Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały DinoFlorek w Dinusiowej pościeli od naszej Izulki <3 aaaaaa i piżama też w Dinusie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2db959d30307.jpg

IZA!!!!! Dziękujemy raz jeszcze!

Kaczorka, Malgonia, Cabrera, Yoselyn82, Izape_91, Fozzie Bear, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez no cudo. I pościel i Synuś :*
    Buziaki w dinostopę :*

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ja też się nie mogę odkleić od kotopościeli Izowej <3 Florcio słodziaczek <3

Izunia jeśli masz ochotę jeszcze poszyć po nowym roku to mam dla Ciebie zlecenie :)

My dziś w pidżamach do południa! W planie zajęcia w grupach: Ciastek zajmuje się Staszkiem a ja z Frankiem robimy sernik Reset po śniadaniu :) Po południu zajęcia plastyczne w ozdoby choinkowe.

Miłego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 10:01

Cabrera, reset, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada jaki sliczny i jak slodko spi :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja jej nie przerywa jak coś gada. Ogólnie to ona jest fajna ale powiedziałam jej wprost że dla mnie temat ciąż i dzieci jest ciężko bo już jedną straciłam, nie powiedziałam jej kiedy. Mimo to ona dalej kontynuuje...

Frezik ja wczoraj o godzinie o której pisałaś wyglądalam jak Florek :) mam nadziej ze same przyjemne sny są w takiej pościeli!
    Lunaris takie słowa to balsam na moją duszę! Ja kocham dla Was szyć♥️♥️♥️ pisz co chceszi i nie pytaj nawet!

Kung fu panda na tvn7 polecam! :)

Zaraz idę z siostrą na zakupy idziemy wybierać prezent dla rodziców :) a jak prezent od nas dostaną (w końcu!) albumy że zdjęciami z naszego ślubu :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia koleżanka jest w ciąży zaawansowanej, termin ma na koniec stycznia. Pomyślałam o rożku lub kocyku z jakimś chłopięcym wzorem. Robisz takie piękne rzeczy że naprawdę to wymarzony prezent a koleżanka jest mi bardzo bliska.
    Zgadamy się na priv ;)

Idę sprawdzić czy nie spaliłam sernika Resetowego :p

reset lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Frez słodziak z niego, dodatkowo w tej pościeli wyglada uroczo

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę,że sny miał przyjemne, bo spał ponad 6 h ciągiem!!! szaleństwo <3
    gdyby jeszcze Tymek spał choć połowę tego, to byłabym tak wypoczęta jak po wakacjach :D i kto wie co by przyniosła taka noc tylko z małżonkiem :P huehuehuehue :D bo na razie <3 jak na lekarstwo... przeze mnie, przyznaję się bez bicia! bo jestem tak padnięta,że to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę

Izape_91 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że nie ugrzęzłam w piekarniku (choć byłam blisko) i żyję :)
    <3 prokreacyjny zaliczony (chwała Panie za prosecco!), a za chwilę wracam do zabawy w małego cukiernika :)

Z kronikarskiego obowiązku donoszę, że miałam wczoraj wyniki i prolaktyna całkiem ładna, tsh za wysokie, bo 3! (więc zwiększam od dziś euthyrox), estradiol sztucznie podbity estrofemem, a i tak nie powala (więc nic się tam jeszcze nie kluje raczej), za to LH już w dolnych granicach normy owulacyjnej, co zresztą dało się zauważyć na owulaku (owulak całkiem, całkiem). Kolejne kłucie w wigilię i potem 27go. A 27go po południu usg, więc będzie porównanie jak się ma wynik hormonów do obrazu na usg. Yeah ;)

summer86, Cabrera, Lunaris, Kotowa, Yoselyn82, frezyjciada, Jeżowa, Fozzie Bear, bazylkove, -Mamunia- lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane wszystkiego najlepszego na te Święta!
    Pojedzcie za mnie :D
    Popijcie za mnie!
    Całuję przemocno!

Bocianiątko, Fozzie Bear, Cabrera, bazylkove, Lunaris, Izape_91, -Mamunia-, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dinusie, zdrowych, wesołych i rodzìnnych Swiąt Wam życze. Jedzcie i pijcie jeśli możecie, a jak nie to chociaż odpocznijcie :)

Lunaris, Cabrera lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje! Niech Boża Dziecina ześle na Was wszystko to, co potrzebne Wam jest do bycia szczęśliwymi ludźmi. Niech te święta napełnią Wasze serca spokojem i ciepłem miłości, żeby atmosfera pozwoliła odłożyć wszystkie zmartwienia na półkę, a zajęła głowę radością. Radosnych świąt <3

Izape_91, Yoselyn82, Malgonia, Lunaris, Cabrera lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam na te Święta oddechu i zatrzymania, by móc spojrzeć i docenić to, co mamy. Czerpmy z tego siłę na kolejne dni, tygodnie i miesiące naszych wewnętrznych walk, tą nadzieją, która pojawi się jutro, tą wiarą, że wszystko się może zdarzyć żyjcie dalej, nie tylko czasu zdjęcia ostatniej choinkowej bombki. Bądźcie zdrowe, silne, radosne i pogodne! Oraz płodne :)

Lunaris, Cabrera, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dinusie! W ten magiczny czas życzę Wam aby spełniły się Wasze marzenia A Nowy rok Was miło zaskoczył.

CALUJE KAZDA Z WAS! <3

Cabrera, Malgonia, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny!
    Życzę Wam dużo zdrowia! Uśmiechu, miłości i radości na te dni, żeby spełniło się Wasze największe marzenie!
    Oraz żeby nie zabrakło sił, by to o to marzenie walczyć.
    Niech lista dinusiow się skraca, a wszystkie zaraz przeszły na ex testerki ;)
    Mam nadzieję, że w święta zwolnie brzuszek- oddam z radością!:)

Malgonia, Cabrera, by7mistake lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Tym z nas, którym się udało, życzę pociechy z Maluchów (tych już poza brzuchem i tych w środku tez), zdrowia i radości :)

A tym z nas, którym się jeszcze nie udalo życzę, żebyśmy nie utraciły wiary, ze kiedyś się uda , życzę nam żebysmy mimo sytuacji, nie straciły radości życia i spokoju :)

No i żebyśmy dzielnie zniosły dzisiejsze życzenia ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6d12b53efb9.jpg

Ps. Achia, Karma, Fozzie, jeśli tu zaglądajcie: kciuki dla Was!

Pps. Frez, wezystkiego najlepszego dla Tysia i Ciebie :)!

Malgonia, Lunaris, Fozzie Bear, Kaczorka, frezyjciada, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staropolskim obyczajem, gdy w Wigilię gwiazda wstaje, Nowy Rok zaś cyfrę zmienia, wszyscy wszystkim ślą życzenia. Przy tej pięknej sposobności i ja życzę Wam radości,dużo zdrowia i miłości, aby z roku na rok lepiej było!!!!

Lunaris, Malgonia, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera zaglądam cały czas,ale rzadko piszę. ale trzymam kciuki nieustannie!

Cabrera lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny,

Ode mnie przyjmijcie życzenia spokoju, radości, miłości nie tylko dziś ale na codzień. Często trudno nam się cieszyć gdy walczymy. Życzę Wam abyśmy mimo to nie zapominały być sobą. Spełnienie marzeń- wszystkich, nie tylko tych staraniowych <3

Malgonia, Cabrera lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dinusie <3 czytam Was, mimo, że rzadko tak na prawdę się udzielam, ale Wam rowniez chciałabym złożyć życzenia! Bo ta wielka forumowa rodzina zaczęła się z Waszą pomocą i obecnością, na wspólnych miesięcznych wątkach! <3
    z okazji Świąt, które zasadniczo dzień dzisiejszy rozpoczyna, ja również chciałabym Wam życzyć wszystkiego dobrego!
    Jest to wspaniały czas, choć pewnie wszystkie ulegniemy choć na chwilę zadumie nad tym co wydarzyło się w tym roku. Były radości, łzy, cierpienie. Wszystkie doskonale pamiętamy cudowne narodziny Naszych forumowowych dzieci, straty jakie nas spotkały czy przykrości. Cieszę się, że mogłam wszystko przeżywam tu, z wami! Chciałabym z tego miejsca Wam życzyć aby złe wspomnienia odeszły, a w was zagościła sama radość i żeby końcówka tego roku, te święta, nowy rok przynosily Nam już tylko uśmiech! Spokojnych Świąt wśród ukochanych osób Wam życzę <3

Nie byłabym bym sobą nie dodając choć na koniec postu, że ja mężowi zrobiłam dzisiaj chyba najlepszy prezent i.... Straciłam głos :)

Malgonia, Lunaris, Cabrera, frezyjciada lubią tę wiadomość

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ