Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiu, fiu Frezek! Laseczka
Ja idę dziergać sałatki, powoli odstawiam kompa (Achia już jest mamusią to można zejść z warty kciukowej).
Kochane Życzę Wam wspaniałego 2019 roku, ZDROWIA! bo jak będzie to i inne marzenia się spełnią, grzecznych i współpracujących Emków, podwyżek spełnienia zawodowego i osobistegoMalgonia lubi tę wiadomość
-
Frez jakaś Ty śliczna♥️
Lunaris ja się właśnie spełnilam przy różku teraz idę przygotowywać coś na sylwka.
Dzisiaj zawitała @.Lunaris lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyKochane mało sie tu odzywam ale przyszłam z życzeniami :
Przyjdzie nowy. Bez żadnej rany jeszcze. Bez zadrapania. Będzie wolny od błędów i jasny, pełen pustych miejsc, kartek na marzenia, na plany. Będzie mógł przynieść wszystko i wszystko zmienić w sercu. Dziś jeszcze nie istnieje. Teraz go jeszcze nie ma. Jeszcze się nie przywitał. Jeszcze za wcześnie. Ale już gdzieś tam czuć jego oddech. Dłonie, którymi obejmie życie.
Przyjdzie nowy. Bez skazy. Pozwoli inaczej spojrzeć w przestrzeń. Zapełnić się milionami czułych pragnień, ludzi, słów, kaw, smaków.
Nowy rok - nowa karta na życie i nadzieja na wszystko.
Do Siego Roku;))))❤❤❤Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kochane Dinusie
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, zniknęłam jakiś czas temu z forum, trochę czasu mi zajęło dojście do siebie. Od jakiegoś czasu Was podczutuje i zaciskam kciuki!
Chciałam Wam życzyć na ten Nowy Rok samych cudowności i wspaniałości i żebyśmy wszystkie doczekały sie naszych małych cudów :*Lusesita, JustynaG, Aga9090, Malgonia, pilik, KateHawke, Anna Stesia, Lunaris, reset, Yoselyn82, StaraczkaNika, Bocianiątko lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
Bunia jak dobrze, że jesteś!!! Wszystkie się tu o Ciebie martwilysmy. Pisz co u Was?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Benia aż się tu muszę w Dinusie wtrącić bo martwiłam się, cieszę się że wróciłaś! (Choć żałuje że nie w dwupaku).
Hope a na Ciebie czekamy ciagle na extesterkach! Cieszę się, że maluch ma się dobrze
Izape cudne te ciuszki szyjesz!!
Na Nowy Rok życzę wszystkim najważniejszego... niech się spełni Wasze największe marzenie. Zdrowia, spokoju i wytrwałości. I wspaniałej zabawy dzisiaj -
nick nieaktualnyMąż i szwagier zajmują się dziećmi na takir wesela to ja moge chodzić całusy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 08:52
Fozzie Bear, KateHawke, Kaczorka, Malgonia, Aga9090, Lunaris, pilik, Izape_91, Yoselyn82, Bunia86, Lusesita, JustynaG, blue00, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Cabrara to wpadaj do mnie. Mam wielkie pudlo ktore trzymalam na ciaze kolejna i tak stoi i kurz zbiera.
Co do plamien to moga byc pozabiegowe a moga byc tez implantacyjne. Ostatnio dziewczyna na miesiecznych miala 12dpo jednocyfrowa bete, a z ciaza jest ok wiec chyba te implantacje po 10dpo nie sa niemozliwe (nasz Nika chyba tez miala pozniejsza). Jak Ci sie skonczy dupek to siknij jeszcze tak dla pewnosci.
Ja sie zaglebiam teraz w naprotechnologiczne metody wyznaczania lini podstawowych temperatur i docjodze do wniosku, ze rzeczywiscie w miesiacu gdzie wyhezdzalam, chorowalam itp to ciezkie bedzie. Przed owulacja (ta ktora ja sobie bolej jajnikow i testem owu wyznaczylam) temperatury mialam wyjatkowo niskie. Skoro teraz oscyluja kolo 36.5 a wczesniej 36.3 to moze taki ten miesiac ma byc. Proga i tak sprawdze w srode ale poki co nie bede zadreczac meza. -
Hej Dinki!
Wszystkie skacowane? śpicie? jak tam się udał Sylwester?
Bunia dobrze Cię czytać jak się masz? -
A w ogóle to wpadam tu z życzeniami na nowy rok:
życzę Wam spełnienia marzeń o macierzyństwie i domu pełnym śmiechu (to oczywiście za jakiś czas, bo najpierw to jest dom pełen kupy i wrzasku). Żeby Wam życie szybko wynagrodziło wszystwkie rozczarowania i żebyście mogły codziennie patrzeć na swój mały cud z zachwytem, że macie więcej niż śmiałyścis oczekiwać. Żeby każda jedna opijała kolejnego sylwestra wyłącznie truskawkowym Piccolo ze względu na ciążę lub karmienie.
Trzymamy za Was kciuki:
Frez - cudna jesteś! Szczena opada. Ale żeby nie było, mądrością i zyczliwością jeszcze bardziej mi imponujesz
Bunia - dobrze Cię czytać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 10:33
Cheresta, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Frez super wygladasz i jaka sliczna figura!
Bunia dobrze ze wrocilasMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Nika Twoja malutka jest cudna sama bylam takich wlochatym noworodkiem, co uratowalo mnie przed podmianka w szpitalu (to nie te czasy kiedy dzieci byly z mamusiami). Zawsze jak patrze na Twojego wlochacza albo Lamkowego to sie wzruszam.
A oto moja sałatka. Nue wyglądała moze jak oryginał i troche roznila sie w smaku (dopiero rano przypomnialam sobie, ze ziol nie dodalam), ale i tak byla smaczna.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bda8ce54e761.jpg
Co do alko to ja tylko kieliszek wina i troche szampana bo przeciez w ciazy jestemStaraczkaNika, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Diewczyny dziękuję że pytacie Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie tu znowu
My wróciliśmy do starań w sierpniu, w momencie kiedy ja już doszam do siebie i jakoś sobie to wszytsko poukładałam w głowie.
W sierpniu miałam HSG - diagnoza - oba jajowody niedrożne. Oczywiscie kolejne załamanie. Lekarz zalecił powtorkę AMH, jeśli będzie ok to laparoskopia, jeśli nie to in vitro. Wyszło ok 3,5 więc zdecydowaliśmy się na laparo, które miałam początkiem listopada, i tu cud - oba jajowody drożne, poza tym wszystko w porządku Do starań wróciliśmy w 2 cyklu po laparo i w 2 dzień świąt wysikałam 2 kreskę, wieczorem ale tak cienką, że sama ją ledwo widziałam ( emek oczywiście nie widział )
Na drug dzień beta 12, dwa dni póniej 35. Jutro robię jeszcze raz. Testy już są ciemniejsze, ale ja oczywiście mam stres, że za jasne, że kreska pojawia się jakoś tak późno a nie od razu.. Ale modlę się cały czas i mam nadzeję że tym razem będzie dobrze.
W ogóle to emek powtórzył badanie nasienia - szału nie ma, częśc wyników dużo gorszych niż było, także ja jestem w szoku jak to się dzieje, że nam sie udaje mimo tak kiepskich parametrów.
A jak Wasze imprezy sylwestrowe ? Udane? Odsypiacie?
Yoselyn82, Aga9090, KateHawke, Siwulec, StaraczkaNika, Lunaris, JustynaG, pilik, Anna Stesia, Emiilka, by7mistake lubią tę wiadomość
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
A i tak dodam jeszcze że podglądałam równiez Ex testerki i gratuluję wszystkim pięknych, cudownych i uroczych dzieciaczków! Niesamowite ile z nas jest już rozpakowanych lub oczekujących w kolejce
KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Bun7a wspaniale wieści. Z calego serca Ci gratuluje i trzymam kciuki z calych sil za pozytywne zakonczenia. Jak sama widzisz po ex-testerkach w koncu sie udaje
Frez cala zezarlam ;p juz nic potem nie wcislam, a teraz mam prawie 3 kg kaczke do upieczenia.. chyba na 3 Kroli bedziemy ja jeszcze jesc :pWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 11:03
Bunia86 lubi tę wiadomość