SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dla mnie ciemnieje :) a jak plamienie? po nocy jakaś różnica?

Od wczoraj - poza tym jednym razem - nie było nic (uffff....!). Dzisiaj nie wychodzę z domu, tylko się obijam :)
    Ten tydzień mam jeszcze w pracy nieco szalony, ale jak będzie jakoś źle, to najwyżej wezmę pracę do domu do łóżka.

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, postaraj się odpoczywać...jeszcze chora jesteś do tego. Jak masz możliwość to weź prace do domu...
    Tak jak mi dziewczyny pisały: jeszcze zdążysz w życiu popracować, a teraz trzeba dać optymalne szanse temu Maleństwu :)

• reset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Reset, postaraj się odpoczywać...jeszcze chora jesteś do tego. Jak masz możliwość to weź prace do domu...
    Tak jak mi dziewczyny pisały: jeszcze zdążysz w życiu popracować, a teraz trzeba dać optymalne szanse temu Maleństwu :)

Akurat mam tak, że ten tydzień zarządzam kancelarią, bo urlopy i jestem jedynym radcą na pokładzie. Ale poza spotkaniami, które muszę odbyć to pracę mogę brać do domu, więc jak coś to będę chodzić na ok. 4 godziny, a reszta z łóżka.
    Inna sprawa, że jakieś zajęcie się przyda, inaczej wykończę to dziecko nerwowo ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błogosławionej niedzieli <3

Malgonia, Cheresta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwy...z swojego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, ze przez najbliższe 4 tygodnie nie będzie lepiej ;)

Apogeum było przed wizyta serduszkową (wskakując na kozetkę myślałam, ze moje serce wyskoczy);)

Teraz od dwóch dni mam jakieś czarne myśli, ale już przestałam o nich mówić, bo wszyscy tylko wtedy na mnie wręcz krzyczą, ze przecież „muszę być dobrej myśli” i ze „wszystko będzie dobrze” - ciekawe skąd oni to wiedza :/??

Ps. Może po prenatalnych będzie ciut lepiej???

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera dobrze Cie rozumiem. Pewnie sama nie powiem o ciazy do 12 tygodnia, zeby nie sluchac, ze wszystko bedzie dobrze ;) ale u Ciebie bedzie :)

Reset kciuki za bete. Oby Cie w koncu uspokoila na dluzej :)

Cabrera lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Cabrera dobrze Cie rozumiem. Pewnie sama nie powiem o ciazy do 12 tygodnia, zeby nie sluchac, ze wszystko bedzie dobrze ;) ale u Ciebie bedzie :)

Reset kciuki za bete. Oby Cie w koncu uspokoila na dluzej :)

My powiedzieliśmy tylko Rodzicom (bo podobnie jak Reset oboje jesteśmy w bardzo bliskich relacjach (szczególnie od czasu jak moja mama poważnie chorowała i długo wychodziła na prosta-właściwie dalej wychodzi, ale jest juz o niebo lepiej :)) i Rodzeństwu. Były łzy szczęścia i radość :)

Ale reszta dowie się zdecydowanie później, o ile wszystko będzie dobrze...

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrerka u nas się już rozniosło i nie czułam się dobrze z ukrywaniem ale gratulacji tez nie lubię jeszcze przyjmować. Niektóre objawy się pojawiają (nawet minimalnie wypchnęło mi brzuch) ale tez dużo zaczyna odpuszczać o dobija mnie myśl ze nie mam żadnego dowodu ze ten maluch tam jest i wszystko z nim ok. Kurde nie sądziłam ze te długie niepowodzenia tak się potrafią wryć w psychikę, mam tez nadzieje ze po 12 tygodniu jak dziecko będzie już większe poczujemy się bezpieczniej :)

A widziałaś Cabrera na fioletowej ten kalkulator który wylicza w procentach na ile % będzie dobrze w danym dniu ciąży? :D optymistyczna rzecz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 11:49

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam znalezc taki kalkulator, bo mi ktoras z dziewczyn podeslala jak sie stresowalam. Fajnie, ze teraz jest pod reka :)
    Szkoda, ze nie ma takiego na ile % zajdziewa w ciaze ;)

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, widziałam, wczoraj pokazywało mi, ze na 95% będzie dobrze :)

No nic, czekam na jutro, kolejna wizytę tez „wymuszę” za dwa tygodnie, a za jakieś 3,5 tygodnia będą prenatalne :)

Wysłany: 3 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro, tez muszę jakoś się wbić na dodatkowa wizytę ;). Krew i mocz wyszły dobrze cholera :P ;)

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • reset Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem znów miałam brązowe plamienia, więc żeby się uspokoić przed beta, sikalam i dzisiaj. Od lewej 11 dpo,12 dpo i dziś 13 dpo:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d868a55e59.jpg

JustynaG, Kaczorka, Achia, frezyjciada, Lucia88, Kargo31, Yoselyn82, nowa na dzielni, Lunaris, Bunia86, Cheresta, Anaaa90, sliweczka92, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, super krecha, beta ładnie rośnie :)!!

A u mnie już ponad 2cm człowieka w brzuchu i serce jak dzwon <3
    Kolejna wizyta będzie za 3 tygodnie (bo doktorek na narty się wybiera :/) i to już będzie 11+5 i czas na prenatalne (juz portkami trzęsę). No i jako matka geriatryczna dostałam skierowanie na pappe za darmo ;)
    A oto bąbel (co prawda zdjęcia nie tak ładne jak o Bazylka, ale dla mnie i tak najcudowniejsze <3)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24d7f47487a8.jpg

Kargo31, reset, Aga9090, frezyjciada, Malgonia, by7mistake, JustynaG, Izape_91, Yoselyn82, nowa na dzielni, Lunaris, blue00, Cheresta, Achia, Meśka, Kaczorka, Morusek lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Cabrera, siedzę i ryczę w pracy przez Twoje zdjęcie!
    Za chwilę chyba rozważę L4 na psychiczne ogarnięcie sytuacji, bo czuję się jak wariatka! :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera <3 piękny maluszek!!! jak się czujesz?

Reset przyzwyczaj się do tej emocjonalności :P bo będzie Ci teraz dłuuuuuugo towarzyszyć! Tak! płakanie przy reklamie pampersów jest NORMALNE :D witajcie ciążowe hormony :D

Cabrera, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ale słodki człowiek :)
    pogłaskaj go od cioci :*

Reset pięknie ciemnieje kreseczka :) Czekam na wypasioną betę :)

age.png

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jak wirusowałyśmy przypinkę dla Cheresty
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15ca9ffcd2de.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b449d3e441da.jpg

Izape_91, reset, Yoselyn82, Cabrera, Malgonia, Lunaris, Kargo31, by7mistake, Bunia86, Cheresta, Aga9090, frezyjciada, Achia, Kaczorka, sliweczka92, Morusek lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja Ci mogę wysłać moja do zawirusowania :D

Cabrera cudowny maluszek ♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:42

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, jeszcze chwila i Ty ujrzysz takie cuda <3

Wysłany: 4 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, cudowny maluszek, ale zazdro! Ooooo, ciekawe czy mój też taki duży już!

Mi się w ogóle jakiś instynkt mamy dzika załącza, wczoraj byłam w kinie i kilkoro ludzi za mną kaszlało to miałam takiego agresora że bym im prawie wyrąbała za to kaszlenie bez zatykania ust w sąsiedztwie mojego brzucha :D. Jakieś instynkty ochronne się załączają.

Reset - jeszcze z "pół cyklu" i będziesz widziała też swojego okrucha! Ja stwierdzam oficjalnie że minimalnie uwypuklił mi się już brzuch :-o

Malgonia, JustynaG, Cabrera, Aga9090, Izape_91 lubią tę wiadomość

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ