X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Co? Pokazuj! :) Ja szukam inspiracji na pierwszą rocznicę ślubu ;) Jak będę liczyć w tej kwestii na M. to dostanę np. nowe hamulce hydrauliczne do roweru (i choć są boskie i rzeźnickie, bo dostałam je dwa lata temu na walentynki to jednak teraz ja coś mu podrzucę do inspiracji;))

Hahaha! :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmienie piersią wspominam źle, zarówno syna jak i córkę karmiłam baaaardzo krótko :( sutki mi pękały i krew mnie zalewała, ból był tak okropny podczas karmienia że miałam wrażenie że wkładam te cyce do ogniska, nie pomagały, maści, wietrzenie, liście kapusty, smarowanie sutków mlekiem, nakładki - kompletnie nic. Psychicznie bardzo źle to zniosłam jak przeszliśmy na mm. Teraz chciałabym pójść do poradni laktacyjnej i baaaaaaardzo bym chciała aby tym razem się udało.

Flo też pamiętam doskonale Twój transfer <3 a już za chwileczkę będziesz tulić Szymka <3

Lunka czasem dobrze wyrzucić z siebie to co leży na sercu własnie "obcym" ludziom, przed nami nie musisz udawać ani niczego ukrywać a znamy się tu na tyle że nie sądzę aby ktoś próbował Cię oceniać, możesz liczyć na nasze wsparcie - pamiętaj :* :* :*

Luna1993, Flowwer lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to tak na rozluznienie Ci powiem, że ja sobie właśnie dzisiaj kupię na imieniny (27.07 więc możesz wtedy testować ;) ) przewody hamulcowe do golfa! :) i cieszę się niezmiernie, że w zaistniałej sytuacji nie będę go sprzedawać ;)

Flowwer, Lusesita lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Hahaha! :D

Tyle dobrego, że M. potrafi pomyśleć w tym o mnie i zamówił do hamulców pancerze do linek hamulcowych w białym kolorze, żeby mi pasowały do siodełka i amortyzatora ;)
    Luna1993 wrote:
    Reset to tak na rozluznienie Ci powiem, że ja sobie właśnie dzisiaj kupię na imieniny (27.07 więc możesz wtedy testować ;) ) przewody hamulcowe do golfa! :) i cieszę się niezmiernie, że w zaistniałej sytuacji nie będę go sprzedawać ;)

Niech Ci dadzą tyle frajdy, ile mi moje ;) a Golfy są niezniszczalne, więc Twój pewnie Ci jeszcze będzie wiernie służył :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 09:51

Jeżowa lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - rozumiem Cię doskonale w kwestii karmienia. Sama mam obecnie kryzys, bo od 18 dni walczę z nawracającymi zastojami, które są bolesne i muszę przez ściągać pokarm o wiele częściej. Kiedy już wszystko pięknie działało, przyzwyczaiłam się do nocnych wstawań, wyrobiłam sobie nawyki, wpadła rutyna w myciu tych 1256 butelek dziennie, to nagle wszystko się posypało. W domu mam zapas MM i czasami kusi rzucić tym i przejść na mieszankę. A do tego syn potrafi mi 2-3 porcje z rzędu zjeść po 30-40ml ze 100ml porcji, a resztę wtedy muszę wylać. Ja tu nocą na zombiaka odsysam ile mogę, a ten z rozbrajającym uśmiechem wypycha jęzorem smoka.
    I tylko odliczam dni do kolejnego celu. Obecnie to 4 mce (za 10 dni)

Achia - korzystałam z tej samej apki. Codziennie o 10:00 wiadomość od dziecka, super to było :)

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kochanie, bardzo mi przykro, że coś się dzieje u Ciebie :( co ten Twój mąż odwala... Mam nadzieję, że da się to jakoś rozwiązać, ale jeśli potrzebujesz czasu sama to wykorzystaj go jak najlepiej. Jesteś super mamą i Tosia na pewno niczego po Tobie nie zauważy, ale wygaduj się chociaż tutaj, bo to niedobrze tak tłumić emmocje, tylko wracają że zdwojoną siłą :*

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni bo chce skierowanie na TSH i oczywiście jakiś buc musiał wejść między kolejką- o coś zapytać na sekundę (a sekunda dawno minęła). Trzeba mieć tupet żeby wleźć przed ciężarną.. bo nie mnie zapytał czy może wejść, ale pani która jest przede mną i owa pani się oczywiście zgodziła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ściskam cię mocno, pamiętaj tutaj zawsze możesz się wygadać, po to tu jesteśmy :*

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!
    Bajeczko, Flo, już Wam wczoraj policzyłam za dziś :P a ja z tym neoparinem to żartowałam, bo moje dni nie są policzone :)
    Zastanawia mnie co u Phnappy, już jedna bliźniacza mama nam zwiała, oby to nie było jakieś fatum nad nami :(
    Lunka kochana!!! Jak będziesz gotowa to pisz wszystko, od początku do końca. pamiętaj, forum nie ocenia, forum rozumie :) a czasem lepiej wyrzucić to, co nas trapi, przynajmniej ja tak mam...
    Nika co do różnych bóli to ja niestety nie pomoge, bo mogę siebie uznać za specjalistkę od bólu bioder, bo męczą mnie okrutnie co noc, ale poza tym dolegliwości bólowych u siebie nie stwierdzam od poczatku ciąży, więc mądrzejsze koleżanki coś doradzą. Mozemy odliczać, ze zostaje Ci 7 dni do wizyty u mądrego doktorka :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, z tego co kojarzę (a pamięć mam dobrą raczej;)) to Phnappy jest na wakacjach :)

Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Rucola, z tego co kojarzę (a pamięć mam dobrą raczej;)) to Phnappy jest na wakacjach :)
    oooo, oby to było to :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna środa będzie pełna emocji :) Nika ma wizytę, ja mam wizytę, Reset testuje..ktoś coś jeszcze ?
    My dziś mamy pierwsze-organizacyjne?-spotkanie w szkole rodzenia :)

Rucola, lamka, Aga9090, Jeżowa, Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jak Cię to uspokoi to podejdź na IP. Trudno stwierdzić co to moze być

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mam magiczny dzień ciąży :) 333 :) ja taka trochę zaboboniasta jestem jeśli chodzi o numerologię ;) ciekawe jaką datę Lewcio sobie wybierze :)

Siwulec, Bajkaaa, Aga9090, Luna1993 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ja mam kontrolę u gina co z tym łożyskiem i krwiakiem. Miałam iść w środę ale chyba pójdę w poniedziałek, zawsze to 2 dni mniej stresu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Aicha ja mam kontrolę u gina co z tym łożyskiem i krwiakiem. Miałam iść w środę ale chyba pójdę w poniedziałek, zawsze to 2 dni mniej stresu...
    Pewnie, jeśli te 2 dni nie robią różnicy (w sensie medycznym) to też bym poszła wcześniej :) na pewno wszystko będzie dobrze :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.apart.pl/bizuteria/zloty-naszyjnik/25407
    https://www.apart.pl/bizuteria/zloty-naszyjnik/27196
    https://www.apart.pl/bizuteria/zloty-naszyjnik/23804

Coś z tego bym chciała :)
    PS. Mam nadzieję że linki działają

Bocianiątko, Aga9090, Siwulec, olik321, pilik, Lunaris, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziś mam magiczny dzień ciąży :) 333 :) ja taka trochę zaboboniasta jestem jeśli chodzi o numerologię ;) ciekawe jaką datę Lewcio sobie wybierze :)
    Może wybierze 18.08.2018? :)

Bocianiątko, Aga9090, Achia, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Pewnie, jeśli te 2 dni nie robią różnicy (w sensie medycznym) to też bym poszła wcześniej :) na pewno wszystko będzie dobrze :)
    NA to liczę, bo bym chciała już trochę się uwolnić od łóżka... No przy dzieciach w domu to proste nie jest. Ale na szczęście są już samodzielne, umią się wykąpać, ubrać, bo bardzo wcześnie ich uczyłam samodzielności

Achia lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe bajeczko nie wpadałam na taki pomysł, tzn że chce prezent za urodzenie Lewka :) ale musze przyznać, ze to bardzo dobry pomysł :) ja co prawda nie nosze biżuterii poza obrączka, ale coś tam wymyślę. Chociaż przyznam, ze biżuteria to najtrwalsza pamiatka, bo nie zażyczę sobie np torebki... hehehe to pewnie zażyczę sobie coś dla Lewcia :P

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ