Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Ja robię dobrą! kupiliśmy sobie lidlomixa wiec teraz robię tam, ale jak nie miałam to robiłam tak: kupiliśmy sobie lidlomixa wiec teraz robię tam, ale jak nie miałam to robiłam tak:

Kroiłam dynię (ostatnio odkryłam, ze ta cała dynia hikkaido jest dużo mnie ipierdliwa bo po obraniu normalnej potrafi nic nie zostać prawie, a tej się albo nie obiera, albo tylko obieraczka warstwę skórki i wywala nasiona ze srodka, nasion tez jest tam mniej). Ja dodaje zawsze do dyniowej pomidora bo uważam ze jest wtedy dużo lepsza .  Kroje wszystko w kostkę, wrzucam na pętanie albo garnek z grubym dnem na maśle z ząbkiem czosnku i podsmażoną cebulą i podduszam żeby teoche zmiękły (dolewam teoche wody żeby się lepiej podusilo). Doprawiam kurkumą, papryką, teochę papryki ostrej, pieprz. Zalewam to bulionem (lepiej dodać trochę za mało i potem dolać, niż za dużo, ale zawsze leje na oko i zalewam od razu gorącym. Gotuje to razem z 15-20 minut i na końcu blenduje i gotowe .  Kroje wszystko w kostkę, wrzucam na pętanie albo garnek z grubym dnem na maśle z ząbkiem czosnku i podsmażoną cebulą i podduszam żeby teoche zmiękły (dolewam teoche wody żeby się lepiej podusilo). Doprawiam kurkumą, papryką, teochę papryki ostrej, pieprz. Zalewam to bulionem (lepiej dodać trochę za mało i potem dolać, niż za dużo, ale zawsze leje na oko i zalewam od razu gorącym. Gotuje to razem z 15-20 minut i na końcu blenduje i gotowe . Ewentualnie jak jest za gęste dolewam jeszcze ciut rosołu, jak kto lubi, ja nie lubię takiej mega gęstej tylko ciut pływająca bardziej . Ewentualnie jak jest za gęste dolewam jeszcze ciut rosołu, jak kto lubi, ja nie lubię takiej mega gęstej tylko ciut pływająca bardziej . Podajemy z kleksem śmietany posypanym papryką, bo ładnie wyglada . Podajemy z kleksem śmietany posypanym papryką, bo ładnie wyglada . Dzisiaj tez robię . Dzisiaj tez robięWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 10:09  Cheresta lubi tę wiadomość
                                2019 początek - strata, 10 tc Cheresta lubi tę wiadomość
                                2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
- 

Raczej bym przesitkowwała i wlała czysty . Lubię dyniową bo jest prosta i zawsze mi wychodzi dobra . Lubię dyniową bo jest prosta i zawsze mi wychodzi dobra jedynie. Samym pobieraniem dyni jest problem, czasami jak jest kijowa to mało co z niej zostaje jedynie. Samym pobieraniem dyni jest problem, czasami jak jest kijowa to mało co z niej zostaje 2019 początek - strata, 10 tc 2019 początek - strata, 10 tc

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
- 

Cheresta ja robię zupę krem z dyni z tego przepisu
 https://www.jadlonomia.com/przepisy/ulubiony-codzienny-krem-z-dyni/

Tylko nie dawaj za dużo ostrej papryki bo można przesadzić   nowa na dzielni, Cheresta lubią tę wiadomość
                                Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️ nowa na dzielni, Cheresta lubią tę wiadomość
                                Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
 Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
- 

A jak tam się Izka czujesz? masz w poniedziałek wizytę, dobrze pamiętam? masz w poniedziałek wizytę, dobrze pamiętam? Ja po tej właśnie misiowej wizycie zaczęłam się wreszcie fajnie, pewnie czuć Ja po tej właśnie misiowej wizycie zaczęłam się wreszcie fajnie, pewnie czuć . Na ostatniej w ogóle byłam z siebie dumna bo mój lekarz się znowu chwile dłuższa nie odzywał po przyłożeniu usg, poprzednio wywoływało to u mnie panikę, a teraz zupełnie, wiedziałam ze jest ok . Na ostatniej w ogóle byłam z siebie dumna bo mój lekarz się znowu chwile dłuższa nie odzywał po przyłożeniu usg, poprzednio wywoływało to u mnie panikę, a teraz zupełnie, wiedziałam ze jest ok . A nie odzywał się bo mierzył malucha, pierwsze co powiedział to wymiary super . A nie odzywał się bo mierzył malucha, pierwsze co powiedział to wymiary super muszę go chyba uswiadomic, ze powinien zacząć od jakiegoś „dobrze,  jest maluch, chwileczkę bo coś chce sprawdzić” w pierwszej sekundzie od popatrzenia na sprzęt muszę go chyba uswiadomic, ze powinien zacząć od jakiegoś „dobrze,  jest maluch, chwileczkę bo coś chce sprawdzić” w pierwszej sekundzie od popatrzenia na sprzęt , bo inaczej może kogoś do zawału doprowadzić , bo inaczej może kogoś do zawału doprowadzić Izape_91 lubi tę wiadomość
                                2019 początek - strata, 10 tc Izape_91 lubi tę wiadomość

- 

Nowa dziękuję że pytasz ja się czuję jakbym w ciąży nie byla, więc ani to dobre ani złe, ale jak cycki bolały to byłam o tyle spokojniejsza 😆 a tak to jeszcze odstawiłam accofil i w głowie jakieś chore wizje.... ja się czuję jakbym w ciąży nie byla, więc ani to dobre ani złe, ale jak cycki bolały to byłam o tyle spokojniejsza 😆 a tak to jeszcze odstawiłam accofil i w głowie jakieś chore wizje....
 Dzisiaj wkroczyliśmy już w 10 tydzień nie wiem kiedy ten czas tak leci ! Nie mogę doczekać się poniedziałku, chce już zobaczyć mojego malucha, mąż też już się nie może doczekać. Pytał mnie czy nie możemy jechać dzisiaj 🤔 nie wiem kiedy ten czas tak leci ! Nie mogę doczekać się poniedziałku, chce już zobaczyć mojego malucha, mąż też już się nie może doczekać. Pytał mnie czy nie możemy jechać dzisiaj 🤔
 A jak Ty się czujesz??

Jadę teraz kupić sobie jakieś buty płaskie na jesień, bo chodzenie na obcasie to już teraz nie jest dobry pomysł.

Cheresta jak sytuacja u Ciebie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 10:13  nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość
                                Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️ nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość
                                Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
 Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
- 

Ale to musi być fajne te pierwsze kilka wizyt i podglądanie malucha 🤗 to znaczy wiem że stresik robi swoje ale mimo wszystko to musi być super najpierw usłyszeć, że zarodek się zadomowil a potem jak serduszko bije 💖 zazdroszczę
 Iza u mnie plan jest taki żeby jeszcze przez chociaż 5 dni nie wariować i nie robic sikaczy bo to i tak bez sensu. Staram się czymś zająć, wczoraj zrobiłam szczawiowa zupę, blok czekoladowy, śledzie w oleju, wstawiłam dwa prania i jakoś leci... 😉 Izape_91 lubi tę wiadomość Izape_91 lubi tę wiadomość
- 

A no i bujnelo mi się libido 😆 miałam dzisiaj dwa sny najpierw że karmiłam piersią i to było przyjemne (wiem, że to dziwne, ale człowiek nie ma wpływu na własne sny). A drugi to już taki zdecydowanie erotyczny 😝 Izape_91, nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość Izape_91, nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość
- 

Kciuki będą płonąć od połowy tygodnia 

Czuje się różnie, ogólnie już przyjęłam ze w ciąży nie czuje się najlepiej i tyle , ale na tyle tez dobrze ze dalej trzymam naturalne tempo życia (tylko kładę się 22:30 max , ale na tyle tez dobrze ze dalej trzymam naturalne tempo życia (tylko kładę się 22:30 max ). Mdłości mam zdecydowanie mniejsze ale i tak kilka razy dziennie zawsze je czuje i co kilka dni mam taki ostrzejszy poranny atak, nie wymiotuje ale jestem totalnie na granicy ). Mdłości mam zdecydowanie mniejsze ale i tak kilka razy dziennie zawsze je czuje i co kilka dni mam taki ostrzejszy poranny atak, nie wymiotuje ale jestem totalnie na granicy . .

- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualny
- 

Frezik zacisksm nawet u stop. Musi tym razem sie udac 

Cheresta sny erotyczne powiadasz? W tej ciazy mialam tylko raz, ale z poprzedniej to byla jedyna pozytywna rzecz tak wiec napalam sie mocno na Twoj tescik tak wiec napalam sie mocno na Twoj tescik  
- 

Cheresta jak byłam w ciąży a jeszcze o niej nie wiedziałam miałam sny erotyczne tak wyraźne jak nigdy wcześniej i jak nigdy później Kciuki!!!! Kciuki!!!! Malgonia lubi tę wiadomość
                                #wegemama#wegerodzinawkomplecie Malgonia lubi tę wiadomość
                                #wegemama#wegerodzinawkomplecie
 Synek 💚 31.08.2018r.
 Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
- 

No niby tak ale to już ze dwa tygodnie posuchy, bo wiadomo najpierw 5 dni wstrzemięźliwość i potem po punkcji ból, teraz po transferze też nie bardzo można. Także różnie to może być chociaż oczywiście chcę żeby to był objaw ciąży 😛 obiecałam sobie że nie będę każdego sygnału analizować, ale to nie takie proste
- 
                        nick nieaktualny
- 

Frezik żeby już teraz wszystko poszło gładko, żebyście już to mieli z głowy 

A u mnie było rodzice, wymęczyli mnie trochę ale mama przywiozła pierwsze 4 ciuszki i mnie ich widok jednak wzruszył ale mama przywiozła pierwsze 4 ciuszki i mnie ich widok jednak wzruszył idę je zaraz znowu wyciągnąć i oglądać idę je zaraz znowu wyciągnąć i oglądać   Rucola, Cabrera, Malgonia, Achia lubią tę wiadomość
                                2019 początek - strata, 10 tc Rucola, Cabrera, Malgonia, Achia lubią tę wiadomość

- 

Nowa ogladaj i ciesz sie. Ja sobie ostatnio uswiadomilam, ze te malusie to bede zakladac miesiac wiec chyba mimo niecheci do prasowania to sobie choc podczas prasowania oczy nimi naciesze  
- 

Dziewczyny nie wytrzymałam dzisiaj i po rozmowie z eMkiem zrobiłam sikacza 😁 chyba mam bladziocha 😍 reset, mi88, JustynaG, Cabrera, Aga9090, Malgonia, Kaczorka lubią tę wiadomość reset, mi88, JustynaG, Cabrera, Aga9090, Malgonia, Kaczorka lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny