X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3
    Wczoraj zajęłam się pracą, potem zadzwoniła Młoda ze swoimi nastoletnimi problemami życiowymi, więc moje zeszły na dalszy plan. Obiecuje dziś Wam już o sobie nie truć, poniżej tylko ostatnia rzecz w temacie moich cykli na stymulacji.
    Mam wreszcie wynik estradiolu i choć wiem, że lametta go obniża to jednak czegoś takiego się nie spodziewałam. Patrząc na ten wynik to moje 4.5 mm endometrium i tak wydaje mi się imponujące. Mam nadzieję, że duphaston zadziała jak powinien i ten cykl się zaraz skończy!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e12fa0c0ee.jpg

Kolejny raz z wynikami wpadnę tu dopiero po mutacjach ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, przykro mi, że stymulacja nie podziałała :( ale cieszę się, że masz plan co dalej.
    A co do wyniku, masz kontakt do lekarza, żeby go podesłać?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, przykro mi, że stymulacja nie podziałała :( ale cieszę się, że masz plan co dalej.
    A co do wyniku, masz kontakt do lekarza, żeby go podesłać?

Mam kontakt, tylko nie wiem czy ja do niego jeszcze wrócę, więc w sumie, czy jest mu sens to wysyłać?
    Kolejny wynik do kolekcji, którym trzeba będzie machać przed oczami nowemu lekarzowi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 07:40

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Kate, w moim pakiecie w medicover za kazaniem karty ciąży jest pula badań do zrobienia, łącznie z pappa. I na to wszystko nie trzeba mieć skierowania. Jeśli nie chcesz dublować wizyt to dowiedz się, może u Ciebie też tak jest. Jak chcesz mogę Ci to podesłać na fb :)

Proszę podeślij, może faktycznie to będzie dobre rozwiązanie.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik może trzeba powtórzyć ten estradiol, może to błąd labu, że jest aż taka rozbieżność. Kolega, który ma swoje laboratorium zawsze mi mówił, że najlepiej badać go w połowie cyklu, a ja zawsze badałam między 2-4 dc, bo tak wymagają tego lekarze.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik ten estradiol to jakieś nieporozumienie, też bym chyba powtórzyła. Taki niski to chyba w żadnej fazie cyklu nie powinien być.

KateKum nie wiem, czy to pomoże, ale w luxmedzie jeśli masz założoną kartę ciąży to jest tak samo jak w medi, czyli idziesz do recepcji i robisz sobie badania wg tygodnia ciąży.

• reset Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Resecik może trzeba powtórzyć ten estradiol, może to błąd labu, że jest aż taka rozbieżność. Kolega, który ma swoje laboratorium zawsze mi mówił, że najlepiej badać go w połowie cyklu, a ja zawsze badałam między 2-4 dc, bo tak wymagają tego lekarze.

Kate, ja myślę, że wynik jest poprawny, bo z tego, co czytałam (i z tego co rozumiem, bo jednak biologia nigdy nie była moją mocną stroną) letrozol działa hamująco na syntezę estrogenów. A ja miałam dawkę bardzo wysoką (przeleciałam wzrokiem przez 500 stron wątku o letrozolu na of i nie widziałam u nikogo takiego dawkowania). Jak powiedziałam rano M. o wyniku i w ogóle o tym endometrium to M. mi przypomniał, że na pierwszej wizycie sygnalizowałam ten problem, a lekarz wtedy to zbył i powiedział, że endometrium nie jest istotne i żeby tym się nie kłopotać.
    Teraz tylko myślę, czy sam duphaston wywoła okres? Bo zazwyczaj to powinno iść w parze z jakimś spadkiem estrogenów, ale tu chyba guzik z tego będzie…

edit: jak coś to powtórzę jutro albo w czwartek dopiero. Najprędzej w czwartek przy okazji wizyty u immunologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:25

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset teraz rozumiem... Ale taktyka tym bardziej wydaje się nietrafiona.

• reset Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset teraz rozumiem... Ale taktyka tym bardziej wydaje się nietrafiona.

No mi też. Tzn. rozumiem, że gdyby rósł pęcherzyk to on naturalnie podnosiłby estradiol, ale też pytanie, czy np. jeden pęcherzyk wywindowałby ten estradiol na tyle, by endometrium było na jakimś przyzwoitym poziomie. To jest oczywiście moje gdybanie, zapewne już więcej też tego nie sprawdzę, bo raczej więcej cykli z lamettą i clo nie będzie, ale wynik na takim poziomie mnie zszokował dziś rano.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• KateKum Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Resecik ten estradiol to jakieś nieporozumienie, też bym chyba powtórzyła. Taki niski to chyba w żadnej fazie cyklu nie powinien być.

KateKum nie wiem, czy to pomoże, ale w luxmedzie jeśli masz założoną kartę ciąży to jest tak samo jak w medi, czyli idziesz do recepcji i robisz sobie badania wg tygodnia ciąży.

Czyli jak będę jutro u dr, to założę kartę ciąży i będę mogła chodzić tylko na badania. Koniecznie muszę to sprawdzić.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to i ja rozumiem. Czyli ten wynik jest spowodowany letrazolem.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy mogę te preparaty stosować w ciąży. Przebrnęłam przez skład i sumie nic z rzeczy bezwzględnie zakazanych nie rzuciło mi się w oczy. Ale może coś przeoczyłam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f02d5c2de190.jpg

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zobacz bloga srokao, skarbnica wiedzy jeśli chodzi o składy :)

KateKum, Bocianiątko lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, no ten estradiol to jest naprawdę dziwny...po tym, jak wypominałaś lekarzowi o sytuacji ciężko byłby mi zaufać mu ponownie. Ale może mimo wszystko napisz do niego i zobaczysz, czy się przejmie takim wynikiem..?

• reset Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- może napiszę wieczorem, może też zrobię kontrolnie estradiol w czwartek, bo w sumie jestem ciekawa tak sama dla siebie co z nim się będzie działo tydzień po odstawieniu lametty.
    Póki co od kilku godzin nie myślałam o wynikach, staraniach, kolejnych wizytach i od razu dzień stał się lepszy. Dawno już tak efektywna w pracy nie byłam jak dzisiaj, szybko uporałam się z większością zaległych tematów. Drobne, bo drobne, ale tak przekładane z dnia na dzień, bo ciągle zajęta byłam czymś innym...

Ale skoro mam już przerwę na forum to powiem Wam, że wczoraj poczytałam o lekarzu i klinice, gdzie chciałam iść od początku i jak się wczytałam to tam nie jest też tak różowo. Dopóki nie ma się ivf to monitoringi robi nie lekarz prowadzący, a ten, który akurat ma czas. No, a jak tak nie chcę! Ja chcę mieć jednego, który mnie zna i ogarnia, więc póki co czekam na wizytę u lekarza z polecenia (na 99% jutro będę mieć już umówiony termin do lekarza w szpitalu :))

edit: a że po pracy jadę odebrać nasz firmowy ekspres to przy okazji może sobie powydaję pieniądze (własne niestety, nie firmowe ;)) celem odstresowania i zapomnienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 14:30

Bocianiątko, summer86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dobrym pomysłem jest ten lekarz z polecenia - trzymam kciuki, żeby okazał się "tym jedynym" ;)

Ty zajęłaś się pracą, to przynajmniej coś pożytecznego zrobiłaś...a ja zamiast pracą i badaniami to zakupami ;)
    Chyba trzeba mi internet odciąć: od wczoraj kupiłam 2 pary butów (każda za ok 65-75 pln (na zalando lounge)(jestem usprawiedliwiona ceną, a idę na to wesele i nie miałam takich szpilek jasnych pełnych ;) i obiecuję, że jedne zwrócę!), podkład, puder, prezent dla Chrześniaczki na urodziny i... zegarek dla eM. (taki fajny, na którym coś wygraweruje) - z okazji rocznicy ślubu...żeby odmierzał nam tylko dobry, wspólny czas :)

Miłego dnia :)

• reset Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- tyle tu jesteś i nie wiesz jeszcze, że zakupami chwalimy się razem ze zdjęciami (lub chociaż linkami)?! :)
    A to zalando lounge tak zachwalasz już kolejny raz, że muszę sobie je poobczajać. Ja poluję teraz na szpilki i sukienki do pracy, mam ciągły niedobór.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra:
    podkład i puder pominę, bo mało ciekawe ;) kupuję zawsze te same tam gdzie najtaniej ;)

dla Chrześniaczki lat 11 "ProMarker'y" (ma teraz etap artystyczny i o tych markerach marzyła)

zegarek dla eM. (on z tych mało elegamckich eM.'ków):
    https://www.czaszegarkow.pl/diesel-analog-czarny-skora-o51-mm-p-78612.html?gclid=EAIaIQobChMI9JGgyfyK3gIVQ-h3Ch2pGQGREAQYBCABEgKiq_D_BwE

no i najciekawsze buty :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7668ba21f454.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6994c36fdfc.jpg

reset, lamka lubią tę wiadomość

• by7mistake Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Agatka od Jeżowej juz jest!! :)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam rano estradiol i lh ale póki co nie ma wyników. A teraz byłam u reumatolog i dostałam receptę na encorton. Mam jeszcze zapytać lekarza z kliniki czy pozwala, ale według niej skoro już jestem na takim etapie starań to steryd jest lepszy od niesteroidowych leków przeciwzapalnych. Zobaczymy co R na to powie

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ