Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Teraz będzie tylko w jednym miejscu przyjmował i głównie ciężarne :/ ja się z nim widzę w piątek z wynikami pappy. Trochę trzęse majtami nie powiem ;)
    Niech szybko zdaje te swoje egzaminy i niech wraca na Bielany!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to nie fajnie. I co ja mam teraz niby zrobic? W ciaze zajsc?

Lunaris lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie :)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ej to nie fajnie. I co ja mam teraz niby zrobic? W ciaze zajsc?
    Tak by było najlepiej!
    Łatwiej qrde powiedzieć niż zrobić niestety.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia podoba mi się ta opcja :)

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi fajnie, ale skoro sie rok nie udalo to czemu niby teraz by mialo? Mi chyba n8e jest dane i ta sa znaki, ktorych nie przyjmuje do wiadomosci :/

age.png

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia A kopnąć Cię w kostkę ;P postawię pytanie w odwrotny sposób, a dlaczego niby ma się nie udać skoro już kiedyś się udało?

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozesz kopnac.. ale poki co to nawet temperatura mi nie skoczyla po owulacji wiec raczej zamiast Bozonarodzeniowego cudu bedzie cykl bezowulacyjny :/

age.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) straszne tu pustki ostatnio. Co u Was dziewczyny słychać? Cabrera jak sik?

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, ze nie bede miala pretekstu, zeby isc do W.
    Ale zerknijcie swoim zyczliwym okiem, czy choc cien cienia szansy jest, ze jednak owulacja byla? Czy to ze chodze spac godzinie-dwie pozniej spac niz zwykle moze miec wplyw na temperature rano?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a65e0b06cf67.png

age.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Zaglądam podglądam -jak tam sikanie po Ovi dziewczyny?

Małgonia ja bym nie przekreślała tego cyklu. Nawet bym obstawiła owulkę 27/28. Zobaczymy jak dalej ta temperatura będzie wyglądać. A te 2 godz nie powinny robić różnicy. Gdybyś wstawała wcześniej to prędzej. Kciuki!

Jak spędzacie Sylwestra dziewczyny? Mój Piccolo już sie chłodzi :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Małgonia, ja tam w wykresy (szczególnie takie świąteczne, gdzie nie oszukujmy się jest wiele odstępstw;)) nie za bardzo wierze. Tylko próg prawdę Ci powie ;)

Ja sikam na biało, od kilku dni mam delikatne plamienia, dziś odstawiam dupka, wiec @ pewnie jutro, najdalej w Nowy Rok do mnie zawita :/

Dalszych planów brak, chęci i zapał tez nieco opadły...No ale żyje się dalej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, szykuje się Wam niezła imprezka ;)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za cieple slowo. Troszke mnie zaczely janiki pobolewac i libido skoczylo wies siknelam na owulaka w nadziei, ze moze to przede mna jeszcze ale negatywny jak diabli.

Cabrera a kiedy dokladnie powinnas miec @? I pamietaj, ze ten jeden cykl to jeszcze nic nie znaczy. Nie poddawaj sie.

A co do Sylwestra to my spedzamy we dwoje w domu. W ciagu roku przez staranoa stracilam juz wszystkie kolezanki a moj emek nigdy nie byl z tych towarzystkich. Ale za to kupilismy mase pysznego jedzenia i bedziemy robic moja ulubiona wietnamska salatke (mam nadzieje ze wyjdzie), na rocznice dostalismy szampana wiec bedzie jak znalazl. 2018 rok byl najgorszym w moim zyciu i planuje pozegnac go z przytupem.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, moja fl trwa 11 dni, owulacja była 19.12 lub 20.12 (najprawdopodobniej w nocy, bo 20.12 było już ciałko żółte, ale endo jeszcze dla pierwszej fazy). Wiec @ jutro lub pojutrze. Nie chce jej opóźniać dupkiem :/

Zastanawia mnie tylko to plamienie od 4 dni. Możliwe, ze to po dupku?? Zazwyczaj brałam 2x1 (i nie było tego problemu), teraz dostałam dawkę 3 x1 i pojawiło się to plamienie...miała któraś taka sytuacje??

Jako, ze nastroje z związku z powyższym mamy średnie, to w Sylwestra tez zostajemy w domu...ja zajmuje głowę układaniem puzzli ;)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrara to wpadaj do mnie. Mam wielkie pudlo ktore trzymalam na ciaze kolejna i tak stoi i kurz zbiera.

Co do plamien to moga byc pozabiegowe a moga byc tez implantacyjne. Ostatnio dziewczyna na miesiecznych miala 12dpo jednocyfrowa bete, a z ciaza jest ok wiec chyba te implantacje po 10dpo nie sa niemozliwe (nasz Nika chyba tez miala pozniejsza). Jak Ci sie skonczy dupek to siknij jeszcze tak dla pewnosci.

Ja sie zaglebiam teraz w naprotechnologiczne metody wyznaczania lini podstawowych temperatur i docjodze do wniosku, ze rzeczywiscie w miesiacu gdzie wyhezdzalam, chorowalam itp to ciezkie bedzie. Przed owulacja (ta ktora ja sobie bolej jajnikow i testem owu wyznaczylam) temperatury mialam wyjatkowo niskie. Skoro teraz oscyluja kolo 36.5 a wczesniej 36.3 to moze taki ten miesiac ma byc. Proga i tak sprawdze w srode ale poki co nie bede zadreczac meza.

Cabrera lubi tę wiadomość

age.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na podłodze leży niedokończona mapa świata 3000 części. Możemy razem dokończyć ;)

Ja bym sobie zrobiła Sylwestrowego tatara albo sushi! ale chyba skończy się na sałatce z kukurydzą i ananasem :P

Malgonia, Cabrera lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :) u mnie oczywiście 12 dpo razi bielą po oczach. Myślę mysle i nie wiem co wymyślę, bo chciałabym jednak szybciej mieć tą laparoskopie... Może spróbuję skonsultować się z inną lekarka, która polecala mi bratowa. Poza tym chciałabym zrobić sobie coś w rodzaju detokssu od internetu w styczniu. Przygotowałam nawet mój stary telefon:) zobaczymy co mi z tego wyjdzie! Jutro powrót do pracy. Szwy się już chyba rozpuscily. Normalnie funkcjonuje. Wczoraj i przedwczoraj przeraźliwie mnie swędziala rana, ale to może dlatego że się rozpuszczaly. Wczoraj wzięłam ostatni antybiotyk. Mam nadzieję że to cholerstwo już nie wróci!

Dzisiaj robiłam porządek w szafce z przyborami krawieckimi i natknelam się na kartkę z datą wizyty u lekarki gin do której chciałam pójść. W lutym zapisałam się na 16 sierpnia. Akurat wtedy poronilam... Czasem zbiegi okoliczności są dziwne...

Lunaris jak tam Stasio??:)

Wczoraj szylam dwa komplety dresow dla Domisia Emilkowego :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6983c53d3128.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fc4db64b8d7.jpg

Lunaris, Malgonia, Cabrera, Yoselyn82, summer86, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza! dobrze że wrzuciłaś te PIĘKNE kompleciki- przypomniałaś mi o moim zamówieniu u Ciebie ;) priv!

Stasio ma się dobrze ale już zaczyna wprowadzać rządy terroru w domu- rączki albo wrzaski. Wybieram rączki a że walczę z rozkręceniem laktacji to dziś od rana wisi na cycu- on zadowolony bo na rączkach i jeszcze leci nektarek a ja siedzę przed tv bezkarnie... z sikaniem tylko trochę kiepsko w tym układzie ;) Ciastek donosi jedzenie i ogarnia Franka. Będzie gorzej jak po Nowym Roku do pracy wróci ale jakoś to ogarnę.

Cabrera fajnie by było aby jednak Nowy Rok 2019 nie przywitał Cię małpiszonem.

Małgonia moje wykresy też trochę szalały po nocnych dyżurach ale albo całkiem olewałam mierzenie tempki w tym dniu albo dodawałam/odejmowałam kreski wg schematu. Moje najładniejsze wykresy nie miały nic wspólnego z ciążą. Te ciążowe z kolei spisywałam od razu na straty.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szkoda ze nie moge skoczyc na jakus podglad. W przyszlym miesiacu zapisze sie na 11 i 18dc z pzu. Moze zakrecona ta lekarka do ktorej mnie wysylaja, ale usg mi zrobi i choc nie bede sie zadtanawiac jak reraz, czy te bolace jajniki to owulacja? Tylko jakim cudem skoro szyjka zamknieta i sluzu nie ma :/
    Powinni zrobic testy sikane na wysokosc proga. Jak hest powyzej 5 to sie kreska pojawia :) jakie to by bylo piekne.

Izus sliczne sa te rzeczy ktore robisz. Chyba swoje pluszaki zaczne ubierac jak sie nie doczekam potomstwa.

Lunaris ja moge z Toba ukladac. 3000 jeszcze nigdy nie robilam.
    Ucaluj ssaka od e cioci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 16:13

Lunaris, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ