Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza 11dpo i jeszcze nie sikałas ????!!! Szacun :)

    Malgonia gratuluje wizyty i to w tak szybkim tempie u uroczego dr ;)

    Czy jest na sali mądra głowa kadrowo- płacowa ???

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Cabrera spokojnie, ja jajka jadłam tylko na miękko albo sadzone (też z płynnym żółtkiem), a teraz od pół roku nic kompletnie. Jak widzę, albo pomyślę o czymś jajecznym typu jajecznice i inne kanapki z jajkiem to aż mnie trzęsie. własnie - nigdy nie jadłam kanapki z jajkiem i nie ma opcji żebym zjadła :P

    Edit: jajka toleruje tylko te wbijane do ciast i do panierki do kotletów, a i tak czasem robię panierkę z wodą :P

    ufff....czyli nie jestem sama ;)

    Mlagonia teraz to już bandzie, ja co prawda wysoka jestem (177 cm), ale ważę od kilku miesięcy już 67 kg :( i do tego w tym roku skończę 35 lat ;)

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu, ja mam nadzieję, że to nie jedyne szczęście które na mnie czeka w najbliższym czasie :P (skończyła mi się ashwaghanda, ale skoro już byłam w aptece to nie mogłam pominąć tabletek, które nam dały wczoraj tyle szczęścia).
    Niestety w sprawach kadrowych moje pojecie jest takie se...

    Cabrera no przykro mi, cóż mogę więcej dodać :P

    Ależ mi dziś gorąco. Poleciałam do tej apteki i w ramach zmiany stylu życia i dietty wciągnęłam dwie gałki lodów :P

    reset lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    I własnie moje poczucie szczupłości poszło się je..ć :P
    Ale spoko, już zdążyłam dziś też przeczytać, ze u starszych kobiet, po 35 roku życia... Także choć niech mnie poczują jak będą trumnę nieśli :P

    Dziewczyny, weźcie pod uwagę, że Ptysia pisała o chudych i ja się do chudych odniosłam. Dla mnie skala wygląda tak, że jest chudy - szczupły - normalny - puszysty - z nadwagą - otyły ;) Więc siebie bym wrzuciła gdzieś między szczupły a normalny i Was też tam zapraszam :)
    Poza tym ja mam spaczony obraz, bo chudy to jest mój brat... 195 cm wzrostu, 56 kg wagi. Dżinsy kupuje 26/36, a zjada bochenek chleba lub 5 koteletów :P Także to są te chudziny z dużym apetytem w moim odczuciu ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 14:05

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham owsianki! Ale nigdy nie chce mi się ich gotować więc zazwyczaj na noc zalewam sobie w miseczce płatki owsiane, jakieś orzechy/pestki słonecznika/zurawine a rano dodaje owoc i jogurt naturalny, albo np lyche masła orzechowego i banana-mniaaaaaaam jak snikers! A jak mam ochotę na ciepłe to tylko podgrzewam w małej ilości wody i gotowe :)
    Dziś np na obiad zeżrłam paczkę CAŁĄ chipsów.... Tak się ma moja dieta dziś :/ ale opóźnienie u gin było godzinne, potem zakupy w biedrze, tam kolejki jak stąd do wieczności(przecież nikt brzucha nie widzi) no i chipsy stały najbliżej, więc kupiłam i zjadłam.... Mam wyrzuty sumienia teraz, ale pal sześć, jestem w ciąży, mam dziś kiepski humor przez ranną kłótnie z M. Jak słoń się czuje ale ważę 60kg w końcówce 7msc ciąży, ze wzrostem 167, więc nie jest źle. Raz na jakiś czas trzeba zgrzeszyć. (Wybacz mi moja wątrobo! Dam.Co dziś na noc podwójną dawkę oleju z ostropestu)

    Reset! tak tylko sobie rzucę tu hasło : ZDJĘCIE ;)

    reset lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku Tobie wygdaczam :)

    Frez no i jak u lekarza? jak te nereczki?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 14:13

    reset lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dinusie!

    Pytanko mam :) Czy lepiej zrobić przeciwciała plemnikowe z krwi, czy test PCT? W ogóle to badanie ma sens? Boćku dobrze kojarzę, że Ty je robiłaś?

    Przepraszam, że nie odniosę się, ale jestem dziś sama w biurze i mam mega zapierdziel :/

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Reseciku Tobie wygdaczam :)

    Hahaha... przeczytałam tak jak napisane tj. "wygdaczam" i zastanawiałam się, czy to jakaś aluzja do dyskusji o jajkach :D Dopiero po chwili załapałam, że to literówka, a nie udawanie kury :P

    blue00, Minie Black, Aga9090 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet nie literówka :P tzn, kiedyś była, ale się przyjęła i u mnie w pracy tak się mówi, a w związku z tym przenosi się to na cały świat :P

    reset lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Cześć dinusie!

    Pytanko mam :) Czy lepiej zrobić przeciwciała plemnikowe z krwi, czy test PCT? W ogóle to badanie ma sens? Boćku dobrze kojarzę, że Ty je robiłaś?
    Ja robiłam i jedno i drugie. aczkolwiek moim zdaniem sens jest robienie tylko testu z krwi czyli przeciwciał ASA. Test pct robią tylko w klinikach niepłodności żeby naciągnąć na iui. reszta świata nie uznaje testu pct w diagnostyce niepłodności a wynik uważa za nieinformacyjny.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 15:13

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, według Twojej skali to ja jestemjako ta szczupła:) mam 164 cm i wazę 54, ale najeść się lubię:) zawsze mówiłam, ze albo to dobra przemiana materii albo tasiemiec:p właśnie skończyłam sprzątać po obiedzie i powiem, ze kurczak w sosie slodko kwaśnym pycha - robiłam z przepisy z neta i wszyscy zajadali:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 15:43

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia nereczki cacy, wątroba cacy, dzieć 1360g, główką w dole(daj Boże do końca), usg III trym 10.07 bo dziś była mega obsówa a ona nie lubi tak na szybko robić takich ważnych usg. Ogólnie jest ok :) kazała kolosa się nie spodziewać, być może będzie mniejszy od starszego brata nawet ;)

    Minie Black, blue00, StaraczkaNika, Czrna 81, Malgonia, Tosia2323, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Boćku tak właśnie coś mi świtało, że odchodzi się od tego PCT. Powiedz jeszcze czy to badanie można zrobić w dowolnym dniu cyklu? W ogóle to wyszło u mnie zatrucie miedzią :O i teraz musimy przejść na detox :/ kto wie czy to nie będzie u nas przyczyną

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziękuje Boćku tak właśnie coś mi świtało, że odchodzi się od tego PCT. Powiedz jeszcze czy to badanie można zrobić w dowolnym dniu cyklu? W ogóle to wyszło u mnie zatrucie miedzią :O i teraz musimy przejść na detox :/ kto wie czy to nie będzie u nas przyczyną
    o matko! A skąd to się wzięło u Was? i tak, badanie można zrobić w dowolnym dc a nawet można eMkowi zrobić ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:38

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkowe juz myślalam, ze nic nie nie zaskoczy, a jednak. A skad pomysl zeby w ogole ta miedz badac?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    o matko! A skąd to się wzięło u Was? i tak, badanie można zrobić w dowolnym dc a nawet można eMkowi zrobić ;)

    Mamy miedzianą instalację wodną. Okazuje się że ten pierwiastek jest plemnikobójczy (we wkładkach domacicznych używa się miedzi), a że u mnie wyszło ponad 700% ponad normę, to możliwe że mam u siebie „niesprzyjające środowisko” :(

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Bazylkowe juz myślalam, ze nic nie nie zaskoczy, a jednak. A skad pomysl zeby w ogole ta miedz badac?

    To nasza dietetyk nam zaproponowała test na metale ciężkie i inne pierwiastki. Teraz robiłam test z włosów, a w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze z krwi żeby to potwierdzić.

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, masakra... To może też eMkowi zrób???
    Da się z tego jakoś "wyczyścić"???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:59

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove super, ze sie udalo to wylapac, tylko co teraz? Bo wymiana instalacji to nie takie hop siup


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiana nie wchodzi w grę :P musimy zainstalować dobry filtr i do tego tzw odwrócona osmoza. Dzięki temu pozbędziemy się tego najgorszego syfu.

    Antagonista miedzi jest cynk i żelazo, wiec tez zaczynam suplementację :) aaa i jeszcze srebro muszę podkoksować :D

    Mówię Wam wczoraj miałam od tego łeb jak sklep ;)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego