Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiu, fiu Frezek! Laseczka <3

Ja idę dziergać sałatki, powoli odstawiam kompa (Achia już jest mamusią :) to można zejść z warty kciukowej).

Kochane Życzę Wam wspaniałego 2019 roku, ZDROWIA! bo jak będzie to i inne marzenia się spełnią, grzecznych i współpracujących Emków, podwyżek :D spełnienia zawodowego i osobistego <3

Malgonia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez jakaś Ty śliczna♥️
    Lunaris ja się właśnie spełnilam przy różku :) teraz idę przygotowywać coś na sylwka.
    Dzisiaj zawitała @.

Lunaris lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mało sie tu odzywam ale przyszłam z życzeniami :
    Przyjdzie nowy. Bez żadnej rany jeszcze. Bez zadrapania. Będzie wolny od błędów i jasny, pełen pustych miejsc, kartek na marzenia, na plany. Będzie mógł przynieść wszystko i wszystko zmienić w sercu. Dziś jeszcze nie istnieje. Teraz go jeszcze nie ma. Jeszcze się nie przywitał. Jeszcze za wcześnie. Ale już gdzieś tam czuć jego oddech. Dłonie, którymi obejmie życie.
    Przyjdzie nowy. Bez skazy. Pozwoli inaczej spojrzeć w przestrzeń. Zapełnić się milionami czułych pragnień, ludzi, słów, kaw, smaków.
    Nowy rok - nowa karta na życie i nadzieja na wszystko.
    Do Siego Roku;))))❤❤❤

Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dinusie :)
    Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, zniknęłam jakiś czas temu z forum, trochę czasu mi zajęło dojście do siebie. Od jakiegoś czasu Was podczutuje i zaciskam kciuki!

Chciałam Wam życzyć na ten Nowy Rok samych cudowności i wspaniałości <3 i żebyśmy wszystkie doczekały sie naszych małych cudów :*

Lusesita, JustynaG, Aga9090, Malgonia, pilik, KateHawke, Anna Stesia, Lunaris, reset, Yoselyn82, StaraczkaNika, Bocianiątko lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia <3 ale dzien

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wczoraj o Tobie myślałam.
    Daj znać co u Ciebie, nieustannie trzymamy kciuki.

I przy okazji Kochane Dinusie, życzę Wam samych najpiękniejszych chwil w Nowym Roku.

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia jak dobrze, że jesteś!!! Wszystkie się tu o Ciebie martwilysmy. Pisz co u Was? :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benia aż się tu muszę w Dinusie wtrącić bo martwiłam się, cieszę się że wróciłaś! (Choć żałuje że nie w dwupaku).

Hope a na Ciebie czekamy ciagle na extesterkach! Cieszę się, że maluch ma się dobrze :)

Izape cudne te ciuszki szyjesz!!

Na Nowy Rok życzę wszystkim najważniejszego... niech się spełni Wasze największe marzenie. Zdrowia, spokoju i wytrwałości. I wspaniałej zabawy dzisiaj ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż i szwagier zajmują się dziećmi :P na takir wesela to ja moge chodzić:D całusy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 08:52

Fozzie Bear, KateHawke, Kaczorka, Malgonia, Aga9090, Lunaris, pilik, Izape_91, Yoselyn82, Bunia86, Lusesita, JustynaG, blue00, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spełnionego nowego roku kochane Dinusie <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dinki, spełnienia marzeń, dużo sił aby w końcu przejść na ex-testerki :)

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Cabrara to wpadaj do mnie. Mam wielkie pudlo ktore trzymalam na ciaze kolejna i tak stoi i kurz zbiera.

Co do plamien to moga byc pozabiegowe a moga byc tez implantacyjne. Ostatnio dziewczyna na miesiecznych miala 12dpo jednocyfrowa bete, a z ciaza jest ok wiec chyba te implantacje po 10dpo nie sa niemozliwe (nasz Nika chyba tez miala pozniejsza). Jak Ci sie skonczy dupek to siknij jeszcze tak dla pewnosci.

Ja sie zaglebiam teraz w naprotechnologiczne metody wyznaczania lini podstawowych temperatur i docjodze do wniosku, ze rzeczywiscie w miesiacu gdzie wyhezdzalam, chorowalam itp to ciezkie bedzie. Przed owulacja (ta ktora ja sobie bolej jajnikow i testem owu wyznaczylam) temperatury mialam wyjatkowo niskie. Skoro teraz oscyluja kolo 36.5 a wczesniej 36.3 to moze taki ten miesiac ma byc. Proga i tak sprawdze w srode ale poki co nie bede zadreczac meza.
    Ja miałam implantację 10 dpo. Rano wyszedł poczasiak godzinę po siku (czyli negatyw, no bo godzinę po czasie to wiadomo), ale potem miałam krwawy śluz (implantacyjny?). Na bank to było wtedy.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dinki!

Wszystkie skacowane? śpicie? jak tam się udał Sylwester?

Bunia dobrze Cię czytać :) jak się masz?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to wpadam tu z życzeniami na nowy rok:
    życzę Wam spełnienia marzeń o macierzyństwie i domu pełnym śmiechu (to oczywiście za jakiś czas, bo najpierw to jest dom pełen kupy i wrzasku). Żeby Wam życie szybko wynagrodziło wszystwkie rozczarowania i żebyście mogły codziennie patrzeć na swój mały cud z zachwytem, że macie więcej niż śmiałyścis oczekiwać. Żeby każda jedna opijała kolejnego sylwestra wyłącznie truskawkowym Piccolo ze względu na ciążę lub karmienie.

Trzymamy za Was kciuki:
    82f7ee887f3439a6med.jpg

Frez - cudna jesteś! Szczena opada. Ale żeby nie było, mądrością i zyczliwością jeszcze bardziej mi imponujesz ;)

Bunia - dobrze Cię czytać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 10:33

Cheresta, Izape_91 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez super wygladasz i jaka sliczna figura! :)

Bunia dobrze ze wrocilas :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Twoja malutka jest cudna :) sama bylam takich wlochatym noworodkiem, co uratowalo mnie przed podmianka w szpitalu (to nie te czasy kiedy dzieci byly z mamusiami). Zawsze jak patrze na Twojego wlochacza albo Lamkowego to sie wzruszam.

A oto moja sałatka. Nue wyglądała moze jak oryginał i troche roznila sie w smaku (dopiero rano przypomnialam sobie, ze ziol nie dodalam), ale i tak byla smaczna.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bda8ce54e761.jpg

Co do alko to ja tylko kieliszek wina i troche szampana bo przeciez w ciazy jestem ;)

StaraczkaNika, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewczyny dziękuję że pytacie :) Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie tu znowu :)

My wróciliśmy do starań w sierpniu, w momencie kiedy ja już doszam do siebie i jakoś sobie to wszytsko poukładałam w głowie.
    W sierpniu miałam HSG - diagnoza - oba jajowody niedrożne. Oczywiscie kolejne załamanie. Lekarz zalecił powtorkę AMH, jeśli będzie ok to laparoskopia, jeśli nie to in vitro. Wyszło ok 3,5 więc zdecydowaliśmy się na laparo, które miałam początkiem listopada, i tu cud - oba jajowody drożne, poza tym wszystko w porządku :) Do starań wróciliśmy w 2 cyklu po laparo i w 2 dzień świąt wysikałam 2 kreskę, wieczorem ale tak cienką, że sama ją ledwo widziałam ( emek oczywiście nie widział ;) )
    Na drug dzień beta 12, dwa dni póniej 35. Jutro robię jeszcze raz. Testy już są ciemniejsze, ale ja oczywiście mam stres, że za jasne, że kreska pojawia się jakoś tak późno a nie od razu.. Ale modlę się cały czas i mam nadzeję że tym razem będzie dobrze.
    W ogóle to emek powtórzył badanie nasienia - szału nie ma, częśc wyników dużo gorszych niż było, także ja jestem w szoku jak to się dzieje, że nam sie udaje mimo tak kiepskich parametrów.

A jak Wasze imprezy sylwestrowe ? Udane? Odsypiacie?

Yoselyn82, Aga9090, KateHawke, Siwulec, StaraczkaNika, Lunaris, JustynaG, pilik, Anna Stesia, Emiilka, by7mistake lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tak dodam jeszcze że podglądałam równiez Ex testerki i gratuluję wszystkim pięknych, cudownych i uroczych dzieciaczków! Niesamowite ile z nas jest już rozpakowanych lub oczekujących w kolejce :)

KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia właśnie ubieram się do kościoła. Dzisiejsza Eucharystia leci więc za Was! Niech tam na górze czuwają nad szczęśliwym finałem! <3

Malgonia daj no trochę tej sałatki! Mniami

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bun7a wspaniale wieści. Z calego serca Ci gratuluje i trzymam kciuki z calych sil za pozytywne zakonczenia. Jak sama widzisz po ex-testerkach w koncu sie udaje :)

Frez cala zezarlam ;p juz nic potem nie wcislam, a teraz mam prawie 3 kg kaczke do upieczenia.. chyba na 3 Kroli bedziemy ja jeszcze jesc :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 11:03

Bunia86 lubi tę wiadomość

age.png

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ