X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo się cieszę że emek zdąży na poród. Teraz spróbuj się odstresować i myśl pozytywnie. Dziecko donoszone, mąż na miejscu.. Wystarczy stresów, teraz tylko chill i błogie oczekiwanie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super wiadomość! Teraz to już będzie przyjemność czekać na Oskara. Razem <3

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha bardzo Ci dziękuję:) Ja jestem zakochana w tym imieniu. Mój teść dziś dzwonił i pytał się z nadzieją czy nie zmieniliśmy zdania. Ogromnie mnie to rozbawiło, wzięłam słuchawkę i powiedzialam mu że zdania nie zmienimy i jeśli to są jego problemy życiowe to jest naprawdę szczesliwym czlowiekiem. Nie wiedział co odpowiedzieć a ja z uśmiechem opowiadałam jaki Lew jest dziś aktywny i jak bardzo się cieszę że wybraliśmy takie piękne imię. Jestem z siebie bardzo dumna że potrafię się śmiać z dogryzek innych. A dla teściowej cały czas trzymam asa w rekawie. Taka jestem frania:p

Emiilka, Tosia2323, Karma88, Flowwer, Bajkaaa, Achia, Lusesita, Phnappy, Czrna 81 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle dotrwać do wtorku bo dzisiaj się zestresowałam tymi skurczami :D
    Wtedy już może będzie spokojniej człowiek żył, bo jutro to jednak jeszcze cały dzień w drodze.
    A środa= nowy tydzień i to 37tc, także zostanie tylko tydzień do donoszonej ciąży. Teraz już mi obojętne wszystko. Ale leżę i ciągle myślę co mnie boli i czy mnie boli tak aby wszczynać alarm.
    Odnośnie powrotu to też znoszę jajko i moźe przez to skurcze są bo się stresuję powrotem.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ktore urodzily - jak czeste mialyscie wizyty u gina na koncowce? Wlasnie zobaczylam, ze moj prowadzacy ma urlop pomiedzy moim 38 a 41tc co oznacza ze ostatnia wizyta przrd jego urlopem bedzie w 37t3 a po urlopie to 41t3d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 23:14

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie nasze forumowe mamusie bardzo się cieszę, że się dzisiaj odezwałyście! Dobrze czytać, że mimo przeciwności super siebie radzicie i idziecie do przodu!

Emilka! Nam tu marudzić możesz zawsze! Szyjkę kontroluj na bieżąco, ale staraj się nie myśleć o tym w kółko, żeby nie zwariować.

Mnie do chusty nikt nie musi przekonywać. Mam tylko nadzieję, że Fela będzie też tak pozytywnie do tego chustowania nastawiona ;)

Ania, super, że emek wraca! W końcu będziecie razem i na pewno poczujesz się pewniej.

Minie, niestety takie wesela jak opisujes to większość. Przynajmniej na śląsku. Emek pracuje na weselach i to co mi czasem opowiada to masakra...

A ja dzisiaj mam 41t0d ;) wrzucam ostatnie zdjęcie z brzuchem. W szpitalu już nie będę cykać, bo pewnie nie będzie jak. Jutro melduje się rano na IP i zobaczymy co będzie dalej...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1de299c1224d.jpg

Amal, Emiilka, Tosia2323, Jeżowa, Rucola, JustynaG, Nadzieja22, Lusesita, olik321, Sarna84, Bajkaaa, Madzik34, Aga9090, lamka, Achia, Minie Black, blue00, Yoselyn82, 91Ewela09, KateHawke, Lunaris, Czrna 81, admiralka, ibishka, Amy333 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja mam już co tydzień chociaż przed szpitalem ginka mówiła co 2tyg. No ale wyszło jak wyszło więc zwiększyła częstotliwość.

• malka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja jeszcze nie urodziłam, ale na końcówce miałam wizyty co miesiąc, tak jak przez całą ciążę. Ale nie było nic niepokojącego, gdyby było coś nie tak to na pewno musiałabym chodzić częściej.

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu się do niczego nie odniosę, przepraszam ale nie daje rady.
    Jedynie z bieżących - Malka trzymam bardzo mocno kciuki jutro!
    Nie pamietam już na jakim etapie pisałam wczoraj dlatego tak ogólnie - wczoraj wieczorem musieli jednak Ninke uśpić i zaintubować, zbyt płytki i szybki oddech miała, przez co płuca nie miały się jak regenerować. Rano była już spokojna, nabrała ładnych kolorow, widać że lepiej się teraz czuje, kiedy organizm może walczyć z infekcją, a nie musi jeszcze dodatkowo walczyć o każdy oddech... jutro będzie miała konsultacje z kardiologiem i mamy nadzieje, że rano pojawią się jakieś wstępne wyniki, dzięki którym będą mogli lepiej dopasować leczenie... czekam na ranek i drżę, żeby w nocy nikt nie przyszedł, bo to będzie znak, że jest stabilnie...
    ja się czuje słabo, szwy ciągną, głowa boli, od czwartku prawie nie spałam, ale szczerze? Zaciskam zęby i naprawdę nie przeszkadza mi ten stan. Jedynie brak snu zaczyna doskwierać, mam nadzieję że dzisiaj uda się cokolwiek więcej przespać... o pokarm walczę, dzisiaj zaczęłam pic femaltiker i mam po nim troszkę więcej i takie bardziej treściwe kropelki, więc mam nadzieje że na dniach coś ruszy. Wszystkie krople które nazbieram podają małej razem z mm, przez sondę.

Ściskam Was wszystkie z nadzieją, że macie lepszy czas

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, jakieś pomysły jak nauczyć małe że w nocy się śpi a kopie w dzień? :) Bo w dzień to tylko sporadycznie kopniaki. A tu środek nocy i imprezka znowu, i tak codziennie... Jak je już teraz przestawić na spanie w nocy :/ szykuje mi się chyba imprezowa baba :)

Pilik, ogromne kciukasy za twoją malutka.. Da radę dzielna dziewczynka i szybko będziecie się tulic :) postaraj się przespać ile możesz żeby mieć siły dla malutkiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 00:06

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik bardzo czekałam na wieści od Ciebie <3 Ninka daje radę silna kobietka po mamusi !

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik trzymam mocno kciuki za Ninke. Mam nadzieję że dziś trochę pospałaś. Malutka ma Twoje geny, więc przezwyciężyć wszystko:)

Justyna my mamy wizyty co 3 tyg. Moja gin tez idzie na urloo ns 2tyg. Więc idę do niej w 36+4 i potem 39. Ale jak tylko coś się będzie dziać mam podjechać do Rubisza czyli lekarza który przyjmuje w tym samym miejscu i jest niby poinformowany.

Malka trzymam kciuki za dzisiejszy dzień!

A my witamy się w 35tc :)

lamka, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja byłam na tygodniowym urlopie dość spontanicznym i czytałam na biezaco ale nic nie pisałam.

Przede wszystkim Pilik gratulacje! Ninka to waleczna dziewczynka a widzę że z każdym dniem jest lepiej. Trzymam kciuki zebyscie jak najszybciej wróciły do domu.

Malka trzymam też kciuki za Ciebie i mam nadzieję że już wkrótce będziesz tulić swoje maleństwo :)

Co do urlopów lekarzy no to niestety mój też ma od mojego 35 do 38+3 i kiepsko ale cóż mam nadzieję że na niego poczekam z małą :)

Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 05:37

malka lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I możemy odhaczyć kolejny dzień.

Pilik córeczka dzielna da radę.

Co do wizyt to mam co 2 tyg ale wychodzi co tydz bo chodzę na zmianę do dwóch.

Podziwiam wasze maluszki i caly czas niedowierzałam bo dopiero były dwiema kreseczkami.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, noc przespana, Ninka stabilna bo nikt złych wieści nie przyniósł, czekamy co przyniesie dzień.

Dziewczyny które już rodziły - czy to normalne że czuje się dzisiaj dużo gorzej niż w sobotę? Wczoraj już chodziłam w miarę, a dzisiaj ledwo do sali z ubikacji wróciłam, taki ból i zawroty głowy... nie wiem czy taka kolej rzeczy czy na obchodzie powalczyć o jakiekolwiek badania?

mi88, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - super, że udało się pospać :) i cudnie, że u malutkiej poprawa! <3
    A co do Twojego samopoczucia, to myślę, że to efekt ostatnich dni, czyli zmęczenie z Ciebie schodzi i może po części też stres. Postaraj się odpoczywać, jak tylko masz możliwość. I pamiętaj też o witaminach dla kobiet karmiących, żeby uzupełniać wszelkie niedobory.
    Ale dla świętego spokoju możesz też zapytać lekarza czy taki spadek formy jest normalny.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

pilik cieszę się, że u Ninki nie jest gorzej, a będzie już tylko lepiej. Dzielna dziewczynka, po mamusi. Dobrze, że udało Ci się troszkę więcej pospać.

malka powodzenia dzisiaj! Może do północy zostaniesz mamą <3

malka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny <3

Pilik niezmiennie trzymam kciuki by młoda szybko pokonała chorobę :)
    A ja nie jestem po porodzie ale widziałam jak koleżanka w środę miała cc a w sobotę miała taki spadek formy że ledwo chodziła mimo iż w piątek była nawet u mnie w pokoju bo tak się dobrze czuła.

Malka trzymam kciuki za szybki pobyt w szpitalu i łatwy poród! :)

No i u mnie kolejny dzień za nami i zostało 12 dni do skończonego 34tc :)

Rucola, malka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Dziękuje dziewczyny, noc przespana, Ninka stabilna bo nikt złych wieści nie przyniósł, czekamy co przyniesie dzień.

Dziewczyny które już rodziły - czy to normalne że czuje się dzisiaj dużo gorzej niż w sobotę? Wczoraj już chodziłam w miarę, a dzisiaj ledwo do sali z ubikacji wróciłam, taki ból i zawroty głowy... nie wiem czy taka kolej rzeczy czy na obchodzie powalczyć o jakiekolwiek badania?

Pilik, możesz poprosic o morfologię, ale u mnie było podobnie.. 2 dni po porodzie czulam się jakbym nie rodziła a w 3 dniu nagle opadlam z sił i zaczęłam odczuwac ból, ale wiązałam to ze spadkiem adrenaliny o wyjsciem do domu.

Ninka dzielnie daje radę, zobaczysz że szybko wróci do pełnego zdrowia. Jestem z Wami myślami!

Malka, kciuki za dzisiaj i powodzenia!

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik mocne kciuki za Was :*

Aniu super, że eMek wraca :* (ja pamiętam jak się modlilam aby mój eMek zawsze zdążył na poród)

Malka mam nadzieję, że coś ruszy :*

Miłego dnia Wam życzę

malka lubi tę wiadomość

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ