X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podejrzewałam że prywatnie.
    A tutaj znaleźć jakiegokolwiek lekarza... albo pielęgniarki albo położne. Nawet nie wiadomo kto jest kim.
    M chce przyjechać po 15 to pójdę na spacer. Na dwór. Buty mi przywiezie i ciuchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Tak podejrzewałam że prywatnie.
    A tutaj znaleźć jakiegokolwiek lekarza... albo pielęgniarki albo położne. Nawet nie wiadomo kto jest kim.
    M chce przyjechać po 15 to pójdę na spacer. Na dwór. Buty mi przywiezie i ciuchy.
    I spróbuj pochodzić po tych schodach, pospacerować, to się skurcze powinny na ktg pokazać

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo o kurcze, faktycznie, zgłoś to koniecznie i niech Cię zbadają. Nawet jeśli Szymuś postanowił dzisiaj wyjść, to przecież wszystkie wiemy, że będzie to najszczęśliwszy piątek 13 dla Ciebie :)

Swoją drogą moja bratanica kończy właśnie dzisiaj dwa latka i kompletnie się nie przejmuje, że jest piątek trzynastego :D

Ania, nie wiem czemu dla lekarzy brak przyrostu wagi przez 3 tygodnie nie jest czymś niepokojącym, a różnica pomiędzy 2200g z Opola i 2400g z Wrocławia jak dla mnie mieści się w granicach błędu pomiarowego. Z drugiej strony, gdyby naprawdę było źle to by chyba nie zwlekali, no bo po co? Oni nie robią nikomu na złość, tylko wykonują swoją pracę... I pewnie trochę już widzieli, no i ogólnie to dla nich codzienność, w przeciwieństwie do Ciebie.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ktg będzie chyba przed...
    Oni tutaj jakoś dziwnie robią to ktg. Co 3h i potem od 15-10 dnia kolejnego nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    No właśnie ktg będzie chyba przed...
    Oni tutaj jakoś dziwnie robią to ktg. Co 3h i potem od 15-10 dnia kolejnego nic...
    Aniu do łóżka chyba cie nie przywiązali :P
    A tak serio to oni też muszą posprawdzac u siebie w szpitalu aby cokolwiek zadecydowac.

A do 15 to sporo czasu, po korytarzu chyba możesz pochodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:55

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kaczorka, gdy to zobaczyłaś to pomyślałam o Tobie... a którą pozycję wybiera Aluśka?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f71eb0e3324a.jpg

Justyna - ostatnio to pozycja nr 4. Z tą różnicą, że nogi zarzuca na męża a głowę ma przy moim cycu ;)

Nasmażyłam racuchów i teraz cała chata mi pachnie :)

JustynaG lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja jeszcze wtrącę pytanko od siebie - od wczoraj czuję takie rozpieranie/rozciąganie tam na dole, hmm no nie wiem czego właśnie, ale na pewno nie mięśni i raczej nie więzadeł, bo inne uczucie. To może być miednica czy coś? Zgoniłabym na ułożenie Małej, ale raczej leży w poprzek brzucha, bo czuję ruchy jednocześnie po lewej i po prawej stronie... A to ciągnięcie nasila się głównie w trakcie zmiany pozycji, a najgorzej to jest przy wstawaniu/siadaniu. W trakcie chodzenia też pobolewa, ale nie powiedziałabym, że się nasila. Idę do lekarza w poniedziałek, więc oczywiście powiem o tym, ale może mnie uspokoicie, że to po prostu nowy objaw ciąży a nie coś złego? :)

Kaczorka, o nie, przypomniałaś mi o racuchach! Muszę po weekendzie zrobić w końcu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:53

Kaczorka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przywiązali ale ciągle ktoś z czymś przychodzi a jak nie ma cię na sali a przyjdzie niedaj boże z czymś położna, to jest awantura. Nawet o kibel...
    A ja też przyszłam wczoraj tak w połowie dnia. Nie znam stałego planu dnia i co o której robią. Dzisiaj lekarka miała być 9-10 a było przed 12... tzw. 'obchód'.
    Mam mieć 2x ktg i nawet nie wiem o której. Wczoraj zabrali mnie na trzecie i też nic nie powiedzieli wcześniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Nie przywiązali ale ciągle ktoś z czymś przychodzi a jak nie ma cię na sali a przyjdzie niedaj boże z czymś położna, to jest awantura. Nawet o kibel...
    A ja też przyszłam wczoraj tak w połowie dnia. Nie znam stałego planu dnia i co o której robią. Dzisiaj lekarka miała być 9-12 a było przed 12... tzw. 'obchód'.
    Mam mieć 2x ktg i nawet nie wiem o której. Wczoraj zabrali mnie na trzecie i też nic nie powiedzieli wcześniej...
    Aniu to pospaceruj przy drzwiach z sali, kurcze, bo ty się już naprawdę tym wszystkim dołujesz, popadniesz nam tu zaraz w depresję.. Przepraszam, że to napisze ale już w wszystkim robisz problem, a niedługo będziesz miała malucha w ramionach, a to dopiero jest huśtawka hormonalna.. Nie piszę żeby Cię urazić tylko próbuje "wypędzić" z łóżka, bo za dużo rozmyślasz. To nie ma tak, że przychodzisz do szpitala i proszę róbcie cesarkę, oni też muszą posprawdzać

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, to jak będziesz miała chwilkę to moze wpisz na pierwszej stronie u staraczki Ignasia :) No i Agatkę Jeżowej :) i dodam tylko niesmiało, ze Agatka dużo bardziej mi się podoba niż wcześniejszy typ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:26

Kaczorka, Jeżowa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo daj znać jak sytuacja u Ciebie, piątek 13 wcale nie taki straszny, może okazać się dla Ciebie najszczęśliwszym dniem :)

A mi znowu hemoglobina spadła... w tydzień z 11,6 do 11,3 bo zmniejszyła mi gin dawkowanie z 3x1 do 2x1 żelaza.. no nic zobaczyny co dziś powie

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże racuchy..... ❤️

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Kaczorka poratuj matczyną radą - Twoja Alusia urodziła się praktycznie w tym czasie, co ja planowo mam urodzić w tym roku i chciałabym kupić kurteczkę na wiosnę na promocji w Smyku, ale nie wiem jaki rozmiar... wiem, że nie wiadomo jaka się ta moja Agata urodzi, ale jaki rozmiar nosiła Twoja córeczka tej wiosny? :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę tu dziś nerwowo na forum niestety.
    Bardzo chciałabym przeczytać dobre informacje od Yoselyn i Flo. Dziewczyny jeśli to przeczytacie, to koniecznie dajcie znać co u Was.
    Amal Ty też nie siedź za długo w jamie, nie warto tak się gnębić [rzez faceta, tym bardziej że Twój jest dość labilny emocjonalnie, raz tak raz tak, więc tym bardziej szkoda Twoich nerwów ;)
    Ja w związku z poradą Siwulca odpuściłam sobie pranie na dziś, ale za to kupiłam kilka przydatnych gadżetów do organizacji pokoju i moze spakuję sobie torbę do szpitala :) Ponadto jak przystało na perfekcyjną panię domu przygotowuję dziś tartę z borówką amerykańską, placki z cukinii i fasolkę szparagową :)
    A jesli chodzi o objawy ciążowe to dziś jak rozchylam nogi to mam wrażenie, ze słyszę delikatne bzyczenie z okolic pochwy :P ale równie dobrze mogą być to omamy ciążowe :P ale to też objaw :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:27

Jeżowa, Lunaris, Lusesita, lamka, Lena21, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, ja od rana też mam wrażenie że za chwilę dostane @. Jak podniose sie do łazienki to sprawdzę szyjke.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was podziwiam za to samobadanie szyjek. ja odkąd jestem w ciąży nie wsadziłam nic a nic do pochwy, nie liczę oprzyrządowania emka :P ale paluchy mają zakaz wstępu. Dobrze, że ominęła mnie luteina, bo miałabym cały czas schizy że się nadkażę...

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola :D :D bzyczenie z pochwy, hahahahaha :D no nie mogę, popłakałam się :D

Edit: 5 minut później wciąż się śmieję :D

I poproszę przepis na placki z cukini, bo chodzą za mną, a ja tylko ufam sprawdzonym przepisom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:32

Rucola, Lena21 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola bzyczenie? :D masz w brzuchu Lewka nie Kubusia Puchatka :D ale mnie rozbawiłaś! :D
    Ps ...chyba że to Leo warczy :P

W nagrodę mogę się podzielić moją faszerowaną cukinią jak skończę. I jeszcze wzięłam się za ogórki kanapkowe- znowu będzie w domu syf wieczorem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:33

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, to będzie mój pierwszy raz. Muszę sprawdzić bo nie daje mi to spokoju.
    Czuje że godzina "zero" się zbliża.

Rucola lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa takie rozpieranie czuje już długo długo i nic się nie dzieje, jeśli Cię to uspokoi :) ale warto spytać na wizycie

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ