Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucia daj koniecznie znac. Z jednej strony trzymam kciuki zeby nic nie znalexli, a z drugiej zeby znalezli cos co wylecza i piczujesz sie lepiej. Tak czy siak oby informacje byly dobre.
Lucia88 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Piękne :*
Reset problem mam z tsh i PRL, reszty nie wiem bo w sumie tylko to badałam. Lekarz robi mi usg i sprawdzał czy jest owu, gdy zaczął się problem to byłam na clo i owu wróciło.
Hope Nika Summer Cheresta Bociuś kciukam mocno
Nowa i Kingulla przykro mi Tulę mocno.
Lucia ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:16
Lucia88 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny
-
Jedna_z_Wielu wrote:Reset problem mam z tsh i PRL, reszty nie wiem bo w sumie tylko to badałam. Lekarz robi mi usg i sprawdzał czy jest owu, gdy zaczął się problem to byłam na clo i owu wróciło. ✊
To na klinikę chyba za wcześnie, bo raczej trzeba by namierzyć problemy, a szkoda czasu, by np. czekać 9 m-cy na termin do kogoś, kogo tam mogłabym polecić (a tyle się czeka na pierwszą wizytę do niektórych lekarzy obecnie. Toż to można zajść i urodzić!)
Wiele osób na takie problemy chwali sobie dr Milewicza (nasza Bunia też tam chodzi). Ja byłam dwa razy - raz dawno, raz rok temu, ale nie mogła się przekonać, bo to lekarz z cyklu - albo akceptujesz albo nie. Bywa zmęczony, bywa że je przy pacjentkach, ma zawsze opóźnienia, za to ma sporą wiedzę, pracuje na oddziale ginekologii endokrynologicznej w Krakowie na UJ i w razie czego kładzie tam na diagnostykę. Plus na pewno za długie godziny przyjęć i ceny wizyty.
Ja mogę Ci polecić np. prof. Jacha z tej samej kliniki, a prywatnie przyjmuje w Superiorze. Drugi lekarz z Sperioru - zaangażowany i wart polecenia z całego serca to dr Andrzej Zmaczyński.
Jak będziesz chciała coś więcej o którymkolwiek z powyżej, to więcej na priv Ci napiszę
A z własnego doświadczenia Ci powiem tam - warto na własną rękę nawet coś zbadać z naszej listy (choćby to, co w pkt. I i np. nasienie M.) i z takim podstawowym pakietem iść do dobrego lekarza. Inaczej na pierwszej wizycie zapłacisz jedynie za rozmowę i skierowania, bo w sumie po samej prolaktynie i tsh nikt Ci nic mądrego nie powie... Szkoda chyba zatem kasy za wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:52
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nowa na dzielni, przykro mi, że to jeszcze nie teraz, ale tak jak piszesz, może niech organizm jeszcze chwilę dojdzie do siebie. Trzymam mocno za Was kciuki!
Kingulla, przykro mi, że się nie udało Cieszę się, że od razu macie plan na kolejną procedurę, oby była tą ostatnią i szczęśliwą. -
Dziewczyny, tak mi przykro
-
Lucia kurcze, bez sensu... Niepotrzebnie się denerwowalas. Jak ja nie lubię takich sytuacji:/
Ja się melduję już z pierwszym sikiem z serii ovi na lame :p
Test 48 h po ostatniej dawce... Jutro rano Nord. Nie wytrzymałam! Zalamalam się. Dzisiaj 11 dpo. W środę mam nadzieję że będzie widać czy ciemnieje czy jaśniej kreska.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33b0be7dafe2.jpgStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape Mocne ✊ ✊ niech kreseczka T ciemnieje!!!!!!!Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a61fb30bcdf3.jpg
Dzisiejszy Nord 12 dpo ponad 2 doby od ost. Oviblue00, mi88, Malgonia, Karletka, Aga9090, Lucia88, Lunaris lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualny
-
Tak, po prawej Pink z wczoraj , a po lewej Nord z dzisiaj. Wiem że testów się nie porównuję i napewno na nordzie wczoraj byłaby mocniejsza kreska, ale jest strasznie obiecująca. Nigdy takiej nie miałam. Przy becie 6-7 to były marne bladziocha, a tyle dni po ovi pewnie kreska powinna być dużo jaśniejsza. Jutro rano się okaże trzymajcie mocno kciuki,!!!!!
Karletka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza czy ja dobrze czytam swoimi zaspanymi oczami że jesteś 2 doby od ostatniego zastrzyku ovitrelle? Nie żebym studzila emocje, ale przecież ovi utrzymuje się w organizmie około 10 dni. Coś źle rozumiem 🤔
Ale zainspirowałas mnie do sprawdzenia czy u mnie jest jeszcze ovi w moczu. Idę sikac 😁 -
nick nieaktualnyIza, serce zabiło mi mocniej
Kciuków nie puszczam, ale błagam, sikaj już tylko na te same testy (albo tylko na Nordy, albo tylko na Pinki ) - nie podpuszczam , ale w celach naukowo-porównawczych mogłabyś jeszcze siknąć na Pinka dla porównaniaIzape_91, Karletka, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny