X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia daj koniecznie znac. Z jednej strony trzymam kciuki zeby nic nie znalexli, a z drugiej zeby znalezli cos co wylecza i piczujesz sie lepiej. Tak czy siak oby informacje byly dobre.

Lucia88 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Piękne :*

Reset problem mam z tsh i PRL, reszty nie wiem bo w sumie tylko to badałam. Lekarz robi mi usg i sprawdzał czy jest owu, gdy zaczął się problem to byłam na clo i owu wróciło.

Hope <3 <3 <3 <3 <3 Nika <3 <3 <3 <3 <3 Summer <3 <3 <3 <3 <3 Cheresta <3 <3 <3 <3 <3 Bociuś kciukam mocno <3 <3 <3 <3 <3

Nowa i Kingulla przykro mi :( <3 Tulę mocno.

Lucia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:16

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nowa szkoda... A ja myślałam, że przy pozytywnej becie nie ma opcji na owulację... Bądź co bądź, mam cichą nadzieję, że szybko się uda zajść szczęśliwie :*

Lucia bidulko.. oby Ci pomogli w końcu... Daj znać po wynikach :*

• reset Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Reset problem mam z tsh i PRL, reszty nie wiem bo w sumie tylko to badałam. Lekarz robi mi usg i sprawdzał czy jest owu, gdy zaczął się problem to byłam na clo i owu wróciło. ✊

To na klinikę chyba za wcześnie, bo raczej trzeba by namierzyć problemy, a szkoda czasu, by np. czekać 9 m-cy na termin do kogoś, kogo tam mogłabym polecić (a tyle się czeka na pierwszą wizytę do niektórych lekarzy obecnie. Toż to można zajść i urodzić!)

Wiele osób na takie problemy chwali sobie dr Milewicza (nasza Bunia też tam chodzi). Ja byłam dwa razy - raz dawno, raz rok temu, ale nie mogła się przekonać, bo to lekarz z cyklu - albo akceptujesz albo nie. Bywa zmęczony, bywa że je przy pacjentkach, ma zawsze opóźnienia, za to ma sporą wiedzę, pracuje na oddziale ginekologii endokrynologicznej w Krakowie na UJ i w razie czego kładzie tam na diagnostykę. Plus na pewno za długie godziny przyjęć i ceny wizyty.

Ja mogę Ci polecić np. prof. Jacha z tej samej kliniki, a prywatnie przyjmuje w Superiorze. Drugi lekarz z Sperioru - zaangażowany i wart polecenia z całego serca to dr Andrzej Zmaczyński.
    Jak będziesz chciała coś więcej o którymkolwiek z powyżej, to więcej na priv Ci napiszę :)

A z własnego doświadczenia Ci powiem tam - warto na własną rękę nawet coś zbadać z naszej listy (choćby to, co w pkt. I i np. nasienie M.) i z takim podstawowym pakietem iść do dobrego lekarza. Inaczej na pierwszej wizycie zapłacisz jedynie za rozmowę i skierowania, bo w sumie po samej prolaktynie i tsh nikt Ci nic mądrego nie powie... Szkoda chyba zatem kasy za wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:52

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni, przykro mi, że to jeszcze nie teraz, ale tak jak piszesz, może niech organizm jeszcze chwilę dojdzie do siebie. Trzymam mocno za Was kciuki!

Kingulla, przykro mi, że się nie udało :( Cieszę się, że od razu macie plan na kolejną procedurę, oby była tą ostatnią i szczęśliwą.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, ale wyników fizycznie jeszcze nie ma. ..Na infolinii wprowadzili mnie w błąd!
    Jestem wściekła, bo niepotrzebnie się denerwowałam czekając w kolejce ponad pół godziny!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia :( mam.badzieje, ze choc wyniki Ci to wynagrodza :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak mi przykro :(

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia kurcze, bez sensu... Niepotrzebnie się denerwowalas. Jak ja nie lubię takich sytuacji:/

Ja się melduję już z pierwszym sikiem z serii ovi na lame :p

Test 48 h po ostatniej dawce... Jutro rano Nord. Nie wytrzymałam! Zalamalam się. Dzisiaj 11 dpo. W środę mam nadzieję że będzie widać czy ciemnieje czy jaśniej kreska.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33b0be7dafe2.jpg

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape Mocne ✊ ✊ niech kreseczka <3 T <3 ciemnieje!!!!!!!

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a61fb30bcdf3.jpg

Dzisiejszy Nord 12 dpo ponad 2 doby od ost. Ovi

blue00, mi88, Malgonia, Karletka, Aga9090, Lucia88, Lunaris lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape w sensie ten po lewej to z dzisiaj??
    Bo jeśli po lewej z dziś, a po prawej z wczoraj to trzymam kciuki żeby nie znikała kreseczka !!:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 06:40

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada super obiecująco, wielkie kciuki! :) <3

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape! A kysz blade testy niech rosną teraz w bordowe kreski!

Ale postęp kresek jest! Przecież ewidentnie ciemniejszy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 08:42

Izape_91 lubi tę wiadomość

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, po prawej Pink z wczoraj , a po lewej Nord z dzisiaj. Wiem że testów się nie porównuję i napewno na nordzie wczoraj byłaby mocniejsza kreska, ale jest strasznie obiecująca. Nigdy takiej nie miałam. Przy becie 6-7 to były marne bladziocha, a tyle dni po ovi pewnie kreska powinna być dużo jaśniejsza. Jutro rano się okaże :) trzymajcie mocno kciuki,!!!!!

Karletka lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulku kciuki! Wygląda pięknie, oby rosła krecha gruba i bordowa! No i mi się wydaje-specjalista nie jestem, że po ovi to raczej cień duszek już być powinien

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ,po Ovi kreska się wypłukuje,a ta rośnie w siłę tak wygląda :) zaciskam kciuki!!!:)

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza czy ja dobrze czytam swoimi zaspanymi oczami że jesteś 2 doby od ostatniego zastrzyku ovitrelle? Nie żebym studzila emocje, ale przecież ovi utrzymuje się w organizmie około 10 dni. Coś źle rozumiem 🤔
    Ale zainspirowałas mnie do sprawdzenia czy u mnie jest jeszcze ovi w moczu. Idę sikac 😁

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, serce zabiło mi mocniej <3

Kciuków nie puszczam, ale błagam, sikaj już tylko na te same testy (albo tylko na Nordy, albo tylko na Pinki ;)) - nie podpuszczam , ale w celach naukowo-porównawczych mogłabyś jeszcze siknąć na Pinka dla porównania ;)

Izape_91, Karletka, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia, trzymam kciuki, żeby wyniki w końcu się pojawiły i były dobre <3

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ