X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a nie kosztuje teraz wizyta 100 zl w Provicie?

hmmm nic o tym nie wiem?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Tak Nikuś dla mnie najtrudniejszy, dla świetego spokoju to chyba powinnam sobie usg kupić :)
    Ale trzymam się tego, że jakby było coś nie tak to pewnie organizm by jakoś zareagował
    Malka ??? Chyba ona ??? robiła USG u weterynarza :)
    Szkoda że detektor to dopiero od 12 tc. Ja co prawda podsłuchałam wcześniej, bo też miałam schizy w 11 tc. Tej inwestycji nie żałuję - detektor wiele razy uratował mnie przed nadprogramową wizytą u gina lub na IP.

U mnie im gorzej się działo tym mniej objawów ciążowych, także ucieszyłam się jak napisałaś o L4 - im Ci gorzej tym jest lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:15

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Malka ??? Chyba ona ??? robiła USG u weterynarza :)

Nie słyszałam tej historii :) pewnie mnie tu jeszcze nie było, opowiesz?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,żyję! Czytam na bieżąco, ale że nic konstruktywnego nie wnoszę to siedzę cicho :P
    Boćku podrzuć nam trochę słońca! nienawidze jesieni... to najgorsza pora roku z możliwych. Do tego Florian też nie lubi jesieni i zamiast spać to marudzi jak tylko pada deszcz...

Reset podoba mi się,że ten ziomek ma jakiś plan. Kiedy lekarz mówi,że jesteś dla niego zagadką to są dwie opcje:
    1- oleje Cię bo trzeba się z Twoim organizmem nagłowić, a jemu się nie chce
    2- Postawi sobie za cel życiowy rozwiązanie zagadki i doprowadzenie do szczęśliwego końca.
    I wydaje mi się,że ten doktorek wybrał opcję nr2 :)

Kate cieszę się,że poszłaś na L4, mam nadzieję,że spodoba Ci się życie bez Twojego pracoholizmu :P

Ogólnie moje życie to teraz jeden wielki sajgon. Nawalił nam cieśla, okazało się,że jest zwykłym patałachem i kłamcą (choć robi dachy dobrze), nabrał milion robót i tak każdemu mówi,że zaraz już zaraz przychodzi. Umówieni byliśmy na dach na sierpień, przyszedł we wrześniu na dwa dni i teraz ciągle słyszę,że przyjdzie za dwa tygodnie. Wkur mnie niemiłosiernie. Mąż jak w stosunku do mnie potrafi jadake wydrzeć i opitolić,że szczene zbierasz z podłogi, tak do obcych jest za miły. Nie chce mi dać do niego nr telefonu, bo ja już bym mu taką wiąchę puściła przy rozmowie,że w podskokach by przyjechał ten dach zrobić do końca. Do tego zaraz zaczyna się cięcie kapuchy, więc bedzie w pyte roboty, a ja mam tylko dwie ręce :( jakaś handra mnie ostatnio łapie.
    W niedziele chrzciny Floriana, jeszcze wszystkiego nie ogarnęłam, nadal nie wiem w co się ubiorę... We wszystkim czuję się kijowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 20:57

reset, lamka, Aga9090, KateKum, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nie słyszałam tej historii :) pewnie mnie tu jeszcze nie było, opowiesz?:)
    Ja nie pamietam za bardzo. Czeka! Zaraz tu przywołam Malkę ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez jak dla mnie 4 najlepiej, niby spodnie na chrzciny według niektórych nie bardzo ale w sumie jest już jesień i może być już zimno więc spodnie chyba będą ok

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 3 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, piękna z Ciebie kobieta!

I sukienki też masz fajne:)
    Ja bym wybierała między 1 a 3, bo 2 ukradła Ci tą ekstra talię (cieżko uwierzyć, że jesteś kilka tygodni po porodzie!). A 4 to tak jakos zbyt patriotycznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:59

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu kolczasty, Frez, ale z Ciebie laska!
    Dla mnie zdecydowanie 1. Elegancko, z klasą i idealnie Ci robi figurę (plus super kolor na jesień). 2 jest za biurowa i dodatkowo robi krzywdę proporcjom (nie masz talii), w 3 po pierwsze nie leży mi ten top w wycięciu dekoltu, poza tym ten drobny rzucik moim zdaniem nie jest najszczęśliwszy, a w 4 trochę flagowo, poza tym ta koszula jest dla mnie w stylu sielsko - anielsko, nie zaś elegancko. Tylko, że ja jestem konserwa ubraniowa i u mnie rządzi klasyka do bóluuuuu ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem, moje siostry mówią, że w 1 za babciowo, 2 za duży dekolt-mi też przeszkadza ale do kp ideolo,3- za "siapato", 4- spodni matce nie wypada zakładać... No i ja już całkiem jestem skołowana, stary mówi, że najlepiej będzie jak pójdę w samych majtach :D dopiero bym zrobiła furorę :D
    Muszę się wziąć za siebie, bo daleko mi do figury sprzed ciąży... Niby dopiero to 6tyg od porodu, ale nie czuję się dobrze ze sobą, rozumiecie... I chyba dlatego w opcji nr 4 czuje się względnie... Ale wolałabym kupić jakieś spodnie może butelkową zieleń, czarne klasyczne szpilki i marynarka... Nie wiem, serio nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 2 mega seksi :P a osobiście wybrałabym 4 :)

widziałabym Cię w takiej kiecy : https://www.mohito.com/pl/pl/ui838-90x/waist-tie-dress

lub tak: https://www.mohito.com/pl/pl/us943-69x/dress-with-v-neck

masz ekstra figurę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:16

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 4 :) ale 3 tez fajna :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu gdybym nie kp to było by więcej możliwości, ale muszę patrzeć na to żeby dostać się łatwo do cycucha

Wysłany: 3 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, no coś Ty! Figurę masz ekstra i powinnaś się nią pochwalić! Szczeny ludziom poopadają, że mama 2 dzieci tuż po porodzie może być taką laską :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano tak ! cycuch :D

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez chciałabym tak wyglądać!
    Dla mnie opcja 1 lub 4 :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też 1 albo 4 :-) cudna sylwetka <3

_Hope_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jesteście kochane <3 ale póki nie zmobilizuję się do ogarnięcia swojego ciała (przydała by się dodatkowa doba na akie rzeczy) to o dobrej figurze mogę zapomnieć... zamiast chudnąć to ja tyje! Musze brzucha wciągać non stop, bo jak tylko zluzuje mięśnie to wyglądam jak 5msc ciąży....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez 1. Ale z Ciebie laska!!

• KateKum Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba też postawiła na 1

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglądasz cudownie Frez :)
    A co do mojego odpoczywania, to chyba muszę wyrzucić telefon i komputer przez okno. Najważniejsze, że odpocznę od jazdy samochodem, bo to chyba najbardziej mnie męczyło

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ