Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Resecik - przypomniało mi się, że WĄTROBA REGENERUJE SIĘ W POZYCJI HORYZONTALNEJ -
także ten - 2w1 - jak najwięcej pozycji horyzontalnych zalecam... dla dobra wątrobyreset lubi tę wiadomość
-
Fozzie Bear wrote:Jak mąż bada ci horyzonty ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 12:07
frezyjciada, Fozzie Bear lubią tę wiadomość
-
Na leżąco znaczy się - przy czym to wątroba ma leżeć... a co robisz z nogami to już zależy od inwencji twórczej
Malgonia, Anaaa90, Fozzie Bear lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Drogie bravo! Wpadam po szybką poradę. Czy bol jajnika pojawia się juz po pęknięciu pęcherzyka? Od jakichś trzech godzin mam mega kłucie i nie wiem ile mam jeszcze czasu na wykorzystanie emka, a planowaliśmy romantyczny wieczór. Czy mam pędzić na sygnale do domu?starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy te wyniki są tragiczne?? jestem załamana... Myślę że z naszymi problemami nigdy nie będę w ciąży...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a18a5dc43d0.jpgStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza, nie ma tragedii - emek ma trochę obniżoną jakość, ale to taka polska średnia krajowa. Ko ntynuujcie suplementację żeby chłopaków było dużo i któremuś się uda!
-
Iza na chromatynie sie nie znam, ale jesli przy moim kariotypie Wrona uznal 15% fragmentacji emka za dobry wynik, to mysle ze tu nie ma dramatu.
To ja sie poradze. U mnie owulak taki na wpol pozytywny (zaczelo rosnac, ale pozytyw to jeszcze nie jest). Jak dzis zgwalce emka, to jutro nie da rady, ale u mnie od pozyttwu do owulacji nie mija doba wiec boje sie, ze jutro moze byc za pozno.. czyli moj comiesieczny dylematWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 18:50
-
Malgonia wrote:Iza na chromatynie sie nie znam, ale jesli przy moim kariotypie Wrona uznal 15% fragmentacji emka za dobry wynik, to mysle ze tu nie ma dramatu.
To ja sie poradze. U mnie owulak taki na wpol pozytywny (zaczelo rosnac, ale pozytyw to jeszcze nie jest). Jak dzis zgwalce emka, to jutro nie da rady, ale u mnie od pozyttwu do owulacji nie mija doba wiec boje sie, ze jutro moze byc za pozno.. czyli moj comiesieczny dylemat
Malgonia, ale 15% to norma, więc dlatego W. nie mógł się do tego przyczepić. 21% to obnizony wynik, ale wciąż nieprzekreślajacy szans.
A co do to chyba bym poczekała do jutra, bo w końcu od pozytywnego owulaka mija jeszcze 24 - 36 godzin. Tylko niech jutro sobie M. nie znajdzie żadnej wymówki
edit: nie doczytałam, że u Ciebie mija krócej od pozytywa. Mea culpa! To tak jak Nika pisze - rano!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 19:08
Malgonia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Malgonia wrote:Iza na chromatynie sie nie znam, ale jesli przy moim kariotypie Wrona uznal 15% fragmentacji emka za dobry wynik, to mysle ze tu nie ma dramatu.
To ja sie poradze. U mnie owulak taki na wpol pozytywny (zaczelo rosnac, ale pozytyw to jeszcze nie jest). Jak dzis zgwalce emka, to jutro nie da rady, ale u mnie od pozyttwu do owulacji nie mija doba wiec boje sie, ze jutro moze byc za pozno.. czyli moj comiesieczny dylematMalgonia lubi tę wiadomość
-
Tez myslalam o poranku, tylko boje sie ze dzad zaspi
Juz tak kombinuje ze moze dzis wieczor i sobota rano.. bedzie na wiekszym luzie, bo jak sie nie uda to bedzie mozna powtorzyc.
Chyba przestane robic owulaki.
P.s. a jesli jutro bylby taki mega owulak wieczorem to sobota rano tez powinna byc ok.
A co do wynikow Izy to mialam na mysli fragmentacje, ktora jest niecale 17 % wiec niewielka roznica (swoja droga zazdroszcze szczegolowosci badania). Chromatyny nie badalismy wiec nie wiem jakie dr W ma zdanie.
P.s.2 jednak mamy badanie fragmentacji chromatyny dna plemnikow. Nie więm czym one sie roznia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 19:24
-
Cześć
Małgonia trochę mnie pocieszylas, faktycznie może trochę przesadziłam i nie jest tak źle.. Przyznam że wolałbym żeby było to wszystko bardziej w normie... No ale cóż. Starać się będzie aż dojdziemy do ściany, bo wiem że nie zrezygnuje...
Kto niebawem testuje??Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja Ciebie rozumiem. Jak zobaczylam wynik HBA to tez zbladlam (o morgologii nawet nie mowie), ale sobie tlumacze, ze przeciez zaszlam wiec nie moze byc az tak zle. Ty tez w ciazy bylas wiec wynik ciazy nie wyklucza.
Mi sie wydaje, ze na te wyniki wplywaja tez ogolnie slabsze wyniki naszych emkow.
Wczoraj czytalam jakìejs dziewczyny chlop (fakt, ze bral naprawde baaardzo duze dawki supli - nie wiem, czy moj by sie zgodzil tyle zrec) poprawil sie wynik z 45% na 5%.
Gdybysmy byly wszystkie 10 lat mlodsze to pewnie bysmy nawet nię wiedzialy, ze mamy jakies problemy.
Co do testowania to Bociek i Reset chyba teraz powinny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 10:31
-
Malgonia wrote:Co do testowania to Bociek i Reset chyba teraz powinny.
Przede mną to Cabrera. Ja to najpierw skoczę jutro na proga, czy w ogóle była owulacja... Jak była to test dopiero jakoś pod koniec przyszłego tygodnia.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.