Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cheresta, jako namiętnie badająca betę po Ovi powiem Ci krótko: to NIE jest Ovi!
nowa na dzielni, JustynaG, Angelika1313 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Zdążyłam już poryczec się w pracy, oraz odtanczyc lambade szczęścia ku uciesze Slowencow, którzy mieli dziś u nas w firmie szkolenie 😁
Uspokoje się jak w środę powtórzę betę i będzie minimum 40Malgonia, Izape_91, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cheresta wrote:Zdążyłam już poryczec się w pracy, oraz odtanczyc lambade szczęścia ku uciesze Slowencow, którzy mieli dziś u nas w firmie szkolenie 😁
Uspokoje się jak w środę powtórzę betę i będzie minimum 40
Kochana, wtedy to dopiero się NIE uspokoisz. Wtedy to się zacznie Oczekiwanie na pęcherzyk, na serduszko, na usg prenatalne, na kopniaki... Przez ostatnie 9 m-cy (robiłam test i betę też 28go, tyle, że lutego) ciągle czekam na ten moment uspokojenia się
Paradoksalnie dziś rano było fajnie - czułam ruchy, nie czułam skurczów, byłam spokojna i szczęśliwa. Teraz znów czuję skurcze, a nie czuję ruchów i daleko mi do spokoju
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cheresta wrote:Reset właśnie sobie uświadomiłam że ja nic nie wiem 😳 nie wiem kiedy będzie widać zarodek i kiedy powinnam iść na pierwszą wizytę a co dopiero prenatalne. Jakiś kosmos ...
Spokojnie, my tu jesteśmy i sporo wiemy
Ja pamiętam po moich bladziochu myśl: "i co teraz?!". Nawet na betę wypchnęła mnie w południe dopiero Melevis, a tak to siedziałam w robocie (to był czwartek, pamiętam jak dziś) i zastanawiałam się a) czy to mi się nie śni (tyle, że u mnie faktycznie był bladzioch), b) co dalej?!
Aaaaa, bardzo istotne przed ponownym badaniem! Dzisiejsza beta to może być zarodek plus Ovi, więc gdyby Ci nie wzrosła idealnie to nie panikuj, bo może być tak, że po prostu część bety 'spadnie' wraz z wypłukaniem Ovi.
A progesteron masz jaki?
nick nieaktualny
-
Cheresta !!! Mam nadzieję że to beciszonek fasolowy ! ❤️❤️❤️Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
frezyjciada wrote:Niestety dziewczyny, ale po porodzie wcale nie jest spokojniej😂 już chyba nigdy nie będzie 😂😂😂
Frezku, przypuszczam, że matka martwi się już całe życie, ale... jakoś mam wrażenie, że z dzieckiem po drugiej stronie brzucha mam możliwość na więcej rzeczy zareagować. Teraz mnie czasem dopadają stresy, o czym nie wiem albo co mogę przegapić.
I tak, obawiam się, że przynajmniej na początku będę moje zdrowe dziecko atakować termometrem co chwilę Albo w każdej wysypce dopatrywać się oznak poważnej choroby, podczas gdy będą to potówki wynikające z mojego przegrzania (bo oczywiście nie planuję przegrzewania, ale podejrzewam, że i tak z troski do tego doprowadzę <facepalm>).
nick nieaktualny
-
No wlasnie Frez jak zyjesz? Ja jestem tak zakrecona, ze pol dnia myslalam, ze dzis jest wtorek i ze juz pewnie jestes po operacji.
Reset, a Ty planujesz teraz przenosic ciaze? Nue to zebym poganiala, ale jakie wiesci z frontu?
Moja mala nadgonila z waga, ufff. Ulozona dalej miednicowo, 20 listopada bedziemy decydowac co z porodem. Oby sie odkrecila
I kudlata bedzie po mnie
Ja sie wyciagnelam na fotelu i ogladam milionowy filmik o tym co spakowac do porodu itd i czuje ze zasypiam. Cudowny jest ten mebelek.Achia, nowa na dzielni, Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Melduję że mały człowiek ma już 2,5 cm, rączki i nóżki ❤️
Mogę już chyba puścić trochę wirusów bo wiem że mogą się przydac niektórym tutaj ! &#_@&&#-#&@&#++$)#!;":*++#(#(@;#++nowa na dzielni, Yoselyn82, Achia, Cheresta, frezyjciada, JustynaG, Aga9090, by7mistake, Anna Stesia, Kargo31, agulineczka, Cabrera, Kaczorka, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Cheresta, Twoja beta bardzo cieszy moje serce i oczy Trzymam kciuki za piękny rozwój wydarzeń
-
nick nieaktualny