Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Siwulec, my Ci tu wnętrze ogarniemy!
A kolor- najpiękniejszy to NCS 1500Z białym i drewnem naturalnym wygląda zawsze i w każdym świetle obłędnie
Miałam go w restauracji, mam w domu, nawet na aucie mam podobną szarość z czarnym dachem
Reset, wrzucilabys zdjecia tej farby? Aktualnie wybieramy farbe do sypialni i pokoju Ani.
Też miałam mieć prezent z okazji narodzin Ani, ale przy tym calym zamieszaniu nie mam serca eMkowi tym glowy zawracać. Przypomnę się po przeprowadzce -
haha Rucola, my mamy bardzo podobno kolor w mieszkaniu
Wprowadziliśmy się w kwietniu a nadal brakuje wielu rzeczy i dodatków.. już mnie zaczyna to denerwować, choć z drugiej strony mało co mi się podoba a nie chcę na siłę kupować.
Poszukuję np ramek na zdjęcia ale takie ostrych, w stylu loftowym. Z czarnego metalu byłyby super ;p
poza tym jakiś podkładek na stół, inspiracjo co zrobić ze ścianą w kuchni i jakiegoś fajnego stołka do zakładania butów do korytarza.. to tak na tę chwilę ;p
Co do prezentu z okazji urodzenia dziecka.. u nas też jest ten zwyczaj, choć to chyba zależy od faceta w głównej mierze.. ja na nic nie liczę, wolałabym zamiast jakiegokolwiek prezentu mieć w miare normalne traktowanie a ostatnio z tym bardzo słaboWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 12:13
-
Olik, tu masz ramki czarne
https://www.leroymerlin.pl/ramy-obrazy-lustra/ramki-galerie-antyramy/ramki,a1297,ko1,t253.html
-
Rucola całe szczęście mieszkać będziemy tu gdzie do tej pory, okres wypowiedzenia 3 miesiące i w tym czasie MUSIMY się uporać z remontem.
Reset o tototo właśnie o takie odcienie mi chodzia co do urządzania na forum to się trochę boje
ile bab (przepraszam za okreslenie) tyle pomysłów hahahaha ale oczywiście będę się zwracać do Was po rady, teraz oglądam galerię zdjęć różnych projektantów - może mnie natchną
Rucola lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Olik, tu masz ramki czarne
https://www.leroymerlin.pl/ramy-obrazy-lustra/ramki-galerie-antyramy/ramki,a1297,ko1,t253.html
Dziękuję.. muszę jechać je obmacać.
Już nie kupuje przez neta dodatków bo zawsze inaczej wyglądają na żywo. Może w weekend się uda -
nick nieaktualnyTo ja się pochwalę kuchnia szaro-pomarańczowa, salon szary
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a2ac666eebc.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b78d069dcb6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21a4c0cf0f20.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90c0f51bbe11.jpg
Ps. Trochę ciemne ściany na zdjęciu wyszły
Ps 2.zdjecia robione podczas remontu były, przez to taki bajzelWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 12:22
Flowwer, KateHawke, staraczka1111, Lunaris, pilik, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
U nas tez jest taka tradycja obdarowywania żony po porodzie, ale przyznam szczerze, że przez cała tą nasza sytuacje jakoś nam to umknęło (chyba się upomnę
) ale dostałam piękny bukiet róż kiedy mnie mąż odbierał ze szpitala
Z obserwacji młodej matki :p : mój syn uwielbia pieluszkę z lullalove z Mr B - uwielbia się jej przyglądaćchociaż miałam mieszane uczucia, bo to cholerstwo drogie było jak na kawałek materiału, to polecam
-
To ja nenusia uwielbiam takie soczyste kolory, taki pomarańcz jak macie, ale szarości nie znoszę.... tzn nie znoszę to za dużo powiedziane, ale w swoim własnym domu nie mam i nic nie wskazuje na to, żebym poszła w styl szaro/biało/czarny+ nowoczesny design. U mnie królują ciepłe odcienie, drewno w starym stylu (albo imitacja drewna:P). Nie mam ani jednego białego mebla, nawet łazienka jest w płytkach gresowych, takich o nierównomiernej powierzchni i meble z drewna impregnowanego, oczywiście żłobione we wzory
Przy urządzaniu nowego mieszkania czyli za dobre 2 lata będziemy na pewno szukać nowoczesnych rozwiązań, ale utrzymane będą w starodawnym klimacieDobrze że z emkiem się co do tego zgadzamy
aaa i dodam jeszcze że w urządzaniu mieszkania kluczowym motywem jest to, ze ma nie być widać bruduwięc wszystko co jasne i błyszczące odpada. tak samo jak nie kupuję ciuchów do prasowania:P A kupka wypranych ciuszków lewka piętrzy się i piętrzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 12:34
Aga9090 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola ja chciałam przełamać ten szary, bo taki nudny był
u dziewczynek też są ściany w dwóch kolorach szary i jasny fiolet, a u syna szary z żółtym. Sypialnia jest żółta, a w WC i łazience kafelki kawa z mlekiem i brązowe. My tylko zmieniliśmy kolor salonu, bo był czerwony (!) i kuchni z jadalnią, była zielona taka "sraczkowata". Hol i przedpokój mam biały ale póki nie są ściany brudne to nie malujemy, bo to tylko dom wynajmowany i szkoda kasy tyle wkładać
-
olik321 wrote:haha Rucola, my mamy bardzo podobno kolor w mieszkaniu
Wprowadziliśmy się w kwietniu a nadal brakuje wielu rzeczy i dodatków.. już mnie zaczyna to denerwować, choć z drugiej strony mało co mi się podoba a nie chcę na siłę kupować.
Poszukuję np ramek na zdjęcia ale takie ostrych, w stylu loftowym. Z czarnego metalu byłyby super ;p
poza tym jakiś podkładek na stół, inspiracjo co zrobić ze ścianą w kuchni i jakiegoś fajnego stołka do zakładania butów do korytarza.. to tak na tę chwilę ;p
Co do prezentu z okazji urodzenia dziecka.. u nas też jest ten zwyczaj, choć to chyba zależy od faceta w głównej mierze.. ja na nic nie liczę, wolałabym zamiast jakiegokolwiek prezentu mieć w miare normalne traktowanie a ostatnio z tym bardzo słabo
Olik może się powtarzam, ale czasem cuda można znaleźć na alie express
http://s.aliexpress.com/Y36bABje
olik321, Rucola, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Rucola, to u nas całkowicie odmiennie, właśnie jasne kolory i proste wzory. Może dlatego, że moi rodzice zawsze malowali mieszkanie w ciepłych barwach i meble były tradycyjne z drewna to we własnym miejscu szukam odmienności. Fajnie, że teraz jest taki wybór, że każdy znajdzie coś dla siebie.
lamka, Bajkaaa, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja właśnie uwielbiam szary, biały, czarny i kolorowe dodatki typu turkus, mięta, limonka, żółty, granat.
Siwulec fajna jest apka homebook. Ja tam sobie przeglądam pomieszczenia i zapisuje te, które mi się podobają. Potem w miarę można uporządkować w jakim stylu rzeczy kupować czy jakie kolory grają ze sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 12:47
reset, Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość
-
U mnie też taka tradycja obdarowywania prezentem za urodzenie dziecka, kilka tyg temu się rozgladałam ale nic konkretnie nie wpadło w oko.
Rucola przybij piątkę!! O gustach sie nie dyskutuje ale ja mam wszystko w stylu. Piętro domu wybite drzewem, ściany generalnie jasne prócz Szymkowego pokoju w lawendowo- wrzosowy.
Jak ja i M w surowym stylu źle sie czujemy. Lubimy ciepłe odciecie.
Aktualnie Synek tanczy na szyjce breakdance, trudno mi nawet posiłek zjeść w pozycji siedzącejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 13:02
Rucola lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Witam się w kolejnym dniu
Wracając do tematu zauważania kobiet w ciąży. Być może mieszkam w wyjątkowej dzielnicy ale naprawdę ludzie są w stosunku do mnie uprzejmi.
Byłam przepuszczana w kolejce przez klientów, byłam wywoływana przez kasjerów. Raczej podróżuję samochodem, ale zdarzyło mi się jechać autobusem. Ledwo co weszłam, starszy Pan w wieku mojego dziadka ustąpił mi miejsca.
Oczywiście to nie jest tak, że za każdym razem wszyscy mi ustępują ale naprawdę nie ma tygodnia bym nie spotkała się z pozytywną postawą.
A któregoś dnia miałam ochotę na pierogi i niedaleko jest sklep gdzie mają ręcznie robione. I Pani kasjerka mi je odradziła bo są dla niej podejrzane. I wybrałam po prostu inny smak z nowszej dostawy
A w przychodni, gdy miałam próbę glukozową to się nie cackałam - na ścianie plakat "Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo" więc weszłam z jednym pacjentem i spytałam czy mogę wejść bez kolejki bo mam dziś krzywą do zrobienia. Nie było żadnego problemu. eMek mówił, że przez chwilę małe zamieszanie się zrobiło na korytarzu ale to dlatego, że nie poinformowałam ludzi w kolejce, że wchodzęA po godzinie i dwóch podchodziłam tylko do drzwi, informowałam osobę której była kolej, że robię krzywą i po godzinie wchodzę bez kolejki. Nikt nie robił problemu. Była jedna baba ktora wcześniej robiła aferę bo jakiś Pan chciał wejść na chwilę (chyba chciał tylko zostawić pojemnik z moczem) to prawie mnie zjadła wzrokiem ale stwierdziłam, że nie muszę jej się tłumaczyć. Dodam, że ze względu na tłumy ludzi do pobrania - czekałam na kolejne pobranie kawałek dalej, gdzie było więcej powietrza
Olik Przecudnie to wygląda!
Rucola wrote:dziś mam magiczny dzień ciąży333
ja taka trochę zaboboniasta jestem jeśli chodzi o numerologię
ciekawe jaką datę Lewcio sobie wybierze
Bajkaaa wrote:Może wybierze 18.08.2018?Po 8 latach razem urodzić pierwsze dziecko... No i ciąża już jest wtedy donoszona. Rezerwuję termin
Tylko nie wiem co na to nasza Mała.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Summer- pomyliłam się w oznaczeniu, a właściwie to są trzy kolory, które mam w domu: NCS 1000, 1500 i 2000
Ten ostatni jest ciemny, do pokoju dziecka bym nie dawała.
Nie wiem natomiast, czy do pokoju dziecka nie wzięłabym nawet tego 1000. Tylko on jest już taki super jaśniutki, taka złamana biel. Wpisz sobie w google ncs 1000 i ncs 1500 i wejdź w grafikę, masz tam próbniki. Dziewczyny twierdziły też, że to kolor często wybierany w programach Szelągowskiej, więc możesz tam obczaić realizacje
Tu zdjęcie z mojego przedpokoju. Ta jaśniejsza część (między framugą a białą szafą) to 1500, na przedpokoju 2000. Zdjęcie zrobione w pochmurny dzień, wejście do sypialni jest oddalone od okna o ok. 4,5 metra, więc dość daleko od źródła światła. Tu masz zestawienie jak wygląda z bielą i dębem na podłodze.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6232d8b8be6.jpg
A co do kolorów typu krem, wanilia, budyń i łosoś (jak ja to nazywam: kolory spożywcze) to Cię rozumiem... U mnie w domu rodzinnym też było dużo kremu, ecru i wszystko w ciepłych barwach, więc teraz czułam potrzebę zmiany. Dorzucam dodatki w kolorze np. pastelowego różu, pastelowego turkusu i jest git.
Siwulec- z dyskusji wnętrzarskiej na innym wątku mogę powiedzieć, że tu są dwie frakcje więc wielkich wojen nie będzieAlbo zwolenniczki mocnych, intensywnych kolorów albo bieli i szarości
Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyJustynka Rucoli chyba chodziło o 33tyg3dni
Ja do tej pory dwa razy zostałam "zauważona", młode dziewczyny ustąpiły mi miejsce siedzące u weta.
Przyszedł mi T-shirt z H&M, trochę wąskie ramiona jak dla mnie, ale za 18zł ujdzie.
Olik naklejka mi się bardzo podoba, lubię takie leśne klimaty.
Co do ścian to u mnie w domu rodzinnym żółty, brzoskwiniowy, krem, groszkowy. Swego czasu boazeriawięc trzymam się od tego jak najdalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 13:12
JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
Justyna mi się podobała data 15.08 bo po kolei
15.05 imieniny Zofii
15.06 Moje imieniny
15.07 urodziny emka
15.08 urodziny Zosino ale jednak wolałabym urodzić 05.08:) i też będzie piękna data
Rucola, Flowwer, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
-
Lena my mamy szmatki z mr B do miętolenia dla malucha. Tez kosztowały majątek ale sie skusiłam i chyba karty do pokazywania tez z tej firmy.
Kurcze musze się w końcu przekonać do ali
Co do ustepowania miejsc i przypuszczenia w kolekcję mnie ostatnio na krwi przepuścił pan na wózku reszta mnie nie widziała choć raz prawie zwymiotowalam z glodu i odbijało mi sie caly czaaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 13:22
-
Mi się podobają wszystkie daty byleby były po 15 listopada
Z tym że ja ufam horoskopom i wolałabym, żeby mała poczekała do 22.11. Skorpion to trudny znak. Bardzo bezkompromisowi ludzie!
Ale jak też będzie chciała być skorpionicą to trudno - najwyżej będzie się działo przy dwóch uparciuchach w 1 domu.
Co do kolejek to ja się tydzień yemu lekko wkurzyłam. Było sporo osób w kolejce, ja nie chciałam wymuszać, a brzùch mam jeszcze taki sobie. Ale przyszła jedna pani w dużej ciąży i sru do środķa bez słowa. Zaraz za nią następna. A ja czekałam jak ta sierota mimo że już mi się zaczęło robić słabo. Postanowiłam sobie że następnym razem też tak wchodzę i nie będę się szczypaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 13:32
Rucola, Bajkaaa, Phnappy lubią tę wiadomość