X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka- powodzenia :))
    Bajka- dzielna jesteś! I Zosia tez że tak współpracuje :)

Miłego dnia :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dobrze, że Ninka wygląda i czuję się lepiej, na pewno zareaguje ładnie na leczenie i niedługo weźmiesz ją na rączki.

Malka trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród <3

Ania super, że eMek wraca, będziesz się czuła bezpieczniej.

Olik gratulacje nowego tygodnia!

Minie, do dupy że trafiłaś na takie kiepskie wesele...

My dzisiaj świętujemy pierwsze urodziny Runy. :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13b1869e6a58.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:09

Jeżowa, Luna1993, Achia, Nadzieja22, Emiilka, Karma88, olik321, Bajkaaa, Rucola, malka, Lusesita, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cieszę się, że malutkiej choć troszkę lepiej. Życzę Wam obu dużo zdrówka :*

Malka powodzenia :* zaciskam kcuki za szybką i łatwą akcję :D

Miłego dnia wszystkim :)

malka lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka piękny brzuszek :) powodzenia kochana, trzymam kciuki za szybka akcje :*

Justyna ja niestety nie powiem jak z wizytami, ostatnią miałam 34 tc, kolejną miałam mieć 36 ale już urodziłam

Emilka kciuki za wizytę, czekam na wiadomość :* pamiętaj że mi się teraz szyjka skróciła, a dzięki nospie i magnezowi stoi od paru dobrych tygodni jak była (2,6) mam nadzieję, że jutro też taka będzie

Lamka wszystkiego najlepszego dla Waszej psiej pociechy :)

Pilik myślę, że stres robi swoje i ogólne zmęczenie organizmu. Świeżo po porodzie się tak nie czuję przez adrenalinę. Ale morfologia nie zaszkodzi. Czekam na wyniki Ninki razem z Tobą :*

Co do rozmiarów - Tosia 48 cm, przed dobry miesiąc nosiła 44 cm. Później do ok 3 miesiąca 56 starczało. W 62 wskoczyła dopiero mając pół roku.

Ja w nocy zaliczyłam porcelane... Coś mi zaszkodziło :( czuje się fatalnie a jeszcze dziś nerwy sięgają zenitu.

Emiilka, lamka, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ty jutro wizytujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aguś, o 18 :(

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    moooocno będziemy trzymać kciuki!

Luna1993, lamka lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik nieustannie trzymam kciuki za Ninkę, silna dziewczynka, na pewno szybko uporać się z chorobą.

Malka powodzenia! Kciuki za szybka akcję, już niebawem będziesz tulić Felę.

Luna przypomnij, Wy macie wizytę dziś czy jutro?

Melevis doradz proszę co na początek wybrać w temacie chusty, w jakim sklepie robisz zakupy, czy masz swój ulubiony model, co jest ważne wybierając chustę? Czy takie rzeczy jak mój wzrost czy masa dziecka są istotne?
    Jestem nastawiona na wiązanie, liczę ze jakoś to ogarnę, kółkowa do mnie nie przemawia z tego względu, że Adaś jest mocno nieodkladalny i musi być bardzo wygodnie i mi i jemu.

Wszystkie dzieciaczki, które tu ostatnio widzialam w chustach i lezaczkach- schrupałabym i zacalowala.

Edit: Luna juz doczytałam :) Będę bardzo mocno trzymać kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:44

Luna1993, malka lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to jutro wchodzisz po mnie. Ja o 17. ;) Straszne są wizyty na wieczór, bo to cały dzień człowiek siedzi jak na szpilkach. Ale wierze, że będzie u Was jednak nie najgorzej. Kurde muszą być jakieś pozytywy i tego sie trzymajmy.

pilik mam nadzieję, że to chwilowy spadek formy. A Ninka niech pięknie dalej walczy. Cały czas trzymam kciuki.

Ja bylam dziś w labie: zrobiłam ogólne moczu, morfologie, elektrolity i magnez.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Pilik wszystko jest na dobrej drodze :)

Malka czekamy na wieści!

Sarna, no to tak: chustę polecam kupić używaną, z tego względu, że jest już złamana, mięciutka i fajnie współpracuje. Nowe zazwyczaj trzeba łamać i trochę się z nimi namęczyć na początku, co skutecznie może zniechęcić do motania. Polecam na początek grupę na Facebooku: Chusty na każdą kieszeń (tu dziewczyny sprzedają chusty do 300zł) i Tania chusta i nie tylko (do 500zł). Wystarczy napisać post, że szukasz chusty z takimi i takimi kryteriami i w moment dziewczyny wstawiają swoje na sprzedaż. Każda sprzedająca ma tam swój feedback z komentarzami innych mam, które od nich kupowały. Ja tam kupiłam wszystkie swoje chusty :) jako, że Adaś skończył już 4 miesiące warto kupić coś o wyższej gramaturze, tj. 240-260 i splocie skośno-krzyżowym albo zakardowym. Bawełna 100% albo domieszki takie jak bambus albo len też są fajne (zwłaszcza na lato). Mój ulubiony, najukochańszy model to Lenny Lamb Little Love mgiełka, mięciutka, nie za gruba, fajnie się dociąga (kiedyś wstawiałam w niej zdjęcie). Długość chusty ma znaczenie przy rozmiarze mamy, ja nosze 36-38 i tą z Lenny Lamb mam 4,2m, taka długość jest najbardziej uniwersalna bo wszystko ukrecisz :) przy rozmiarze 40-42 warto wziąć 4,6. Wysokość noszącego czy rozmiar dziecka nie ma znaczenia :)

Tom się rozpisała... ale tak jak mówiłam - o tym mogę gadać i gadać, a nie bardzo mam z kim :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:58

Sarna84, olik321, Rucola, Lusesita, Emiilka, Lunaris, ibishka lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, cieszę się, że u małej stabilnie. Wojowniczka z niej!

Malka, powodzenia w szpitalu. Oby to była szybka akcja :)

Aniu, daj znać jak Emek będzie już w domu.

Noo wizyty na wieczór są najgorsze, bo człowiek siedzi i czeka cały dzień, stresuje się itp. Fajnie, że mam na 9, ale generalnie jeśli chcę, żeby mąż zdążył na wizytę, to muszę na min 19 umawiać :/ Może co drugą się chociaż uda tak umówić, żeby był.

malka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Mocne kciuki :*:*

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik niezmiennie trzymamy kciuki za za Ciebie i Ninke a spadek formy to efekt zmeczenie, fizycznego i psychicznego. Każdy kolejny dzień będzie lepszy, zobaczysz :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma dokładnie, niestety mój gin przyjmuje tylko od 15 więc już wtedy mi obojętne o której :D badania mam porobione, tylko emka zaraz wyślę żeby zaniósł mocz na ogólne. Dzisiejszy dzień będzie najgorszy, bo emek do 22 w pracy. Będę miała czas do rozmyślań

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź i wszystkie wskazówki, zrobię jak radzisz, poszukam uzywanej chusty przez fb.
    A zdjęcie, o którym piszesz pamiętam, zapewne masz na myśli swoją chustę w tonacjach rożu i fioletu. Piękne zdjęcie, śliczne dziewczyny i piękna chusta.

Rucola lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wracamy do siebie po urlopie ale będzie mi ciężko bo urlop był fantastyczny. W tym tygodniu mamy 2 zajęcia w szkole rodzenia a jutro wizyta na 20 więc cichutko proszę o kciuki. Mam nadzieję nie słyszeć żadnych informacji poza wagą, ulozeniem dziecka i tym, że ogólnie jest dobrze i że jak spotkamy się następnym razem to Lewcio będzie prawie donoszony.Tej wersji się trzymam a co będzie to życie pokaże.
    Bajka jesteście baaaardzo dzielne :) Za 12 dni zaczynamy kolejne odliczanie. Podziwiam Twoją konsekwencję w leżeniu, bo to nie jest na moje nerwy a Ty sobie naprawde radzisz fenomenalnie!!!
    Aga czekam razem z Tobą na wyniki i mam dobre przeczucia :*
    Malka brzuch masz mega zgrabny. Wiem że wolalabys już go opróżnić, ale wdyglądasz bombowo. Mi taka figura nie grozi w 40tc :p

Bajkaaa, lamka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jutro o 18 jestem z Wami. Na pewno się ogromnie stresujesz i raczej nikt Ci tego strachu nie zabierze. Pisz nam o wszystkim, spróbujemy Cię wspierać:*:*:*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Karma dokładnie, niestety mój gin przyjmuje tylko od 15 więc już wtedy mi obojętne o której :D badania mam porobione, tylko emka zaraz wyślę żeby zaniósł mocz na ogólne. Dzisiejszy dzień będzie najgorszy, bo emek do 22 w pracy. Będę miała czas do rozmyślań

Zajmij się czymś, żeby nie mysleć. Zrób porzadki w domu, w papierach, cokolwiek, żeby głowę zająć.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Karma to wchodzimy niemalże po sobie :) będę trzymać kciuki, ale wiem że z maluchami wszystko dobrze :* teraz trochę odespie dopóki emek jest, później lody, pranie, sprzątanie, spakuje torbę do szpitala wstępnie bo wczoraj kupiłam kosmetyki itp. Poczytam wreszcie coś innego niż kodeksy i komentarze ;)

Rukola powroty z wakacji są ciężkie, ale na kolejne pojedziecie już we trójkę :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna jak coś Ci wpadnie w oko i jeśli będziesz chciała, to możesz mi wysłać model chusty, którą wybrałaś i w miarę możliwości będę mogła Ci jeszcze doradzić :)

Ale jutro wizytowy dzień! Luna, Karma, Rucola jesteśmy z Wami <3

Sarna84, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ