Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę się poruszałam - zrobiłam sniadanie, ogarnęłam się w łazience i jakby lepiej. Będę się obserwować. Może spałam w jakiejś gorszej pozycji, czy coś
Coś mi się wydaje, że teraz to będę panikować co i rusz.
A wiecie że Małgosia Socha chće nazawać dziecko Konfacel?!Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:hehehe bajeczko nie wpadałam na taki pomysł, tzn że chce prezent za urodzenie Lewka
ale musze przyznać, ze to bardzo dobry pomysł
ja co prawda nie nosze biżuterii poza obrączka, ale coś tam wymyślę. Chociaż przyznam, ze biżuteria to najtrwalsza pamiatka, bo nie zażyczę sobie np torebki... hehehe to pewnie zażyczę sobie coś dla Lewcia
to jest taki wyraz wdzięczności od męża dla żony
u mnie w rodzinie każdy mężczyzna daje swojej kobiecie po każdym porodzie prezent
Ja uważam to za piękna tradycje bo moje siostry wiedzą że np ten pierścionek dostały za urodzenie syna a np te. Zegarek za urodzenie córki
A ja chcę albo naszyjnik albo zlotu pierścionek bo to są dwie rzeczy które noszęLuna1993, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:https://www.apart.pl/bizuteria/zloty-naszyjnik/25407
https://www.apart.pl/bizuteria/zloty-naszyjnik/27196
https://www.apart.pl/bizuteria/zloty-naszyjnik/23804
Coś z tego bym chciała
PS. Mam nadzieję że linki działają
Super pomysł
Ja sobie zawsze daję coś ładnego w nagrodę za przeżycie. Ostatnio kupiłam śliczną zastawę - mąż pytał po co nam WIĘCEJ talerzy, a dopiero się zdziwił jak mu powiedziałam że absolutnie nie będziemy z nich jeść chyba ze goście przyjdąBajkaaa, JustynaG, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Ten pierwszy jest chyba najfajniejszy
Super pomysł
Ja sobie zawsze daję coś ładnego w nagrodę za przeżycie. Ostatnio kupiłam śliczną zastawę - mąż pytał po co nam WIĘCEJ talerzy, a dopiero się zdziwił jak mu powiedziałam że absolutnie nie będziemy z nich jeść chyba ze goście przyjdą
A co do zastawy to rozumiem całkowicieja co prawda nie kupuje takich rzeczy ale rozumiem chęć rozpieszczania i doceniana siebie w wszelaki sposób
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrumf trumf misia bela misia Kasia Konfacela?
Bajka też wg mnie pierwszy najfajniejszy. W ogóle super pomysł z taką tradycją.
Lunka przykro mi, że jesteś teraz w takiej sytuacji. Mam nadzieję, że wszystko się szybko ułoży.Bajkaaa, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
To chyba małopolska tradycja, bo moje koleżanki też dostawały coś "za urodzenie dziecka". Ja nie wiem, czy bym nazwała to w ten sposób, ale coś od M. na pamiątkę bym chciała w takim momencie:) Zwłaszcza, że jednak w ciązy się wszyscy skupiają na rozpieszczaniu przyszłego malucha, zakupy i wydatki są nim skumulowane, a o mamie się zapomina...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Po wczorajszym dniu pełnym energii, dzisiaj znowu spadek i nie mogę się skupić na przeczytaniu Was ze zrozumieniem
Jedynie udało mi się zapamiętać Bajkę z prezentemU nas też jest taki zwyczaj i według mnie bardzo fajny.
Luna przytulam :* -
Bajkaaa wrote:Właśnie sęk w tym że ten prezent to taka jakby nagroda za trud noszenia dziecka 9 mięsiecy pod sercem i za poród
to jest taki wyraz wdzięczności od męża dla żony
u mnie w rodzinie każdy mężczyzna daje swojej kobiecie po każdym porodzie prezent
Ja uważam to za piękna tradycje bo moje siostry wiedzą że np ten pierścionek dostały za urodzenie syna a np te. Zegarek za urodzenie córki
A ja chcę albo naszyjnik albo zlotu pierścionek bo to są dwie rzeczy które noszęale powiem mu o takim zwyczaju, niech się chłopak pogłowi
Bajkaaa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
dziewczyny naklejki do pokoju małego są z Yokodesign.
Masa jest też na DaWanda.
Nie odważyłabym się malować na ścianie, nawet z szablonami.. niestety beztalencie jestem. Chyba, że przenikanie brył miałabym mu malnąć ;p
Luna dużo sił dla Ciebie.. przykro mi, że jesteś teraz w takiej sytuacji. Rozumiem, że nie chcesz o niej opowiadać. Czasami ludzie robią coś lub pozwalają na coś drugiemu człowiekowi o czym później woleliby jak najszybciej zapomnieć.
Pamiętaj, że masz małą Tosię i Zuzie i że wszystko się w końcu jakoś ułoży.. nie tak to inaczej.Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:dziewczyny naklejki do pokoju małego są z Yokodesign.
Masa jest też na DaWanda.
Nie odważyłabym się malować na ścianie, nawet z szablonami.. niestety beztalencie jestem. Chyba, że przenikanie brył miałabym mu malnąć ;p
Luna dużo sił dla Ciebie.. przykro mi, że jesteś teraz w takiej sytuacji. Rozumiem, że nie chcesz o niej opowiadać. Czasami ludzie robią coś lub pozwalają na coś drugiemu człowiekowi o czym później woleliby jak najszybciej zapomnieć.
Pamiętaj, że masz małą Tosię i Zuzie i że wszystko się w końcu jakoś ułoży.. nie tak to inaczej.
Głowimy się z emkiem nad fototapetą do kuchni i od początku myśleliśmy o jakimś motywie z kawą ( przed chwilą zepsuł mi się ekspres ;/) a teraz coraz bardziej myślimy o jakiejś kawowej abstrakcji albo o jakimś technicznym motywie z kawą w tleoj, miałabys robotę u mnie w domu
chciałabym być taka "techniczna" a tu cholera ni artystka, ni inzynier, takie nie wiadomo co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:36
lamka lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
mnie też czeka remont całego mieszkania, mamy na to 3 miesiące żeby wyremontować i się wprowadzić i już mnie przeraża ta wizja bo ja jestem kompletne beztalencie jeśli chodzi o urządzanie wnętrz
jak kasa będzie się zgadzać to chyba poproszę jakąś dekoratorkę o pomoc bo jedyne co wiem to to, że chcę mieć jasne mieszkanie, panele takie brudno - białe i jasne ściany (niekoniecznie białe, może jakaś kawa z mlekiem albo delikatny szary)
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7124790cf08.jpg
Moje zakupy z wczorajokazało się, że wcale nie mam dużo ubranek, zrobiłam listę i w zasadzie uważam, że bardzo dużo nam brakuje... Ale muszę przestać kupować impulsywnie i więcej mózgu w to wkładać, bo tak nie można.
Konfacel hmm.. no nie podoba mi się.
Przenikanie brył? Czemu nieto ja powinnam jakieś wzory chemiczne porysować na ścianie
Aga9090, olik321, Nadzieja22, Siwulec, Rucola, StaraczkaNika, Kaczorka, KateHawke, Lunaris, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:mnie też czeka remont całego mieszkania, mamy na to 3 miesiące żeby wyremontować i się wprowadzić i już mnie przeraża ta wizja bo ja jestem kompletne beztalencie jeśli chodzi o urządzanie wnętrz
jak kasa będzie się zgadzać to chyba poproszę jakąś dekoratorkę o pomoc bo jedyne co wiem to to, że chcę mieć jasne mieszkanie, panele takie brudno - białe i jasne ściany (niekoniecznie białe, może jakaś kawa z mlekiem albo delikatny szary)
Synek 💚 31.08.2018r.
Siwulec wrote:mnie też czeka remont całego mieszkania, mamy na to 3 miesiące żeby wyremontować i się wprowadzić i już mnie przeraża ta wizja bo ja jestem kompletne beztalencie jeśli chodzi o urządzanie wnętrz
Siwulec, my Ci tu wnętrze ogarniemy!
A kolor- najpiękniejszy to NCS 1500Z białym i drewnem naturalnym wygląda zawsze i w każdym świetle obłędnie
Miałam go w restauracji, mam w domu, nawet na aucie mam podobną szarość z czarnym dachemlamka, Siwulec lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset no to ciężko nazwać by ładnie brzmiało
Współczuję wam remontów, my mieliśmy przed ślubem taki gruntowny a teraz tylko jak coś to ja maluję ściany na inny kolor jak mi się znudzi hehetzn malowalam no teraz to czasu mieć nie będę