steryd jak się nauczymy już wywoływać owulację ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 14:37

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:

Karola Ty nie cuduj teraz z dietami :D po zabiegu dostaniesz rozpiskę co jeść a czego nie :) póki co korzystaj!

Hmm... dobra, namówiłaś mnie, idę po czekoladę po pracy :P

Reset chodzi mi tu o ilości, ale tez o same produkty. Śliwki + jogurt... Już widzę jak to mój żołądek szybko odda :D a jajka toleruje jako składnik ciast lub kremów i do carbonary. Na sama myśl jedzenia samych jajek aż mnie mdli. Ja bym całe życie mogła przejść na naleśnikach i carbonarze z cukinia i boczkiem :P

Edit: jeszcze bezy i makaroniki z jajecznych rzeczy mogą być :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 14:51

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo- no śliwek z jogurtem nie jadam, bo ja w ogóle za jednym ani za drugim nie przepadam ;) Jogurt ewentualnie jako składnik sosu np. czosnkowego, żeby nie robić na samym majonezie (ah, rozmarzyłam się:P) albo składnik tzatziki, zaś śliwki... no nie wiem, kiedy jadłam ostatnio!

Ale też w sumie mi chyba mało co szkodzi z jedzenia. Tzn. wzdęcia po czymś mam, ale nie mogę namierzyć po czym, więc jem, co mi smakuje :) #wiwathedonizm <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, z tego co na szybko wyczytałam to ani wynik graniczny, ani lekko dodatni (1:10) nie przekreślają szansy na macierzyństwo ;)

Frelcia: tak, potrzebuję. Tylko muszę jakiś sensowny plan ustalić, bo na razie to się miotam jak opętana ;)

Umówiłam wizytę na szybko do jakiegoś immunologa u siebie (chyba nawet na piątek), niby dobry...zobaczymy...
    Umówiłam również Paśnika na listopad (jeśli ten u mnie nie wzbudzi mojego zaufania, to czekają mnie wycieczki do Łodzi).
    W międzyczasie mam nadzieję otrzymać pozostałe wyniki (zostały jeszcze ANA i cytokiny).
    No i w międzyczasie czeka nas konsultacja w jakieś Klinice w WAW, na która upiera się mój eM. - może tam coś mądrego doradzą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina akurat czekoladę można nawet po zabiegu :P przynajmniej według mojej rozpiski.

Kargo31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ale sterydu czy heparyny? :) generalnie się zastanawiam.. jak już pisałam w leczenie immunologi (poza zastosowaniem sterydu/heparyny) nie wierzę. Mój lekarz mówił, że przy endomendzie 3 st.ciąże naturalne się zdarzają..ale nie myślałaś o IVF?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przepraszam Was Dziewczyny za małe zaśmiecanie tego wątku zbyt dużą ilością informacji na temat swoich wyników ... :/

• reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia- ja akurat w immunologię bardzo wierzę (choć to pewnie dlatego, że mam dobrego immunologa, któremu ufam) oraz przykłady dziewczyn np. Niki też pokazują, że warto o to dbać.

Cabrera- mój immunolog też mówił, że niskie miano ciąży nie przekreśla, więc głowa do góry :) Damy radę, kto jak nie my? I nie przepraszaj, nawet dobrze, że ktoś się tu jeszcze bada, można czasem mózg rozruszać, główkując :)

Cabrera lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, a może by Ci dobrze zrobił sterydxik juz teraz? Weźmy taki pabi dexamethason - podziała na przeciwciała, do tego androgeny wyreguluje. A zawsze można zacząć od jakiejś mini dawki, choćby 5 mg, coby Cię działania nieporządane nie dopadły.

Cabrera - a dla Ciebie Encorton, ale max 15- 20 mg ;)

Hihi, ciekawe czy mój wewnetrzny dr House dobrze podpowiada - dajcie znać po wizytach co Wam przepisali!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Cabrera ale sterydu czy heparyny? :) generalnie się zastanawiam.. jak już pisałam w leczenie immunologi (poza zastosowaniem sterydu/heparyny) nie wierzę. Mój lekarz mówił, że przy endomendzie 3 st.ciąże naturalne się zdarzają..ale nie myślałaś o IVF?

Kochana, na moje laickie oko potrzebuję i sterydu i heparyny ;) Tylko wydaje mi się, że najpierw należałoby obniżyć poziom NK, żeby móc zacząć działać dalej np. właśnie z heparyną.

Jeśli chodzi o IVF to już kiedyś opisywałam sytuację, na tą chwilę nie wchodzi ono w grę ze względów światopoglądowych mojego eM.
    Myślimy o IUI, ale najpierw chciałabym znaleźć lekarza, który potwierdzi konieczność stosowania np. sterydu i heparyny i wypisze na nie recepty ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik ale luz. Każdy wierzy w co chce i do czego ma przekonanie :) Ja znam przykłady dziewczyn którym np.szczepienia ani nie pomogły a wręcz zaszkodziły. Jedynie encorton i heparyna mnie przekonują.

Lecę do lekarza :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, to jakbyś szukał gina i immunologa, którzy nie potrzebują nie wiadomo jak tragicznych wyników, żeby przepisać leki, to zapraszam do Trójmiasta ;)

U mnie wyniki NK i całej immunologii były nawet ok przed ciążą, a doktor z kliniki i tak chciał mi dać steryd. A pani immunolog tylko na podst. wyników histopatologicznych zgadła że w ciąży moja immunologia zaatakuje i zleciła badania. W czasach gdzie mało kto wierzy że immunologia ma jakiekolwiek znaczenie, miałam dużo szczęścia, że trafiłam na tych lekarzy.

Frelcia - powodzenia i dobrej zabawy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:17

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Reset, a może by Ci dobrze zrobił sterydxik juz teraz? Weźmy taki pabi dexamethason - podziała na przeciwciała, do tego androgeny wyreguluje. A zawsze można zacząć od jakiejś mini dawki, choćby 5 mg, coby Cię działania nieporządane nie dopadły.

Na razie czekam, co powie lekarz w klinice - chcę wybadać jego podejście w tym temacie. A do immunologa jestem umówiona swoją drogą - na 18 października i wtedy zamierzam z nim obgadać sterydy, skoro owulacje mi się naturalnie potrafią przytrafić, a jednak i ANA i ASA mam obecne.
    A cholera wie, co jeszcze wyjdzie - po jutrzejszej wizycie będę podejmować decyzję, co badać dalej. Albo mi coś zlecą albo sama sobie zlecę ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam L4 do końca tygodnia, także w pracy mnie oskalpują. Trudno. W piątek zaczynam stymulację to akurat wyzdrowieję :-)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam dzisiaj przesyłkę od nadzieji:) miała być tylko przypinka!!!!! A tu ze 3 bobki, kilka innych testów i owulakow. Mam nadzieję, że prześlę je dalej, legenda głosi, że są szczęśliwe :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/982c7e1707db.jpg

Korzystając z okazji obsikalam owulaka i chyba wyszedł pozytyw. Wielkie wow, bo dopiero 12 dc, a ostatnie owulacje były ok 20 dc. No nic zobaczymy co się będzie działo w tym cyklu :)

Luna1993, blue00, summer86, frezyjciada, StaraczkaNika, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ