Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris wrote:Dla mnie ciemnieje a jak plamienie? po nocy jakaś różnica?
Od wczoraj - poza tym jednym razem - nie było nic (uffff....!). Dzisiaj nie wychodzę z domu, tylko się obijam
Ten tydzień mam jeszcze w pracy nieco szalony, ale jak będzie jakoś źle, to najwyżej wezmę pracę do domu do łóżka.pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Reset, postaraj się odpoczywać...jeszcze chora jesteś do tego. Jak masz możliwość to weź prace do domu...
Tak jak mi dziewczyny pisały: jeszcze zdążysz w życiu popracować, a teraz trzeba dać optymalne szanse temu Maleństwu
Akurat mam tak, że ten tydzień zarządzam kancelarią, bo urlopy i jestem jedynym radcą na pokładzie. Ale poza spotkaniami, które muszę odbyć to pracę mogę brać do domu, więc jak coś to będę chodzić na ok. 4 godziny, a reszta z łóżka.
Inna sprawa, że jakieś zajęcie się przyda, inaczej wykończę to dziecko nerwowo
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNerwy...z swojego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, ze przez najbliższe 4 tygodnie nie będzie lepiej
Apogeum było przed wizyta serduszkową (wskakując na kozetkę myślałam, ze moje serce wyskoczy)
Teraz od dwóch dni mam jakieś czarne myśli, ale już przestałam o nich mówić, bo wszyscy tylko wtedy na mnie wręcz krzyczą, ze przecież „muszę być dobrej myśli” i ze „wszystko będzie dobrze” - ciekawe skąd oni to wiedza ??
Ps. Może po prenatalnych będzie ciut lepiej??? -
Cabrera dobrze Cie rozumiem. Pewnie sama nie powiem o ciazy do 12 tygodnia, zeby nie sluchac, ze wszystko bedzie dobrze ale u Ciebie bedzie
Reset kciuki za bete. Oby Cie w koncu uspokoila na dluzejCabrera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Cabrera dobrze Cie rozumiem. Pewnie sama nie powiem o ciazy do 12 tygodnia, zeby nie sluchac, ze wszystko bedzie dobrze ale u Ciebie bedzie
Reset kciuki za bete. Oby Cie w koncu uspokoila na dluzej
My powiedzieliśmy tylko Rodzicom (bo podobnie jak Reset oboje jesteśmy w bardzo bliskich relacjach (szczególnie od czasu jak moja mama poważnie chorowała i długo wychodziła na prosta-właściwie dalej wychodzi, ale jest juz o niebo lepiej ) i Rodzeństwu. Były łzy szczęścia i radość
Ale reszta dowie się zdecydowanie później, o ile wszystko będzie dobrze...
-
Cabrerka u nas się już rozniosło i nie czułam się dobrze z ukrywaniem ale gratulacji tez nie lubię jeszcze przyjmować. Niektóre objawy się pojawiają (nawet minimalnie wypchnęło mi brzuch) ale tez dużo zaczyna odpuszczać o dobija mnie myśl ze nie mam żadnego dowodu ze ten maluch tam jest i wszystko z nim ok. Kurde nie sądziłam ze te długie niepowodzenia tak się potrafią wryć w psychikę, mam tez nadzieje ze po 12 tygodniu jak dziecko będzie już większe poczujemy się bezpieczniej
A widziałaś Cabrera na fioletowej ten kalkulator który wylicza w procentach na ile % będzie dobrze w danym dniu ciąży? optymistyczna rzeczWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 11:49
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Probowalam znalezc taki kalkulator, bo mi ktoras z dziewczyn podeslala jak sie stresowalam. Fajnie, ze teraz jest pod reka
Szkoda, ze nie ma takiego na ile % zajdziewa w ciazenowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia jutro, tez muszę jakoś się wbić na dodatkowa wizytę . Krew i mocz wyszły dobrze cholera2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Wieczorem znów miałam brązowe plamienia, więc żeby się uspokoić przed beta, sikalam i dzisiaj. Od lewej 11 dpo,12 dpo i dziś 13 dpo:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d868a55e59.jpgJustynaG, Kaczorka, Achia, frezyjciada, Lucia88, Kargo31, Yoselyn82, nowa na dzielni, Lunaris, Bunia86, Cheresta, Anaaa90, sliweczka92, Morusek lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyReset, super krecha, beta ładnie rośnie !!
A u mnie już ponad 2cm człowieka w brzuchu i serce jak dzwon
Kolejna wizyta będzie za 3 tygodnie (bo doktorek na narty się wybiera ) i to już będzie 11+5 i czas na prenatalne (juz portkami trzęsę). No i jako matka geriatryczna dostałam skierowanie na pappe za darmo
A oto bąbel (co prawda zdjęcia nie tak ładne jak o Bazylka, ale dla mnie i tak najcudowniejsze )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24d7f47487a8.jpgKargo31, reset, Aga9090, frezyjciada, Malgonia, by7mistake, JustynaG, Izape_91, Yoselyn82, nowa na dzielni, Lunaris, blue00, Cheresta, Achia, Meśka, Kaczorka, Morusek lubią tę wiadomość
-
O matko, Cabrera, siedzę i ryczę w pracy przez Twoje zdjęcie!
Za chwilę chyba rozważę L4 na psychiczne ogarnięcie sytuacji, bo czuję się jak wariatka!
nick nieaktualny
-
Zobaczcie jak wirusowałyśmy przypinkę dla Cheresty
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15ca9ffcd2de.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b449d3e441da.jpgIzape_91, reset, Yoselyn82, Cabrera, Malgonia, Lunaris, Kargo31, by7mistake, Bunia86, Cheresta, Aga9090, frezyjciada, Achia, Kaczorka, sliweczka92, Morusek lubią tę wiadomość
-
Justyna ja Ci mogę wysłać moja do zawirusowania
Cabrera cudowny maluszek ♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:42
Cabrera lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Cabrera, cudowny maluszek, ale zazdro! Ooooo, ciekawe czy mój też taki duży już!
Mi się w ogóle jakiś instynkt mamy dzika załącza, wczoraj byłam w kinie i kilkoro ludzi za mną kaszlało to miałam takiego agresora że bym im prawie wyrąbała za to kaszlenie bez zatykania ust w sąsiedztwie mojego brzucha . Jakieś instynkty ochronne się załączają.
Reset - jeszcze z "pół cyklu" i będziesz widziała też swojego okrucha! Ja stwierdzam oficjalnie że minimalnie uwypuklił mi się już brzuch :-o
Malgonia, JustynaG, Cabrera, Aga9090, Izape_91 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań