X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis a nie jeździsz po Polsce jako doradca chustowy?:)

Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Melevis a nie jeździsz po Polsce jako doradca chustowy?:)

Hehe do doradcy mi daleko, bo sama się uczyłam z filmików na YouTube :P ale wsiąknęłam w to na maksa. Ogólnie jak będziecie miały jakieś pytania to śmiało ;)

Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie będę miała ale jak mały się urodzi ;)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Hehe do doradcy mi daleko, bo sama się uczyłam z filmików na YouTube :P ale wsiąknęłam w to na maksa. Ogólnie jak będziecie miały jakieś pytania to śmiało ;)

A może spacerówki już masz obczajone? Bo chyba miałaś kupić?
    Ja teraz szukam solidnej na pompowanych kołach, żeby dała radę na dziurawych i krzywych chodnikach :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris tak na lezaco miałam mierzone ale już nie spałam bo ostatnio miałam rano o 6 80/35 także to było niezłe hehe

A co do urodzonych w niedziele to mój brat z niedzieli i z naszej 5 jest najbardziej pracowity i ambitny więc ja nie do końca wierzę w niedzielnych leni hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A może spacerówki już masz obczajone? Bo chyba miałaś kupić?
    Ja teraz szukam solidnej na pompowanych kołach, żeby dała radę na dziurawych i krzywych chodnikach :p
    Kupiłam GB Beli Air 4, był w super cenie i w tych kryteriach, w których szukałam. Ale koła Ci się nie spodobają na pewno - piankowe :P

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka powtarzam się, ale przepiękne z Was dziewczyny <3 uwielbiam Wasze zdjęcia :*

Malka współczuję Ci nerwów :/

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis my tez sie chustujemy :D
    Nie wyobrazam sobie juz zycia bez chusty hihihi :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/908877eb8a98.jpg

Luna1993, lamka, Lunaris, Rucola, Kaczorka, Achia, Lusesita, malka, Aga9090, Bocianiątko, Czrna 81, Emiilka, summer86, StaraczkaNika, JustynaG, olik321, Melevis, Nadzieja22, KateHawke, emi2016, Flowwer, Lena21, Sarna84, blue00, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka cudnie! i wygląda na takie proste :D
    By the way super wyglądasz! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 19:05

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny za te chusty ja na pewno nie miałabym cierpliwości do tego więc nawet nie będę próbować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 19:45

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - no piankowe koła niestety nie na moje regiony ;)

Barbarka - super radość i szczęście bije od Ciebie :) cudnie <3

Moje dziecko chyba urlop odsypia od wczoraj, bo robi po 3 drzemki dziennie po 1.5-2h.

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Lunaris :* Nie jest ciezko wiazac, ale najlepiej pocwiczyc na lalkach albo miskach, bo dziecko choc lepiej sie w chuscie uklada to
    niekoniecznie ma tyle cierpliwosci co pluszaki :D

Bajkaaa, Lunaris, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, kochane, za troskę! Podczytuje Was, ale za Chiny nie mam kiedy pisać. U nas całkiem całkiem, zakonczylam połóg i psychicznie jest mi dużo lepiej. Synek ślicznie rośnie, tylko ciągle utrzymuje się mu zoltaczka, w przyszłym tygodniu mamy szczepienia. Od kilku dni je głównie mój pokarm, walczę w międzyczasie z zastojami i fontannami mleka, bo dzidziuś mocno ulewa. Z ciekawych wiadomości- trafiliśmy ostatnio do przypadkowego pediatry z silnym trądzikiem niemowlęcym. Lekarka stwierdziła u małego zapalenie ucha i dała antybiotyk. Na szczęście poszliśmy po druga opinie - uszka zdrowe. Myślałam, ze rozszarpie babsztyla. Zero odpowiedzialności.

Podczytuje Was sobie i sama śmieje sie do siebie. Jeszcze niedawno czekaliśmy na pierwsze kopniaczki, a tu sporo z nas tuli swoje maleństwa. Cieszą mnie postępy Frania, trzymam kciuki za Ninke, za udaną laktacje i jedzonko dla Ani Summer! Trzymam tez kciuki za Bajeczke-niesamowicie jesteś silna babeczka. W ogóle wszystkie Was kocham i cieszę się, że mamy wspólny wątek!

Emiilka, summer86, Rucola, reset, Bocianiątko, Lunaris, Achia, Bajkaaa, Lusesita, JustynaG, olik321, Barbarka1984, Nadzieja22, KateHawke, Flowwer, Lena21, Jeżowa, malka, Sarna84, Aga9090, Czrna 81, blue00, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko miałaś coś napisać a nie tylko lajkujesz po cichaczu ;)

Emiilka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już w domku :) tydzień wakacji to jednak mało ale emek trzyma urlop w celu wiadomym ;) najwazniejsze ze udało się wyrwać z domu :)
    Od jutra pewnie będę aktywniejsza.
    Pilik bardzo mocno trzymam kciuki za Ninke i czekam na dobre wiadomosci.
    Melevis, Barbarko super "chustujecie" mi też się marzy...
    My dzis odpoczywamy, tzn ja próbuje a emek z Lewkiem ogladają mecz a mały się "wczuwa" i rozgrywa swój własny mecz u mnie w brzuchu ;)

Lunaris, Achia, Bajkaaa, Lusesita, Kaczorka, Barbarka1984, Nadzieja22, KateHawke, Jeżowa, malka, Sarna84, Aga9090, Czrna 81, blue00 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczynki!

Skrobię obiecany post :) Szczerze uprzedzam, że będzie długo i nudno, więc śmiało możecie zrolować na dół, jak przy słabym, a długim tekście na demotywatorach ;)

Generalnie, jak napisałam wczoraj wieczorem, jest dobrze i chyba nie powinnam mieć powodu do narzekania. Byłam w zeszły wtorek na wizycie (24+4 tc) i mały ważył 852 gramy. Niestety dostałam wcześniej standardowe wyniki (u nas się dostaje w recepcji, przed samą wizytą) i tutaj szok i niedowierzanie: bakterie w moczu: d. liczne (wujek Google podpowiedział: dość liczne). Miałam półtorej godziny opóźnienia, czyli w sam raz, by zacząć się denerwować jeszcze tym wynikiem. Tym bardziej, że nigdy, w czasie ciąży, nie wyszły mi żadne bakterie. Na wizycie gin na szczęście zareagowała na wynik i dała od razu skierowanie na powtórzenie - miałam powtórzyć następnego dnia i podejść do niej z wynikiem. Wizyta sobie trwa, standardowo, najpierw badanie na samolocie i moje pytanie o szyjkę. Jest twarda, zamknięta i ma 3,5 cm. Ja od razu panika, bo na wizycie miesiąc temu miała 4,5-4,2 cm, czyli w miesiąc skróciła się o 1 cm. Oczywiście na głos wypowiedziałam te moje obawy, ale gin kazała się tym nie przejmować i temat ucichł. Dowiedziałam się jeszcze, że moje twardnienia brzucha, których niestety doświadczam, to są skurcze. Nie podoba mi się to w ogóle i łączę te skurcze ze skracaniem się szyjki. Po tej wizycie zwiększyłam dawkę Asparginu i Magnezu do 2xdziennie i dodałam rano 1xdziennie Nospę. Wydaje mi się, że jest trochę lepiej, ale nie wiem, na ile to moja psychika ze mnie nie drwi.

Oczywiście po wizycie przetrzepałam internety, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji, czy ta szyjka ma już prawo się skracać. W środę na szkole rodzenia, położna powiedziała, że to nie jest absolutnie powód do zmartwień, bo macica się rozciąga, przez co szyjka się skraca i i tak jest długa, skoro ma 3,5 cm. Ja wiem, że to nie jest tragiczna długość, bardziej mi chodzi o to, że przez miesiąc skróciła się o 1 cm...

Staram się więcej polegiwać, ale im dłużej leżę, tym więcej głupich myśli przychodzi do głowy. Naprawdę, wolę mieć cały dzień zaplanowany i nie mieć czasu na myślenie o głupotach.

Podjęłam decyzję, że jutro dzwonię do mojego gina od usg i proszę o wkręcenie mnie prywatnie na szybkie usg. Chcę sprawdzić, czy ta szyjka się dalej nie skraca, szczególnie, że od dwóch/trzech dni, znowu czuję kłucie w pochwie (już kiedyś miałam coś takiego).

Także tak wyglądają moje rozkminy. Naprawdę, wolę się nie chwalić codziennie moimi przemyśleniami, bo w obliczu tego, co przechodzą Bajka, Luna, Ania, a teraz jeszcze córeczka Pilik, to jest po prostu śmieszne...

Niestety nie potrafię cieszyć się tą ciążą :( Czasami już jest ok, ale np. wchodzę na forum i czytam to, co napisała Ewela, o tej dziewczynie w 32 tc. Albo idę do okulisty, żeby wydał mi zaświadczenie, że z oczami wszystko ok, a on zaczyna mi opowiadać historię swoich bliźniaków, które cudem odratowano, bo pierwsza gin nie zauważyła, że blizna po cesarce (z pierwszej ciąży) jest na skraju wytrzymałości i może w każdej chwili pęknąć... Morał: najlepiej mieć dwóch ginów i wymieniać się wizytami.

Dobra, moje smęty kończę pozytywnym zakończeniem: w powtórzonym kolejnego dnia badania moczu nie znaleziono bakterii. Tak powiedziała moja mama, która poszła po wynik i której tę informację przekazała rejestratorka. Dodam, że rejestratorka poszła też skonsultować ten wynik z moją gin i gin powiedziała, że wszystko jest ok i nie muszę przychodzić. Oczywiście w mojej głowie pojawiła się absurdalna myśl, żeby zrobić dla potwierdzenia tego wyniku zrobić jutro badanie moczu w diagnostyce i na własne oczy zobaczyć, że nie ma tych bakterii. Niech to będzie podsumowaniem stanu mojego umysłu ;)

Miłego wieczoru Dziewczynki! <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziękujemy! <3

Bajka ale to naprawdę nie jest takie trudne! Jak ja to pierwszy raz widziałam u znajomej 1,5 roku temu to byłam w szoku, jak w tych 4,5m można się połapać i spamiętać co gdzie idzie. Ale po kilku razach to już czysta przyjemność - i dla mamy, i dla maleństwa :)

O, jeszcze odnośnie Babybjorn. Jak widać, nadaje się również dla 2,5 latka :D
    23e3bffe5d33210bmed.jpg

Emiilka, reset, Achia, Tosia2323, Kingulla, Lunaris, Lusesita, olik321, Kaczorka, Rucola, JustynaG, Bocianiątko, Nadzieja22, KateHawke, Kargo31, Jeżowa, Aga9090, Sarna84, blue00, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, byłam w trakcie wylewania moich żalów na klawiaturę, kiedy pisałaś post. Mam nadzieję, że się nie rozczarujesz ;) Naprawdę Dziewczyny, chyba lepiej nie wywołujcie mnie już więcej do odpowiedzi :D

Ps. Nie ma żadnej tajnej grupy na FB. Reset i Lunę mam w znajomych. Z Reset piszemy czasem o sprawach, czasem o staraniach/mojej ciąży. Z Luną piszemy o jej wstępnym, moim zawodowym, naszych ciążach. Jest grupa, którą Dziewczyny kiedyś założyły, to było jeszcze na wątku staraczkowym, ale myślę, że o tej grupie wiecie :)

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam! Ostatnio nie miałam litości i musiałam Emilke nękać z prawa pracy ;) i nie dotyczyło to ciężarnych, a pracownika podlegającego ochronie przedemerytalnej, więc same rozumiecie, że nuuuuudy ;)

Melevis - pisz do tego producenta, Staś też jest dzieckiem reklamowym! Majątek zbijesz!;) Wiesz, że jestem fanką Twoich dzieci <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 20:30

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mówią, żeby się uczyć, dowiadywać, interesować światem, a ja właśnie stwierdzam, że im mniej się wie tym lepiej :P kiedy byłam w ciąży z synem to nawet przez myśl mi nie przeszło, że jest coś takiego jak poronienie, skracanie szyjki, owijanie pępowiną i tym podobne. Miałam 21 lat i byłam na tyle nieświadoma, że pewnie i bym uwierzyła, że ciąża może rozwijać się w kolanie :P teraz już tej wiedzy, którą mam się nie pozbędę, więc i pewnie moja ciąża (jeśli kiedyś w końcu do niej dojdzie) będzie męką i udręką dla mnie. Jedno co mogę Ci doradzić. Nie czytaj Internetu, tam kaszel zwiastuje raka odbytu więc nie ma co się niepotrzebnie nakręcać. Lepiej iść dwa razy częściej do lekarza, albo chociaż dokładnie weryfikować to co się przeczytało. Mam nadzieję, że Twoja ciąża będzie dlaje przebiegać w spokoju i będziesz się nią cieszyć :)

Melevis masz cudowne dzieci, a jak już dorobię się swoich to pozwolę sobie poradzić się ciebie w sprawie chusty, bo też zamierzam chustować bobasa jak najdłużej :)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ