X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja od razu pomyślałam, że zapomniałaś o wibratorze :D (sorry, brak witaminy S na łeb mi siada ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:38

91Ewela09, Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że nikt mi nic na zawołanie nie zrobi. Już się pogodziłam z tym ostatnim razem i teraz lepiej nie będzie.
    Nie planowałam wracać do końca ciąży gdziekolwiek... tylko do domu.

Największy żal mam do tego, że od dawna zwracałam uwagę na przyrosty i nikt nie słuchał. W Opolu też przecież. Ostatnio już nawet. Ale dla wsystkich było ok zawsze. Teraz jak jest już realnie późno na to wszystko i diagnozy, to w dalszym ciągu nie ma konkretnej decyzji.

W Opolu też jak się opamiętali, to chcieli wywoływać i na tym się skończyło, bo przecież nikt nic nie zrobił dalej. A było jedynie gadanie.

Depresję już mam... jeszcze 4 dni z tą marudą. Chyba że urodzi przez weekend sama. Ale się nie zanosi.

I właśnie przyszła taka sama bidulka jak ja (w moim wieku gdzieś) na miejsce tej, którą zabrali na cc rano. Widzę że będzie tak samo milczeć jak ja i jest tą marudą wystraszona. Ja się zaraz ruszę połazić. Tylko tutaj nie ma gdzie zbytnio. Ale gdzieś pójdę pobłądzić sobie. Mam dość słuchania tego głosu...

• Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Aniu to pospaceruj przy drzwiach z sali, kurcze, bo ty się już naprawdę tym wszystkim dołujesz, popadniesz nam tu zaraz w depresję.. Przepraszam, że to napisze ale już w wszystkim robisz problem, a niedługo będziesz miała malucha w ramionach, a to dopiero jest huśtawka hormonalna.. Nie piszę żeby Cię urazić tylko próbuje "wypędzić" z łóżka, bo za dużo rozmyślasz. To nie ma tak, że przychodzisz do szpitala i proszę róbcie cesarkę, oni też muszą posprawdzać
    Aga zgadzam się z tobą bo niestety negatywne myślenie bardzo źle wpływa na psychikę tymbardziej leżąc w szpitalu, także Aniu proszę cię głowa do góry już jesteś naprawdę blisko porodu i trzeba tak myśleć że lada moment będziecie w domu w trójkę! Pomysl co jeszcze ewentualnie trzeba zrobić (w sensie emek co ma zrobić) i zobaczysz będzie dobrze :)

Flowwer twoje milczenie mnie niepokoi...

Aga9090 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe no u mnie witamina S tylko w postaci naturalnej :P

Flowwer lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też, ale małż mnie ostatnio tylko denerwuje, więc ma karę (choć dla mnie to chyba większą kara, wręcz samookaleczenie)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - Alutka na wiosnę miała rozmiar 68 :)
    Ale jak chodzi o kurteczki ze Smyka to powiem Ci tyle, że obecnie Ala ma rozmiar 74 a kurtka w tym rozmiarze jest za duża. Rękawy są długie.

No i my kurtki na wiosnę nie mieliśmy. W chłodniejsze dni zakładałam pajaca jeszcze (taki misiu) a w cieplejsze po prostu bluzę. Ewentualnie na wietrzne dni miałam bezrękawnik :)

Rucola - bzyczenie wygrywa!! :D

A co do racuchów - zawsze z otrębami robię i na jogurcie naturalnym - są pycha :)

Piątek 13-go to piękny dzień na rodzenie :D w 10/2017 też był taki, ale moja Alutka zmobilizowała się dopiero trzy dni później..

Jeżowa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M lata do teściowej na obiadki ;D bo już widzę jak ma czas gotować i jeszcze być na zawołanie.
    Miał zamówić laktator, podgrzewacz.
    Był w banku pozałatwiać kilka spraw. Spotkanie z facetem z pzu. Zalatany cały dzień. A tak to wszystko gotowe już dawno. Jedynie ślub leży... miałam drukować zaproszenia to trafiłam tego dnia do szpitala. I dalej w proszku.

Na nic wpływu nie mam. Zostaje mi rozwiązywać sudoku dla zabicia czasu. Internetów mam dość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    M lata do teściowej na obiadki ;D bo już widzę jak ma czas gotować i jeszcze być na zawołanie.
    Miał zamówić laktator, podgrzewacz.
    Był w banku pozałatwiać kilka spraw. Spotkanie z facetem z pzu. Zalatany cały dzień. A tak to wszystko gotowe już dawno. Jedynie ślub leży... miałam drukować zaproszenia to trafiłam tego dnia do szpitala. I dalej w proszku.

Na nic wpływu nie mam. Zostaje mi rozwiązywać sudoku dla zabicia czasu. Internetów mam dość.
    Aniu te spacery Dobrze ci zrobią. Ja jak stanęłam na nogi to w sali nie umiałam usiedzieć, spacerowałam po korytarzu ile sie dało, może dlatego tak szybko wróciłam do domu, bo myślałam tylko pozytywnie i ruszalam się jak najwięcej. A tobie te spacery pomogą, choćby tylko dlatego, że odpoczniesz od tych dziewczyn z sali. A i może ruszy coś z porodem, bo tak to możesz długo tam posiedzieć. Poród sam z niczego może się tak szybko nie zacząć. Dlatego dużo ruchu. Pamiętaj pozytywne myślenie i samozaparcie.

Rucola, Bajkaaa, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia szczególnie to ostatnie zdanie :)

Aga9090, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy któraś z was jest fanką Jerzego Zięby, ja gwoli scisłości nie jestem ale czasem zaglądam do jego sklepu internetowego, szukając absurdów i wczoraj zauważyłam, ze ów bezinteresowny doradca medyczny oferuje "liofilizowane mleko klaczy" za "drobne" pieniądze. Naprawdę mistrzostwo świata jakim stał się biznesmenem pod przykrywką. Chylę czoła ;)

Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocola a na co to ma pomagać, czy to tylko tak sobie do picia?

Edit : matko 30 saszetek po 1g za 99 zł?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:24

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczynki na heparynie, czy Wam tez wraz z postępującą ciążą było coraz ciężej robić zastrzyki? Wczoraj tak mnie bolal - chyba źle się wkułam, bo tyle krwi poszło... Porobiły mi się takie zgrubienia na brzuchu. Skóra coraz bardziej napięta, bo brzuszek rośnie.
    Dokładnie tak - skóra jakaś inna na brzuchu, gorzej się teraz wbić. Zaczęłam przez to eksperymenty z wbijaniem w uda- igła schodzi jak w masło, ald w trakcie wpuszczania i chwilę po boli bardziej niż brzuch. Za to nie ma siniaczków

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Rocola a na co to ma pomagać, czy to tylko tak sobie do picia?

Edit : matko 30 saszetek po 1g za 99 zł?!
    według Zięby na coś pomaga :P :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dokładnie tak - skóra jakaś inna na brzuchu, gorzej się teraz wbić. Zaczęłam przez to eksperymenty z wbijaniem w uda- igła schodzi jak w masło, ald w trakcie wpuszczania i chwilę po boli bardziej niż brzuch. Za to nie ma siniaczków
    Mnie boli mniej niż w brzuch ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    To ten co twierdzi, że raka da się wyleczyć witamina C czy jakiś jeszcze inny agent?

Rucola lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Na pewno rozwiązuje problem nadmiaru gotówki w portfelu :P

olik321, Aga9090, Bajkaaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola daj przepis na placki z cukinią:)

Dziewczyny mam kisiel zamiast mózgu... sama siebie załamuje.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Na pewno rozwiązuje problem nadmiaru gotówki w portfelu :P
    Ooo taki problem to perfekcyjne rozwiązuje ostatmio sama, chyba nawet jestem w typ specem bo nadwyzek nie mam a starcza ledwo do kolejnej wypłaty :p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam p/ bólową tab bo mózgiem mi szarpie ciśnienie jak zawsze 90/60 to dziś 120/90. Dostalam kolejną dawkę leków p/ skorczowych i czekam.

Jak was czytam to na wit S miałam bym ochotę :D chyba tak źle ze mną nie ma.

Ania lepiej zostań w szpitalu dla własnego i synka bezpieczeństwa.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ