Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia, mam nadzieje ze choróbsko nie zaszkodzi, a pomoże sie zagniezdzic fasolce:)
Cabrera, kciuki!!
Ja tez melduje się z pracy, cale szczęście ze jutro piątek
U mnie dzis 11 dc, wczoraj wieczorem czułam mocne kłucie w jajniku, myślę sobie, nasikam na owulaka, juz chyba od miesięcy nie sikałam, i co? Nasikalam przez pomyłkę na test ciążowy a, ogólnie to od kilku miesięcy nie widziałam u siebie śluzu plodnego, nie wiem co to sie dzieje
Miłego dnia!
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Ja też się melduję! W wigilię powtórzyłam estradiol i LH, oba spadły w stosunku do i tak nieimponujących wyników z soboty, więc chyba nic tam nie dojrzewa. Dziś, w ramach buntu, nie poszłam się już kłuć, czekam do USG o 17. Tak liczyłam na tą kauteryzację, a tu nic z tego... No, ale jak się powtórzy cykl bezowulacyjny to wiem, że kolejny zaczynam z profesorem i gonadotropinami, a potem to już chyba IVF. Zrobiłam wszystko, co mogłam.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset przykro mi, ze sie nic nie zadzialo. Tak sobie patrzylam na ta nasza liste i obstawialam niespodzianke z Twojej strony
A czy Krakow ma refundacje zabiegow in vitro? Wiem, ze to niby ostatecznosc, ale skoro masz juz dostawac takie powazne leki to warto zmaksymalizowac szanse.
By7 a juz myslalam, ze po tym tescie ciazowym pojawi sie info o 2 kreskach z zaskoczenia
Udalo mi sie zwlec z lozka po sniadanie, ale mimo, ze goraczki nie mam (37.3) to czuje sie jak zwloki. I tak sie bije z myslami czy isc do lekarza, ale co on mi pomoze jak teraz i tak duzo wolnego wiec nie ma co z L4 wyskakiwac. -
Malgonia wrote:Reset przykro mi, ze sie nic nie zadzialo. Tak sobie patrzylam na ta nasza liste i obstawialam niespodzianke z Twojej strony
A czy Krakow ma refundacje zabiegow in vitro? Wiem, ze to niby ostatecznosc, ale skoro masz juz dostawac takie powazne leki to warto zmaksymalizowac szanse.
Malgonia, Kraków nie ma dofinansowania No ale trudno, sięgniemy do kieszeni, a najwyżej wizja własnego domu nam się oddali w czasie. Są rzeczy ważne i ważniejsze.
Liczę jeszcze, że może dziś jakiś mały pęcherzyk się objawi A tak czy siak podziałaliśmy i w wigilię i wczoraj, ale tak niestaraniowo, a dla przyjemnego spędzenia czasu. I wreszcie było superMalgonia, summer86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Hahah Malgonia wiesz ze nawet o tym nie pomyślałam?
Eh Reset, jak widzę wpis od Ciebie, to się zastanawiam czy Twój organizm jest w stanie jeszcze czymś nowym Cie zaskoczyć...
Ale mam nadzieje ze te świąteczne seksy pod choinką nam zaowocują!
Malgon kurcze kuruj sięstarania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Cześć dziewczyny Święta święta i po świętach. Ja dzisiaj i jutro w domu, bo dziadostwo się jakos nie chce goić i ciągle rana mi ropieje i brudzi... Popołudniu mam wizytę u rodzinnego, żeby mi przedłużył L4.
Frzik trzymaj się tam i nie daj się zwariować ! Może młody dostał szału poświątecznego? Oby mu przeszło, bo szkoda Ciebie...
Cheresta kciuki za seksy świateczne! one mają moc
Cabrera mnie dzisiaj też dopadło jakieś coś i siknęłam w 9 dpo a 10 dobie po ovi na norda i jest jeszcze bladzioch. Dziewczyny namawiają żeby jutro powtórzyć tą głupotę :p nie wiem czy to na moje nerwy, skoro nie mam pewnosci ze owu była, ale to pierwszy cykl z lametta i ovi i wiadomo, że czy owu była czy nie to ja się będę nakręcać, że to jakaś nowość i że przecież może tego było mi trzeba itd. itp. i Weż tu wytrzymaj do 13 dpo w sylwestra.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny to miejscue litość i wrzućcie fotki. A my tu zaraz ponakrecamy Was jeszcze bardziej.
Izus, a czemu mialoby sie nie udac? W koncu po to bierzesz te leki by sie udalo.
Mi chyba temperaturka spadla bo zwleklam sie z lozka, wzielam prysznic i przenioslam zestaw lezeniowy do salonu czekam na malza bo chyba z prezentem do mnie jedzie. Nie ma to jak chlopa na wyprzedaze wyslacIzape_91, by7mistake lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Cześć dziewczyny Święta święta i po świętach. Ja dzisiaj i jutro w domu, bo dziadostwo się jakos nie chce goić i ciągle rana mi ropieje i brudzi... Popołudniu mam wizytę u rodzinnego, żeby mi przedłużył L4.
Frzik trzymaj się tam i nie daj się zwariować ! Może młody dostał szału poświątecznego? Oby mu przeszło, bo szkoda Ciebie...
Cheresta kciuki za seksy świateczne! one mają moc
Cabrera mnie dzisiaj też dopadło jakieś coś i siknęłam w 9 dpo a 10 dobie po ovi na norda i jest jeszcze bladzioch. Dziewczyny namawiają żeby jutro powtórzyć tą głupotę :p nie wiem czy to na moje nerwy, skoro nie mam pewnosci ze owu była, ale to pierwszy cykl z lametta i ovi i wiadomo, że czy owu była czy nie to ja się będę nakręcać, że to jakaś nowość i że przecież może tego było mi trzeba itd. itp. i Weż tu wytrzymaj do 13 dpo w sylwestra.
Kochana, przede wszystkim dużo zdrowia! Mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie!
Ja na Norda sikałam 5 dni po ovi, bo mój eM.(i ja trochę też) chciał zobaczyć, jak wygląda pozytywny test ciążowy Na teście była wyraźna kreska, taka w połowie tak intensywna jak kontrolna, a mój eM. stwierdził, że on tam nic nie widzi (teraz przynajmniej wiem, że nie będę szukała w nim wsparcia przy jakichś cieniach )
Teraz sikam raczej po to, żeby zobaczyć, jak długo ovi się utrzymuje. Nie mam bowiem złudzeń, że ten bladzioch to ovi
Ale co mi szkodzi, siknę jutro i pojutrze, przynajmniej będę wiedziała na czym stoję.
Dzięki temu jestem spokojniejsza, a skoro ten spokój mają dać mi testy za 20 pln, to jakoś to przeżyję
Do dziś pamiętam testy Emilki (najpierw bladły, a potem ślicznie ciemniały).
Czyli co, sikamy dalej jutro ??Malgonia, by7mistake, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Sikajcie i wrzucajcie fotki
Malgonia co wchodzi w skład takiego zestawu leżeniowego? podoba mi się nazwa7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
bazylkove wrote:
Malgonia co wchodzi w skład takiego zestawu leżeniowego? podoba mi się nazwa
-podusia
-kocyk
-pluszaki
-herbatka
-komoreczka
bazylkove, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Cheresta ultra bladzioch.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de82dbc3a9e2.jpg
W rzeczywistości jest wyraźny. Cabrerba, chyba siknę dla sportu, tylko trzeba będzie uzupełnić zapasy testów Wiesz, mój mąż też nie widział tego bladziocha, więc wiem o czym mówisz. Ja przy pozytywie w sierpniu widziałam kreskę po minucie, a mąż dopiero po kilku minutach pokaż swojego bladziocha !reset, Cheresta lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyIza, mój bladzioch podobny do Twojego (ovi robiłam w nocy z 17/18.12).
Pierwszy to ten, którego nie widział eM. 5 dni po ovi;)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9cd878a9b5c.jpg
a tu dzisiejszy bladzioch, ale z drugiego sika (i też na żywo jest bardziej widoczny)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc46bf56fff4.jpg -
Piekne bladzioszki. Teraz juz tylko kciuki zaciskac zeby ciemnialy
A swoja droga te chlopy to sa serio dziswne. Mpj jak mu pozytywnego owulaka dalam gdzie obie krechy razily po oczach to sie pytal czy to juz.. gdyby to oni mieli owulacje to ludzkosc by wyginela. -
Cabrera, weź Ty wyślij chłopa do okulisty!
Izape_91 lubi tę wiadomość
Iza no jest bladzioszek czekam niecierpliwie na ciąg dalszy i będziemy porównywać
Carbera no na tym pierwszym ewidentna kreska jest, żeby na drugim nie zauważył to jeszcze bym zrozumiała -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wsparcie... Poświąteczne odreagowywanie to to nie jest, bo zaczęło się prawie dwa tygodnie temu i narasta na sile... Ja już nie mam mocy i czuje się taka beznadziejna, że tragedia. Dziś w południe chciał spać, ok idę kładę go a on co? Znowu histeria, dwie godziny... Coś chce, daje mu a on tego nie chce, więc odkładam a wtedy awantura, bo jednak to chce, no to daje a znowu wrzask NIEEE, idzie oszaleć. Ubrałam go na siłę, młodego zamotalam w chustę, Tymek w wózek i poszliśmy na spacer, w deszczu, wietrze i smrodzie z kominów. Po 40minutach zasnęli obaj, Tymek obudził się po pół godzinie a Florek jak tylko go wyjęłam z chusty- było za gorąco w domu żeby tak zostać. Teraz płacze bo śpiący, Tymek ryczy bo on chce bałwana (chyba z błota) a ja serio nie mam siły nawet Florka uśpić....
Beznadziejna matka do potęgi
Ja te Wasze bladziochy widzę bez wchodzenia w zdjęcia, więc mężów to Wy do okulisty wyślijcie!
Reset Twój organizm jest bezczelny, że tyle kombinujesz a on ciągle jakoś pod górkę z tym wszystkim -
Reset może jeszcze za wcześnie na owulacje? Ja tam wierzę, że będzie dobrze tylko owulka będzie później niż zwykle. Widzisz ze u mnie z 12-14dc potrafi się przesunac do 28 dc...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%