X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Cukrzyce będę mieć na bank. Teraz glukoza 97 czyli w ciazy już za dużo. Czyli do 20 listopada trzeba się najeść slodyczy bo potem gin zabroni :)

A serio to jeśli macie jakieś przekaski/chrupaki bez kalorii to dawać mi przepisy :D kroje marchew i kalarepe w słupki bo jama gebowa się nie zamyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 11:09

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, ja mam taki głupi apetyt na zasadzie że czuję się jakaś zmęczona, bez siły... no to od razu się włącza odpowiedź bezwarunkowa - jak zjem to mi przejdzie ta słabość. Z tym że jem a to nie mija :/

Wpierniczam seler naciowy (swietny na za wysokie ciśnienie) i inne warzywa, jabłka suszone w plastrach na kaloryferze (ile błonnika!), przerabiam cieciorkę na substytut fistaszków, do tego mam pestki dyni.

Niby wszystko takie zdrowe, mało kalorii, a tu i tak 15 kilo już przybrałam! Z czego dzieckk to tylko jakieś 2600 na tę chwilę

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek, no już z 10 raz tu wchodzę sprawdzić czy też się pokusiłaś o sika... Gdzie Ty się podziewasz?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, ja jak mam potrzebę coś jeść ciągle to gotuje sobie zupę i popijam z kubeczka :) kalorii mało, zdrowe to to i ciepłe, a ja lubię gorące posiłki.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope piękne kreseczki :) mam nadzieje, ze te plamienia to nic złego, ale doskonale rozumiem jaki to stres. Podziwiam Twoja cierpliwość, ze tak późno zdecydowałaś się na wizytę. Oby szybko zleciało. Mocno trzymam kciuki :)

Reset, oby kreseczka ciemniala!

Yos co u Ciebie? Który to już tc?

Nika te lajki Twoich postów to przez przypadek. Co tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, cudowna kreska :)

Reset, czekam w takim razie na kolejnego sika jutro!!

A u mnie nie za dobrze, zostawili mnie w szpitalu, mam zatrzymanie moczu i bardzo słabo jelita pracują. Do tego tworzy sie niezbyt ciekawy krwiak, brzuch jest trochę twardy i tkliwy.
    Rano miałam taki atak bólu, jakiego nigdy nie miałam (a kilka poważnych operacji w swoim życiu przeszłam). sam szef szpitala przyszedł na usg brzucha...
    Na razie dostaje mnóstwo leków u kroplówek - modlę się tylko, żeby całego brzucha nie otwierali...

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia25 wrote:
    Nika te lajki Twoich postów to przez przypadek. Co tam u Ciebie? Jak się czujesz?
    Fizycznie bardzo dobrze, a psychikę mam już lekko zwichrowaną pobytem mamy. Ona niby sobie cośtam sprząta w innym pokoju, ale co 10 minut z czymś przylatuje i pyta na co mi to i że wyrzuci. A ja jej 20 razy powtarzałam że wyrzuciłam już co chciałam i to co się ostało w i na szafkach ma tak zostać. No nie dociera. Wdech, wydech

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, o matko, ale skąd to tak? Coś narozrabiali w szpitalu?

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Cabrera, o matko, ale skąd to tak? Coś narozrabiali w szpitalu?

Nie mam pojęcia, lekarz powiedział tylko, ze był ogromny bałagan w brzuchu, dużo zrostów, udało się uwolnić ten chory jajnik, torbiel pękła w trakcie zabiegu, a z macicy jakieś polipy usunęli...
    Mam tylko naprawdę nadzieje, ze będą robili kolejnego zabiegu :/ martwi mnie ten twardy brzuch...No nic, czas pokaże..

Ps. Dzięki za wszystkie kciuki :)

• reset Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku! Melduj się nam :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera kochana trzymaj się!

Ja całe życie zajadam stres. I teraz nie jest łatwo. Marchewki mi zostaja bo selera nienawidzę, kalarepy nigdzie nie ma, jabłka mam oblesnie miękkie i ogólnie mam dziś niedzien. Brzuch jakiś spięty i ja cała spieto fqrwiona :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, ten ból taki okropny to pewnie z tego zatrzymania moczu. Ja miałam tak samo jak mi się po laparo zatrzymał, myślałam ze wracam do szpitala i będą mnie kroić bo coś porobili nie tak... No okropny ból nie do opisania a to właśnie był zebrany mocz w przepełnionym pęcherzu i mnie cewnikowali i jak ręka odjął, wchodziłam z płaczem na zabiegowy a wyszłam z uśmiechem na ustach jakbym porod przeżyła. Moja pezyjaciolka mgr farmacji mówi ze po morfinie i narkozie może właśnie się zatrzymac mocz a nawet perystaltyka jelit, wiec może u Ciebie to z tego ze nasze taki skutek uboczny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jak będziesz kupować jabłka to szukaj takiej odmiany- "Prince" dokładnie to red jonaprince. Tylko szukaj takich, żeby były nie całe bordowe=zwrywane wcześniej, przed dokładnym dojrzeniem. Są mega soczyste, lekko kwaśne i twarde :) mniaaaaaam
    A fqrw będzie Ci towarzyszył teraz już często, na przemian z irytacja, smutkiem i euforią :P

Boćku co się z Tobą dzieje? Martwię się! Where are you???

Cabrera melduj na bieżąco... Mam nadzieję, że to tylko taki stan przejściowy i da się to opanować

Edit: Hope o takie jabłuszka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/289ebfdd09c0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 12:54

• reset Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek wpadnie jutro z testem. Wszystko u niej ok :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope najlepsze jablka sa w netto pakowane po 4 szt :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bociek wpadnie jutro z testem. Wszystko u niej ok :)
    Dzięki! Mam nadzieję, że ten test będzie z dwoma kreskami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ptysia, mnie już trzy razy cewnikowali, ale pęcherz już odpuszcza. Zaczynam powoli sama sikać. Czekam jesCze, aż jelita zaczną pracować...

Ale stwierdzam, ze poprzednia laparo to było spa ;)

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ptysia! Sto lat dla Ciebie! Niech rzeczywistość będzie piękniejsza niż ta, którą sobie wymarzyłaś, a Najwyższy niech Ci błogosławi! Wszystkiego pięknego z okazji urodzin :* <3
    Dziękuje za życzenia:* jedne z piękniejszych jakie dostałam:*

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, przekaż jej, że po takim czekaniu to się nam porządny test należy - z dwoma kreskami i że ciagle trzymamy kciuki ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dzięki Ptysia, mnie już trzy razy cewnikowali, ale pęcherz już odpuszcza. Zaczynam powoli sama sikać. Czekam jesCze, aż jelita zaczną pracować...

Ale stwierdzam, ze poprzednia laparo to było spa ;)
    Trzy cewnikowanie na żywca? Ja się tego jednego tak bałam i takie to nieprzyjemne, ze Ci współczuje trzech, ale wiem tez ze jak ten ból od pęcherza odpuszcza to jest wszystkiego warte. Jak wróciłam do domu to tylko modliłam się, żebym zaczęła sikać normalnie bez problemów:p Cabrera będzie dobrze, napewno jelita zaczną zaraz pracować normalnie:* nic się nie bój:*

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ