X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się poruszałam - zrobiłam sniadanie, ogarnęłam się w łazience i jakby lepiej. Będę się obserwować. Może spałam w jakiejś gorszej pozycji, czy coś :/

Coś mi się wydaje, że teraz to będę panikować co i rusz.

A wiecie że Małgosia Socha chće nazawać dziecko Konfacel?!

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hehehe bajeczko nie wpadałam na taki pomysł, tzn że chce prezent za urodzenie Lewka :) ale musze przyznać, ze to bardzo dobry pomysł :) ja co prawda nie nosze biżuterii poza obrączka, ale coś tam wymyślę. Chociaż przyznam, ze biżuteria to najtrwalsza pamiatka, bo nie zażyczę sobie np torebki... hehehe to pewnie zażyczę sobie coś dla Lewcia :P
    Właśnie sęk w tym że ten prezent to taka jakby nagroda za trud noszenia dziecka 9 mięsiecy pod sercem i za poród :) to jest taki wyraz wdzięczności od męża dla żony :) u mnie w rodzinie każdy mężczyzna daje swojej kobiecie po każdym porodzie prezent :)
    Ja uważam to za piękna tradycje bo moje siostry wiedzą że np ten pierścionek dostały za urodzenie syna a np te. Zegarek za urodzenie córki :)
    A ja chcę albo naszyjnik albo zlotu pierścionek bo to są dwie rzeczy które noszę

Luna1993, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... Konfacel....

Teraz mam przed oczami, dzieci na podwórku ja do okna i wołam Konfacel chodź na obiad...

Luna1993, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pierwszy jest chyba najfajniejszy :)
    Super pomysł :)

Ja sobie zawsze daję coś ładnego w nagrodę za przeżycie. Ostatnio kupiłam śliczną zastawę - mąż pytał po co nam WIĘCEJ talerzy, a dopiero się zdziwił jak mu powiedziałam że absolutnie nie będziemy z nich jeść chyba ze goście przyjdą :D

Bajkaaa, JustynaG, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ten pierwszy jest chyba najfajniejszy :)
    Super pomysł :)

Ja sobie zawsze daję coś ładnego w nagrodę za przeżycie. Ostatnio kupiłam śliczną zastawę - mąż pytał po co nam WIĘCEJ talerzy, a dopiero się zdziwił jak mu powiedziałam że absolutnie nie będziemy z nich jeść chyba ze goście przyjdą :D
    Też mi się ten pierwszy podoba :)
    A co do zastawy to rozumiem całkowicie :) ja co prawda nie kupuje takich rzeczy ale rozumiem chęć rozpieszczania i doceniana siebie w wszelaki sposób :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu daj znać, martwimy się.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- mi też ten pierwszy najbardziej się podoba :)
    A co do imion - siostra właśnie wysłała linka:
    https://moi-mili.pl/najpopularniejsze-imiona-2018-roku-julia-i-antek-zdetronizowani/#
    ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trumf trumf misia bela misia Kasia Konfacela? :-D

Bajka też wg mnie pierwszy najfajniejszy. W ogóle super pomysł z taką tradycją.

Lunka przykro mi, że jesteś teraz w takiej sytuacji. Mam nadzieję, że wszystko się szybko ułoży.

Bajkaaa, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba małopolska tradycja, bo moje koleżanki też dostawały coś "za urodzenie dziecka". Ja nie wiem, czy bym nazwała to w ten sposób, ale coś od M. na pamiątkę bym chciała w takim momencie:) Zwłaszcza, że jednak w ciązy się wszyscy skupiają na rozpieszczaniu przyszłego malucha, zakupy i wydatki są nim skumulowane, a o mamie się zapomina...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę mężowi powiedzieć o tej tradycji :)
    Moja koleżanka za 1 dziecko dostała naszyjnik srebrny z niebieską stópką, a teraz jak urodziła córeczkę to dostała drugą zawieszkę- różową stópkę :) fajnie to razem wygląda :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym dniu pełnym energii, dzisiaj znowu spadek i nie mogę się skupić na przeczytaniu Was ze zrozumieniem :(

Jedynie udało mi się zapamiętać Bajkę z prezentem ;) U nas też jest taki zwyczaj i według mnie bardzo fajny.

Luna przytulam :*

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Właśnie sęk w tym że ten prezent to taka jakby nagroda za trud noszenia dziecka 9 mięsiecy pod sercem i za poród :) to jest taki wyraz wdzięczności od męża dla żony :) u mnie w rodzinie każdy mężczyzna daje swojej kobiecie po każdym porodzie prezent :)
    Ja uważam to za piękna tradycje bo moje siostry wiedzą że np ten pierścionek dostały za urodzenie syna a np te. Zegarek za urodzenie córki :)
    A ja chcę albo naszyjnik albo zlotu pierścionek bo to są dwie rzeczy które noszę
    hehehe to u nas nie ma takiej tradycji, emek co najwyżej drzewko na działce zasadzi :) ale powiem mu o takim zwyczaju, niech się chłopak pogłowi :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny naklejki do pokoju małego są z Yokodesign.
    Masa jest też na DaWanda.

Nie odważyłabym się malować na ścianie, nawet z szablonami.. niestety beztalencie jestem. Chyba, że przenikanie brył miałabym mu malnąć ;p

Luna dużo sił dla Ciebie.. przykro mi, że jesteś teraz w takiej sytuacji. Rozumiem, że nie chcesz o niej opowiadać. Czasami ludzie robią coś lub pozwalają na coś drugiemu człowiekowi o czym później woleliby jak najszybciej zapomnieć.
    Pamiętaj, że masz małą Tosię i Zuzie i że wszystko się w końcu jakoś ułoży.. nie tak to inaczej.

Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no to jak powiem teściowej o Konfacelu to chyba mnie pokocha, że jednak synka nazwałam Lew :P

Achia, JustynaG, Sarna84, Lusesita lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    dziewczyny naklejki do pokoju małego są z Yokodesign.
    Masa jest też na DaWanda.

Nie odważyłabym się malować na ścianie, nawet z szablonami.. niestety beztalencie jestem. Chyba, że przenikanie brył miałabym mu malnąć ;p

Luna dużo sił dla Ciebie.. przykro mi, że jesteś teraz w takiej sytuacji. Rozumiem, że nie chcesz o niej opowiadać. Czasami ludzie robią coś lub pozwalają na coś drugiemu człowiekowi o czym później woleliby jak najszybciej zapomnieć.
    Pamiętaj, że masz małą Tosię i Zuzie i że wszystko się w końcu jakoś ułoży.. nie tak to inaczej.
    to ja bym prosiła takie przenikanie brył, lubię takie niestandardowe rzeczy ;)
    Głowimy się z emkiem nad fototapetą do kuchni i od początku myśleliśmy o jakimś motywie z kawą ( przed chwilą zepsuł mi się ekspres ;/) a teraz coraz bardziej myślimy o jakiejś kawowej abstrakcji albo o jakimś technicznym motywie z kawą w tle ;) oj, miałabys robotę u mnie w domu :) chciałabym być taka "techniczna" a tu cholera ni artystka, ni inzynier, takie nie wiadomo co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:36

lamka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też czeka remont całego mieszkania, mamy na to 3 miesiące żeby wyremontować i się wprowadzić i już mnie przeraża ta wizja bo ja jestem kompletne beztalencie jeśli chodzi o urządzanie wnętrz :( :( :( jak kasa będzie się zgadzać to chyba poproszę jakąś dekoratorkę o pomoc bo jedyne co wiem to to, że chcę mieć jasne mieszkanie, panele takie brudno - białe i jasne ściany (niekoniecznie białe, może jakaś kawa z mlekiem albo delikatny szary)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7124790cf08.jpg

Moje zakupy z wczoraj :D okazało się, że wcale nie mam dużo ubranek, zrobiłam listę i w zasadzie uważam, że bardzo dużo nam brakuje... Ale muszę przestać kupować impulsywnie i więcej mózgu w to wkładać, bo tak nie można.

Konfacel hmm.. no nie podoba mi się.

Przenikanie brył? Czemu nie :D to ja powinnam jakieś wzory chemiczne porysować na ścianie :D

Aga9090, olik321, Nadzieja22, Siwulec, Rucola, StaraczkaNika, Kaczorka, KateHawke, Lunaris, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    mnie też czeka remont całego mieszkania, mamy na to 3 miesiące żeby wyremontować i się wprowadzić i już mnie przeraża ta wizja bo ja jestem kompletne beztalencie jeśli chodzi o urządzanie wnętrz :( :( :( jak kasa będzie się zgadzać to chyba poproszę jakąś dekoratorkę o pomoc bo jedyne co wiem to to, że chcę mieć jasne mieszkanie, panele takie brudno - białe i jasne ściany (niekoniecznie białe, może jakaś kawa z mlekiem albo delikatny szary)
    Będziecie mieszkać i remontować? czy mieszkać gdzie indziej?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:

Siwulec, my Ci tu wnętrze ogarniemy!:D
    A kolor- najpiękniejszy to NCS 1500 :) Z białym i drewnem naturalnym wygląda zawsze i w każdym świetle obłędnie <3
    Miałam go w restauracji, mam w domu, nawet na aucie mam podobną szarość z czarnym dachem :D

lamka, Siwulec lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset no to ciężko nazwać by ładnie brzmiało :)

Współczuję wam remontów, my mieliśmy przed ślubem taki gruntowny a teraz tylko jak coś to ja maluję ściany na inny kolor jak mi się znudzi hehe :) tzn malowalam no teraz to czasu mieć nie będę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ