X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja też chciałam w przyszpitalnej szkole się o tym rodzeniu nauczyć. Kazali dzwonić majwcześniej w 26tc. Także mam sporo czasu ;)
    no patrz,my idziemy już od 20tc bo akurat się nowe grupy tworzyły a pani mówiłą, że są pary i od 18tc. no ale to już chyba nie ma większej różnicy, tylko ważne jest, by zajęcia w szkole rodzenia zakończyć na około 4 tygodnie przed planowanym terminem porodu.
    w tej co wybralismy dla uczestniczek jest darmowe ktg od 35tc więc będe spokojna wiedząc że jak coś mogę do nich podjechać i sprawdzić :)

• Malwas Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika o no proszę, może jak zadzownię to się dowiem, jak to jest, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak wcześnie należy się zapisywać. Tak sobie myślę, że w przyszpitalnej najlepiej, bo można poznać kadrę i tamtejsze zwyczaje.

Ja się może jeszcze pochwalę zdobyczami na promocji, chociaż część rzeczy oddałam do smyka, bo się wystraszyłam, że kupiłam za dużo rozmiaru 56. To tak na poprawę humoru kupiłam pierwsze ciuszki :).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5e9e0e6ccdc.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a62cc92d56a4.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f76109c3e14.jpg

Emiilka, StaraczkaNika, olik321, Nadzieja22, Lunaris, Luna1993, Flowwer, Amal, JustynaG, Lusesita, Phnappy, Czrna 81, blue00, agulineczka, pilik, Kaczorka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas cudowności. Ciekawe czy mi się kiedyś córeńka trafi :)
    Lena to wspaniałe co piszesz, gapienie się na Malucha to chyba najcudowniejsza "czynność" na świecie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:25

Malwas lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka nie zdążysz się zanudzić, zobaczysz- jutro będzie pozamiatane ;)
    Makaronowa z chlebem !!! :D gdzie jest dietetyk w tym szpitalu? :D

Malwas cudne te ciuszki <3 mój Stasiulek będzie chodził też w takim turkusowym króliczku, pozostałe róże mu daruje i sprzedam :P

Dziewczyny jak znikam pod kołdrą z jakimś serialikiem na dobicie, muszę się wygrzać i jakoś wyleczyć bo mamy plany wyjazdowe na weekend.
    Dobranoc wszystkim!

Rucola, Malwas lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, cudowne maleństwa :) Parka to chyba spełnienie marzeń każdej mamy bliźniaków ;)

Malwas, łowy pierwsza klasa! Ubranka dla dziewczynek są śliczne. Ja dzisiaj też coś upolowałam - co prawda w lumpku i to w dodatku za 6 zł za kg, ale naprawdę świetny ręczniczek z misiem koalą :) Akurat nam tego brakowało :)

Lamka, jeżeli mogę coś doradzić - nie rezygnuj tak łatwo ze szkoły rodzenia, nawet jak byś miała się "ukorzyć" przed tą panią. Mnie naprawdę bardzo dużo dają zajęcia na szkole rodzenia (kopalnia wiedzy dla pierworódki), nie mówiąc już o gratisach. Dodatkowo, mi dobrze na psychikę robi spotkanie co tydzień z położną, która każde spotkanie rozpoczyna od pytania, jak się czujemy i czy chcemy o coś zapytać...

Rucola, Phnappy, Malwas lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam się przytulić do emka, bo jutro bardzo ciężki dzień. Dobranoc :*

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    StaraczkaNika o no proszę, może jak zadzownię to się dowiem, jak to jest, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak wcześnie należy się zapisywać. Tak sobie myślę, że w przyszpitalnej najlepiej, bo można poznać kadrę i tamtejsze zwyczaje.

Ja się może jeszcze pochwalę zdobyczami na promocji, chociaż część rzeczy oddałam do smyka, bo się wystraszyłam, że kupiłam za dużo rozmiaru 56. To tak na poprawę humoru kupiłam pierwsze ciuszki :).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5e9e0e6ccdc.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a62cc92d56a4.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f76109c3e14.jpg

Malwas mi wszyscy mówili że Franio będzie duży, że bez sensu kupować małe bo nawet nie założy i w środę po wypisie z kliniki zamawiałam na szybko ze smyka i 5-10-15, bo wszystko ma duże chociaż ważył 3600 przy porodzie, także nie martw się

Malwas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie mam zamiaru rezygnować, tylko się zdenerwowałam, bo kto pisze takiego SMSa zamiast zadzwonić? Ja już w maju prosiłam o rezerwację miejsca i dostałam potwierdzenie mailem. Zupełnie nie wiem o co tej Pani chodzi.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas mam dla Dominiki ten granatowy sweterek. Jest słodki :-)

Malwas lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś, no nie było to na pewno sympatyczne zachowanie ze strony tej pani. Może miała gorszy dzień? Czy to szkoła z polecenia? Bo trochę słabo się zaczyna, a przecież powinniście razem przeżyć ciekawe chwile w miłej atmosferze (oby!).

Ja również się umawiałam telefonicznie do szkoły rodzenia. Jakieś było moje zdziwienie, kiedy najpierw, w oczekiwaniu na połączenie, usłyszałam piosenkę: "miała baba koguta", a na koniec rozmowy, pani pożegnała mnie słowami: "no to buziaczek kochaniutka" ;) Dodam, że na szkole rodzenia jest ideolo! <3

Malwas, Phnappy lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka to chyba super pozytywne położne to prowadzą :) dobrze trafiłaś.

Lusesita właśnie przedwczoraj wpadł mi w oko ten sweterek, jest śliczny :)

Lena21 no właśnie różnie to bywa, trudno przewidzieć jakie będzie dziecko na samym początku i w co się będzie mieściło. Jedni mówią, że lepiej więcej kupić 62, bo dłużej będzie używać. 50, 56 zawsze można właśnie dokupić jak trzeba.

Emiilka lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy i Malwas gratuluję udanych wizyt :)

Ja mam polowkowe w środę i juz sie denerwuję :/

Phnappy, Malwas lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, super, że na wizycie wszystko dobrze :) Córka śliczna <3

Phnappy piękne te Twoje bliźniorki <3 Jej, a pamiętam jak mojej siostry były takie małe, a teraz już poważny wiek 12 lat :) Bliźniaki są faaajne.

U mnie niedawno weszła pierwsza zachcianka - kakao :D Spieniłam elegancko mleko w ekspresie, dodałam gorzkiego kakao (że niby bez cukru w zamian za te lody na zgagę), a teraz żałuję jak nie wiem co, bo tak mi niedobrze i chyba zaś zgaga, a przecież nie zjem 4 Kaktusa jednego dnia. A niee, przecież już jest wtorek, to czuję się usprawiedliwiona ;)

Phnappy, Malwas, JustynaG lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany... Wykończy mnie ten mój 5 latek! Obudził mnie o 00.20 a jak już zasnąłem godzinę później to teraz powtórka i rób co chcesz do rana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 02:15

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris my nie spimy o tych samych porach hahaha :P Wlasnie Maksik doi mamuske ;)

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż masz z tego pożytek :-D
    Mój książę już chrapię w najlepsze w moim łóżku a ja się kręci po domu i zaczynam się robić głodna :-P

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, w tym artykule piszą, że dziecka 0-2 mc nie wolno wozić w foteliku więcej niż 40 minut, bo robią się problemy z krążeniem. A ja myślałam, że będziemy dużo jeździć :/
    https://mamotoja.pl/jak-dlugo-mozna-przewozic-dziecko-w-foteliku,aktualnosci-artykul,21576,r1p1.html

Co do szkół rodzenia to myślę że każda ma swoje zasady i koniecznie trzeba zadzwinić i się dowiedzieć od którego tyg. biorą.
    Karma, właśnie tym samym się kierowałam wybierając szkołę przy szpitalu. Wiem, że u mnie pokazują w ramach zajęć cały oddział i porodówkę - fajnie będzie się przygotować psychicznie ;)

Achia, Czara urodziła wczoraj i narazie jest zadowolona z Klinicznej - dziś pisała, że śniadanie smakowało. Odkąd znam historię Ani to jakoś bardziej doceniam takie rzeczy ;)

A właśnie, potwierdziła się teoria z odstępowanuem brzucha - wczoraj miałyśmy na watku kliniki poród (pierwszy od 4 miesięcy) i tego samego dnia pozytyw - pierwszy od mojego :) Szybko poszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 07:16

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jak tylko wrócimy do domu, myśle że będzie tak samo, będziemy siedzieć i patrzeć na Malutką.
    Wczoraj była na mniejszych dawkach usypiaczy, dzięki czemu troszkę ruszała rączkami i dwa razy tak cudownie delikatnie się uśmiechnęła. Całkowicie skradła moje serce <3...
    Ninka jest stabilna, płuca zaczynają się leczyć. Mam nadzieje że na rtg też już widać poprawę. Wczoraj była konsultacja kardiologiczna i serduszko nie na wad wrodzonych ani infekcji! Pierwszą noc przespałam spokojnie, wiedząc że walka tylko z płuckami, rokowania są dużo lepsze.
    Lena jakiego laktatora używasz? Muszę kupić na cito i myśle czy medela swing będzie wystarczająca zakładając że kpi może być konieczne

StaraczkaNika, Madzik34, lamka, Nadzieja22, Emiilka, Lunaris, malka, JustynaG, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik tak bardzo się cieszę, że z malutką już coraz lepiej :) niech szybciutko dochodzi do siebie :*

Karma za Ciebie pierwsza dzisiaj trzymamy kciuki :*

Później Rucola i cudowny Lewek :)

Ktoś jeszcze dzisiaj, czy coś ominęłam?

Lamka daj znać jak wyszło ze szkołą rodzenia, czy dzwoniłaś

Bajka dzisiaj oglądasz Zosieńke prawda?

Ja już od godziny spać nie mogę, głową z nerwów boli :/

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) witam się z kibelka.. Znowu skurcze ale nie takie mocne i bolesne jak wczoraj.. I doszła biegunka.. A nic nie jadłam nieswiezego.. Ehh

‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ