X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- a ta Pani doktor nie ma maila? Albo weź zarezerwuj oba terminy, a w skrajnym wypadku napisz jej list priorytetem z prośbą o wskazanie, który termin masz wybrać i że dla ułatwienia kontaktu podajesz mail i telefon i przepraszasz za zamieszanie, ale nie masz z kim tego skonsultować, a termin tej wizyty jest bardzo istotny.

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu rozmawiałam z lekarką.
    Mam mieszane odczucia. Już sama nie wiem co robić.
    Lekarka pierwsze co to chciała mi odstawić Clexane. Bo ja biorę o 10 a nie o 21 jak oni dają. Że jak chcę to mogę sobie sama robić. Więc mówię że sama nie robię.
    Wyniki na mutacje olała tak jak papier od hematologa. I od niechcenia będą mi dawali o 21... a tej marudzie ponoć jeszcze dali reprymendę czemu wcześniej nie brała (badań żadnych nie ma i nie miała wskazania).
    Letrox i Actiferol sobie sama będę brać.
    Do wtorku mnie nie puszczą. Wszystko co wcześniej to na własne żądanie. Nie widzą żadnych nieprawidłowości. We wtorek usg zobaczyć czy waga się ruszyła i jak przepływy. Zapytałam jeszcze o wskazania do wcześniejszego zakończenia ciąży. Nie ma. Do wtorku obserwacja i 2x dziennie ktg.

Ale jest jeden problem. Chodzi o grupę na fb. Gdzie jest powiedziane, że dobre przepływy i łożysko nie są wcale gwarancją do trzymania dziecka w środku. I tutaj wracając do sytuacji z Opola, wyszłoby że mieli rację. Tylko nie w tak rozciągniętym czasie... wiem że fb to nie lekarz, ale są tam osoby, które znają temat lepiej niż ja. Dlatego poczytałam. Jak na złość za późno. Teraz wiem, że nic dalej nie wiem.
    Bo z jednej strony gra nie jest warta ponoć świeczki żeby trzymać dziecko w tym stanie. A tutaj szpital z III st. referencyjności twierdzi, że odstawiam Clexane... a do tego nie chce zakończyć ciąży unikając ryzyka.

Teraz to już nic nie wiem. Cieszę się że przepływy u nich też były ok. Ale to nic jak widać nie gwarantuje.

Wiem że marudzę. Tylko raz że już ciąża donoszona. Dwa, kto ma rację w zakończeniu ciąży(Opole było na tak a tutaj nie)?
    Ech :(

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w toalecie bo czuje bóle @ które przychodzą i odchodzą w toalecie palec wpadł do szyjki czyli chyba otwarła się.
    Mózg mi rozrywa i bułka z masłem siadła na żołądku....
    Chyba nie ma zamiaru Szymek przyjść 13 w piątek ???

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania może głupie, ale może zacznij spacerować po tym szpitalu i po schodach chodzić ( może nie jest najmadrzejsze) dziewczyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ja coś czuję że to i tak nic nie da po tych kroplówkach. Szyjki dawno by nie było a ciągle się trzyma 1cm mimo że jest miękka. Ja raczej obstawiałabym i tak cc w moim wypadku. Chodzenie tak już 4ty tydzień nic nie daje to raczej tak samo nie pójdzie.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, gdy to zobaczyłaś to pomyślałam o Tobie... a którą pozycję wybiera Aluśka?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f71eb0e3324a.jpg

Lunaris, Kaczorka, malka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Nenusia ja coś czuję że to i tak nic nie da po tych kroplówkach. Szyjki dawno by nie było a ciągle się trzyma 1cm mimo że jest miękka. Ja raczej obstawiałabym i tak cc w moim wypadku. Chodzenie tak już 4ty tydzień nic nie daje to raczej tak samo nie pójdzie.
    Spróbować możesz, tylko nie wiem czy to teraz byłoby bezpieczne skoro chcą czekać aż mały przybierze, a przepływy niby ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem że oni muszą sobie teraz porównać swoje przyrosty szpitalne. Tylko po co im karta moja, wypis z Opola, gdzie widać praktycznie 0 przyrost na przestrzeni 2-3tyg...
    Mi chodzi o kolejny czas. Skoro jest jakaś podkładka już z wcześniejszych badań gdzie indziej to po co czekać. A to kolejne 5 dni tutaj. We wtorek będzie 37+6. Prawie 39tc. Jak na hipotrofika to późno.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, to może poczekaj do wtorku... będą obserwować Ciebie i Oskara. Jeśli wszystko będzie dobrze to Cię wypuszczą do domu. A jeśli coś się będzie dziać to z pewnością zareagują. Będziesz wiedziała na czym stoisz. A jak sama mówiłaś, zaraz się zmienią dziewczyny w sali i może będzie bardziej znośnie.

EDIT. Zauważ, że była dość spora różnica w pomiarach w tym szpitalu a poniedziałkowego usg. Dlatego mają ograniczone zaufanie do wcześniejszych pomiarów na innych sprzętach. Dlatego muszą Cię potrzymać i zobaczyć czy coś się zmienia.
    Poza tym 2400g to naprawdę niewiele poniżej siatką centylową na 37tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:12

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer to zgłoś to to cie zbadaja i będzie wiadomo a wiem że u nas w szpitalu w takim tyg jak ty jestem już nie chamuja porodu ale lepiej iść i niech sprawdza :)

Aniu teraz zależy czy chcesz rodzic już czy nie, jak chcesz to się nie oszczędzaj a jak nie to lez i czekaj na wtorek i cię wypisza :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a ile teraz mały waży

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jakby mi serducho podpowiadało, że w brzuchu małemu coś grozi to bym się nie oszczędzała

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment nie chodzi mi żeby pójść tak do domu.
    Mam podkładkę że nie rośnie. Było to obserwowane wcześniej. Mają to wszystko u siebie i to się nie liczy...
    Tak jakby wszystko co było do tej pory badane nie jest ważne.
    A jak lekarz porównuje wagę z poniedziałku od mojej gin 2200 i na ich aparacie 2400 z czwartku, to chyba też o czymś świadczy.
    Gdzie w 4 dni 200g jak tyle przez ostatni miesiąc nie wychodziło. Najważniejsze że dla niego jest przyrost (z różnych aparatów).
    Mówię że są problemy i od lekarki usłyszałam oczywiście stałą śpiewkę 'taki urok'.

Może głupie pytanie. Czy istnieje coś takiego jak cc na żądanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie wiem czy w każdym szpitalu.
    Tak jak mówię ja bym pokonała jak najwięcej schodów i korytarzy aby przyspieszyć poród.

I pewnie chcą sprawdzić na ich sprzęcie jak młody przyrasta po niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:17

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo Bajka ma rację. Idź niech cię zbadaja.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję że utknęłam w jakiejś patowej sytuacji. Miesiąc temu zatrzymywanie porodu. Teraz jak prawdopodobnie potrzeba wywołać to i jeden i drugi szpital się ociąga...
    A do wtorku miałam powiedziane, że nic mi nie zrobią- usg we wtorek mam wpisane. Tak to ktg 2x dziennie i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo teraz doczytałam, daj znać co Ci powiedzieli

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Czuję że utknęłam w jakiejś patowej sytuacji. Miesiąc temu zatrzymywanie porodu. Teraz jak prawdopodobnie potrzeba wywołać to i jeden i drugi szpital się ociąga...
    A do wtorku miałam powiedziane, że nic mi nie zrobią- usg we wtorek mam wpisane. Tak to ktg 2x dziennie i tyle.
    To nie leż, zepnij poślady i spaceruj jak najwięcej, może wtedy skurcze się pojawią, wątpię, że już będą zatrzymywać poród

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, pierwsza opcja cc na żądanie to prywatny szpital, z tego co wiem jest taki we Wrocławiu, ale tu jest ryzyko, bo one z reguły mają słabą opiekę nad noworodkami i jeśli cokolwiek jest nie tak, dziecko przewożą do normalnego szpitala. Druga to zapłacenie komuś w szpitalu, w którym jesteś ale to ryzykowne i dla płacącego i dla przyjmującego.

Na Twoim miejscu zostałabym w szpitalu chociażby ze względu na ktg 2 razy dziennie, daje to jednak jakiś obraz dobrostanu dziecka, a w domu jedynie mogłabyś liczyć na obserwację ruchów.

Lusesita, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, podejdź na dyżurkę i poproś o badanie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ