Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje Dinusie życzę wam na te święta przedrostka Ex w nazwie, życzę ostatnich świąt w Duo a kolejnych w trio lub więcej. Życzę poza tym żeby poszło w cycki a nie poopsko (swoją drogą podzielę się chętnie moimi zderzakami bo konkurują z tymi od dostawczaka) i wielkiego worka prezentów takich jakich pragniecie. Szczęśliwych świąt! <3

Malgonia, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dinusie zaciążenia kurde Nam życzę :), szybkiego i szczęśliwego. Buziaki kochane ❤️

Malgonia, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie! Wszystkiego najlepszego z okazji tych Świat Bożego Narodzenia dla Was i Waszych rodzin. Niech będą to święta pełne m i los i, radości, uśmiechów, wzajemnego szacunku. I zrozumienia! I pamiętajmy! Najlepsze prezenty ukryte są w sercach :)

Ja od wczoraj wieczora zaliczyłam 3szpitale, a dzisiaj miałam zabieg nacięcia ropnia gruczołu Bartholina. Już nie mogłam normalnie siedzieć ani chodzić... Bolalo niemiłosiernie, a jak lekarka zaczęła mnie badać to myślałam że się pobecze. Przyszłam rano przyjęli mnie na oddział o 9:30 zabieg. Uspili mnie, zrobili co trzeba, podali ketonalu antybiotyk i już wracam do domu. Niestety nie ppdjem na wigilii ale sobie odbije heh :) mam nadzieję że jak przeciwbólowe zejda to nie umrę..

Co do moich bliźniaków, to niestety nic z tego. Lekarka na usg powiedziała że chyba ovi nie zadziałało. Potem powiedziała że może jeden pękł ale nie jest pewna, a to dlatego że był płyn w zatoce. No nic, nowy rok dopiero się zaczyna..

Lunaris lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Izape aż sobie musiałam wygooglać co to takiego... Współczuję nieplanowanego pobytu w szpitalu. Mam nadzieję że szybko sobie powetujesz brak smakołyków świątecznych.
    A z jednej komórki bliźniaki też powstają także wiesz... Tego ci życzę najmocniej!

Izape_91 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape- zdrówka !! mam nadzieję,żę szybko dojdziesz do siebie. i zyczę żeby się jednak okazało,że ovi zadziałało! buuziaki

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo Iza ale dzień :( Wracaj szybko do zdrowia, lajk oczywiście za życzenia.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, zdrówka!

Ja też dołączam sie do życzeń, a napisze krótko: Spełnienia marzeń :)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu.... Iza wracaj szybko do pełni sił! Biedaku, wypoczywaj

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, współczuję z całego serca! To paskudztwo boli jak nieszczęście. Też kiedyś miałam tylko jako że jestem panikara to gdy tylko wyczulam guzek pod prysznicem poleciała do lekarza i udało się antybiotykiem powstrzymać dziada. Nie zazdroszczę, że musiałaś przejść zabieg. Dużo zdrówka!

Dziewczyny kochane, a Wam na święta spokoju i miłości! <3

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza współczuje wizyty w szpitalu i tego bólu. Trzymaj się dzielnie!

U mnie dziś pierwszy dzień cyklu, czyli czerwone święta ;) ale nie ma tego złego, w piątek jedziemy do Bociana i zaczynamy stymulację do crio :) W tym roku udało mi się nie rozkleić przy składaniu życzeń i przy śpiewaniu kolęd.

A jak u Was dziewczyny? Był Mikołaj? ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:) już jest dobrze, trochę ciągną szwy, ale normalnie spędzam czas z rodzinką :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha u mnie prezenty jeszcze leżą pod choinką bo syn nie zauważył a my codziennie u kogoś. Nie ma czasu ale jutro to już trzeba bo święta się kończą :P

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka wazne ze jest już lepiej. <3

Ja dzisiaj mam u siebie gości, ogólnie ledwo co żyje dla mnie za szybkie obroty. Ale jak zaraz hukne na męża to cala ulica sie obudzi. Lord oczywiście sobie leży, a ja mam zapier....

A jak u Was mija czas z rodzinką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piękne, jestem podczytuje, ale mam zjazd totalny fizyczny i psychiczny-Tymek daje do wiwatu, a ja już nie wiem co robić o gdzie się z nim udać, nie chcę Wam tu smęcić. Dajcie znać jak żyjecie po świętach! Czekam na zdjęciowy spam ;)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez chcialam bym Ci jakos pomoc, ale jedyne co moge to wyslac cieple mysli.

Ja chora :/ nie poszlam dzis do pracy i leze pod kolderka. Mam nadzieje, ze to chorobsko nie zaszkodzi mojej fasolce, bo przeciez tym razem to musialo sie udac ;)

Milego dnia dinki.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, my tu tylko możemy się domyślać, jak wygląda bunt dwulatka, ale mam nadzieję, że szybko się u Was poprawi :)

Ja się melduję z pracy :/

Ps. 9 dni po ovi na facelle bladzioch i plamienie. Czekam, czy ten bladzioch zniknie do Sylwestra ;)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera co prawda testy po ovi to potrafily tu nie raz namieszac, ale plamienie 9dpo to dobry znak :)
    Planiujesz jeszcze przed sylwestrem sikac?

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera oby ten bladzioch został z Wami na zawsze! Tak bardzo bym chciała żeby w końcu wszystkie z Was miały te bobasy przy sobie... Jest mi dziś bardzo źle, czuje że to coś więcej niż zmęczenie, boje się samej siebie i swoich myśli, muszę chyba kupić jakąś melisę, bądź coś silniejszego uspokajającego... Bo mi pikawa wysiądzie z tych nerwów, żalu, wzruszenia itd

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez mam nadzieję że to tylko gorszy dzień u Tymka i jutro będzie lepiej ;)
    Iza współczuję przeżyć przed świętami, dużo zdrówka i żeby dziadostwo już nigdy nie wróciło
    My mieliśmy pracowite święta B) owulak był pozytywny w piątek i sobotę, potem niedziela i poniedziałek też wyraźne kreski i już więcej nie robiłam testów tylko na spontana działamy. Co prawda nie robiłam usg więc nie mam pewności czy ten pęcherzyk był, ale jeśli był to musieliśmy trafić w termin. Tylko czy to wystarczy? Zobaczymy, a może na 3 Króli będę powtarzać 3 razy test z niedowierzania :D
    Aha i jutro wizyta u W, może coś w usg nam podpowie czy owu była czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 11:01

Malgonia, Izape_91, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, to rzeczywiście pracowite Święta mieliście ;)

A ja tylko chciałam sprawdzić, czy ovi jeszcze się utrzymuje. Może siknę jutro czy pojutrze (żeby sprawdzić, czy mogę się napić lapmki szampana z czystym sumieniem).

Frez, pamiętaj, że jakby co, to my tu jesteśmy...także pisz śmiało jeśli masz potrzebę...

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ