X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a nie kosztuje teraz wizyta 100 zl w Provicie?

hmmm nic o tym nie wiem?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Tak Nikuś dla mnie najtrudniejszy, dla świetego spokoju to chyba powinnam sobie usg kupić :)
    Ale trzymam się tego, że jakby było coś nie tak to pewnie organizm by jakoś zareagował
    Malka ??? Chyba ona ??? robiła USG u weterynarza :)
    Szkoda że detektor to dopiero od 12 tc. Ja co prawda podsłuchałam wcześniej, bo też miałam schizy w 11 tc. Tej inwestycji nie żałuję - detektor wiele razy uratował mnie przed nadprogramową wizytą u gina lub na IP.

U mnie im gorzej się działo tym mniej objawów ciążowych, także ucieszyłam się jak napisałaś o L4 - im Ci gorzej tym jest lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:15

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Malka ??? Chyba ona ??? robiła USG u weterynarza :)

Nie słyszałam tej historii :) pewnie mnie tu jeszcze nie było, opowiesz?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,żyję! Czytam na bieżąco, ale że nic konstruktywnego nie wnoszę to siedzę cicho :P
    Boćku podrzuć nam trochę słońca! nienawidze jesieni... to najgorsza pora roku z możliwych. Do tego Florian też nie lubi jesieni i zamiast spać to marudzi jak tylko pada deszcz...

Reset podoba mi się,że ten ziomek ma jakiś plan. Kiedy lekarz mówi,że jesteś dla niego zagadką to są dwie opcje:
    1- oleje Cię bo trzeba się z Twoim organizmem nagłowić, a jemu się nie chce
    2- Postawi sobie za cel życiowy rozwiązanie zagadki i doprowadzenie do szczęśliwego końca.
    I wydaje mi się,że ten doktorek wybrał opcję nr2 :)

Kate cieszę się,że poszłaś na L4, mam nadzieję,że spodoba Ci się życie bez Twojego pracoholizmu :P

Ogólnie moje życie to teraz jeden wielki sajgon. Nawalił nam cieśla, okazało się,że jest zwykłym patałachem i kłamcą (choć robi dachy dobrze), nabrał milion robót i tak każdemu mówi,że zaraz już zaraz przychodzi. Umówieni byliśmy na dach na sierpień, przyszedł we wrześniu na dwa dni i teraz ciągle słyszę,że przyjdzie za dwa tygodnie. Wkur mnie niemiłosiernie. Mąż jak w stosunku do mnie potrafi jadake wydrzeć i opitolić,że szczene zbierasz z podłogi, tak do obcych jest za miły. Nie chce mi dać do niego nr telefonu, bo ja już bym mu taką wiąchę puściła przy rozmowie,że w podskokach by przyjechał ten dach zrobić do końca. Do tego zaraz zaczyna się cięcie kapuchy, więc bedzie w pyte roboty, a ja mam tylko dwie ręce :( jakaś handra mnie ostatnio łapie.
    W niedziele chrzciny Floriana, jeszcze wszystkiego nie ogarnęłam, nadal nie wiem w co się ubiorę... We wszystkim czuję się kijowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 20:57

reset, lamka, Aga9090, KateKum, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nie słyszałam tej historii :) pewnie mnie tu jeszcze nie było, opowiesz?:)
    Ja nie pamietam za bardzo. Czeka! Zaraz tu przywołam Malkę ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez jak dla mnie 4 najlepiej, niby spodnie na chrzciny według niektórych nie bardzo ale w sumie jest już jesień i może być już zimno więc spodnie chyba będą ok

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 3 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, piękna z Ciebie kobieta!

I sukienki też masz fajne:)
    Ja bym wybierała między 1 a 3, bo 2 ukradła Ci tą ekstra talię (cieżko uwierzyć, że jesteś kilka tygodni po porodzie!). A 4 to tak jakos zbyt patriotycznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:59

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu kolczasty, Frez, ale z Ciebie laska!
    Dla mnie zdecydowanie 1. Elegancko, z klasą i idealnie Ci robi figurę (plus super kolor na jesień). 2 jest za biurowa i dodatkowo robi krzywdę proporcjom (nie masz talii), w 3 po pierwsze nie leży mi ten top w wycięciu dekoltu, poza tym ten drobny rzucik moim zdaniem nie jest najszczęśliwszy, a w 4 trochę flagowo, poza tym ta koszula jest dla mnie w stylu sielsko - anielsko, nie zaś elegancko. Tylko, że ja jestem konserwa ubraniowa i u mnie rządzi klasyka do bóluuuuu ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem, moje siostry mówią, że w 1 za babciowo, 2 za duży dekolt-mi też przeszkadza ale do kp ideolo,3- za "siapato", 4- spodni matce nie wypada zakładać... No i ja już całkiem jestem skołowana, stary mówi, że najlepiej będzie jak pójdę w samych majtach :D dopiero bym zrobiła furorę :D
    Muszę się wziąć za siebie, bo daleko mi do figury sprzed ciąży... Niby dopiero to 6tyg od porodu, ale nie czuję się dobrze ze sobą, rozumiecie... I chyba dlatego w opcji nr 4 czuje się względnie... Ale wolałabym kupić jakieś spodnie może butelkową zieleń, czarne klasyczne szpilki i marynarka... Nie wiem, serio nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 2 mega seksi :P a osobiście wybrałabym 4 :)

widziałabym Cię w takiej kiecy : https://www.mohito.com/pl/pl/ui838-90x/waist-tie-dress

lub tak: https://www.mohito.com/pl/pl/us943-69x/dress-with-v-neck

masz ekstra figurę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:16

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 4 :) ale 3 tez fajna :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu gdybym nie kp to było by więcej możliwości, ale muszę patrzeć na to żeby dostać się łatwo do cycucha

Wysłany: 3 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, no coś Ty! Figurę masz ekstra i powinnaś się nią pochwalić! Szczeny ludziom poopadają, że mama 2 dzieci tuż po porodzie może być taką laską :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano tak ! cycuch :D

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez chciałabym tak wyglądać!
    Dla mnie opcja 1 lub 4 :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też 1 albo 4 :-) cudna sylwetka <3

_Hope_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jesteście kochane <3 ale póki nie zmobilizuję się do ogarnięcia swojego ciała (przydała by się dodatkowa doba na akie rzeczy) to o dobrej figurze mogę zapomnieć... zamiast chudnąć to ja tyje! Musze brzucha wciągać non stop, bo jak tylko zluzuje mięśnie to wyglądam jak 5msc ciąży....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez 1. Ale z Ciebie laska!!

• KateKum Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba też postawiła na 1

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglądasz cudownie Frez :)
    A co do mojego odpoczywania, to chyba muszę wyrzucić telefon i komputer przez okno. Najważniejsze, że odpocznę od jazdy samochodem, bo to chyba najbardziej mnie męczyło

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ