Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robię dobrą! kupiliśmy sobie lidlomixa wiec teraz robię tam, ale jak nie miałam to robiłam tak:
Kroiłam dynię (ostatnio odkryłam, ze ta cała dynia hikkaido jest dużo mnie ipierdliwa bo po obraniu normalnej potrafi nic nie zostać prawie, a tej się albo nie obiera, albo tylko obieraczka warstwę skórki i wywala nasiona ze srodka, nasion tez jest tam mniej). Ja dodaje zawsze do dyniowej pomidora bo uważam ze jest wtedy dużo lepsza . Kroje wszystko w kostkę, wrzucam na pętanie albo garnek z grubym dnem na maśle z ząbkiem czosnku i podsmażoną cebulą i podduszam żeby teoche zmiękły (dolewam teoche wody żeby się lepiej podusilo). Doprawiam kurkumą, papryką, teochę papryki ostrej, pieprz. Zalewam to bulionem (lepiej dodać trochę za mało i potem dolać, niż za dużo, ale zawsze leje na oko i zalewam od razu gorącym. Gotuje to razem z 15-20 minut i na końcu blenduje i gotowe . Ewentualnie jak jest za gęste dolewam jeszcze ciut rosołu, jak kto lubi, ja nie lubię takiej mega gęstej tylko ciut pływająca bardziej . Podajemy z kleksem śmietany posypanym papryką, bo ładnie wyglada . Dzisiaj tez robięWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 10:09
Cheresta lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Raczej bym przesitkowwała i wlała czysty . Lubię dyniową bo jest prosta i zawsze mi wychodzi dobra jedynie. Samym pobieraniem dyni jest problem, czasami jak jest kijowa to mało co z niej zostaje2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Cheresta ja robię zupę krem z dyni z tego przepisu
https://www.jadlonomia.com/przepisy/ulubiony-codzienny-krem-z-dyni/
Tylko nie dawaj za dużo ostrej papryki bo można przesadzićnowa na dzielni, Cheresta lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
A jak tam się Izka czujesz? masz w poniedziałek wizytę, dobrze pamiętam? Ja po tej właśnie misiowej wizycie zaczęłam się wreszcie fajnie, pewnie czuć . Na ostatniej w ogóle byłam z siebie dumna bo mój lekarz się znowu chwile dłuższa nie odzywał po przyłożeniu usg, poprzednio wywoływało to u mnie panikę, a teraz zupełnie, wiedziałam ze jest ok . A nie odzywał się bo mierzył malucha, pierwsze co powiedział to wymiary super muszę go chyba uswiadomic, ze powinien zacząć od jakiegoś „dobrze, jest maluch, chwileczkę bo coś chce sprawdzić” w pierwszej sekundzie od popatrzenia na sprzęt , bo inaczej może kogoś do zawału doprowadzić
Izape_91 lubi tę wiadomość
Nowa dziękuję że pytasz ja się czuję jakbym w ciąży nie byla, więc ani to dobre ani złe, ale jak cycki bolały to byłam o tyle spokojniejsza 😆 a tak to jeszcze odstawiłam accofil i w głowie jakieś chore wizje....
Dzisiaj wkroczyliśmy już w 10 tydzień nie wiem kiedy ten czas tak leci ! Nie mogę doczekać się poniedziałku, chce już zobaczyć mojego malucha, mąż też już się nie może doczekać. Pytał mnie czy nie możemy jechać dzisiaj 🤔
A jak Ty się czujesz??
Jadę teraz kupić sobie jakieś buty płaskie na jesień, bo chodzenie na obcasie to już teraz nie jest dobry pomysł.
Cheresta jak sytuacja u Ciebie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 10:13
nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ale to musi być fajne te pierwsze kilka wizyt i podglądanie malucha 🤗 to znaczy wiem że stresik robi swoje ale mimo wszystko to musi być super najpierw usłyszeć, że zarodek się zadomowil a potem jak serduszko bije 💖 zazdroszczę
Iza u mnie plan jest taki żeby jeszcze przez chociaż 5 dni nie wariować i nie robic sikaczy bo to i tak bez sensu. Staram się czymś zająć, wczoraj zrobiłam szczawiowa zupę, blok czekoladowy, śledzie w oleju, wstawiłam dwa prania i jakoś leci... 😉Izape_91 lubi tę wiadomość
-
A no i bujnelo mi się libido 😆 miałam dzisiaj dwa sny najpierw że karmiłam piersią i to było przyjemne (wiem, że to dziwne, ale człowiek nie ma wpływu na własne sny). A drugi to już taki zdecydowanie erotyczny 😝
Izape_91, nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kciuki będą płonąć od połowy tygodnia
Czuje się różnie, ogólnie już przyjęłam ze w ciąży nie czuje się najlepiej i tyle , ale na tyle tez dobrze ze dalej trzymam naturalne tempo życia (tylko kładę się 22:30 max ). Mdłości mam zdecydowanie mniejsze ale i tak kilka razy dziennie zawsze je czuje i co kilka dni mam taki ostrzejszy poranny atak, nie wymiotuje ale jestem totalnie na granicy .
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frezik zacisksm nawet u stop. Musi tym razem sie udac
Cheresta sny erotyczne powiadasz? W tej ciazy mialam tylko raz, ale z poprzedniej to byla jedyna pozytywna rzecz tak wiec napalam sie mocno na Twoj tescik -
Cheresta jak byłam w ciąży a jeszcze o niej nie wiedziałam miałam sny erotyczne tak wyraźne jak nigdy wcześniej i jak nigdy później Kciuki!!!!
Malgonia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
No niby tak ale to już ze dwa tygodnie posuchy, bo wiadomo najpierw 5 dni wstrzemięźliwość i potem po punkcji ból, teraz po transferze też nie bardzo można. Także różnie to może być chociaż oczywiście chcę żeby to był objaw ciąży 😛 obiecałam sobie że nie będę każdego sygnału analizować, ale to nie takie proste
-
nick nieaktualny
-
Frezik żeby już teraz wszystko poszło gładko, żebyście już to mieli z głowy
A u mnie było rodzice, wymęczyli mnie trochę ale mama przywiozła pierwsze 4 ciuszki i mnie ich widok jednak wzruszył idę je zaraz znowu wyciągnąć i oglądaćRucola, Cabrera, Malgonia, Achia lubią tę wiadomość
Nowa ogladaj i ciesz sie. Ja sobie ostatnio uswiadomilam, ze te malusie to bede zakladac miesiac wiec chyba mimo niecheci do prasowania to sobie choc podczas prasowania oczy nimi naciesze
-
Dziewczyny nie wytrzymałam dzisiaj i po rozmowie z eMkiem zrobiłam sikacza 😁 chyba mam bladziocha 😍
reset, mi88, JustynaG, Cabrera, Aga9090, Malgonia, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny