Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię dobrą! :D kupiliśmy sobie lidlomixa wiec teraz robię tam, ale jak nie miałam to robiłam tak:

Kroiłam dynię (ostatnio odkryłam, ze ta cała dynia hikkaido jest dużo mnie ipierdliwa bo po obraniu normalnej potrafi nic nie zostać prawie, a tej się albo nie obiera, albo tylko obieraczka warstwę skórki i wywala nasiona ze srodka, nasion tez jest tam mniej). Ja dodaje zawsze do dyniowej pomidora bo uważam ze jest wtedy dużo lepsza :). Kroje wszystko w kostkę, wrzucam na pętanie albo garnek z grubym dnem na maśle z ząbkiem czosnku i podsmażoną cebulą i podduszam żeby teoche zmiękły (dolewam teoche wody żeby się lepiej podusilo). Doprawiam kurkumą, papryką, teochę papryki ostrej, pieprz. Zalewam to bulionem (lepiej dodać trochę za mało i potem dolać, niż za dużo, ale zawsze leje na oko i zalewam od razu gorącym. Gotuje to razem z 15-20 minut i na końcu blenduje i gotowe :D. Ewentualnie jak jest za gęste dolewam jeszcze ciut rosołu, jak kto lubi, ja nie lubię takiej mega gęstej tylko ciut pływająca bardziej ;). Podajemy z kleksem śmietany posypanym papryką, bo ładnie wyglada ;). Dzisiaj tez robię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 10:09

Cheresta lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O już ma koncepcję na jutrzejszy obiad 😊 a jak bulion ugotuje na kaczce i potem to mięso też zblenduje razem z warzywami z wywaru to chyba będzie ok?

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 26 października 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej bym przesitkowwała i wlała czysty :). Lubię dyniową bo jest prosta i zawsze mi wychodzi dobra :D jedynie. Samym pobieraniem dyni jest problem, czasami jak jest kijowa to mało co z niej zostaje :/

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta ja robię zupę krem z dyni z tego przepisu
    https://www.jadlonomia.com/przepisy/ulubiony-codzienny-krem-z-dyni/

Tylko nie dawaj za dużo ostrej papryki bo można przesadzić :D

nowa na dzielni, Cheresta lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%

Wysłany: 26 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam się Izka czujesz? :) masz w poniedziałek wizytę, dobrze pamiętam? :) Ja po tej właśnie misiowej wizycie zaczęłam się wreszcie fajnie, pewnie czuć :). Na ostatniej w ogóle byłam z siebie dumna bo mój lekarz się znowu chwile dłuższa nie odzywał po przyłożeniu usg, poprzednio wywoływało to u mnie panikę, a teraz zupełnie, wiedziałam ze jest ok :). A nie odzywał się bo mierzył malucha, pierwsze co powiedział to wymiary super :P muszę go chyba uswiadomic, ze powinien zacząć od jakiegoś „dobrze, jest maluch, chwileczkę bo coś chce sprawdzić” w pierwszej sekundzie od popatrzenia na sprzęt :P, bo inaczej może kogoś do zawału doprowadzić

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa dziękuję że pytasz :) ja się czuję jakbym w ciąży nie byla, więc ani to dobre ani złe, ale jak cycki bolały to byłam o tyle spokojniejsza 😆 a tak to jeszcze odstawiłam accofil i w głowie jakieś chore wizje....
    Dzisiaj wkroczyliśmy już w 10 tydzień :) nie wiem kiedy ten czas tak leci ! Nie mogę doczekać się poniedziałku, chce już zobaczyć mojego malucha, mąż też już się nie może doczekać. Pytał mnie czy nie możemy jechać dzisiaj 🤔
    A jak Ty się czujesz??

Jadę teraz kupić sobie jakieś buty płaskie na jesień, bo chodzenie na obcasie to już teraz nie jest dobry pomysł.

Cheresta jak sytuacja u Ciebie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 10:13

nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to musi być fajne te pierwsze kilka wizyt i podglądanie malucha 🤗 to znaczy wiem że stresik robi swoje ale mimo wszystko to musi być super najpierw usłyszeć, że zarodek się zadomowil a potem jak serduszko bije 💖 zazdroszczę
    Iza u mnie plan jest taki żeby jeszcze przez chociaż 5 dni nie wariować i nie robic sikaczy bo to i tak bez sensu. Staram się czymś zająć, wczoraj zrobiłam szczawiowa zupę, blok czekoladowy, śledzie w oleju, wstawiłam dwa prania i jakoś leci... 😉

Izape_91 lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i bujnelo mi się libido 😆 miałam dzisiaj dwa sny najpierw że karmiłam piersią i to było przyjemne (wiem, że to dziwne, ale człowiek nie ma wpływu na własne sny). A drugi to już taki zdecydowanie erotyczny 😝

Izape_91, nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 26 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki będą płonąć od połowy tygodnia :D

Czuje się różnie, ogólnie już przyjęłam ze w ciąży nie czuje się najlepiej i tyle :D, ale na tyle tez dobrze ze dalej trzymam naturalne tempo życia (tylko kładę się 22:30 max ;)). Mdłości mam zdecydowanie mniejsze ale i tak kilka razy dziennie zawsze je czuje i co kilka dni mam taki ostrzejszy poranny atak, nie wymiotuje ale jestem totalnie na granicy :D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta czekam z niecierpliwością na Twoją betę.... Bardzo mocno trzymam kciuki!

Mnie bedzie pewnie mniej w najbliższym tygodniu. W poniedziałek szpital... Wtorek operacja...

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezik ogromne kciuki za Florka ✊ ty też trzymaj się dzielnie

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez trzymam za Was mooocno kciuki!

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezik zacisksm nawet u stop. Musi tym razem sie udac :)

Cheresta sny erotyczne powiadasz? W tej ciazy mialam tylko raz, ale z poprzedniej to byla jedyna pozytywna rzecz ;) tak wiec napalam sie mocno na Twoj tescik :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta jak byłam w ciąży a jeszcze o niej nie wiedziałam miałam sny erotyczne tak wyraźne jak nigdy wcześniej i jak nigdy później :) Kciuki!!!!

Malgonia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak ale to już ze dwa tygodnie posuchy, bo wiadomo najpierw 5 dni wstrzemięźliwość i potem po punkcji ból, teraz po transferze też nie bardzo można. Także różnie to może być chociaż oczywiście chcę żeby to był objaw ciąży 😛 obiecałam sobie że nie będę każdego sygnału analizować, ale to nie takie proste

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta- kciuki, żeby to jednak był objaw ciąży ;)

Wysłany: 27 października 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezik żeby już teraz wszystko poszło gładko, żebyście już to mieli z głowy :)

A u mnie było rodzice, wymęczyli mnie trochę :P ale mama przywiozła pierwsze 4 ciuszki i mnie ich widok jednak wzruszył :) idę je zaraz znowu wyciągnąć i oglądać :D

Rucola, Cabrera, Malgonia, Achia lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ogladaj i ciesz sie. Ja sobie ostatnio uswiadomilam, ze te malusie to bede zakladac miesiac wiec chyba mimo niecheci do prasowania to sobie choc podczas prasowania oczy nimi naciesze ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymałam dzisiaj i po rozmowie z eMkiem zrobiłam sikacza 😁 chyba mam bladziocha 😍

reset, mi88, JustynaG, Cabrera, Aga9090, Malgonia, Kaczorka lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam dzisiaj i po rozmowie z eMkiem zrobiłam sikacza 😁 chyba mam bladziocha 😍
    Chyba?;)
    Zdjęcie prosimy!:)

‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ