Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Melevis tulę :* Ja rozumiem te dorastanie dzieci. Synka odstawilam od piersi w wieku 14 m-cy. Przeżyłam to bardziej niż on. Ostatnio zaczął spać w swoim pokoju na duzym "dorosłym" łóżku (do tej pory spał w łóżeczku w naszej sypialni) i zamiast się cieszyć, że tak sprawnie to poszło, to ja jednego wieczoru usiadłam na łożku rycząc, bo syn juz taki duży, że mnie nie potrzebuje. Mąż mi musiał tłumaczyć, że on ma lekko ponad 2 lata i jeszcze będzie mnie długo potrzebować.
Co do zmiany rozmiaru ubranek to tez mam podobnie - jak chowałam kiedyś poprane 56-68 też mi było cholernie smutno, ze to koniec dzidiusiowego etapu
Jeszcze nie urodzilam drugiego dziecka, a już czasami myślę, że może jeszcze kiedyś powalczymy o trzecie, choć też super młodziutka nie jestem (33 w tym roku). Jakoś myśl, że to moja ostatni ciąża jest dla mnie smutna, mimo, że przeciez chodzenie w ciąży to nie takie hop siup.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
A ja wczoraj zrobilam sobie dłuższy spacer z synkiem - jakieś 5-6 km. Jak wróciłam do domu było jeszcze w miarę ok, ale jak się położyłam dopadł mnie taki ból w pachwinach i spojenia łonowego...(z bólem spojenia męczyłam się tez pod koniec I ciąży, ale żaden lekarz nie zauważył niczego niepokojącego). Do tego dolna część kręgosłupa z lewej strony. A tak myślalam, że jestem w dobrej formie
Za tydzień wchodzę w 6 m-c, boję się co będzie dalej. Za miesiąc w dodatku jedziemy w Bieszczady...
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBędę wariatką jak dzisiaj wyjdę...
Intuicja znowu mówi swoje.
Skurczy oczywiście brak. Leżę teraz pod ktg. Przepływy sprawdzone. Chciałabym go utuczyć w środku i na spokojnie w domu... jestem jeszcze przed obchodem.
Myślę co zrobić.
Znowu jestem rozdarta... -
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:Będę wariatką jak dzisiaj wyjdę...
Intuicja znowu mówi swoje.
Skurczy oczywiście brak. Leżę teraz pod ktg. Przepływy sprawdzone. Chciałabym go utuczyć w środku i na spokojnie w domu... jestem jeszcze przed obchodem.
Myślę co zrobić.
Znowu jestem rozdarta... -
nick nieaktualnyCzekam do obchodu. Zapytam co robić. Ale już wczoraj mówili że nie ma nieprawidłowości. Tylko specjalnie udawałam skurcze do przyjęcia.
W pon mam wizytę u swojej gin. Jeszcze jej nie odwołałam. Ale straciłam zaufanie do jej sprzętu już. Może to tylko była pomyłka. Bo oba szpitale mówią ok dlatego nie czuję zagrożenia. -
nick nieaktualny
-
Agulineczka dostaniesz po tylku za 33 lata!!
Ja w tym roku skończyłam 32 i mam ogromną nadzieję, ze Lewcio będzie miał rodzeństwo i do tego wszystkiego chciałabym mieć różnicę wiekową podobną do Twojej, więc ten tego
Aniu poczekaj cierpliwie,nie chcę żebyś mnie źle zrozumiała, ale wydaje mi się że musisz trochę odpuścić to analizowanie każdego ruchu Oskara i ogólnie analizowanie wszystkiego dookoła. Domyślam się, ze po prostu masz taki charakter, ale dla dobra dziecka spróbuj się trochę wyciszyc. Każda z nas ma inną ciążę i dla lekarzy Twoja ciąża też nie jest standardem, który mogą zaszufladkować. jeśli badania potwierdzają, ze jest wszystko dobrze to znaczy że pozostałe objawy są specyficzne dla Ciebie i Twojej ciąży i po prostu trzeba to zaakceptować i cierpliwie czekać na poród.
Co do leków też nie mam zamiaru się wypowiadać, napisze tylko tyle że ja osobiście mam prawdopodobnie uczulenie na paracetamol (senność, złe samopoczucie, zawroty głowy) ale nigdy nie diagnozowałam się w tym kierunku, bo ja po prostu nie używam przeciwbólowych, tylko w skrajnych przypadkach i zastanawiam się jak to będzie w szpitalu, zgłoszę to i zobaczymy co mi zaproponują...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:04
agulineczka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, u mnie plany podobne.. chciałabym mając 35-36 urodzic Ani braciszka lub siostrzyczkę, ale póki co mąż nie chce słyszeć o drugim
Ania, ja bym jeszcze została 1-2 dni.. a na sąsiadki radzę w dzień słuchawki i muzykę a w nocy stopery.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa ktg wielkie 0. Nawet nie mam na co naskarżyć. Więc na skurcze nie pójdą. Nie stawia się brzuch nawet żeby skoczyło.
Dla mnie najważniejsze było potwierdzenie przepływów. I to wiem że jest ok i w Opolu i tutaj. Z tego powodu dostałam też skierowanie z którego skorzystałam. Nie potwierdziło się.
Jak dla mnie wystarczy teraz kontrolować to dalej u ginki. Tak na tą chwilę czuję.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Rucola, u mnie plany podobne.. chciałabym mając 35-36 urodzic Ani braciszka lub siostrzyczkę, ale póki co mąż nie chce słyszeć o drugim
Ania, ja bym jeszcze została 1-2 dni.. a na sąsiadki radzę w dzień słuchawki i muzykę a w nocy stopery.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dziewczyny przypomniałyście mi jak ryczałam dwa lata temu na Dniu Matki w przedszkolu, byłam zrozpaczona że to "moja" ostatnia impreza w przedszkolu bo od września Zuzia poszła do szkoły a w przedszkolu każdy występ - szczególnie w pierwszym roku jak te dzieciaczki nie za bardzo kumają co mają robić i w sumie wychodzi różnie, ale ZAWSZE najcudowniej
no i teraz ja chlipię...
też mam 33 lata, siora urodziła w wieku 42lat więc uważam że jeszcze młoda dupa jestemagulineczka, Rucola, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:A ja mam pytanie z innej beczki - czy zdarzało się Wam plamienie z cycka w 5 miesiącu?
Budzę się rano, patrzę, a na piżamie przy 1 sutku plamka, jeszcze wilgotna.
To się będzie powtarzać? Mam sobie coś wkładać do cyckonosza teraz?
A może to niepokojące?
Dlaczego tylko z 1 piersi?
Miałam nie panikować, ale jednak mnie to gnębi
U mnie na koncu 6 miesiąca pociekło z jednego, a pozniej z drugiego. Biegałąm przez tydzien z wkładkami, ale aż do teraz sytuacja sie nie powtórzyła. To chyba są takie próby generalne:)StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co jest prawdziwym dramatem? Moja siostra (mężatka , 1 dziecko prawie 4 lata) chce drugie, ale (bo zawsze jest jakieś ale) nawet nie tyle, że nie kocha swojego męża, ona go nawet nie lubi....
Jest to gracz idealny - przy rodzinie cudowny mąż i ojciec, dobrze zarabia, a jak jest w rzeczywistości? Łączy ich kredyt. I tyle.... Najgorsze, że w tej sytuacji nikt jej nie doradzi, czy dalej zatruwac sobie z nim życie, czy próbować żyć samej... Męczy mnie to okropnie, a ją? Nawet nie mogę sobie wyobrazićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 09:55
-
Laski zdążycie!
Frania rodziłam jak miałam 32, teraz Staś 37. Na upartego mogłabym jeszcze powalczyć o kolejne.
A jak wy się uprzecie to i do 40 trójkę zrobicie
Dzieci są wspaniałe!Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Agulineczka dostaniesz po tylku za 33 lata!!
Ja w tym roku skończyłam 32 i mam ogromną nadzieję, ze Lewcio będzie miała rodzeństwo i do tego wszystkiego chciałabym mieć różnicę wiekową podobną do Twojej, więc ten tego
Cicho gówniary!Ja skoncze za tydzien 36;-) i bo ja wiem...fajnie jest byc w ciąży, może to nie bedzie ostatnia dzidzia, hahaha;-)
summer86, Rucola, Aga9090, Bajkaaa, KateHawke, Emiilka, Czrna 81, pilik, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Cicho gówniary!
Ja skoncze za tydzien 36;-) i bo ja wiem...fajnie jest byc w ciąży, może to nie bedzie ostatnia dzidzia, hahaha;-)
hehehe, każdy sposób na dowartościowanie się jest dobryAmy333, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
marzą mi się takie święta gdzie stół będzie za mały i krzeseł braknie jak się cała rodzinka zjedzie
Aga9090, Amy333, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość