Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nastroje takie sobie... Ale nie tylko przez starania, ogólnie coś w rodzinie bliższej i dalszej nerwowo, jakieś kłótnie (dziś nawet z mamą się spięłam, choć po godzinie już było dobrze:)), M. też mi dziś wadzi w domu. Do tego cykl bezowulacyjny i też mam dość.
Na Sylwestra jedziemy za Kraków do znajomych, będziemy tylko w czwórkę. Robię masę pysznego jedzenia, bierzemy whisky i żegnamy ten dziwny dla mnie rok. Dziwny, bo z jednej strony piękny za sprawą egzaminu, smutny zaś z powodu starań.
Na pocieszenie dorwałam w Lidlu kurtkę puchową pikowaną (taką raczej przejściówkę) przecenioną z 79 na 14.99! Będzie w sam raz w sytuacjach, gdy trzeba wyskoczyć po szybkie zakupy czy załatwić coś niezobowiązującego
P.S. Widzę, że otwarłam stronę 666. No pasuje do mnie jak - nomen omen- diabli
P.S.2. Oglądam skoki, piję prosecco i zastanawiam się jak ja tu cokolwiek podgotuję na jutro taka wstawiona Za to jest mi błogo i dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 17:11
Izape_91, Lunaris, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset Ty diablicooooo!!!!!!
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyPrzepraszam dziewczyny, że tak mnie mało, ale czytam na bieżąco. Walczę z zapaleniem piersi i zastojem w jednej, mam guza na niej o średnicy 5cm, twardy i boli jak diabli, moje sposoby nie pomagają i nie wiem czy się nie obejdzie bez wizyty gdzieś u lekarza, nie wiem. Do tego rozhisteryzowany Tymek, Adam ma kupę pracy, jutro wesele a ja złamałam do tego paznokieć, mam nic nienaszykowane, makijaż na 9, ślub o 15 a "w między czasie" Ksiądz po kolędzie. Jakby tego było mało to znów migrena mnie dopada, ale próbuje zdusić ją w zarodku.
Postaram się Wam wrzucić fotkę na przeprosiny jutro;)
Ps. Wczoraj mieliśmy gości i kumpel opowiadał, że jego siostra miała dużą endomende, jej gin mówił, że już więcej nic nie może zrobić. Trafiła do naturopaty i pije jakieś zioła, ściąga je z Rosji ponoć dość drogo bo miesięcznie i 300zl na to wydaje, ale po 3msc tej kuracji okazało się, że ta menda zmniejszyła się o połowę! Jej gin chciał namiary na tego gościa żeby zaprosić go na jakies sympozjum, bo jak pracuje z tym x lat tak jeszcze takich efektów nie widział.Malgonia lubi tę wiadomość
-
Frez ja jedyne co wiem, to ze piersi sie kapusta oklada. Sle czy to na to, czy co innego to jst dla mnie wiedza tajemna.
Jedyne co moge to trzymac kciuki zebys sie jutro dobrze bawila i choc troche odpoczela.
Moze masz jakas kolezanke, kuzynke czy kogos kto by bez komentarzy zajal sie czasem choc Florkiem.
Sciskam Cie bardzo mocno. -
Frez, tu masz wskazówki:
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/zatkane-ujscie-kanalika-mlekowego-zastoj-zapalenie-piersi-ropien/
Przede wszystkim jedz ibuprom (400 mg co 8 godzin), do tego przed każdym karmieniem marsz pod gorący prysznic i tak z 5-10 minut polewaj wodą pierś. Możesz ją delikatnie opukiwać. Sprawdź, czy nie masz na sutku białego punkciku. Po karmieniu przykładaj zimny okład. Często przystawiaj małego do tej piersi.
Ps. Przepraszam, dziewczyny, że tak bez ostrzeżenia wpadłam na wątek, ale na zastój jest tylko jeden sposób, inaczej za chwilę będzie zapalenie i antybiotyk.
Ps2. Małgonia, skoro już tu jestem czy mogłabys się podzielić przepisem na sałatke wietnamską? Pewnie nie zrobię, ale poślinię się do ekranu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:49
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Ps. Przepraszam, dziewczyny, że tak bez ostrzeżenia wpadłam na wątek, ale na zastój jest tylko jeden sposób, inaczej za chwilę będzie zapalenie i antybiotyk.
Łojezu, nie przepraszaj, tylko wpadaj jak najczęściej!
U mnie sałatki na sylwestra też są "in progress", ale żadna nie brzmi tak egzotycznie jak wietnamska
Aczkolwiek pod alkohol siądą idealnie
Anna Stesia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyDzięki Skrabie! Wszystko to robię, nawet mam miskę z ciepłą wodą przed kp i sobie moczę tego cyca, ale zastój jest jakieś 5palcow nad brodawką i ni cholery Florek nie daje rady tego ściągnąć. Właśnie przedwczoraj i wczoraj miałam temp i ogólnie samopoczucie jak na grype, ale po pilnowaniu brania ibuprofenu mnie temp puściła, a no i zszedł mi zastój w drugiej piersi to może to było to... Już się kontaktowałam z cdl i kazała mi kupić lecytynę, z tym że tu u mnie to nie wiem gdzie to znajdę. A jak to nie podziała to mała dawka oxy, z tym że ja nie mam wtyków w szpitalu nigdzie, a nie uśmiecha mi się jechać sama do Wawy po nowym roku, z dwójką dzieci w tym ze zbuntowanym dwulatkiem....
Namawiałam męża żeby mi ściągnął, ale nie chce się nawet zbliżać do tego, także no.... Walczę dalejAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Frezyjciada- Tymka wyślij kurierem w przeciwnym kierunku, czyli do Krakowa, a sama najwyżej jedź do Warszawy. Ciocia reset mu tu jakoś znajdzie zajęcie (z mojego doświadczenia wynika, że bunt jest znacznie mniejszy, gdy takie ciocie jak ja zaczynają rozpieszczać i pozwalać na wszystko;)).
Malgonia lubi tę wiadomość
https://www.google.com/amp/s/pyzamadeinpoland.pl/2017/08/bun-bo-nam-bo-przepis-wietnamski/amp/
Jak bym napisala ze tobie byn bo nam bo to dopiero by egzotycznie zabrzmialo
My z malzem to lubimy takie rzeczy. Dlugo bylo tak, ze w nocy o polnocy powiedzialabym jak zrobic zielone curry a nie wiedzialam jak dobrze schabowe opanierowac :p
Tak czy siak powodzenia jesli sie zdecydujesz zrobic
No i z tego co pamietam to mialbyc watek staraniowo extesterkowy a wszyscy nas tu przepraszaja
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Frez, wspołczuję zastoju, wdrażaj rady AnnaStesi i oby szybko poprawa byla.
A co do opowieści Waszego kolegi, jedna rzecz mi się kupy nie trzyma - czy to nie jest czasem tak, że skalę endomendy można ocenić tylko na podstawie laparo? Chyba że ta siostra miała robioną laparo po tej ziolowej kuracji.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Cabrera, ja wogole od kilku miesięcy to mam w cyklach tak, ze na cztery dni przed miesiączka już mi się pojawia plamienie chociaż biore dupka i nie wiem o co chodzi. Niby właśnie dupek powinien na to pomoc ale jakoś dziwnie jest, bo te plamienia mam:/
-
frezyjciada wrote:Dzięki Skrabie! Wszystko to robię, nawet mam miskę z ciepłą wodą przed kp i sobie moczę tego cyca, ale zastój jest jakieś 5palcow nad brodawką i ni cholery Florek nie daje rady tego ściągnąć. Właśnie przedwczoraj i wczoraj miałam temp i ogólnie samopoczucie jak na grype, ale po pilnowaniu brania ibuprofenu mnie temp puściła, a no i zszedł mi zastój w drugiej piersi to może to było to... Już się kontaktowałam z cdl i kazała mi kupić lecytynę, z tym że tu u mnie to nie wiem gdzie to znajdę. A jak to nie podziała to mała dawka oxy, z tym że ja nie mam wtyków w szpitalu nigdzie, a nie uśmiecha mi się jechać sama do Wawy po nowym roku, z dwójką dzieci w tym ze zbuntowanym dwulatkiem....
Namawiałam męża żeby mi ściągnął, ale nie chce się nawet zbliżać do tego, także no.... Walczę dalej
U mnie oxy przy zapaleniu nic nie dała. Lecytyna wspomagająco, nie wiem, skąd jesteś, ale najlepsza jest ta:
https://www.aptekagemini.pl/olimp-gold-lecytyna-60-kapsulek.html
Miska z ciepłą wodą chyba słabo będzie działała, chodzi o trzymanie temperatury, trzeba trochę dłużej i to w miejscu, w którym masz zastój, dlatego przysznic jest najlepszy. Z tego, co piszesz zastój jest wysoko i chyba trudno tak się ułozyć, żeby włozyć całą pierś z zastojem do miski. No i na pociechę dodam, że u mnie zastoje "schodzą" 3-4 dni. Gdy już nie mam silnych zgrubień czy stanu podgorączkowego to stosuję głównie przystawianie i ogrzewanie przed przystawieniem.
No i najważniejsze - zastój to pierwszy sygnał alarmowy, że mama jest zmęczona. -
Malgonia wrote:https://www.google.com/amp/s/pyzamadeinpoland.pl/2017/08/bun-bo-nam-bo-przepis-wietnamski/amp/
Jak bym napisala ze tobie byn bo nam bo to dopiero by egzotycznie zabrzmialo
My z malzem to lubimy takie rzeczy. Dlugo bylo tak, ze w nocy o polnocy powiedzialabym jak zrobic zielone curry a nie wiedzialam jak dobrze schabowe opanierowac :p
Tak czy siak powodzenia jesli sie zdecydujesz zrobic
No i z tego co pamietam to mialbyc watek staraniowo extesterkowy a wszyscy nas tu przepraszaja
Om nom nom! Uwielbiam takie jedzenie! Dzięki!Malgonia lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Om nom nom! Uwielbiam takie jedzenie! Dzięki!
To zapraszam. Jak znam siebie z planowanych dwoch porcji wyjdzie 7
I zerknijcie Dinusie kto sie pojawil na grudniowym watku podpowiem na 170 stronieAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Frez pozwolę się wtrącić jako weteranka guzowatych cycków rozgrzanie piersi przed karmieniem jest kluczowe. Gorący prysznic 10 minut na sama pierś, aż będzie czerwona a Ty się zlejesz potem. Po karmieniu koniecznie chłodzenie okładami lub kapustą. Dobrym trikiem jest też szczoteczka elektryczna i masowanie ją guza podczas prysznica.
Dziewczyny chciałabym Wam wszystkim życzyć, aby rok 2019 był 100 razy lepszy od 2018, abyście spełniły swoje marzenia o dwóch kreseczkach, serduszku, pięknie rozwijającej się fasolce. Kibicuję Wam wszystkim najmocniej jak się da. Buziaki!Malgonia, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Cześć i czołem
Wpadłam z rana zanim wpadniecie w wir szykowania przekąsek i kreacji na wieczór
Kobitki, życzę Wam dobrego nowego roku !!! Niech będzie łaskawszy od mijającego, zdrówka dla Was i Waszych rodzin no i przedewszystkim spełnienia tego najważniejszego marzenia :* :* :*
A dziś bawcie się dobrze na każdy z możliwych sposobówMalgonia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny niech w końcu w Nowym Roku przestanie się Nam marzyć, a zacznie dziać!
wszystkim Wam życzę w tym Nowym, 2019 roku, nadprogramowych kilogramów - ale tylko tych, które po kilku miesiącach będą wołać do Was "mamo"!
A my - tym czasem - spinamy dupe i czekamy na 2019! Całujemy Was we troje! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:34
Malgonia lubi tę wiadomość
-
I kolejny rok za nami. Dla jednych był pewnie tym najszczęśliwszym, dla innych niekoniecznie. Oby 2019 przyniósł samą radość dla wszystkich. Niechaj nasze mamuśki się wysypiają, brzuchate maja lekkie i szybkie porody, a te które ciągle na dwie kreski czekają niech je jak najszybciej zobaczą.
A dziś wszystkie bawcie się dobrze, ja już picolo w pracy piłam i nie jest to taka zła opcjaSiwulec, Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyObiecane na szybkości, postaram się wrzucić coś z wesela w kiecce buziaki piękne moje! Obyście kolejny sylwester świętowały jako najlepszy w życiu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 18:02
Malgonia, Siwulec, reset, Izape_91, Lunaris, Cheresta, Yoselyn82, Fozzie Bear, Cabrera, summer86, JustynaG, blue00, KateHawke, Kaczorka, bazylkove lubią tę wiadomość
-
Frez - wyglądasz obłędnie !!!! Kiecka już nie będzie miała większego znaczenia udanej zabawy