Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę dziewczyny ovi na lame - brałam w 4 dpo, 6 dpo 8 dpo i 9/10 dpo w sumie ta ostatnia dawka była chyba najmniejszaStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyIza kciuki trzymamy, Sikaj dalej na te same testy bo Ovi czy zwykłe, czy na lame to się wypłukuje i kreski jaśnieją,a przy Kropku ciemnieją, więc myślimy pozytywnie
Lucia teraz doczytałam, przykro mi kurcze .. a kiedy mogą być już naprawdę wyniki.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:55
-
W sumie to nie mam doświadczenia z takim podawaniem ovi, zawsze brałam tylko na pęknięcie. Tak na logikę to przy takim podawaniu on się nie ma czasu wypłukać do końca bo zaraz jest następna dawka. Trzymam kciuki żeby to było to
U mnie kreska już bardzo blada więc przynajmniej wiem, czego się spodziewać w następnym tygodniu -
nick nieaktualny
-
A ovi to właściwie jakaś syntetyczna beta, czy jak? Normalnie wychodzi w krwi itd.? Nigdy nie brałam i to działanie jest dla mnie jakieś enigmatyczne .
Ja sobie uświadomiłam, że pewnie teraz będzie mi się okres spóźniał przez tą betę i będę się dalej nakręcać, że beta prawie 3 przecież była super odpowiednia dla 10 dpo . Dodatkowo na zmianę pobolewa mnie jajnik i mam bóle okresowe. Słodko . Haha, no i mam w sobie strasznie dużo spokoju jak na 11 dpo. Jak do czwartku nie dostanę okresu to znowu robię test2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ej czyli moja stara beta to taka trochę ovi na lamę
Malgonia lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa przy takiej becie jeśli to ta stara to powinnaś dostać @normalnie, chyba że ma wysoko proga jakoś go ponosisz sztucznie, ale to byś musiała na moje oko dużo go brać. Mam nadzieję że kropek świeży się jeszcze dobre że ukrywa!
Cheresta, kropek jeszcze ma czas żeby się zadomowic testuj za jakiś tydzień!frezyjciada lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Niee, wzięłam 2 razy dupka ale już wczoraj nie brałam, w sumie poprzednio na tym etapie sobie świetnie bez niczego poradził, potem coś poszło nie tak więc gdyby nawet się gdzieś tam skrywał jakimś cudem to zacznę działać jak go odkryję2019 początek - strata, 10 tc
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Iza jaka Ty pozytywna jesteś ostatnio 😍Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Iza, kciuki zaciśnięte!
A ja tak się już zastanawiam od jakiegoś czasu... Doktor zawsze przepisuje mi ovi na cykl do przodu, ale potem na monitoringu i tak pyta czy mam czy ma wypisać. I jedno ovi mam w lodowce, ale tak kminie, czy nie poprosić o wypisanie drugiego i spróbować przyjmować ten drugi na lame. Tylko kurcze juz nie pamiętam w czym to miało pomagać i czy przy moich kłopotach z pękaniem pęcherzyków cokolwiek to pomożestarania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Carbera ja wiem że to kreska po ovi i że blednie bo się wyplukuje. Sik był w celach naukowych żeby właśnie sprawdzić czy jeszcze jest. Wiem czego się spodziewać, w tym sensie że mam odniesienie do tego testu, w którym jest końcówka ovi. A sikac znowu zamierzam pojutrze, a potem się zobaczy
Cabrera lubi tę wiadomość
-
By7mistake ovi po owu wspomaga pracę ciałka żółtego i to naprawdę działa! Bo u mnie normalnie progesteron w 7-8 dpo ok. 18 zawsze, a po ovi miałam w piątek prawie 33, gdzie nigdy takiego nie miałam! Pomaga głównie przy ciąża h biochemicznych i dlatego dziewczyny mi polecaly:) ale brałam też dupka od 4 dpo 1 tabletkę mimo wszystko, bo też dobrze robi na immuno.
Co Ci szkodzi spróbować, może akurat pomoże? Możesz dać jeden na pęknięcie i potem monitoring czy pękł i zacząć z zastrzykami. Dzielisz zastrzyk na 4/5 dawek i robisz zastrzyk co 2-3 dni. Ja robiłam w 4, 6,8 i 9/10 dpo, bo późno owulacje wyczailam przez weekend majowy.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Achia wrote:
Lucia teraz doczytałam, przykro mi kurcze .. a kiedy mogą być już naprawdę wyniki.?
Przed chwilą się dodzwoniłam , wyniki już są. Babka z rejestracji 3 razy mnie zapewniała, że NA PEWNO SĄ!
Odbiorę je ok. 17tej i dam znać co i jak.nowa na dzielni, Malgonia, Cabrera, Achia, frezyjciada, reset, Izape_91 lubią tę wiadomość
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Hmmm Iza tak się zastanawiam, że mój progesteron 7dpo też nigdy nie był powalający między 12 a 15 jakoś. Zawsze lekarze mówili że jest ok. Może warto by u mnie spróbować z tym ovi po owulacji 🤔 mam jeszcze zastrzyk w lodówce no i też jestem po letrozolu
-
Też właśnie trochę się zastanawiam, z drugiej strony mój gin mówi, że bardzo wysoki prog nie jest potrzebny, gdzieś nawet wyczytałam, że zbyt wysoki na początku, taki kilkadziesiąt też właśnie źle robi, ale w to już mi się trochę nie chce wierzyć2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań