Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Summer też stosuje Dicoflor.
Nika będę trzymać kciuki za Twoją szyjkę.
Agulineczka cieszę się, że same dobre wieści po połówkowych.
Flo, Bajka odliczamy
Pilik, u mnie pomaga zmiana pieluchy i umycie tyłka zimną chusteczkąchociaż rzadko kiedy mam okazję to robić bo raczej Fela budzi się przed czasem w nocy, a w dzień to w ogóle nie ma szans, za ryby tyle spala. Wczoraj od 12 do 22 znowu chciała spać tylko na cycku, a po 5min w łóżeczku oczy szeroko otwarte
U mnie dziś wizyta położnej, mam nadzieję, że przez to ciągle wiszenie na cycku Fela przynajmniej przybiera odpowiednio. Chociaż mam wrażenie, że ona więcej przy nim śpi niż je.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 05:16
StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość
-
Pilik, i mnie był ten sam problem, dziecko niewybudzalne i niewykarmialne w dodatku na spiocha. Niestety trzeba być trochę brutalnym, rozebrać nawet do samej pieluszki, przebrać z zimnymi chusteczkami w akcji, smyrać to tu to tam. Choć jeśli dziecko sie uprze to te akcje na niewiele się zdadzą. Obecnie najlepiej i u nas działa zmiana pieluszki, bo dziedzic tego nienawidzi i włącza syrene.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 14:43
-
Malka, moj tez duzo kima przy piersi a jest duzo starszy niz Fela. Cdl mnie trochę za to objezdzala, ale uważam, ze dziecko do 3 miesiąca ma dostać tyle bliskości ile potrzebuje, choćby wiązało sie to z widzeniem na piersi non stop.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Do donoszonej ciąży zostało: 17 dni:)
Ja dziś też miałam zła noc pod względem spania chyba do 2 nie mogłam zasnąć ale nie chciałam wchodzić na forum by się totalnie nie rozbudzic.
Dziewczyny jak tak czytam o tym karmieniu to wiecie nie przeraża mnie to aż tak jak myśl że nie dam rady karmić, mam wrażenie że moje ciało w ogóle do tego nie jest przygotowane
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Flo juz niedługo zobaczysz synka. Bajka kolejny dzień odchaczony idzie jak burza.
A ja dzis w nocy trochę pobiłam emka..
Śniło mi się ze jestem w sklepie i złodziej chcę mi zabrać torebkę, więc jak to baba zaczęłam go obkladac... no i w realu też to robilam pod wpływem snu.. tylko ze emek był za blisko i jego uderzyła pare razy..hahaha wzbudził mnie i pyta co odwalam a ja już tylko końcówkę snu pamiętałam.
P.S. Pokój małego zaczyna wyglądać...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d8d54c6c3c8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 06:56
Jeżowa, summer86, Flowwer, Patrycja20, Karma88, StaraczkaNika, Siwulec, Achia, Lusesita, pilik, Lena21, Lunaris, Sarna84, lamka, admiralka, Rucola, Yoselyn82, Nadzieja22, Kaczorka, JustynaG, KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Co do wiszenia na piersi - u nas najchętniej cały dzień i ogólnie w dzień mało drzemek, a w nocy odsypia. Zmiana pieluchy to tez wielka tragedia, ale ani wczoraj ani dziś to nie działało, tylko się zwinęła w kłębek i trochę złych min strzeliła :p nie obrazilabym się gdyby w domu jej tak zostało w sumie
Mnie też tu zjechali kilka razy że nie może dziecko ciągle „jeść” bo się nie nauczy kiedy je. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak widzę że już ciumka i przysypia to robię próby i wyciągam powoli cycka z buzi, mała zostaje przytulona do piersi ale nie ciumka, u nas to nawet działa i nie raz tak zasypia i rzeczywiście zaczęła mi lepiej jeść jak ją przystawiam.
Bajka pytanie podstawowe - czy chcesz karmić? Jeżeli tak to spróbuj się nastawić, że dasz radę. Jak w głowie to sobie poukładasz to będzie łatwiej z ciałem. A dzieciaczki zwykle mają silny instynkt i chcą jeść z piersi. Ja nie powiem, łatwo nam poszło przystawianie mimo startu z sondami i butelkami, ale od kilku dni boli mocno, no ale wiem, że to minie, trzeba dać sobie i dziecku czas żeby się dograćRucola lubi tę wiadomość
-
Olik miałaś szablony ??? Ale piękne !!!
To odchaczamy kolejny dzień czyli 9 dni do tulenia synka, Bajka 16 dnia a Rucola 46
Witam się w 37 tc i oficialnie w 9 miesiącu ciąży ♡♡♡♡ jeszcze tydzień do donoszonej.
Młody całą noc probował przeforsować szyjkę.
Przepraszam że nie odniosę się co do karmień, alergi itp bo się nie znam a wymadrzac nie bedę bo wiem że życie zweryfikuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 07:29
summer86, Karma88, Bajkaaa, Achia, Lunaris, Sarna84, lamka, staraczka1111, Rucola, Nadzieja22, KateHawke, JustynaG, Czrna 81 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzien dobry, a my lecimy 18tc.
Jeszcze lezakuje, ale zaraz czas na leki i zastrzyk... Jakas blokada mi sie ostatnio wlaczyla do tych zastrzykow. Tak jakos pewnie sie wbijalam a ostatnio idzie zawahanie w ostatniej chwili i przez to bardziej chyba boli. Nie wiem czy to kwestia tych siniakow i wylewow, ktore juz sa czy co.
Ale nic to. Byle do przodu.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Pilik chce karmić
i zrobię dużo żeby mi się udało
Flowwer gratuluję 9 miesiąca!! ❤
A młody niech jeszcze troszkę posiedzi w mamusi
Karma współczuję wam tych zastrzyków bo ja też co prawda mam ale mi przychodzą je wbijać położne więc ja tylko rękę nastawiam, ahh no i gratuluję 18tc:) -
Dzień dobry!
Olik cudnie wygląda ta ściana! To malunki czy naklejki?Żałuję, że ja nic takiego nie mogę zrobić, ale Twój Marcel będzie miał ekstra pokój
Do karmienia też się nie odniosę, na razie tylko nastawiam się, że bardzo chcę karmić i jestem gotowa na idące z tym poświęcenia (których wagi nie zrozumiem dopóki nie zacznę karmić). Więc teraz tylko napiszę - powodzenia dziewczyny, dacie radę!
Ja wczoraj byłam na shoppingu dla Agatki, potem wstawię zdjęcie łupów. W każdym razie powinni mi zamknąć sklepy, bo zbankrutuję niedługo. No i muszę w końcu znaleźć jakiegoś lumpka, w którym mogłabym poszperać
Ach i witam się w nowym tygodniu! Czy mi się zdaję czy za tydzień wejdę w III trymestr?
Flo - tak niewiele Ci już zostało do poznania Szymka, to naprawdę niesamowite!!! A pamiętam dzień Twojej pierwszej bety, jakoby to było wczoraj
Bajka te 17 dni też brzmią już tak krótko, zaraa donosisz ciążę i wtedy wszystko się może zdarzyć
No i nie zapominam o Eweli, dla której też wkrótce wybije godzina zero
Miłego dnia dziewczyny, u nas szaro i pada, ale mi to odpowiada (bo jestem dziwna)Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Bajka te miałam takie wrażenie, że moje ciało nie jest gotowe do karmienia. Ale poszło naprawdę bezproblemowo. Mam nadzieję, że tak zostanie. Od początku Fela się ładnie przysysa i ładnie je.
Pilik u mnie właśnie tak to wygląda, że przystawiam w ciągu dnia, najada sie zasypia i jak próbuję ja odłożyć to znowu chce do cycka. Więc przystawiam przyssie sie i zasypia w 30sale żeby ją w tym czasie odłożyć to zapomnij. I tak cały dzień próbuje. W ciągu dnia udaje mi się zwykle na 1 dłuższą drzemkę odłożyć do łóżeczka, a tak to śpi ciągle na rękach. Za to w nocy chyba właśnie to wszytsko odsypia. Bo jak zaśnie koło 22 to wkładam ja do łóżeczka i grzecznie spi. Budzi się praktycznie co 2h50min
zwykle chwilkę przed moim budzikiem.
Anna Stesia też właśnie myślę, że potrzeba jej tej bliskosci. Dlatego nie mam zamiaru jej na siłę zostawiać. Jest to trochę uciążliwe, bo nic nie można zrobić, ale z drugiej strony strasznie słodkie jak się tak przytula.Bajkaaa, Rucola, Sanka lubią tę wiadomość
-
U mnie tez bezsenna nocka, Starszak cala noc sie krecil i gadal a Leon od 2 do 4 sie smial a teraz od 6 nie spi.
My mieliśmy kryzys z karmieniem, dopoki jadl nawet co godzinę i to z obu cyckow ale byl spokojny to byko ok. No ale pozniej ciagnal oba cycki i dalej chcial ale zaczynal sie prezyc krzyczec, takze zaczelam karmienie mieszane i jest ogromna poprawa. Butle je zazwyczaj tylko raz, w nocy. Chyba ze jest ciezki dzien to zdaza sie ze 2 raz dostaje, ale od poltorej tygodnia tylko raz tak sie zdarzyło.
Lece ogarniac Starszaka do przedszkola.
Miłego dnia -
Krzyż mnie boli tak @owo
Bo u mnie @ to zawsze przede wszystkim silne bóle w dole pleców. Trochę mnie to niepokoi, więc wolę dopytać - normalne czy nienormalne?
No i taka rozkmina od rana.
Olik pokój zapowiada się super.
Współczuję Wam tych nieprzespanych nocy.