Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tu liczę na dalszy ciąg zielonej fali (jest kilka szans ), wierzę że te nasze wymęczone brzuchy z nami zostaną , nie stresujmy się!
Tak, brat dał wczoraj receptę i wieczorem wzięłam dupka do połykania. Wczoraj 2 tabletki na raz a teraz będę brała 2x1 dziennie. Chociaż mówił, że jakbym miala jakieś mega słabe wzrosty to żeby nie brać na siłę tylko iść do gina sprawdzić, czy w dobrym miejscu się zagnieździło
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ale samym wynikiem by się nie przejmował, jest w normie - jest ok . W ogóle to od wczoraj już nie plamię. To plamienie to też takie minimalne było ale identyczne jak przed okresem - ze 3 razy dziennie na papierze jakieś takie zabarwione trochę na brązowo albo różowo śluzy. Może to faktycznie ta legendarna implementacja dopiero była ;P Na to liczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 12:30
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
Róbcie dziewczyny. Im wyższa beta tym bardziej zaraża
A za dwa tygodnie to Wy wpadniecie z takimi pięknymi zdjęciami małych kropeczkównowa na dzielni, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Nowa, brawo dla Brata, mądry Człowiek
Edit. to co, jutro powtarzamy ??
Noo, chyba trzeba ;PCabrera lubi tę wiadomość
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87b1c7d96117.png
Chyba nie najgorzej?
FSH jest boskie
Nie wiem tylko co z estradiolem czy nie powinien byc nizszy. Mam nadzieje, ze tych cholerstw juz nie ma w jajnikach. -
Bociek jak nas podczytujesz to daj znać jak tam dzisiaj
Mi eMek powiedział że mnie ten jeden czy dwa dni nie zbawi, więc raczej nie siuram rano na testa
P.S. Małgonia chyba ok, ale wiesz ja to się znam tyle co nic w porównaniu z dziewczynami, może któraś coś podpowie
P.S.2 Chyba idzie @Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 20:36
Malgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malgonia wrote:Ja o już nie mogę się tych kolejnych serduszek doczekać niby te koniczynki też są fajne, ale umówmy się.. serduszko to serduszko.
Siwulcowy Borysek jest już na tym świecie. Sama słodycz.
Czasem jak patrze na takie maluszki to się zastanawiam, czy ja będę dobra mama dla takiego szkraba, bo już tak bardzo go pragnę, ze mu chwili spokoju nie dam
Małgonia, to oznacza, że będziesz najlepszą mamą! Maluchy wcale nie chcą, żeby im dawać spokój! Mój ma już z tyłu głowy wycałowaną tonsurę Całuję póki mogę, potem będzie "mamo, weźże"
Reset, moja teoria jest taka, że narty za bardzo się kojarzą z bielą. Dlatego musisz zmienić aktywność, bo ja wiem... może boks? Tam trochę czerwonych kresek jest. Ale jednocześnie leje się krew, to nie bardzo... To może rzut oszczepem? żeby w końcu odpowiedni plemnik rzucił się na jajo?
Ps. Małgonia, TSH, FT3 i FT4 książkowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:38
Cheresta, Malgonia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Cheresta, jestem!
torbiel jest krwotoczna i pomału się wchłania! A nowa d dr jest MEGA! ustawiła suple, leki i zleciła dietę. I chyba u niej trochę zostanę. Zaleciła mi suple z metylami mimo że nie mam mutacji (mega drogie, sprowadzane z USA ). Plus acard, heparyna 0.6 , encorton i meta 3x500, Wit E. Ale heparyna plus encorton dopiero przy iui. No i dieta bezglutenowa i bezmleczna mimo że nie ma wskazań. Bo już jej się zdarzało że mimo wszystko to właśnie taka dieta pomogła. A na ivf nie rzucać się od razu po iui (bo mamy podejść do 1 jak się torbiel wchłonie) tylko ona mnie spokojnie przygotuje. Tego potrzebowałam!
A z dobrych njusów dnia dzisiejszego mam endo ok 10-11 mm! A jestem chyba jakies 4-5 dpo!
I njus nr dwa - przeszłam dwa pierwsze etapy rozmowy rekrutacyjnej do pracy życia! Jeszcze tylko jeden!
Bazylku, cudny Kropuś!
Cabrera, Nowa, czekam na piękne powtórki bet!
Cheresta, tulę! A może jednak nie przyjdzie?
Małgonia, estradiol dobry! Nawet bardzo! Ale FSH i LH trochę niskie... Ale poza tym jest git!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:45
Cabrera, Anna Stesia, nowa na dzielni, Malgonia, bazylkove, Lunaris, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bociek super że się wchłania powiem Ci że masz takie combo z lekami i suplami że głowa mała ! To nie jest ta doktor od IUI na Karowej?
Trzymam kciuki za nową pracę
Powiem Wam, że już miałam takie skurcze ze myślałam że mnie zaleje w ciągu godziny, ale o dziwo jest suchoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 23:13
-
nick nieaktualnyBocianiatko, dobrze Cię widzieć i dobrze, ze jest lepiej, no i bardzo dobrze, ze jest plan działania i czujesz się dobrze zaopiekowana
Trzymam kciuki tez i za ostatni etap do pracy życia!
Ps. Ja od ostatniej laparo jestem bez laktozy i ograniczam gluten -
nick nieaktualnyBociek u mnie z podobnym zestawem się udało.
- witamina D
- acard
- suple metylowe
- meta
- bez laktozy, glutenu i z niskim IG.
Dieta pomogła w zrzuceniu 5kg bo miałam oponkę (bez ćwiczeń). Do tego przy tym jedzeniu unormowało mi się TSH (nie mam tarczycy i lecę na letroxie).
Polecam udać się też do dietetyka. Pomoże z jadlospisem. Największy minus, to ciężko kupić cokolwiek co nie ma laktozy i glutenu 2w1.
Ja dodatkowo mam nietolerancję laktozy. Do glutenu wróciłam i TSH mimo leków skacze. Ostatnio miałam 15! Ale nie potrafię teraz żyć z tą dietą. Na pewno przy kolejnych staraniach zastosuję.
Mi dietetyczka zasugerowała, że niektóre warzywa również wpływają na TSH. A jadłam je bardzo często.
Mimo wszystko zgadzam się z tą Twoją lekarką. Ta dieta bardzo dużo pomaga. Jestem jej przykładem. Zaszłam w drugim cyklu z dietą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 02:40
-
Bocku super, ze to tak idzie do przodu. W kpncu jakies pozytywne wiesci. Mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziesz na diecie ciazowej sama jestem ciekawa tych Twoich supli
A czemu uwazasz ze fsh i lh za niskie? Tzn lh zeczywiscie nie jest wysoko, ale ja bardziej sie balam, ze fsh bedzie juz kolo 10. Jakos tak mi sie kojarzy, ze nawet u emka sie W cieszyl, ze ma niskie fsh to znaczy ze produkcja gamet powinna przebiegac prawidlowo. Bede sie teraz doszkalac caly dzien
Myslisz, ze przy tym estradiolu jest szansa, ze te torbiele sie powchlanialy?
Cabrera i Nowa kciukam mocno za bety. Jsk sie w ogole czujecie? Kropki daja znac o sobie?
Anna Stesia dziekuke :*
Cheresta wlaczylas moj ciazowy radar ale bym chciala zebys wysikala te dwie kreskiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:41
-
nick nieaktualny
-
A dziekuje, pomalu do przodu. Remont robi mi firma wujka, a wiadomo jak jest z rodzina.. no ale w sumie to szybciej idzie niz zakladalam. Mysle ze do konca nastepnego tygodnia bedzie stan deweloperski osiagniety i sie zaczna przyjemniejsze prace
A jak chlopaki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:58
-
Nie sikalam bo mam pietra trochę no i tak naprawdę mam czas. Nie mogę powiedzieć że @ się spóźnia bo jestem 11dpo i 4 dzień bez luteiny. Chociaż w poprzednim cyklu owu była też 20 dc i cykl trwał 30 dni, gdybym miała równe cykle to dziś powinnam dostać @. Tylko że oczywiście nie mam równych i poprzedni cykl był z laparo
-
nick nieaktualnyTymek od nowa gil i kaszel tragiczny, mąż od nowa umierający=zatkany nos i GORĄCZKA 37°. Florian chyba szykuje na mnie zęby, bo ślini się okrutnie i wszystko co włoży do paszczy to szarpie, włącznie z moimi cyckami.
Cheresta sikaj! Jak nie będziesz sikać to nikt za Ciebie tych dwóch kresek nie wysiura.Malgonia lubi tę wiadomość
-
Małgonia ja się super nje znam ale wydaje mi się ze takie fsh idealne
U mnie chyba jest dobrze, próg podszedł do 15, beta 388Malgonia, Cabrera, Kingulla, Yoselyn82, frezyjciada, Bocianiątko, by7mistake, Kotowa, Aga9090, Kaczorka, Bunia86, summer86, blue00, Anna Stesia, Achia, Lunaris, Meśka, Morusek lubią tę wiadomość
Lubie za motywowanie Cheresty.
No to widze ze masz maly armagedon w domu. Obys sie jeszcze Ty nie rozlozyla zdrowka dla Was wszystkim w takim razie. Jeszcze tylko ze 3 zmiany pogody i przesilenie i bedzie wiosna
Nowa cudowne wiesci. Pieknie sie to uklada. A powiedz Ty na luteinie czy na dupku? Tak czy siak to progesteron rosnie i dzidzius tez rosnie. jupiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 13:44