Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Amal , też należę do chudzinek
Chodzi mi raczej o to, że jesteś w 22tc i malutka pewnie waży jakieś 400-500g więc aż trudno uwierzyć, że te kopniaczki mogą być bolesne.
U mnie, ruchy czuję wyraźnie, brzuch skacze ale rzadko się zdarza, żeby były to ruchy bolesne. A Mała będzie teraz miała jakieś 1,5kg. Oczywiście, czasami wsadzi gdzieś nóżkę albo ciśnie na pęcherzale póki co nie jest to coś nieprzyjemnego, co przeszkadza w zasypianiu.
Melevis Dziękuję za porady. Podsunę je emkowi
P.S Bardzo wygodnie się śpi w poduszce od Ciebie. eMek tylko troszkę marudzi, że jestem od niego odseparowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 14:18
-
Przepraszam tylko na szybko napisze
groszki superx, parka juz na 100%, szyjka długa, chyba 4,5? W każdym razie ok i możemy lecieć na wakacje
Później wrzucę zjecia groszkow
A ja jako matka, powinnam sie wstydzić ze tak schizowalamRucola, JustynaG, Luna1993, Kingulla, Emiilka, summer86, Bajkaaa, Tosia2323, Karma88, Lusesita, Nadzieja22, Jeżowa, Achia, Yoselyn82, Flowwer, malka, Sarna84, lamka, Kaczorka, olik321, Lunaris, StaraczkaNika, 91Ewela09, Aga9090, Malwas, blue00, Kargo31, admiralka, Lena21, KateHawke, Czrna 81, agulineczka, Angelika83 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Mam jakieś takie przeczucie, że Malki dzieciątko czeka na przyjazd eMka Ani, żeby móc się spokojnie wypakować
Aniu, czekamy więc na wieści, że Twój eMek już do Was dotarł wtedy Malka będzie mogła spokojnie się rozpakowaćRucola, Karma88, malka, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Phnappy super wieści
leć i bawe się dobrze, to ostatnie wakacje we dwójkę
Emilka dobry lekarz to powinna być norma, a nie zachwytniestety, rzadko spotyka się tych z powołaniem. Cieszę się, że Ty akurat na takiego trafiłaś.
mam nadzieję, że teraz spokojnie zleci czas do porodu
Malka chyba za dobrze córci w brzuchumusisz ją czymś skusić, żebyc chciała wyjść
Emiilka, Rucola, malka, Phnappy lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA1 - 1:80
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
nick nieaktualny
-
Emilko, takie wiadomości to ja rozumiem !!! Ogromnie się cieszę a ta szyjka to chyba na 25to miesieczną ciążę
ja swojego gina nawet nie pytam o długość ale wystarczy mi informacja że jest ok, choć po naszym urlopie Lewcio jest porzadnie wytrzesiony...
Emiilka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyZ wulkanami było dla mnie oczywiste, że 'to normalne'. Cieszyłam się bo w końcu było widać dziecia z zewnątrz i nie trzeba było dotykać brzucha.
Tylko jak już tak teraz na wszystko popatrzyłam spokojnie, to takie erupcje powodowały skurcze. Na ktg zaraz pod cyckami, pelety dawały obraz 150. Jak sobie raz przesunęłam centralnie na wulkan, to wyszło ponad 200. Nie ma siły żeby tam nic w środku przez takie skurcze nie pracowało. Dlatego przez brak brania magnezu, podejrzewam że szyjka się właśnie skracała bo nie dawała rady takiemu natężeniu. A że ja nie wiedziałam że wulkan= tak potężny skurcz, to zwalałam winę na infekcje i brak luteiny wtedy (odstawiłam na 2tyg.). Wszystko się złożyło razem i mam co mam.
Dlatego mam nauczkę na przyszłość i będę po tej ciąży mądrzejsza.
A większość ginów mnie kierowała do łóżka dopiero przy szyjce 25mm. Dlatego tyle ile masz, to naprawdę super wynik Emilka.
Pamiętaj też że dziecko rośnie i jest coraz większe parcie tam. To też ma wpływ na długość.
Nasz ma 2200g i jako tako 1cm trzyma. Boję się pomyśleć gdyby teraz było 3-3,5kg i 1cm... pewnie kwestia kilku dni i finał.
Ja się urodziłam 4200g i 59cm. Więc nie moje geny
A M siedzi i czeka na 15:20 na samolot. 1 przesiadka ale może nie zdążyć... na razie 'jest w drodze'. Będzie w nocy lub w ostateczności jutro...Emiilka lubi tę wiadomość
-
Emilko, super, że Twój gin Cię uspokoił
Phnappy cudnieKiedy zaczynacie wakacje?
Emiilka, Phnappy lubią tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Phnappy fantastyczna wiadomość.
Na długo lecicie?
na 11 dni i od razu po mamy polowkowe
a jak u Ciebie? Kiedy masz wyniki nipt?
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
Phnappy - suuuuper
A ja poszłam się położyć z moją ciążową podusią na lewym boczku, jak Internet radzi... a tu takie coś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/446ff5d2a9e9.jpg
I nie zamierza mi jej oddaćJustynaG, Luna1993, Nadzieja22, Rucola, malka, Lunaris, Malwas, blue00, Phnappy, Emiilka, Karma88, admiralka, Jeżowa, Sarna84, Kaczorka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Podzielę się zabawną sytuacją z dzisiaj. Idę do piekarni, którą odwiedzam regularnie od miesiąca. Dzisiaj Pani do mnie "Proszę następnym razem podchodzić bez kolejki, dopiero zauważyłam, że Pani w ciąży".
Ale akurat w tej, zawsze są 2 Panie do obsługi więc nawet stojąc w kolejce to czeka się maksymalnie 3 minuty.
Inną piekarnię, w której kolejki są dłuższe niż w Biedronce przed niedzielą handlową - już od jakiegoś czasu omijam bo jednak stać 15 minut w oczekiwaniu na chleb to już nie na moje siły.
Ania pamiętam, że Ty miałaś takie papierki do określania ph, którymi można było sprawdzić czy to sączące wody płodowe. Czy mogłabyś podrzucić link do tego produktu? Bo wolałabym jednak mieć coś takiego w domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 15:45
-
Justyna, z tego co kojarzę Ania miała te same papierki lakmusowe co ja: https://www.aptekagemini.pl/papierki-lakmusowe-30-sztuki.html
JustynaG, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Phnappy gratuluję takich dobrych informacji
bawcie się dobrze na wakacjach w 4
.
StaraczkaNika Twoja kota wie co dobre.
Malka trzymam kciuki za szybki i sprawny poród.
Ja również po wizycie, dzisiaj doktor był niemal pewny dziewczynki, pokazywał mi na monitorze wargi mniejsze i większe. Powiedział, że dużo u mnie widać, stwierdził, że dzieciątko zdrowe, także bardzo się cieszę. Mała bardzo aktywna była, w trakcie zaczęła sikać, masa ponad 300g. W badaniu macica miękka, szyjka długa, wszystko ok.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d51df5dfb5c1.jpgPhnappy, Kingulla, StaraczkaNika, malka, blue00, Anna Stesia, Yoselyn82, lamka, Minie Black, Aga9090, Karma88, Emiilka, admiralka, Jeżowa, Luna1993, Bajkaaa, Nadzieja22, Achia, Flowwer, Sarna84, JustynaG, Kaczorka, Rucola, olik321, Lunaris, Lena21, KateHawke, veritaserum, Lusesita, Czrna 81, agulineczka, Tosia2323, Angelika83 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
moniśka... wrote:Dziewczyny po porodzie mam straszne problemy z hemoroidami, wiecie moze co mozna brac przy karmieniu piersia zeby je złagodzić, jakas masc czy cos. Bo niektore specyfiki sa zakazane przy karmieniu.
Kochana, kup Aesculan, trzeba pobrać kilka dni, ale pomaga. Do tego nasiadowki z kory dębu i możesz też zastosować Criorectum. Powinno to wszystko pomóc. Ja po porodzie miałam hemoroidy wielkości pomidorków koktajlowych i myślałam, ze palne sobie w łeb z bólu.moniśka... lubi tę wiadomość
-
Phnappy wrote:na 11 dni i od razu po mamy polowkowe
a jak u Ciebie? Kiedy masz wyniki nipt?
Wow to odpopczniecie i od razu badanie. Fajnie.
Teoretycznie piątek/sobota powinni dzwonić, że są wyniki.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia