Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia wrote:Ja powtórze swoje pytanko:)- czy brzuch może boleć( tak małpowo) od dłuższego siedzenia?mam na myśli więcej niż godzinę. Dobrze kojarzę że tu chodzi o nacisk na szyjkę i dlatego dobrze wstać, zrobić mały spacer? I dlatego częste postoje podczas podróży są wskazane?
Achia czasem mam takie boleści ale nie wiem czy to związane z szyjką -brzuch mi wtedy twardnieje. Utożsamiam to ze stawianiem macicy o którym wcześniej pisały zaawansowane mamusie. Biorę wtedy nospe, magnez i raczej leżę lub chodzę ale staram się nie siedzieć żeby nie uciskać dodatkowo brzucha. -
nick nieaktualnyTak, biorę magnez i w razie co dodatkowo no spe.
Dużo tutaj siedzę i chyba to mi nie służy. Więc robię wtedy jak Lunaris. Ale czeka mnie podróż do Gdańska jutro i chyba poprosze męża o częstsze postoje.
A w tyg będę więcej leżeć żeby pomóc w razie co szyjce po tym weekendzie. Ale źle nie jestale o każdy nowy objaw wolę zapytać, ale lekarza na wizycie też dopytam
Bo Wasze doświadczenie jest nieocenioneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 18:45
Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
reset wrote:A to fakt, jej dawno nie widziałam. A zdziwiłam się trochę bo JustynaG ma jakiś odleglejszy termin i nie wiedziałam, czemu Flo już chce ją pospieszać
Do mojego terminu jeszcze trochę. Razem z Rucolą będziemy zwalniać brzuszki na przełomie sierpnia/września
Achia wrote:Aniu gratulacje:) czekamy na relację. Odpoczywaj
Ja powtórze swoje pytanko:)- czy brzuch może boleć( tak małpowo) od dłuższego siedzenia?mam na myśli więcej niż godzinę. Dobrze kojarzę że tu chodzi o nacisk na szyjkę i dlatego dobrze wstać, zrobić mały spacer? I dlatego częste postoje podczas podróży są wskazane?
Achia, z tego co kojarzę to dla kobiet w ciąży zalecane jest zmienianie pozycji. Po prostu długie siedzenie nie jest korzystne (może mieć to wpływ na szyjkę ale nie musi). Naprawdę sporo czasu spędzam przed komputerem i szyjka się ładnie trzyma.
Ale od niedawna, siedzenie było dla mnie niewygodne. I okazuje się, że Mala jest nisko w kanale i naciska na szyjkę dlatego też wygodniej mi leżąc (albo w pozycji półleżącej).
Ania Gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 18:58
Achia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzepraszam że do niczego się nie odbiose, ale aż się trzęsę z nerwów i muszę to gdzieś z siebie wyrzucić. Przyjechaliśmy do moich rodziców, zawsze jak tu jestem to staram się ubierać tak, żeby zasłaniać tatuaże bo wiem jaki stosunek ma do nich mój ojciec. Zaznaczę że każdy zrobiłam ponad 6 lat temu. Wiecie co mi powiedział, bo widział dzisiaj fragment na mojej nodze i coś mu za przeproszeniem odwaliło? Że przez to moje dziecko może być chore! Zarzucił mi, że przeze mnie Zuzia może być chora. Czuje jakbym dostała czymś w głowę, wiem że powinnam to olać, ale jak można tak komuś powiedzieć, i to swojej córce, za mało to wszystko przeżywam? Nigdy więcej tu nie przyjadę, czekam aż emek skończy mu pomagać i stąd jadę
-
Luna, jedyna rada: olać!
Tule mocno, bo wiem, że najbardziej ranią słowa najbliższych :*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuna, nie przejmuj się.. Ludzie czasem gadają takie głupoty że szok.. Mi babcia od strony mamy powiedziała że jak bym poszła na invitro to urodze, cytuję, potwora.. Napewno chore znieksztalcone itd.. Bo to przecież sztuczne.. To już lepiej żebym się puściła z obcym facetem w kiblu na imprezie, bo będzie przynajmniej, naturalnie.. A nie invitro.. No ręce opadają.. Jakby to działając "po bozemu", nie było żadnych chorób..
-
Luna, bo normalnie wsiadam zaraz w auto i jadę do Bydgoszczy (a przypominam,że miałam trzymać nogi w górze!).
Zastanów się nad ciągiem przyczynowo- skutkowym tatuażu i wady serca i sobie odpowiedz, ile w tym Twojej winy!
Powiedziałabym coś jeszcze, ale wychowano mnie w przekonaniu, że starszym ode mnie należy się szacunek, więc pozwól, że dla siebie zachowam, co myślę.Czrna 81 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.