X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

U mnie 1 dzień do 34tc :)
    I 22 dni do 37tc :)

Malka Fela jest super a forum się nie przejmuj :) my rozumiemy całkowicie :)

Yoselyn szybkiego powrotu do zdrowia życzę <3

summer86, lamka, malka, Lunaris, Minie Black, Siwulec, Rucola, KateHawke, Nadzieja22, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam. Moj sen tej bocy trwał 4 godziny, od godziny siedzę i sącze ciepłą herbatę. Nigdy więcej nie poloze się na drzemkę po 15 :/

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Ja też się witam. Moj sen tej bocy trwał 4 godziny, od godziny siedzę i sącze ciepłą herbatę. Nigdy więcej nie poloze się na drzemkę po 15 :/
    Nigdy więcej w ciąży :) bo po porodzie chyba zmienisz zdanie :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jesli tak mają wygladac noce po drzemce to ja dziękuję...
    Pół nocy wmawialam sobie że zaczynają łapać mnie skurcze, choć tak naprawdę mała pchala się w dół, a teraz zaczynają boleć mnie piersi. Oszaleje do porodu...

Malka, Fela cudna ❤

malka lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Fela jest cudna <3

malka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, śliczności <3

Yos, jak się czujesz? Mam nadzieję, że jest lepiej.

Bajkaaa, pięknie walczysz o każdy dzień Zosi w brzuszku <3

malka, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sliczniutka Felcia:))
    Yos,jak sytuacja?ale biedna jestes z tą gorączką:/

malka lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    Yos mam nadzieję, że czujesz się już lepiej.

Malka Felcia jest śliczna, a Ty wyglądasz bosko!

Życzę Wam wszystkim miłego dnia ;-)

Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - Fela cudna :)

Chyba ogólnie słaby czas na spanie. U nas Alutka wędruje po całym łóżku ostatnio. I lekarka mówiła, że lada moment będą wychodzić górne zęby - co by się zgadzało z objawami, bo dziś większość nocy młoda wisiała na cycu i niespokojna była.

Yose - jak grypa, to staraj się zbijać gorączkę i leż w łóżku i się wygrzewaj. Współczuję, że Cię to dopadło. No ale jakoś teraz trzeba przetrwać.

Bajka - jutro taki awans trochę będzie :)

Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, śliczna ta Wasza córeczka! Super, że pomimo tylu obowiązków znalazłaś czas pokazać zdjęcia i w ogóle dać znać :) uściskaj Felcię od e-cioć <3

Yos, mam nadzieję, że dzisiaj coś lepiej... Taka gorączka jest wykańczająca, a ciąża zdecydowanie ogranicza pole dla leków. Ale malutka Fasolka na pewno jest dzielna, jak mama i z tej gorączki nic sobie nie zrobi!

Aga, urodziłaś 3 dzieci i spodziewasz się kolejnego więc zdecydowanie jesteś tutaj najbardziej doświadczona pod tym względem i nikt temu nie zaprzecza. Ale to też nie jest tak, że gwarantuje to nieomylność... A widzę, że się denerwujesz, gdy ktoś nie zgadza się z Tobą w jakiejś kwestii, nawet gdy dobrze to argumentuje. Akurat z lekarstwami w ciąży to nadmierna ostrożność jest wskazana, a już na pewno podstawą przyjmowania czegokolwiek powinna być indywidualna konsultacja z lekarzem.

Kaczorka - dzięki za te body, na pewno je kupimy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 07:27

Lusesita, Kaczorka, Bajkaaa, malka, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos może przy takiej gorączce jakaś kąpiel w 37 stopniach jeśli okłady nie dają rady ? Zdrówka kochana :*

Malka Fela to małe cudowności, chyba muszę ją przedstawić mojemu synkowi :D

Reset kciuki ogromniaste za super jajca i super sexy <3

Ania najważniejsze, że wszystko sprawdzone, bo to wyglądało naprawdę niepokojąco

Współczuje nieprzespanych nocy i wszystkich dolegliwości, u nas dziś noc elegancko - wczoraj za to katastrofa i cały dzień wyglądałam jak zombie :)

Najlepszy mój M, dziś rano przebiera Franka i słyszę jak mówi do niego: synku jak to możliwe, że z takiego małego ciałka tyle kupy wyszło :D

Jeżowa, Kaczorka, Lunaris, Karma88, Bajkaaa, malka, olik321, Rucola, KateHawke, pilik, Nadzieja22, JustynaG, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję ojonania... Młoda odstawia się od cycka, jakoś źle się z tym czuję i mega mi smutno. Co prawda ona zawsze jadła tak, że ciągnęła do 10 minut i odwracała głowę, że koniec. No i tak co 3-4h, więc nigdy nie potrzebowała tej piersi, żeby zasnąć czy się uspokoić. Ale mam wrażenie, że kończy się kolejny etap. No i w dodatku jak wczoraj zobaczyłam normalną, dorosłą kupę a nie mamałygę to się rozpłakałam, że za szybko mi ta córka rośnie. No powalona matka :D

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale dlaczego atakujesz mnie, kto jak kto, ale ja dzięki Twoim radom wyciszyłam nospa skurcze... napisałam tylko, że nie zawsze silniejsze leki są wskazane, że to zależy od danego zagrożenia. Miałam kolke nerkowa w ciąży i sam lekarz mi mówił, że mogę brać tramal, bo tak silny ból może wywołać poród. Bilans zysków i strat. W przeziebieniu czy bólu głowy bym nie wzięła. Nie umniejszam Twojemu doświadczeniu I nie miałam nic złego na myśli :(

Malka ona jest do schrupania <3

Melevis kochana każdy nowy etap w życiu dziecka cieszy i smuci jednocześnie :* a ż każdym dniem ona Cię potrzebuje coraz bardziej, wcale nie mniej :)

malka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc była straszna. Poranek już nie lepszy. 0 poszanowania czy ktoś śpi czy nie...
    Maruda chrapała całą noc a rano stwierdziła że nie spała. To ja nie spałam.

Ani śniadania jeszcze ani lekarzy.
    Młody wariuje jak szalony i chyba się boi. Mnie nie słyszy tylko cały dzień obce głosy. W nocy tak samo to chrapanie było tak głośne, że chyba się bał.

Ja czuję że zrobiłam wszystko co trzeba i wolałabym być w domu. Ale jeszcze obchód.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela <3 jest boska!

Melevis doskonale rozumiem! Ja tylko patrzę jak Franio wybiera coraz poważniejsze zabawy i bajki i wiem że za rok będzie się wstydził chodzić ze mną za rękę na dworze. Nie będzie się już tak przytulał... Myślę sobie dobrze ze Staś nam się udał a co jak i on dorośnie? Chyba karze Franiowi wnuki robić :-D

Yosku mam nadzieję że odsypiasz i wstaniesz bez gorączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 07:52

malka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - masz dopiero 37 lat, więc jeszcze jakieś trzecie bobo mogło by się znaleźć za jakieś 3-4 lata :p
    Przypominam, że moja teściowa urodziła mając 41 lat :D a dziecko baaaardzo udane!

Melevis - zamienisz karmienie na bieganie za Lenką :p

Lunaris, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dorastanie dzieci jest straszne. Jak kilka miesięcy temu Staszek pierwszy raz poszedł wyciągnąć pranie z pralki i nie mógł wyjąć mokrego, ciężkiego koca, to przyszedł do mnie i powiedział "mamo, nie mam siły!" - to był moment przełomowy u nas, a że zbiegł się w czasie z ostatnią stratą, to wymownosc "dorastania dziesi" chyba na zawsze zostanie mi w pamięci....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 07:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, kochanie ja ciebie nie atakowałam, smutno mi, że tak to odebrałaś :(
    Dałam przykład jak mnie "zlinczowano" jak byl temat nospy...
    Yos napisałam co mi dali i mówili, że to bezpieczne dla dziecka, dlatego też napisałam i tez poradziłam ip (chyba nikt nie zauważył)
    Tak jak mówię nie będę już doradzać, bo nie ma sensu, widzę, że chyba lepiej internet wie, a nie życie :(

I tez mam żal do niektórych dziewczyn co mówiły, żeby dziecka nie ratować, leży mi to cały czas na serduchu :(

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka było by super ale już przy tej ciąży trwało to trochę czasu, nie wiem czy będę miała tyle nerwów żeby znowu za jakieś 2 lata startować ze staraniami. To tak dużo psychiki kosztuje... Efekt co prawda wynagradza i na szczęście nie odbiło się to jakoś na naszym związku ale już byłam na skraju awantur o IVF (dalej nie mogę się pogodzić że to Ciastek miał rację :P)

DZiewczyny jak na taką dużą grupę to i tak uważam że super się dogadujemy. Same baby a jakichś gigant scysji brak. Wiadomo że mamy różnicę zdań co do wszystkiego- każdy ma swój gust, wiedzę, doświadczenie. Dobrze że jest burza mózgów i że się na siebie nie obrażamy. Nic w tym złego że się czasem spieramy -najważniejsze że się WSPIERAMY <3

Luna1993, Siwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to nie jest tak, ze lepiej Internet wie a nie życie. Mojego zdania akurat nie opierałam na wiedzy z Internetu.
    Nie wyobrazam sobie sytuacji, że przychodzi do mnie kobieta w ciąży, a ja polecam czy daje jej jakiś lek z kompletnie niepolecamy w ciąży, bo ktos go kiedyś tam bral i było ok.
    Lekarze stosują dla ciężarnych leki z różnych wykazów, bo jakos przeciez tez muszą takie kobiety leczyc, ale każdy przypadek jest indywidualny.
    To że Ty po operacji dostałaś pyralgine, nie znaczy że jest ona super bezpieczna i polecana dla kobiet w ciąży. Na tamten moment lekarze wybrali mniejsze zło.
    Z mojej strony temat uważam za zamknięty.
    Chciałem tylko przekazać swoją wiedzę a nie kogoś krytykować czy obrażać.
    Myślę że chyba po to właśnie tu jesteśmy.

Bocianiątko, Bajkaaa, Minie Black, summer86, lamka, KateHawke, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ