Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris wrote:Dla mnie ciemnieje
a jak plamienie? po nocy jakaś różnica?
Od wczoraj - poza tym jednym razem - nie było nic (uffff....!). Dzisiaj nie wychodzę z domu, tylko się obijam
Ten tydzień mam jeszcze w pracy nieco szalony, ale jak będzie jakoś źle, to najwyżej wezmę pracę do domu do łóżka.
pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Reset, postaraj się odpoczywać...jeszcze chora jesteś do tego. Jak masz możliwość to weź prace do domu...
Tak jak mi dziewczyny pisały: jeszcze zdążysz w życiu popracować, a teraz trzeba dać optymalne szanse temu Maleństwu
Akurat mam tak, że ten tydzień zarządzam kancelarią, bo urlopy i jestem jedynym radcą na pokładzie. Ale poza spotkaniami, które muszę odbyć to pracę mogę brać do domu, więc jak coś to będę chodzić na ok. 4 godziny, a reszta z łóżka.
Inna sprawa, że jakieś zajęcie się przyda, inaczej wykończę to dziecko nerwowo

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNerwy...z swojego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, ze przez najbliższe 4 tygodnie nie będzie lepiej

Apogeum było przed wizyta serduszkową (wskakując na kozetkę myślałam, ze moje serce wyskoczy)
Teraz od dwóch dni mam jakieś czarne myśli, ale już przestałam o nich mówić, bo wszyscy tylko wtedy na mnie wręcz krzyczą, ze przecież „muszę być dobrej myśli” i ze „wszystko będzie dobrze” - ciekawe skąd oni to wiedza
??
Ps. Może po prenatalnych będzie ciut lepiej??? -
Cabrera dobrze Cie rozumiem. Pewnie sama nie powiem o ciazy do 12 tygodnia, zeby nie sluchac, ze wszystko bedzie dobrze
ale u Ciebie bedzie 
Reset kciuki za bete. Oby Cie w koncu uspokoila na dluzej
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Cabrera dobrze Cie rozumiem. Pewnie sama nie powiem o ciazy do 12 tygodnia, zeby nie sluchac, ze wszystko bedzie dobrze
ale u Ciebie bedzie 
Reset kciuki za bete. Oby Cie w koncu uspokoila na dluzej
My powiedzieliśmy tylko Rodzicom (bo podobnie jak Reset oboje jesteśmy w bardzo bliskich relacjach (szczególnie od czasu jak moja mama poważnie chorowała i długo wychodziła na prosta-właściwie dalej wychodzi, ale jest juz o niebo lepiej
) i Rodzeństwu. Były łzy szczęścia i radość 
Ale reszta dowie się zdecydowanie później, o ile wszystko będzie dobrze...
-
Cabrerka u nas się już rozniosło i nie czułam się dobrze z ukrywaniem ale gratulacji tez nie lubię jeszcze przyjmować. Niektóre objawy się pojawiają (nawet minimalnie wypchnęło mi brzuch) ale tez dużo zaczyna odpuszczać o dobija mnie myśl ze nie mam żadnego dowodu ze ten maluch tam jest i wszystko z nim ok. Kurde nie sądziłam ze te długie niepowodzenia tak się potrafią wryć w psychikę, mam tez nadzieje ze po 12 tygodniu jak dziecko będzie już większe poczujemy się bezpieczniej

A widziałaś Cabrera na fioletowej ten kalkulator który wylicza w procentach na ile % będzie dobrze w danym dniu ciąży?
optymistyczna rzecz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 11:49
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Probowalam znalezc taki kalkulator, bo mi ktoras z dziewczyn podeslala jak sie stresowalam. Fajnie, ze teraz jest pod reka

Szkoda, ze nie ma takiego na ile % zajdziewa w ciaze
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia jutro, tez muszę jakoś się wbić na dodatkowa wizytę
. Krew i mocz wyszły dobrze cholera
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Wieczorem znów miałam brązowe plamienia, więc żeby się uspokoić przed beta, sikalam i dzisiaj. Od lewej 11 dpo,12 dpo i dziś 13 dpo:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d868a55e59.jpg
JustynaG, Kaczorka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucia88, Kargo31, Yoselyn82, nowa na dzielni, Lunaris, Bunia86, Cheresta, Anaaa90, sliweczka92, Morusek lubią tę wiadomość

nick nieaktualnyReset, super krecha, beta ładnie rośnie
!!
A u mnie już ponad 2cm człowieka w brzuchu i serce jak dzwon
Kolejna wizyta będzie za 3 tygodnie (bo doktorek na narty się wybiera
) i to już będzie 11+5 i czas na prenatalne (juz portkami trzęsę). No i jako matka geriatryczna dostałam skierowanie na pappe za darmo 
A oto bąbel (co prawda zdjęcia nie tak ładne jak o Bazylka, ale dla mnie i tak najcudowniejsze
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24d7f47487a8.jpg
Kargo31, reset, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Malgonia, by7mistake, JustynaG, Izape_91, Yoselyn82, nowa na dzielni, Lunaris, nick nieaktualny, Cheresta, nick nieaktualny, Meśka, Kaczorka, Morusek lubią tę wiadomość
-
O matko, Cabrera, siedzę i ryczę w pracy przez Twoje zdjęcie!
Za chwilę chyba rozważę L4 na psychiczne ogarnięcie sytuacji, bo czuję się jak wariatka!

nick nieaktualnyCabrera
piękny maluszek!!! jak się czujesz?
Reset przyzwyczaj się do tej emocjonalności
bo będzie Ci teraz dłuuuuuugo towarzyszyć! Tak! płakanie przy reklamie pampersów jest NORMALNE
witajcie ciążowe hormony
nick nieaktualny, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Cabrera ale słodki człowiek

pogłaskaj go od cioci :*
Reset pięknie ciemnieje kreseczka
Czekam na wypasioną betę
-
Zobaczcie jak wirusowałyśmy przypinkę dla Cheresty
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15ca9ffcd2de.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b449d3e441da.jpg
Izape_91, reset, Yoselyn82, nick nieaktualny, Malgonia, Lunaris, Kargo31, by7mistake, Bunia86, Cheresta, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaczorka, sliweczka92, Morusek lubią tę wiadomość
-
Justyna ja Ci mogę wysłać moja do zawirusowania

Cabrera cudowny maluszek ♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:42
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Cabrera, cudowny maluszek, ale zazdro! Ooooo, ciekawe czy mój też taki duży już!
Mi się w ogóle jakiś instynkt mamy dzika załącza, wczoraj byłam w kinie i kilkoro ludzi za mną kaszlało to miałam takiego agresora że bym im prawie wyrąbała za to kaszlenie bez zatykania ust w sąsiedztwie mojego brzucha
. Jakieś instynkty ochronne się załączają.
Reset - jeszcze z "pół cyklu" i będziesz widziała też swojego okrucha! Ja stwierdzam oficjalnie że minimalnie uwypuklił mi się już brzuch :-o
Malgonia, JustynaG, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Izape_91 lubią tę wiadomość
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań